Ilan Laufer, candidat la Primăria Generală a Capitalei, invitat la RomâniaVipPress!

La o cafea, cu Ilan Laufer, unul dintre favoriți, la Primăria Generală a Capitalei,

„Știu cum stau în sondaje și sunt optimist, ba chiar doresc să le mulțumesc pe această cale bucureștenilor că au fost alături de mine atât înainte de campanie, în timpul acesteia dar și la protestul pe care l-am organizat. Promit că în cazul în care voi ajunge să îi reprezint pe acești cetățeni ocupând o funcție publică eu voi duce la îndeplinire proiectele pe care le-am propus!”

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Ilan, ce te-a determinat să îți dorești să candidezi la Primăria Generală a Capitalei?

Ilan Laufer: Am ales să candidez la Primăria Generală a Capitalei, pentru că m-am săturat de modul în care gestionează țara clasa politică actuală. Ultimii 30 de ani în care ne-am confruntat doar cu minciuni, incompetență, corupție și lipsă de asumare m-au determinat să ofer o soluție reală pentru bucureșteni, o alternativă tânără, reală și cu viziune antreprenorială.

În același timp, faptul că eu doresc să reformez clasa politică și că doresc să aduc cât mai mulți tineri capabili pe scena politică, m-a motivat și mă motivează să candidez pentru Primăria Capitalei!

Ana Magdin: Care sunt cele mai mari lipsuri și nereguli în București?

Ilan Laufer: Să discutăm puțin despre punctele slabe ale orașului meu natal și de suflet. La nivelul Bucureștiului se va resimți extrem de grav criza economică generată de contextul pandemiei de Covid-19, așadar locurile de muncă sunt și vor fi o problemă prioritară pentru cetățenii noștri. Pentru acest aspect soluția noastră este Proiectul Start-Up București.

Un alt punct extrem de important pentru București este modul netransparent în care sunt realizate achizițiile publice și faptul că IMM-urile cu capital autohton sunt mai mult persecutate decât susținute pe piața de business a capitalei.

Școlile din București nu prezintă soluții reale în acest moment, soluții care să genereze garantarea siguranței copiilor noștri în școli sau care să asigure bunul mers al lucrurilor în planul educational local.

Spitalele noastre au neapărată nevoie să fie echipate la standarde europene, iar la nivel de top manangement al acestora este necesar să atingem o abordare depolitizată.

Bucureștiul are nevoie de #CURĂȚENIEGENERALĂ, are nevoie să crească nivelul calității aerului din oraș, în multe zone, din sectoare diferite refacerea spațiilor verzi fiind deja absolut necesară.

 

 

Ana Magdin: Ai contracandidați puternici, Gabriela Firea și Traian Băsescu, dar, cu siguranță, știi cum stai în sondaje…!

Ilan Laufer: Știu cum stau în sondaje și sunt optimist, ba chiar doresc să le mulțumesc pe această cale bucureștenilor că au fost alături de mine atât înainte de campanie, în timpul acesteia dar și la protestul pe care l-am organizat. Promit că în cazul în care voi ajunge să îi reprezint pe acești cetățeni ocupând o funcție publică eu voi duce la îndeplinire proiectele pe care le-am propus.

Ana Magdin: Te rog, povestește puțin, despre reușita proiectelor tale în SUA, mă refer la ideea cu StartUp-urile pentru românii de acolo…!

 

 

Ilan Laufer: Smart Start USA este un proiect pe care l-am creat cu scopul de a crea primul ecosistem din România dedicate creșterii exportului și internaționalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piețele Statelor Unite ale Americii și Israelului.

Acest program sprijină dezvoltarea parteneriatului strategic dintre România și SUA, reușind să duc peste 150 de companii prin Smart Start USA, în 3 delegații, iar pe lângă acest lucru am reușit în aceeași perioadă să obțin finanțare pentru mai multe proiecte în țară.

Practic, acesta a fost primul proiect de anvergură prin care antreprenorii români au beneficiat gratuit de tot suportul pentru a trăi visul American și prin care aceștia au beneficiat de o perioadă de incubare de 6 luni.

După pandemie va fi organizată cea de a 4 a misiune.

Ana Magdin:  Care sunt proiectele prioritare cu care vrei să faci lucruri bune pentru Bucureșteni, și, de ce nu, pentru toți românii de pretutindeni, care, ajung prin capitală…?

 

 

Ilan Laufer: 1. Start-Up București!

 1. Rezolvarea problemei termoficării și a apei calde în capitală
 2. Investiții sociale: centre de recuperare, centre de sprijin pentru mamele singure, cămine de bătrâni, creșe, grădinițe și școli moderne.
 3. 50% din bugetul de achiziții publice să fie redirecționat către IMM-urile cu capital autohton.
 4. Transparență 100% în achiziții publice.
 5. Digitalizarea administrației publice.
 6. Spitale echipate pentru orice fel de criză sanitară viitoare.
 7. Autorizație de construcție în 30 de zile.
 8. Fluidizarea traficului.
 9. Desființarea poliției locale.
 10. Refacerea spațiilor verzi și #CurățenieGenerală.
 11. Asigurarea unui trai decent pentru COMUNITĂȚILE DEFAVORIZATE.
 12. Soluții pentru bunăstare și protecție pentru animalele din București (cu stăpân sau fără stăpân).

 

Ana Magdin: Cum îți dorești să arate Capitala României?

Ilan Laufer: Sunt de părere că România are nevoie de o capitală mult mai modernă, mai curată, cu o infrastructură modernizată și cred că astăzi nu au fost valorificate toate punctele de mare importanță din București. Este păcat că multe puncte cheie au rămas în paragină sau nu au mai contat pentru edilii locali, dar sunt sigur că Bucureștiul încă are șanse mari să depășească multe alte capitale europene.

Ana Magdin: Ai în vedere un proiect care să ajute la fluidizarea circulației rutiere în București?

Ilan Laufer: Desigur. Am mai multe soluții pentru această problemă. Unii politicieni vin cu propuneri de tip ”autostrada suspendată” care sunt irealizabile, eu însă propun soluții eficiente și simple precum: smart-parking, sensuri unice și parcări subterane sau supraetajate.

Ana Magdin: Vei fi dispus să lucrezi cu consilieri și angajați fără a conta pentru tine culoarea politică?

Ilan Laufer: Bineînțeles. O să vă dau un exemplu din experiența mea personală: atunci când am implementat proiectul Start-Up Nation eu am fost de acord să dăm acces la finanțare către toate zonele țării, indiferent dacă au fost făcute presiuni politice asupra mea. Eu nu țin cont decât de realizarea și implementarea inițiativelor care aduc plus valoare pentru București.

Ana Magdin: Ce vrei să știe alegătorii, care este mesajul tău pentru ei?

Ilan Laufer: Vreau să știe că Partidul Forța Identității Naționale – PSL este pe buletinul de vot soluția tânără, civilizată, reală și cu viziune antreprenorială de care Bucureștiul are astăzi mare nevoie.

 

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Ilan Laufer: Și eu am fost în diaspora, din acest motiv nu mă voi opri la a propune proiecte doar în plan local. În continuare am în vedere Programul Prima Casă Diaspora, am fost unul din oamenii care a lucrat pe Legea Repatrierii și am pregătite pentru viitor mai multe soluții prin care românii de pretutindeni să fie tratați așa cum merită atât în țară cât și în afara acesteia.

 

 

Ana Moroșanu Magdin

 

Foto: Sursa internet

 

Distribuie