RomâniaVipPress, vă urează un Paște Fericit, și vă oferă în dar, ca de obicei, Ediția Specială de Paște, cu o parte dintre colaboratorii revistei mele, români valoroși de pretutindeni!

Ediția Specială de Paște, vă oferă mesajele colaboratorilor mei de pretutindeni, pentru toți cititorii RomâniaVipPress, din întreaga lume!

 

 

Ovidiu Zereș – tobar al trupei Black Hawk din Hamburg-Germania

 

 

 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, le transmit românilor de pretutindeni, multă sănătate, iar Învierea Domnului să o întâmpine cu sufletul curat, cu multă pace și iubire!

Ție, draga mea, Ana Moroșanu Magdin, de-asemenea, îți transmit multă sănătate, multă putere de muncă și un Paște Fericit alături de toți cei dragi ție!

Salutări lui Petre și gânduri bune!

Rămâi frumoasă așa cum ești că-ți șade foarte bine!

 

Adrian Gozi – Administrator la ProVolt și patron Medianewsstudio

 

Ana Moroșanu Magdin, o doamnă plină de energie pozitivă, cu multă tărie de caracter și specială în tot ceea ce scrie și gândește despre oamenii care o înconjoară.

Am avut onoarea și plăcerea să fiu interlocutorul unui jurnalist de excepție care promovează românii de valoare de pretutindeni.

Cu această ocazie vreau să vă mulțumesc pentru faptul că m-ați primit și promovat pe paginile ziarului dumneavoastră. Pentru mine este o onoare să fiu promovat de un om ca dumneavoastră și de RomâniaVipPress.

Vă felicit pentru activitatea dvs jurnalistică, pentru munca pe care o depuneți și pentru ceea ce este azi, RomâniaVipPress. Datorită dumneavoastră și publicației pe care o reprezentați, mulți români din țară dar și din străinătate,  au avut șansa să devină vizibili, realizările lor ajungând la conaționalii acestora.

Anul acesta am hotărât să creez un mic trust de presă și televiziune sub denumirea de Media News Studio, un proiect foarte important pentru mine deoarece sigur va deveni o provocare și nu numai în activitatea mea din acest an.

Îmi plac provocările și consider că cea menționată mai sus mă va face să vad cu alți ochi oamenii  din jurul meu.

Acestea fiind spuse, vreau să închei cu cele mai sincere gânduri de bine îndreptate către dumneavoastră și Dl. Petre Magdin.

Sărbatori Pascale  fericite şi binecuvântate alături de cei dragi !

Cu mare drag și respect, al dvs.  Adrian Gozi.

 

Bogdan Valentin – Președinte Asociația Centrul Global Pentru Inovație Și Soluția Afacerilor Sociale Pentru Viață Și Educație –  ACIASVE

 

O îmbrățișare mare, pentru tine, Ana, și un călduros salut cititorilor revistei tale.

După cum știm, Paștele este cea mai importantă sărbătoare creștină. În acestă zi, se comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Paștele  este simbolul credinței desăvârșite, al încrederii neprihănite, al înălțării omenești și al Învierii.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, ale acestui an, 2022, Asociația Centrul Global Pentru Inovație Și Soluția Afacerilor Sociale Pentru Viață Și Educație –  ACIASVE , împreună cu copiii dar și cu toți cei care au beneficiat de ajutorul vostru, urează, tuturor oamenilor cu suflet mare, sponsorilor, finanțatorilor, colaboratorilor, voluntarilor si prietenilor, ca minunea Învierii lui Iisus,  să dăinuie în inimile voastre și să vă lumineze viața, mintea și sufletul și să vă aducă renașterea credinței, speranței, bucuriei cu bunătate și căldura în suflete!  Hristos a Înviat! Paște Fericit!

 

Cătălin Emil Ghioltan-Vocal la Les Tarabostes-Canada

 

Mă consider cu adevărat un norocos, un privilegiat al sorții să o fi cunoscut pe distinsa doamnă Ana Magdin, soția celebrului rocker Petre Magdin, cel care ne-a adus atât de multă bucurie prin emisiunile sale muzicale, de la miezul nopții, în acele timpuri comuniste de opreliște .

Vinovatul principal este Fane Nagy (Semnal M) și îi mulțumesc din tot sufletul că mi-a pus-o in cale pe minunata Ana Magdin, o inimă caldă, un suflet extraordinar, capabil să vibreze cu atâta intensitate la toate frumusețile acestui pământ.

Zice o vorbă românească din bătrâni că omul sfințește locul. Ei bine, Ana Magdin, are această putere extraordinară să impregneze sacralitate lucrurilor din jurul ei, promovând valorile și frumusețile neamului românesc. RomâniaVipPress, este mai mult decât o revistă virtuală, este o bucățică din sufletul unui înger, este dovada că încă Creatorul nu și-a abandonat creația și că EL, este mereu prezent în mijlocul nostru. 

 

Să aduci bucurie și speranță  în inimile oamenilor în aceste vremuri atât de dificile pentru umanitate, este cu adevărat o misiune sacră, o manifestare a chipului lui Dumnezeu care este ancorat în lăuntrul ființei noastre. 

 

Ana Magdin, să aveți parte de multă sănătate și energie creatoare ca să ne puteți oferi în permanență balsamul vindecător al frumuseții și valorii umane.

Un Paște binecuvântat tuturor!   

 

Costi Cămărășan – artist român-trupa Compact

 

Acest an pentru mine ar fi trebuit să fie speranța de a reveni la normalitatea atât de dorită de noi toți. După aproape trei ani de la debutul pandemiei care ne-a blocat de tot, aproape am uitat să interacționăm normal. Mai sunt câteva zile până la Sărbătorile Pascale și totul părea normal acum o lună. Se pare că liniștea noastră a tuturor pământenilor obișnuiți, nu contează. Răul suprem, Războiul, planează asupra noastră implacabil. Lideri și state care nu mai încap pe această planetă trec cu tancurile peste noi. Când sume fantastice se cheltuiesc pe înarmare, foametea și bolile fac ravagii printre copiii năpăstuiți. Vreau în aceste momente să fiu undeva la țară ca să simt cu adevărat Lumina care va să vină peste noi toți în curând. Doresc să mă detașez de nebunia din jur, să fiu alături de oameni cu credință în Dumnezeu, de oameni simpli, fără fițe, cu mult bun simț. De curând am lansat o piesă nouă, intitulată ,,Ard Ruguri”, care se mulează perfect pe situația din Ucraina. Azi, am terminat de imprimat o piesă împreună cu Aurel Tămaș, o rugă către Dumnezeu ca să aducă Pacea în lume.

Dragă Ana, în încheiere, vreau să-ți urez atât ție, cât și cititorilor revistei RomâniaVipPress, Sărbători Pascale cât mai normale și luminate. Dumnezeu să vă aibă în pază!

Elena Soare – Artistă de muzică populară

 

Pentru că se apropie Sfântul Paște, perioadă în care trebuie să fim buni și empatici, mai ales cu cei mai puțin norocoși, și în suferință, transmit prin RomâniaVipPress, cele mai bune gânduri cititorilor, și multă empatie și într-ajutorare. Eu asta fac, și nu numai în postul Paștelui, ci ori de câte ori văd suferință în jurul meu. Mulțumesc RomâniaVipPress și ANEI MOROȘANU MAGDIN, pentru ocazia pe care mi-o oferă, de a comunica cu cititorii RomâniaVipPress. Dragi cititori, să aveți Sărbători fericite, alături de familie, cu pace și lumină în suflet.

PAȘTE FERICIT, TUTUROR!

 

GEORGE CANTEA – ARTIST român stabilit în Spania

 

După anii de PANDEMIE, care au trecut foarte greu pentru mine, deoarece l-am pierdut pe fratele meu mai mare, Ion Cantea din București, era profesor, cu durere în suflet și multă întristare, mă rog la Dumnezeu să-l odihnească în pace cu lumină printre stele și să aibă grijă de el acolo unde este. Amin!!!                                                               Ca artist, în acest timp a fost foarte greu pentru mine, dar Dumnezeu mi-a ajutat și am mers în străinătate unde  mi-am câștigat pâinea cea de toate zile, cântând. Acum, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în primul rând, vreau să transmit doamnei Ana Moroșanu Magdin, Președinte RomâniaVipPress, și minunatului soț, Petre Magdin, numai gânduri bune cu multă sănătate, putere de muncă, liniște, pace sufletească, iar lumina sfântă să intre în casa dumneavoastră și a tuturor românilor de pretutindeni . Sărbători fericite!!! Dumnezeu să vă lumineze calea și sufletele.                                                                                                                                                                                                                                                      Hristos a Înviat ! Paște Fericit și binecuvântat !!!

 

George Rotaru – artist român stabilit la New York

 

 

Din inimă, gânduri bune, pline de sănătate și pace în preajma Sărbătorilor Pascale, tututor fanilor Revistei RomâniaVipPress! Putere de muncă celei mai prețioase doamne, Ana Moroșanu Magdin!

Un Paște Fericit, tuturor!

 

Ica Gaftone – poetă

 

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, transmit toate gândurile mele de bine, pace, liniște sufletească, Anei Moroșanu Magdin, inimoasa conducătoare a revistei RomâniaVipPress, dedicată trup și suflet muncii sale, atat dânsei cât și tuturor cititorilor săi de pretutindeni!

Să nu lăsăm sacrificiul Fiului Domnului Dumnezeu, să fi fost în zadar!

Paște fericit!!!

 

Ioan Vasiu – poet și jurnalist

 

Acum, când Sărbătoarea Paștelui bate la geamul sufletului meu, când sălciile și-au desfăcut mugurii și lăcrimează de bucurie, aflând de Învierea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos, gândul mă duce către distinsa Doamnă ANA MOROȘANU MAGDIN și către cititorii ziarului său, RomâniaVipPress, cărora le dedic aceste versuri, scrise cu sângele Celui Răstignit pe Cruce:

 

în fiecare an mă logodesc cu primăvara

și berzele ce se întorc în țară le admir

fur soarelui o rază în zori de zi sau seara

și scriu cu ea un vers pe flori de trandafir

rândunicile flămânde îmi ciugulesc din palmă

păzesc cu multă dragoste ciopoarele de miei

câmpia mă răsfață cu melodia-i calmă

luceferii se oglindesc zâmbind în ochii mei

în fiecare primăvară-i mare sărbătoare

pline de flori livezile se bucură mereu

în case și-n biserici lumina azi răsare

de când mă știu de Paști mă rog lui Dumnezeu!

 

Irina Radu – fost Președinte Director General al Televiziunii Române!

Dragă Ana, îmi doresc să vină un Paște frumos și plin de lumină pentru tine, Petre și cititorii tăi!

Să avem pace, un cuvânt care a devenit mai mult decât o înșiruire de litere…! Să avem sănătate și bucurii. Și să nu uităm că Paștele este despre sacrificiu, Înviere, regăsire, să facem asta fiind mai buni, mai deschiși sufletește pentru cei din jur și mai iertători, cu ei și cu noi. Paște fericit!

 

Kieu Bich Hou – Executive Assistant la Vietnam Writers’ Association

 

Happy Easter dear Ana. Wish you and your family a delighted time and good luck. You are always in my mind, the great and beautiful jounalist who dedicated two amazing interviews of Vietnamese poets and published them in your News platform-RomâniaVipPress. Hope that we will soon meet you in Vietnam.

 

Kieu Bich Hou – Executive Assistant la Vietnam Writers’ Association

Paște fericit, dragă Ana. Vă doresc ție și familiei tale un timp încântat și mult succes. Ești mereu în mintea mea, marele și frumosul jurnalist care a dedicat două interviuri uimitoare ale poeților vietnamezi și le-a publicat pe revista ta. Sper că ne vom întâlni curând în Vietnam.

 

Liviu Marin – artist

Dragi prieteni,

Ne aflăm în perioada sărbătorilor pascale, vă doresc să vă aducă sănătate, liniște și lumină în suflet și în gând. Să primim cu încredere lumina Sfânta a Învierii Domnului nostru Isus Hristos.

Vă doresc un Paște Fericit!

 

Lolli Karaiola – artist româno-makedon

Un mic gând  într-o zi de mare sărbătoare  –  Pentru toți cititorii RomaniaVipPress.com  și pentru Ana &Petre Magdin!

Dragilor, bucuria pe care Paștele o dă inimii, rămâne să  vă  lumineze fiecare zi din viața! Să aveți  iubire, liniște, sănătate, înțelepciune și  blândețe!

Paște fericit  cu sănatate  și  numai bucurii!

..Hristolu  anye /Hristos a inviat!

Cu respect  Lolli Karaiola

 

Lucian Pop – Alma Marketing & Promotions Inc. – Made in Chicago Drum Project

Ana Dragă nici nu știu cu ce să încep…, sunt obosit și supărat de lumea aceasta destrămată/distrasă, în care trăim…!

Tu și eu, avem acelașii numitor comun, de a uni oamenii…! Nu vreau să schimb lumea, ci doar să o fac mai bună…! Uniți santem puternici, ne ajutăm mai mult și mai ușor…! Am început din liceu cu foști colegi și până aici în Chicago, unde încerc să ajut cât pot  lumea tobarilor locali și din România, prin proiectul actual de a gândi local &companii mici (mici întreprinzători). Muzica unește și sper ca întro zi să duc la capat visul meu aici și Acasă. Mă rog pentru o lume mai bună, pace și liniște între oameni iar de Sfintele Paşti, sper ca vecinii noștri să realizeze că nu războiul e soluția…, ci doar iubirea e singurul răspuns la toate problemele individuale și globale.

Mulțumesc mult pentru munca ta enormă şi am să te susțin neîncetat Ana.

Sănătate multă şi fericire ambilor favoriți Rockstars ai mei, Ana & Petre!

Să ne vedem cât de curând.

Doamne ajută. Amin!

 

Maria Besciu – Doctor în istoria medicinei

 

DE LA SUFLET PENTRU SUFLETE!

Cu revista RomâniaVipPress, am o relație  mai mult decât specială. Sunt onorată că mă aflu printre cei “aleși”. Într-adevăr, între coperțile ei virtuale găsim rânduite articole, interviuri, opinii ale românilor pentru români, indiferent unde se află aceștia.

Promovarea tinerelor talente, promovarea valorilor reale sunt un adevărat crez, astăzi când scara de valori este răsturnată, această publicație este o oază de liniște, pace și prietenie.

Tu, dragă Ana, ne-ai demonstrat că numai cu empatie, iubire și devotament putem clădi adevărate comori ale culturii și spiritualității românești.

Fie ca lumina crucii din deal să îți călăuzească gândurile pentru a continua misiunea încredințată!

Faptul că noi ne-am cunoscut după trecerea în neființă a bunei noastre prietene, dr Jenica Tabacu, directoarea Muzeului B.P. Hasdeu din Câmpina și că am început o colaborare atât de frumoasă, nu face decât să-mi întărească convingerea că aceasta a fost și dorința ei. Pios omagiu!

Cu ocazia Sarbătorilor Pascale îți doresc sănătate, inspirație, multă putere pentru a duce mai departe flacăra culturii românești. Muza creației să te însoțeasca permanent.

Cititorilor revistei le doresc sănătate, liniște și pace în suflete!

Semnat, Româncuța

M-am integrat se pare în neamul românesc,

Dar ști-voi eu vreodată ce ramuri se-mpletesc?

În arborele vieții, străbunii, în stil moldovenesc

Mi-au semănat se pare tot ce e latinesc.

Mă simt un pic și dacă , dar și romană parcă

Când sunt mai mânioasă aș zice că-s turcoaică,

Iar când sunt diplomată mai c-aș fi franțuzoaică.

Sunt doar o româncuță, de-a lui Ștefan vrâncioaică

Mergând chiar mai departe, de-a lui Decebal Dacă

Iar flacăra ce arde pentru strămoșul meu

Dusă va fi departe de către fiul meu!

Cu aleasă considerație, Maria Besciu

 

Maria Ghiorghiu – Teolog și vizionar

 

Bine v-am regăsit, dragi prieteni. Dacă anul trecut Sfintele Paști, Sfânta Înviere a Domnului și Mântuitorului nostru IISUS HRISTOS, am fost nevoiți ca să stăm acasă din cauza Pandemiei de Coronavirus, iată, dragilor, că anul acesta, suntem liberi ca pasărea Cerului. Să ne bucurăm și să mulțumim Domnului și Maicii Lui Dumnezeu, că anul acesta putem merge în Sfânta Biserică fără niciun fel de restricții, putem să ne regăsim liniștea sufletească de care avem atâta nevoie. Nu-mi doresc dragilor, decât că  trebuie să fim optimiști, să ne punem toată nădejdea în Bunul Dumnezeu și în Măicuța Domnului cu Sfinții Săi, că vom fi ocrotiți și ocoliți de toate cele rele, să ne întărim în Credință și să ne iubim Aproapele ca pe noi înșine. Dragilor, oriunde v-ați afla pe acest pământ, să nu uitați de cei dragi, să nu uitați de Dumnezeu și Maica Domnului. Întotdeauna să fiți buni, să fiți milostivi și nu în ultimul rând, Credinta, Nădejdea și Dragostea să rămâna strâns legate în inimă și-n sufletul vostru. Vă mulțumesc cu inima și cu sufletul că urămăriți Blogul meu, DUMNEZEU EXISTĂ – MĂRTURII precum și pagina mea de Facebook Maria Ghiorghiu.ro și doresc ca să vă asigur că voi fi prezentă așa ca până acum, pentru voi toți, dragilor, 24 de ore din 24.

Vă dores să vă bucurați de un PAȘTE fericit, să fiți sănătoși și să aveți parte numai de bucurii și împliniri divine. Cu toată ființa mea, vă spun: HRISTOS A ÎNVIAT! Cu dragoste și cu recunoștință, Maria Ghiorghiu!

 

Maria Grapini – Europarlamentar

De fiecare dată când mă adresez românilor, îl simt pe Dumnezeu lângă mine!

Învierea Domnului Isus este cea mai mare minune a umanității și creștinii o întampină cu smerenie și bucurie!

Doresc tuturor românilor să-l poarte pe Dumnezeu în suflet și să-l accepte în casele lor! Să se bucure de tot ce Dumnezeu i-a ajutat să aibă și să fie sănătoși!

Dragi români, iubirea de Dumnezeu ne face mai buni, iubirea de neam, mai uniți!

Doamne ajută, România și pe români!

Hristos a Înviat!

 

Radhu – Regele Cumbiei în Argentina

 

Mi-ați fost mereu alături cu gândurile voastre bune, cu buna energie și susținere de acasă! Mi-ați apreciat arta și sacrificiul, dar și dorința nebună de a duce puțin din România peste ocean, și de a împărtăși cu românii experiențele mele exotice și tropicale din Mexic și Argentina!

Hristos a Înviat, românilor de pretutindeni, să vă mențineți sănătoși, să aveți un Paște minunat, și să vă înconjurați numai de oameni speciali!

Cu drag, Radhu!

 

Rareș Dragomir – artist

Îți mulțumesc pentru că te gândești la mine și mă introduci printre oameni de elită în RomâniaVipPress

Bun găsit dragi romani de pretutindeni, iată-ne alături din nou, prin intermediul RomaniaVipPress, de Sfânta Înviere a Domnului nostru Isus!

Sper că sunteți cu toți bine, sănătoși alături de toți cei dragi sufletului vostru, acum la ceas de sărbătoare.

Nu pot decât să mă rog la Bunul Dumnezeu și să fiu încrezător că vom depăși cu toții toate aceste încercări din ultimul timp. Mă refer la pandemie și la situația economico – politică foarte tensionată și total inutilă.

Vreau să vă urez să aveți parte de lucruri frumoase, de iubire, bucurii și împliniri!

Nu trebuie să uităm să încercăm să fim mai buni, mai înțelegători, mai toleranți și mai iubitori, pentru ca acesta este sensul unei existențe frumoase și creative!

Un gând special însoțit de gratitudine și respect pentru tine Ana Morosanu Magdin, dar și pentru RomâniaVipPress!

Să avem Sărbători liniștite cu Lumină în suflet și cu multă bucurie alături de toți cei dragi!

Hristos a înviat!

Paște fericit!

 

Silvia Mitrache – artistă stabilită la Parma în Italia

 

Românilor le doresc tot binele din lume, sănătate și bucurii împreună cu familia lor,  mă gândesc înlăcrimată ce tradiții frumoase și de neuitat avem,  la TV, pe toate posturile este muzică, sunt spectacole pline de sărbătoare, iar eu nu sunt printre ei, dar tot sper de la an la an ca Dumnezeu să se gândească și la mine, să mă vadă și pe mine și să-mi dea această posibilitate de a mă regăsi în tot ceea ce trăiam odată cu familia mea de suflet! De aici din Italia, este greu și dureros să vezi doar pe ecran. Mi-aș fi dorit și eu să fiu invitată la filmări, la emisiuni de Sfintele Paști, dar încă mai sper!

Ana, îți mulțumesc din suflet pentru că nu mă uiți niciodată, ești adevăratul JURNALIST CARE GÂNDEȘTI ȘI MUNCEȘTI PENTRU NOI TOȚI ȘI PENTRU ȚARA TA , ȘI PENTRU POPORUL TĂU!  TE ADMIR ENORM, EȘTI OMUL IUBIT DE DUMNEZEU, AI UN DAR DE LA EL PE CARE ÎL ÎMPĂRTĂȘEȘTI CU NOI TOȚI. ÎȚI MULȚUMESC CU SUFLETUL, ANA, PENTRU TOOOT CE DAI  ROMÂNIEI ȘI ROMÂNILOR TĂI,  DEVOTAMENT, PROFESIONALISM ȘI EMPATIA CU CARE, TE-AU ÎNZESTRAT PĂRINȚII TĂI. TE IUBESC ȘI RĂMÂI UNICA DOAMNĂ SPLENDIDĂ ȘI MINUNATĂ PE CARE AM CUNOSCUT-O CA FIIND O VALOARE INESTIMABILĂ PENTRU ȚARA MEA!

PAȘTE FERICIT CU PACE ȘI CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU

 

Veronica Balaj – jurnalist și scriitoare

 

DE PAȘTE, OCHII  LUMII AR TREBUI SĂ FIE DOAR IUBIRE

Primesc o solicitare de suflet de la minunata Ana Moroșanu Magdin, Președinta  revistei, RomâniaVipPress. De la  bun început, lucrurile sunt clare. Nu o poate nimeni refuza pe Ana care-i dăruită cu toate râvnitele calități: e frumoasă, frumoasă tare, e talentată fără să lase vreodată loc orgoliilor, îngâmfării, dar, Doamne cum să nu te uimească puterea sa de-a iubi? În orice situație, se dedică,  dăruiește celor din jur, atenție, ajutor material, gânduri bune, rugăciuni, empatie, curaj din curajul său de  viață. Un suflet ales. Pare o poveste ? Pare ceva imaginat? Ei  bine, lucrurile sunt  chiar adevărate. Există, mai există asemenea oameni pe tulburata noastră planetă, în zbuciumata existență contemporană,  hipertehnicizată, evoluată, modernizată cu principii noi, care mai de care mai bulversante? În general, știrile zboară fulgerător, suntem în epoca on-line, și , nici nu băgăm de seamă că aflăm adesea ba, poate mai mult despre furturi, omoruri, războaie, convulsii sociale, revolte, răzbunări, ură… Iubirea , când e să iasă la vedere în acest iureș de informații se întâmplă să ni se pară ceva …, cam demodat.  Sau, o naivitate care nu aduce profit. Sau, doar  încercarea de a ne detașa de realitate. Și totuși, cine poate contesta adevărul că,  fără iubire nimic nu se poate clădi temeinic. Mulți consideră acest adevăr drept o  simplă teorie. Bună de luat în seamă doar la necaz. Poate și atunci, Doamne ferește, unii o ignoră.

La ceasul sărbătorilor, măcar  acum, de Sfintele Paște, se cuvine  să ne înfrumusețăm sufletul  cu iubire. Să nu uităm de postamentul pe care s-au clădit în perindarea lor, istoriile omenirii. O fundație care suportă greutatea, frumusețea și rezistența în timp  a tuturor veacurilor, mileniilor. Iubirea ne-a fost dată  în dar. Sămânța divină ne-a fost sădită întru ființarea noastră terestră  în forme expresive diverse:

 

de la flacără arzândă pentru cineva anume, la crez de viață, la simbol existențial lăsat  nouă, oamenilor  prin jertfa lui isus. Isus s-a jertifit din iubire necondiționată, infinită. Iubirea face parte din structura noastră hărăzită de divinitate. Să o ignorăm, ar fi o nerecunoaștere a propiei noastre ființări.

Iubirea? Complicat  simțământ ne-a fost dăruit, nouă oamenilor. Incomparabil vector în  trăirile, convingerile religioase, psihologice, filozofice, morale. Îmi imaginez în acest sens, o convorbire cu Ana Moroșanu Magdin, Președinta publicației RomâniaVipp Press, întrucât știe  la minuție , exersând  dăruirea din iubire. Crede că  empatia și iubirea în sens biblic, este un principiu de viață. De la care nu trebuie să abdicăm. Nu o ating nicidecum umbrele invidiei, ale revanșei supărătoare. Pentru că așa a fost educată, (am înțeles din mărturiile sale), dar, și pentru că așa este construită sufletește,  face bine, consideră că este vital .

Binele este o coordonată a iubirii.

Și-mi imaginez, n-ar tăgădui să creadă în semnificația recognoscibilă  a celor patru brațe ale crucii: Pe orizontală, prin  cele două brațe ale crucii, ne legăm de ceilalți semeni, la stânga, la dreapta existenței noastre,  iar pe verticală, celelalte  două brațe ale crucii, simbolic, unul ne leagă de Dumnezeu  și înălțimile celeste, celălalt braț al crucii, partea de jos, ne leagă de pământul pe care ne trăim viața. Îi dau dreptate.  Și adaug: Rotunjind cele patru brațe ale crucii, imagistic, poate rezulta un cerc în  interiorul căruia ne aflăm cu toții, trăitorii Terrei.

Suntem de fapt, un crâmpei din rotundul imens al universului.

Nu există argumente care să conteste faptul următor:

A DĂRUI , A SIMȚI IUBIRE, NU ESTE CHIAR UȘOR  DE ÎMPLINIT. TREBUIE O ANUMITĂ FORȚĂ. Cum  însăși  iubirea are  puterea speranței, a binelui, a creației.

Iubirea are forța unei legi existențiale.

Nu o putem ignora. Și, dacă încercăm să n-o luăm în seamă, uneori dă buzna în viețile noastre și  dictează  un parcurs nou sau, dacă  nici atunci nu ne străduim să o acceptăm, să o chemăm, să ne-o asumăm, viața noastră va fi  pustie. Seacă.

Iubirea înseamnă  și după înțelepciunea biblică, dăruire de sine:

”Dragostea indelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește „.(CORINTENI, 1,13/14).

Iubirea pentru aproapele nostru și, mai presus de toate , pentru Creator, ar trebui să ne fie călăuzitoare. Precum  o linie de foc. Se pune că, dacă nu poți simți flacăra invizibilă dar diriguitoare, ar fi indicat să faci bine cu fiecare prilej. Măcar dintr-un considerent uman. Și, de fapt, atunci intri în sfera luminoasă a iubirii.

Nenumărate sunt treptele iubirii.

O iau drept exemplu pe Ana Moroșanu Magdin, care dovedește fără zăbavă, nu doar la sărbătorile luminate în calendare de brațele crucii divine, sufletul său dovedește că are puterea de-a iubi. De-a dărui. De-ai păsa de ceilalți. Este prietena sufletelor rănite, aflate în nevoi sau durere, Iubește, florile, ierburile,  copacii, păsările, oh, bufnițele înțelepte, ce mister poartă cu ele, și nu în ultumul rând, iubește binele. Face bine cât poate semenilor săi.

Lumina sărbătorii Pascale, ne poate călăuzi sufletul spre pace și bucurie. Fie și printr-un vers pe care-l dăruiesc , Anei  Moroșanu Magdin,  Directoarea acestei prestigioase publicații  internaționale, RomâniaVipPress!

 

LUMINA DIN IERUSALIM

 

E-o lumină de dincolo de timp

o lumină sălbatecă mă cuprinde ,

mă domină …

E-o lumină ca dragostea

          Vine totală

peste umbră și taină

mă scaldă, mă-nalță

vindecătoare

iau formă de nour ,

pier, mă ridic

și tot ea-i biruitoare

lumina iubirii jertfelnice

mă înrobește,

stranie, vie, acaparatoare,

atâta știu, că-i soare,

e vineri

și sunt în palma Ta,  Doamne,

cerul, ochi divin

deschis larg peste vremuri…

Pășesc prin irisul sacru

mai e puțin și devin lichefiată în lumină

unde-i oare mulțimea care

l-a urmat,

care-l va urma pe Învățător?

 

GHETSIMANI (2)

Strada deșirșirată printre ziduri albe

spre Grădina GHETSIMANI…

Profeția s-a împlinit aici

tăcerea din noaptea trădării

e-un labirint

primordial

cu țărmuri nevăzute, mișcătoare…

S-ar fi cuvenit s-aduc ofrandă

măcar un vers șoptit

scurt cât aripa de rugăciune

un cânt de cumpănă

între sacrul mister

și profana  secundă

umbra măslinului tăinuitor

îmi scrie pe trup

cu împrumut,

cuvinte cu sens necunoscut

prin oglinzi enigmatice

lucind în mine,

alunecă pașii Apostolilor

umbra Învățătorului

ca o chemare cifrată

prin Lumină în veacuri antamată,

 mă-mbată

măslinul magic, adânc  ridat,

de parcă râuri s-ar plânge

căzute din cer

susține coroana

unde pășesc îngerii

trimiși să numere

întrebările omenirii

frânte

pe verticala dintre

țărână și cer.

Mă-ncearcă o teamă străină,

și-o liniște  divină…

  Din vol. Ierusalim-Jerusalem, ediție română-engleză ebraică, Edit. Zur- Ott, Ierusalim, 2012 (VERONICA BALAJ)

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie