Artistul Rareș Dragomir, fiul regretatului compozitor, Marcel Dragomir, invitat la RomâniaVipPress!

 

La un ceai, cu Rareș Dragomir,

„Situatia globala incredibila, starea tuturor lucrurilor care exista si care intr-un moment s-au schimbat radical si poate pentru totdeauna! M-am simtit prizonier, fortat sa stau in casa, nimic nu a mai fost la fel cum era. Din senin mi s-a schimbat la 180 de grade viata !!!   Tot universul meu s-a prabusit !!!  Toate angajamentele de munca s-au dus, spectacole, concerte, petreceri, prezentari, emisiuni, colaborari….. tot. N-am mai putut nici macar sa predau muzica sau pian, pandemia a intrerupt tot!

Posibil sa revin cu orele de muzica in online!”

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Rareș, iată-ne, cam după doi ani, la un nou interviu, timp, în care, tu, ai trecut la o nouă etapă profesională, te rog, povestește, cum este acest nou drum pentru tine?

   Rareș Dragomir: Bun gasit, Ana. Da, timpul trece parca din ce in ce mai repede si nu stiu cand s-au mai scurs inca doi ani de la ultimul interviu pentru cititorii RomaniaVipPress.
Nu sunt intr-o noua etapa profesionala, desi ma gandesc serios de ceva timp la un nou drum, o noua provocare, un alt domeniu, poate ceva legat de automobile, sau poate chiar politica. Adevarul e ca niciodata nu stii pe unde te poate purta viata!
Daca ne referim la actorie, nu este ceva nou pentru mine, cariera mea artistica a cuprins in paralel muzica, televiziunea/radioul si actoria. Au fost momente cand s-au desfasurat simultan activitati in aceste domenii, dar au fost momente in care unele au mers, iar altele mai putin.
Daca vorbim de actorie, primele filmari le-am avut cu TVR-ul intre anii 1979- 1982 in diverse scenete si seriale pentru copii.
Primul rol mare l-am avut in filmul „Muschetarii in vacanta” film regizat de Savel Stiopul si lansat in anul 1984.
Un alt rol l-am avut in filmul „Ambasadori cautam patrie” regizat de Mircea Daneliuc si lansat in anul 2000.

 

 

Ana Magdin: Care este rolul tău în acest serial?

Rareș Dragomir: Este un serial educativ care propune publicului subiecte inspirate din viata reala, situatii cu care ne intalnim in viata de zi cu zi. Alteori scenariile sunt pura fictiune neavand legatura cu vreo intamplare reala.
Pentru mine este o adevarata provocare sa ma transpun in rolurile pe care le primesc in acest serial. Am interpretat tot felul de personaje pozitive sau negative. Chiar nu e usor, insa ma bucur ca imi place.

Ana Magdin: Unde se fac filmările?

Rareș Dragomir: Filmarile se fac in Bucuresti si imprejurimi.

 

 

Ana Magdin: Familia ta, este mândră de acest moment frumos din viața ta?

Rareș Dragomir: Pot spune ca mama si fiica mea Rebecca nu se dezlipesc de televizor atunci cand urmeaza un episod in care am rol principal.

Ana Magdin: Știi că noi doi am mai discutat cu ceva vreme în urmă, despre un loc profesional în care să te simți tu împlinit, ai cântat, acum ești actor! Cum ai ajuns să joci în acest serial de mare audiență? Eu, știi că mă bucur și te felicit!

 

 

Rareș Dragomir: Am cantat, cant si voi canta atat cat voi exista !  Avea tatal meu, mult regretatul compozitor Marcel Dragomir o vorba pe care mi-o spunea oridecateori ma simtea un pic mai trist legat de muzica:

„Atunci cand compui o melodie, sau cand o interpretezi, bucuria si pasiunea vin din suflet si sunt la fel de intense, indiferent daca nu te aude nimeni, ori te aud 2-3 oameni sau 10 milioane.”

Asadar, chiar daca notorietatea e mai mica sau mai mare, daca acum esti sau nu esti pe val, daca te nasti artist……..artist mori!

Am deviat un pic de la intrebare….. cum am ajuns acolo? Am vazut un anunt de casting pentru serial, am fost la o proba si iata ca in aceasta toamna sunt deja 2 ani de cand colaborez cu ei.

Ana Magdin: În perioada de izolare, ce te-a întristat cel mai mult?

 

 

 

Rareș Dragomir: Aproape tot!   Situatia globala incredibila, starea tuturor lucrurilor care exista si care intr-un moment s-au schimbat radical si poate pentru totdeauna! M-am simtit prizonier, fortat sa stau in casa, nimic nu a mai fost la fel cum era. Din senin mi s-a schimbat la 180 de grade viata !!!   Tot universul meu s-a prabusit !!!  Toate angajamentele de munca s-au dus, spectacole, concerte, petreceri, prezentari, emisiuni, colaborari….. tot. N-am mai putut nici macar sa predau muzica sau pian, pandemia a intrerupt tot!

Posibil sa revin cu orele de muzica in online!

Ana Magdin: Pe ce perioadă ai contract la acel serial?

Rareș Dragomir: Nu am o data la care inceteaza colaborarea, deocamdata, merge frumos si  imi doresc sa mai colaborez la acest serial.

 

 

Ana Magdin: Ce alte planuri mai ai pentru tine și pentru familia ta frumoasă, până la sfârșitul acestui an?

Rareș Dragomir: Dupa aceasta perioada urata, pandemia, toate lucrurile s-au schimbat in rau si  principalul lucru la care ma gandesc este sa nu imi fac planuri pe termen lung si mediu ca le fac degeaba! Deocamdata traiesc bucuria momentului si ma bucur de fiecare zi! Sper sa urmeze lucruri frumoase !

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Rareș Dragomir: Le doresc tuturor sanatate si rabdare, sa nu-si piarda sperantele pentru un viitor mai bun…….

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie