Ediție Specială de Crăciun, gândurile românilor valoroși de pretutindeni, înainte de Nașterea Domnului, dar, și gânduri frumoase, la sfârșit de an!

Acum, în Ajunul Nașterii Domnului, și, când mai sunt doar câteva răsărituri și câteva apusuri de Soare, până la trecerea într-un Nou An, o parte dintre colaboratori, și-au spus gândurile, pentru Familia RomâniaVipPress, și, pentru toți cititorii din întreaga lume!

Vă mulțumesc, tuturor, pentru gândurile atât de emoționante, pe care, știu că mi le-ați transmis din toată inima Dvs!

Vă asigur în continuare, de colaborarea mea, oricând veți avea nevoie să vă faceți cunoscute munca și reușitele!

Vă doresc, tuturor, Sărbători Fericite și un An Nou cu sănătate, Pace, iertare, iubire, tihnă și belșug!

Vă îmbrățișez tare și vă iubesc enorm, dragi colaboratori și dragi cititori din întreaga lume!

Ana Moroșanu Magdin

Președinte RomâniaVipPress

 

 

 

Costi Cămărășan – lider Trupa Compact

Dragă Ana, sunt onorat și îți mulțumesc pentru invitația de a-mi spune gândurile, acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, în Ediția Specială de Crăciun, a revistei tale, RomâniaVipPress!

Anul 2021, a fost ceva mai bun ca anul trecut, dar ce mă bucură cel mai mult, este prietenia de o viață pe care o simt permanent de la colegii mei de acum și din totdeauna , este secretul celor din Compact. După familie, trupa a fost lucrul cel mai frumos care mi s-a putut întâmpla. Am să rămân activ cât timp energia nu mă va părăsi, și, când mâ gândesc că în tinerețe voiam să ajung pilot în aviația de vânatoare…!!! Îmi place viteza, adrenalina, cerul, infinitul. A fost un vis! Poate, într-o altă viață!

În încheiere, pentru toți românii de pretutindeni, pentru frații noștri, le doresc să nu uite locurile unde s-au născut, să nu uite limba românească, să nu uite tradițiile, că va fi nevoie de tot, ceva mai târziu, când va veni și vremea noastră!

La mulți ani, Sărbători fericite, dragă Ana, ție, lui Petre, cititorilor tăi, colaboratorilor tăi din întreaga lume, românilor de pretutindeni, fanilor trupei Compact și tuturor prietenilor!

La mulți ani, români, oriunde v-ați afla prin această lume!

Cu tricolorul sfânt înainte!!!

La bună vedere!

 

Ovidiu Ioncu – Kempes-România

 

Pentru început, îți mulțumesc, pentru că, an de an, te gândești la mine, mă simt onorat.

Îmi este destul de greu să vorbesc despre anul care trece, consider că a fost un an greu, cu multe încercări. Îmi doresc tare mult să simt și să văd bunătatea din oameni. Chiar cred că este momentul ideal în care ar trebui să încercăm a fi cea mai bună variantă a noastră, ar trebui să fim mai îngăduitori, mai uniți și mai înțelepți.

Ana, ție îți doresc tot binele din lume și cititorilor tăi, de asemenea.

Sănătate și bucurie tuturor fanilor mei, fără de care nu aș fi ajuns aici și un gând bun pentru toată lumea!

 

Dini Trandu- stabilit în Statele Unite ale Americii, artist, fost solist al trupei Modern Grup

 

Dragă Ana,

RomâniaVipPress,

Mā simt onorat sā fac parte, la invitația ta, dintre

prietenii revistei de prestigiu internațional, RomâniaVipPress.

În ceea ce mā privește, nu am prea multe de spus pentru anul 2021.

Un an urât, de coșmar, la fel ca 2019. Voi împārtāși doar cāteva gânduri, sā le numesc “ pandemice”!

Se pare cā toți pământenii, din cauza pandemiei COVID 19, fac cam aceleași lucruri…, ascultā știrile zilnice, încearcā sā înțeleagă teoriile și opiniile așa zișilor specialiști în virusologie și vaccinuri, se duc la supermarketuri, cu mască, sau fără mască, îi blagoslovesc pe guvernanți pentru restricționări de liberă mișcare și tot răul care li se întâmplā, unii se lasă sau nu, manipulați de teorii conspiraționiste, alții cad în depresie cronicā, în familii, certuri din plictiseala de a petrece prea mult timp împreună, televizorul, filmele, serialele TV, au luat o proporție  îngrijorător de dăunătoare pentru creierului uman…, și, veșnica întrebare: a fi, sau a nu fi, vaccinat?, de unde, și discriminările între vaccinați și nevaccinați, …mascați sau nemascați..

Oare ce structurā diabolicā a creat acest virus? Dar nici nu exclud ipoteza unei structuri divine care să folosească astfel de soluții pentru a-l întoarce pe om

spre el însuși, omul, uitând de mult de ceea ce înseamnă a fi om.

Poate că această pandemie are și un efect pozitiv asupra omului modern, peste măsură de tehnologizat…

Petrecând vrând, nevrând, mai mult timp în izolare, oamenii  au început sā se auto descopere, sā se apropie mai mult de esența lor de a fi. Unii au realizat cu amărăciune cât de mult s-au îndepărtat de valoarea de a fi om și cât de greu este să trăiești ca fiind tu însuți, îmbâcsit fiind de smoala unei civilizații false, distrugătoare a naturii omenești și a naturii mamă.

Premizele false că fericirea constā în acumularea

de averi nemăsurate, au otrăvit energia divină a omului: sufletul!

Poate că este Dumnezeu cel care vrea să-l facā pe om să înțeleagă că drumul actualei civilizații duce spre un “dead-end” …, spre auto distrugere …!

A fost odatā un Potop Biblic, după care au supraviețuit  doar cei buni, necorupți până atunci…

Acum, este o Pandemie, după care, omul, să sperăm că va învăța din propriile greșeli, și, păcate, și că va deveni mai bun și mai responsabil privitor la condiția lui de om.

De la 2022, aștept un miracol care să-i determine pe oameni să vadă și să înțeleagă rostul și misiunea lor pe această planetă, astfel încât, să poată să răspundă cu notă de trecere, la întrebarea: de ce am fost eu adus pe acest Pământ? Probabil că, această notă de trecere, va fi leacul împotriva tuturor virușilor și o nouă șansă de supraviețuire.

Dar să trec și la gânduri frumoase…, să scriu despre ceva frumos…, să scriu despre Ana Moroșanu Magdin!

 

Dragă Ana, tu, cu resursele tale inepuizabile de creativitate, devotament, dedicație și  generozitate, nu numai spirituală, dar, și sufletească, ai clădit “RomâniaVIPpress”, ca un club select de oameni valoroși, adevărați gladiatori spirituali ai Românității

Universale.

Nicidecum nu este prea mult, și prea des, să fii felicitatā pentru munca și creația ta. Deci, încā odatā, FELICITĂRI!

Pe de altă parte, am urmărit, uneori cu emoție, povestirile tale pe FB, cu întâmplări din viața ta și a scumpului tău soț, Petre.

Grija și dragostea necondiționată pentru Petre, a impresionat și mișcat din adâncuri, inimile multor oameni care te cunosc și spun despre caracterul tău și despre calitatea ta de ființă minunată.

Apoi, am citit despre întâmplările voastre, povestite de tine, cu atâta sensibilitate, modestie și talent literar, cu vizite la mânăstiri, cu oameni și copii neajutorați, cărora, le-ați întins cu onestitate o mână de ajutor, cu plimbările voastre prin păduri, peste dealuri, cu lumina crucii de pe deal, care îți luminează și purificā sufletul…

Dragă Ana,

Numai oamenilor puternici, adevărați, reali, nealterați de mizeriile și vitregiile vieții, nu le este teamă de ei înșiși, și nu le este teamă să-și împărtășească deschis,

cu semenii lor, visele, dorințele, durerile, dramele și bucuriile.

De aceea, tu, cu o puritate îngerească, și, uneori, naivitate de fecioară, îți deschizi sufletul cātre oameni, ca o carte rāsfoită de vânt…, și nici măcar prin gând nu îți trece, că vreun semen-om, ar putea să te rănească, rupându-i vreo pagină…

Ăsta da, curaj, și putere de a fi tu însăți!

Asta da, credință de nezdruncinat în misiunea ta divină!

Asta da, să fii și să rămâi om cum a dorit  însuși Creatorul, să fii când te-a zămislit.

Citind despre plimbările tale prin pădure, mi-am imaginat o căprioară, cu privirea onestā și gingașă, cum cu ochii scăldați în lacrimi pline de lumină și bunătate, topește inima vânătorului…

Numai un vânător orb și fără de suflet, ar putea-o răni…! Apoi, am realizat, că prietenul meu, Petre, a fost cel mai norocos vânător din lume…

Poate, într-o zi (acum mi-a venit ideea), voi așterne pe hârtie un basm, o poveste de dragoste …” Vânătorul și Căprioara”!

Vă doresc să vă iubiți în continuare ca în basmele

cele frumoase, și tu, dragă Ana, să fii în continuare inspiratā de lumina crucii din deal, să duci mai departe această minunată revistă, “RomâniaVipPress”!

Cu prețuire și respect,

Dini Trandu,

Cel mai iubit și faimos makedon din America

 

George Rotaru- Stabilit la New York, dar, locuiește și în România,  artist de muzică populară!

 

RomâniaVipPress, cotidianul care an de an are grijă să ne promoveze, să țină românii de pretutindeni aproape, prin condeiul minunat al dragei noastre, Ana. Am trecut prin anul 2021, greu, mai ales noi, artiștii. Sperăm ca anul care vine să fie unul bun și prosper. Sănătate, realizări în tot ce v-ați propus, și, să auzim numai de bine, iar pentru scumpa noastră Ana, iubire, iubire, iubire!

 

Ovidiu Zereș- stabilit la Hamburg-Germania, toboșar al trupei Black Hawk

 

Salutări, din îndepărtări!

Cu ocazia sărbătorilor sfinte de Crăciun, vreau să transmit pe-această cale, familiei mele, tuturor prietenilor mei şi nu în ultimul rând, tuturor românilor de pretutindeni, sărbători fericite şi-un sincer, La mulți ani!

Ştim cu toții, că, anul 2021, a fost un an cu multe încercări bune-rele, pentru noi toți, a fost un an, care, cu siguranță, ne-a trezit la viață şi asta ne face să punem în valoare ce-i bun şi ce-i rău pentru noi.

Asta înseamnă că, noi, oamenii, trebuie să fim mai buni unii cu alții, mai îngăduitori, cu pace şi credință în suflete!

Vă doresc tuturor ca anul 2022, să fie un an mult mai pozitiv pentru noi toți, cu mai multă dragoste şi iubire între oameni, prosper şi mai senin.

Să fim sănătoşi, ăsta-i cel mai de preț lucru!

Pentru tine,  Ana Moroșanu Magdin, am un mare respect, ești un om care face lucruri minunate în România, și nu numai, un om frumos, cu suflet mare, blând, onest, ai făcut acest ziar minunat, pentru noi, toți românii din întreaga lume, pe care, an de an, ne aduni aici, cu gânduri bune, pentru a ne transmite cele mai frumoase gânduri!

Aștept cu drag să revin anul viitor în România, să te îmbrățișez, pe tine și pe maestru.

La mulți ani, tuturor!

 

George Cantea – artist –România și Spania

 

Anul 2021, a fost un an satisfăcător și cu mai puține bune pe plan profesional cât și acelea de zi cu zi.

După cum am văzut și se vede, nu vom ști în ce direcție ne vom îndrepta cu această pandemie, care nu se mai termină, având valuri, valuri de infectare, începând cu zile și luni precise, cu multe victime, iar eu personal nu mai înțeleg ce se întâmplă și unde vom ajunge. Cred că nimeni în lumea asta nu ar fi putut să-și imagineze că trăim aceste evenimente așa de grele, care ne-au schimbat viețile, dintr-o dată, fără se ne anunțe, chiar de la o zi la alta, de la bine, la rău! Din păcate, am avut un eveniment neplăcut și nedorit prin trecerea în veșnicie, eternitate…, a fratelui meu mai mare, despre care, mi-a fost și îmi este foarte greu să-mi exprim durerea. Odihnă veșnică, fratele meu. După acest eveniment neplăcut îmi vine foarte greu să îmi reiau activitatea mea de artist, dar, particip în Spania, la evenimentele sărbătorilor de iarnă, atât pentru români cât și pentru străini, cu Crăciunul (NAVIDAD), Anul Nou (Noche Vieja), etc.

Anul 2021, a fost cu evenimente pe litoralul românesc, la Marea Neagră în Mamaia, apoi la Marea Mediterană în Spania, unde îmi desfășor activitatea de artist, cântând…                                                                                                             Vreau ca în anul 2022, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pășim cu toții într-un an mai bun, cu multă sănătate, fericire și fără evenimente nedorite în viața noastră.                                                                                                                             Iar cititorilor minunatului ziar al românilor de pretutindeni, RomâniaVipPress, le doresc tot binele din lume, viață lungă, prosperitate, multă sănătate și nu în ultimul rând, pentru minunata, frumoasa și respectata, Ana Moroșanu Magdin, împreună cu Petre Magdin,  multă, multă sănătate, fericire, bucurii,  împliniri în toate,prosperitate și fiți binecuvântați de Dumnezeu!

Crăciun fericit și La mulți ani!!!

 

RADHU – artist – Argentina și România – Un 2021, între Latin Billboard și America TV

 

Radhu, regele cumbiei din Romania, singurul artist român intrat în Billboard latin, a avut un an plin de realizari peste ocean!

 

Nu vorbesc doar despre rezultate, despre faptul că am ajuns să fiu promovat de revista Billboard, sau despre colaborările mele muzicale cu superstaruri precum Laura Zapata, sora Thaliei, sau celebra formație Rafaga, dar am să vorbesc de onoarea, bucuria și norocul de a face muzica pe care mi-o doresc, și pentru care a trebuit să plec din țara mea! Lucrez cu producatorii lui Luis Fonsi, și învăț cum se face muzica latino adevărată. Am șansa să colaborez cu cei mai buni instrumentiști, care lucrează cu Gloria Estefan, Luis Miguel, Celia Cruz, și să aflu lucruri și trăiri ale acestor idoli.

Satisfacția spirituală este enormă, artiștii, aici, se ascultă unii pe alții, se ajută, se sprijină, au piață muzicală concretă!

RADHU – Puro Amor, este discul intrat în Latin Billboard, și, prezentat de Magenta Discos, o casă de discuri cu istorie, (precum Electrecord din România).

Viața mea, în Argentina, în 2021, a fost frumoasă, am avut evenimente, am cunoscut oameni interesanți, cu povești de viață inedite.

Anul 2022 îmi va aduce un videoclip cu efecte speciale, lucrat în America, și noi cântece originale, de pe multe meleaguri latino-americane, cu tot felul de instrumente muzicale din piatră, lemn, os de animal, dinți și unghii sau chiar piele!

În 2022, voi reveni în Romania, pentru că producătorii din Argentina vor să cunoască originea mea, și vom filma câteva imagini cu locurile mele natale.

Ana Moroșanu Magdin, tu, și proiectul tău, înseamnă pentru mine, libertate! E foarte important ca artist să mă pot exprima liber și să știu că există cineva atât de interesat de munca, de viața și de iubirea față de artă, precum ești tu!

Nu fac compromisuri ca artist, doar ca să rămân în vogă, și, tocmai de aceea, am propriul stil muzical, propria poveste, la care, tu, mereu mi-ai fost martor! Îți iubesc și stimez proiectul, îți iubesc publicul, iar împreună, de la distanță, ce e drept, încercăm să oferim oamenilor ce este mai frumos și mai pur din sufletele noastre!

Îți doresc atât ție, cât și cititorilor tăi, multă sănătate, fericire și LIBERTATE, pentru că trăim vremuri ciudate!

Un 2022 de poveste, tuturor!

 

Onu Pavelescu – România, artist și căpitan de vas

 

A mai trecut un an, cu bune, cu rele, și iată că am din nou motiv să scriu câteva rânduri pentru Ediția Specială de Crăciun, a revistei RomâniaVipPress, condusă de buna noastră prietenă, Ana Moroșanu Magdin. I-am trimis scrisoare lui Moș Crăciun în care l-am rugat să aducă românilor de pretutindeni cele mai bune gânduri ale mele, sănătate, speranță, bucurii și tot ce își dorește fiecare.

Mulțumesc, Ana, pentru onoarea de a mă număra printre colaboratorii revistei RomaniaVipPress. Multă sănătate lui Petre, prietenul rockerilor din întreaga lume!

Aș încheia cu refrenul piesei „Noapte de iarnă” compusă de mine, pe versurile poetei Irina Nedelciu.

„Te-mbrățișez în zâmbet, dansez cu tine iar,

Mă mângâi cu ninsoare, cu fulgi ca de cleștar,

Și văd sclipind în noapte, doar ochii tăi râzând,

Înfiorată iarnă, mă pierd cu tine-n gând.”

 

Lolli Karaiola –România-artist armân

 

Bună ziua,  tuturor cititorilor  – romaniavippress.com!

Bună, dragă Ana, în primul rând, te felicit pentru ceea ce faci și pentru realizările frumoase pe care le-ai făcut  anul acesta, și, îl salut pe domnul Petre Magdin!

Despre 2021 !?…, câteva cuvinte: pentru mine, pot spune că a fost un an bun, deși, a fost un an cu momente mai bune și mai puțin bune, totuși, cu o balanță înclinată spre cele bune. Un an în care am încercat să intrăm în normalitate, să ne adaptăm și să „digerăm”, această „altfel” de normalitate, pentru a putea supraviețui  dacă pot spune așa, deși „a supraviețui”,  este un cuvânt  cu o încărcătură foarte mare și grea  în această perioadă a  secolului vitezei și al  progresului.

Evident, în acest „derapaj” de la normalitate,  am simțit cu toții părțile negative ale pandemiei și sunt destule ….,  prefer să nu le enumăr și să privesc spre un viitor  cât mai bun …!

Referitor la mine și la familia mea, pot spune că a fost un an bun, cu realizări bune pe plan profesional cât și familial.

Profesional,  după cum știți, am norocul de a face parte dintr-unul dintre cei mai frumoși piloni ai culturii – muzica, iar impreună cu colegii mei din trupa Ianina, am reușit să ajungem și anul acesta la sufletele oamenilor, bifând o serie de evenimente private, spectacole, emisiuni tv online și direct etc …, și, probabil, pentru că sunt o fire mai observatoare, în ciuda faptului că pandemia  ne-a împărtit în două, „V” și  „neV”, am simțit o majoră întoarcere la compasiune între semenii noștri.

Familial, deși un an pandemic,  am reușit împreună cu soția și cu fetița mea, să ducem la bun sfârșit un proiect care la începutul anului era doar pe hârtie, reușind cu ajutorul bunului Dumnezeu să îl  concretizăm și să ne bucurăm de această frumoasă  realizare …,  nu intru în detalii, doar subliniez, ca fiind  UN AN BUN pentru noi,  deși  pandemic.

Pentru final,  pot spune că dacă 2020 a fost unul cu extemporal  pentru întreg Universul, 2021, este un an din care ieșim cu lecțiile mai bine pregătite și cu ochii mai  deschiși, înțelegând cum stau lucrurile.

Doresc tuturor  PACE, și urez un An  Nou mai bun și mai sănătos!

Sărbători fericite!

Cu stimă și respect, Lolli Karaiola

 

Clara Popescu – Stabilită la Viena-Austria, President Asociația România la FC Romania 1902 & Romania Kultur und Sportverein

 

Dragă Ana Magdin, vreau să încep exprimându-mi din suflet, și la modul absolut, deplinul respect și sincera prietenie, pentru munca ta gazetărească. Mă bucur să ne revedem sănătoase, chiar dacă online, la sfârșitul anului 2021. Vreau să îti mulțumesc că te-ai gândit și la mine, să apar cu câteva gânduri scrise alături de ceilalți invitați valoroși din toate domeniile și din toate colțurile lumii.

Anul 2021, a fost un an cu  bucurii și cu temeri, cu îngrijorări și cu momente unice de entuziasm, un an care mi-a adus clipe de mulțumire și împlinire dar și probleme de sănătate.

Pe lista reușitelor, trec cu mândrie, evenimente planificate și organizate internațional, într-un an greu, încercat de pandemie. Am organizat FreundschaftsCup-FrindshipCup 2021 și Kahlenberg Cup în Egipt pentru a patra oară, cu participare internațională, într-un decor absolut mirific, în condiții de protecție stricte și de calitate. Evenimentele din acest an, din Egypt, vor fi greu de uitat pentru că au fost absolut minunate. Am reușit să punem pe piață și produse noi, apa de consum, Kahlenberg și berea fără alcool, Kahlenberg, produse, care, prin vânzare, ajută activitatea sportivă și culturală a cluburilor. Am înființat, la București, F.C ROMANIA , club care este în strânsă legătură cu F.C ROMANIA 1902, din Viena, și, împreună vom desfășura meciuri, activități sportive și culturale, atât în România, și Austria, dar, și în alte locuri ale lumii. Două cuvinte și despre FC Romania 1902 din Viena, acest club, s-a înființat în 1902, și, este primul club care a purtat și promovat numele țării. Numele FC ROMANIA, apare în presa austriacă începând cu anul 1902 și demonstrează încă o dată rolul important pe care îl joacă jurnalismul în istorie, dar, să revin la ce am făcut în 2021, și să vorbesc de meciuri de fotbal și tenis cu piciorul pentru fete, care au avut loc în București și Bușteni. Astfel, s-au întrecut FC ROMANIA 1902, FC MOLDOVA, SV KAHLENBERG, SC SYRIA, ETC.

Acestea au fost pe scurt realizările muncii mele în anul 2021, întâmplarea mai puțin plăcută din acest an, a fost că atât eu cât și soțul meu, ne-am infectat cu Covid în Viena, și am fost internați în spital, eu pentru o perioadă mai scurtă și cu probleme mai puțin grave, soțul meu cu probleme respiratorii grave și care au necesitat mai multe zile de spitalizare și atenție din partea medicilor. Vreau să le mulțumesc încă odată medicilor care au avut grijă de noi, ca să ne facem sănătoși. Acum suntem bine și sperăm să nu mai trecem prin așa momente neplăcute.

În 2022, îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să duc mai departe proiectele construite în ani de viață, cu eforturi fizice și materiale deosebite. Sper din tot sufletul să fie un an în care să ne întâlnim cu prietenii la o cafea, fără tot felul de temeri.

Dragă Ana Moroșanu Magdin, îți doresc să ai parte de cele mai fericite sărbători de iarnă, iar spiritul Crăciunului să-ți mângâie sufletul, și să-ți aducă bucurie, cadouri sub brad și mulți oameni de valoare la masă.

Dragi Români de Pretutindeni, vă doresc să ningă în seara de Crăciun, cu vise împlinite, să aveți bunăstare în casă, să fiți sănătoși și să aveți încredere în Dumnezeu și în medici, că sigur o să putem să trecem peste aceste timpuri de teamă și nesiguranță. Fie ca strălucirea stelei de Crăciun să vă lumineze inimile.

 

Elena Soare – România, artistă de muzică populară

 

Așteptăm cu toții, Sărbătorile, Craciunul și Anul Nou. Uitându-mă în urmă, anul 2021, este anul pe care nu-l vom uita niciodată. Un an deosebit de greu, cu mari restricții și opreliști. M-am simțit îngrădită din toate punctele de vedere, lipsa evenimentelor, la care artistul se întâlnește față în față, cu publicul lui, m-a întristat foarte tare. Am reușit totuși, să compun o piesă nouă, pentru cei care mă respectă și mă iubesc necondiționat, Măria Sa, Publicul. Am pus în CÂNTECUL MEU, tot ce simt pentru admiratorii, fanii, prietenii, cunoștințele care mi-au fost aproape, la greu. Sper ca în 2022, viața noastră, a tuturor, să se schimbe în bine, iar umilința și îngrădirile, să rămână pentru totdeauna în urmă, ca și un vis urât. Dar, fiecare dintre noi, ne facem planuri la intrarea în Noul An. Sigur că-mi doresc din suflet ca în 2022, să pot să îmi fac meseria de ARTIST. Am multe de făcut, și-mi doresc să fiu sănătoasă, să ajut ca și până acum, oamenii neputincioși, să ridic moralul celor dezamăgiți, și multe fapte bune, plăcute lui Dumnezeu.

Draga mea, ANA, ești un OM ales de Dumnezeu. Felicitări pentru tot ce faci. Să fii sănătoasă, că iubită ești! Iar pentru RomâniaVipPress, LA MULȚI, MULȚI ANI, și Împliniri!

Pentru cititorii RomâniaVipPress, un 2022 cu sănătate, bucurii și încredere, ca românul, nu-i nici unul!

Vă iubesc, pe toți!

 

Veronica Balaj – România, scriitoare și realizator emisiuni radio

 

 

 Prin   ochiul   fantast  al memoriei

 

Invitația să scriu în renumita revistă RomâniaVipPress, despre cum  a fost anul 2021 pentru mine dar, și cum aș dori să fie 2022, a  sosit  la ceas  de seară, ca un gând  bun, ca un răsfăț,  anunțând o revedere. Și dacă-i un mesaj în formulă electronică, poate sugera tot un fel de revedere. La modul figurat. S-a dus vremea  răvașelor, scrisorilor dichisit alcătuite, important este să comunicăm. Mai ales azi, (în condițiile pandemice când ne intersectăm cu tăcerea, cu norme și reguli, altă dată considerate scene de film science-fiction), orice mesaj de bine, poate fi un dar. Pentru mine, când primesc o veste, se petrece ad-hoc o mistificare. Cuvintele devin trăire. Simțământ. Așa s-a întâmplat și de data aceasta. Adăugând  însă un plus de luminozitate, un surplus de elegantă fragilitate, de armonie înflorită atrăgător. Totul iradia de la numele expeditoarei: Ana Moroșanu Magdin, cunoscuta publicistă, Președinte al revistei internaționale RomâniaVipPress. Dacă ați cunoscut o persoană mai  frumoasă interior și exterior, într-o armonie rară, cu o neasemuită putere de-a iubi, de-a dărui binele, nu doar celui apropiat sieși, Petre Magdin, simbolul muzicii rock de la noi, nu vă poate ieși corect clasamentul. Întrucât Ana este o persoană  hărăzită cu daruri speciale. Așadar, iau propunerea sa de-a scrie, ca pe-o invitație la comunicare deschisă, afectuoasă, întemeietoare de  momente prietenești.

           Voi   filtra momentele prin  ochiul fantast al memoriei

Anul  2021, care tocmai gâfâie să ajungă la finalul calendarului, a fost pentru omenirea întreagă, imprevizibil, cu hachițe și direcționări sinuoase. Dacă luăm în calcul și ingredientele vieților  personale, doamne, ce varietate de întâmplări a dus de-a lungul zilelor, lunilor sale!

În ce mă privește, a fost mai accentuată decât altă dată, starea de dualitate. Aceasta fiind de altfel, una din coordonatele existenței. Mereu ne  însoțește dualitatea. Bine-rău, lumină-întuneric, adevăr-minciună, speranță-deziluzie și  multe altele… Am trecut pragul anului 2021, emoționată. Având în mână, proaspăt apărut, volumul  de poeme intitulat, Cotidiene pariziene, sub egida Editurii  Junimea, Iași. A fost un dar  de neuitat. L-am scris în mare parte când eram la Ottawa,  2019, și când nici  în coșmaruri nu aflasem de pandemie. Aveam în mână, cel mai minunat dar posibil în condițiile date. Nu vă închipuiți cum este să te bucuri de unul singur. Nici nu vă doresc. În același timp simțeam gustul lacrimii de lumină și al lacrimii de stăruitoare neputință de-a mai reface întrucâtva sunetul, năvălnicia clipelor când împărțeam bucuria cu cei dragi. Oricum, răzbătusem biruitoare o perioadă de frică, de teroare a știrilor morbide, când pericolul virusului a fost mereu în frondă. Vehement, distrugător, nevăzut. Trecusem și eu ca și mulți alții prin focul nesiguranței, al suspiciunii că s-ar putea, doamne  ferește, acolo pe unde trec, să se declanșeze un atac nevăzut. Totuși, l-am întâmpinat pe 2021, vie și sănătoasă. Mulțumind cerului. Apropos de dualitate, de la starea de mulţumire, hazardul mi-a deschis o trapă și am alunecat în partea cealaltă. Peste câteva momente, aflu că o bună prietenă din București, în urmă cu câteva ore, plecase în veșnicii. Era bolnavă dar nici chiar așa… Era încrezătoare că mai are ani de numărat. N-a fost să fie. Am rămas perplexă. Pe dată, a pătruns în casă un aer de nimicnicie. Și era noapte. Și nici  brad de Crăciun  ca altă dată nu aveam, când dragul Doni aducea bradul cel mai viu, cel mai înalt, cel mai falnic. Dac-ar mai fi fost așa,  aerul de pustietate s-ar fi pierdut  printre crengile sale, s-ar fi mistuit în aroma-i  plină de vitalitate. În situația prezentă, n-am avut altă cale decât să-mi iau îngăduința să mi-l readuc în memorie, trecând indiferentă cu privirea peste umbra brăduțului din plastic, de un verde mult mai neguros, întunecat precum pianul pe care stă așezat. Ca simplu obiect decorativ. Nu are nimic din magia verdelui din brazii naturali de altă dată care însoțeau răsuflarea, emoția noastră sărbătorească în zile de Crăciun. Sunt pe pragul ireversibilului, realizez că, oricum aș da-o trebuie să accept că, deja pășisem în dualitatea lui 2021.     Pe care l-am proiectat mental, ca pe  un învingător. Un an în care, să nu mai fie pericol de boală, să dispară virusul în faldurile clipelor, zilelor sale, să  redevenim veseli, gata de îmbrățișări, de-a năvăli pe traiectorii de vacanță visată.

Nu a fost chiar așa. Dar am continuat, firește să trăiesc dualitatea. Lumea a avut și ea, ca și mine, o ritmare duplicitară. Viață-moarte. Brrr. Doamne, mă feresc de cuvântul acesta deși, de atâtea ori și-a făcut loc în auzul meu. Îmi vine să cred că, noi toți cei care îl privim pe 2021 în retro-desfășurare, suntem în felul nostru, niște eroi. Aleși ai sorții.  Pentru că trăim.

Dar, să nu trec  prea repede dintr-o lună în alta… A fost și primăvară în calendarul  acestui an cu tonuri gri, uneori luminoase, alteori în eclipsă. Pentru mine, a adus și lucruri bune. A fost îngăduitor cu mine, timpul dăruit de stăpânul universului. Zic asta întrucât, în martie, am primit de la editura Castrum de Thymes, volumul Tatuaj interior. Proză scurtă cu iz de jurnal despre pandemie. Despre trăiri nedorite.  Acum, când se apropie 2022, aș vrea ca toate  stările descrise în carte să fie document, istorie, doar  niște fapte trăite cândva…

Timpul din clepsidra  lui 2021, firește, a continuat să curgă… Nu m-am lăsat  copleșită întru totul de veștile, de întâmplările care mai de care de nevindecat. M-am raliat cu Euripide care considera că spiritul nostru este gândirea în trei dimensiuni: rațională, speculativă și artistică. M-am străduit să le îmbin pe toate, să rezist. Privind  retrospectiv, nu pot fi  întru totul supărată pe 2021. Decât pentru că nu și-a împlinit dimensiunea  umanistă.   Sau, mai pragmatic spus, umanitară. Nu a reușit să fie pe deplin un învingător. Deși o cohortă de oameni de știință și-au pus armele inteligenței în slujba aceluiași deziderat: să dizolve frica, pericolul, să redevenim oamenii fericiți  că pot  contribui într-un fel anume, limitat, dar pot susține totuși existența planetei. Îi pot descrie, îi pot aprecia și trăi  frumusețea sa magică. Noi, oamenii, chiar noi care o  mai și agresăm, dar, important este că o iubim. Îi asigurăm  dreptul la o istorie. Fără  noi, cine ar prețui-o ? Ei bine, fantazări, nu altceva. În realitate, anul 2021, ne-a aruncat în valuri de pandemie, ne-a coborât apoi, decimați, în speranțe deșarte, iarăși ne-a pus în cale fluvii de frică… În fine, s-a mai ogoit în timpul verii și ca urmare, pentru unii, mai curajoși, s-au legat și niște drumuri de vară, de  mișcare în  libertate.  Despre mine, spun doar un secret: nu am avut curajul s-o pornesc pe cărări de vacanță. Nici spre Ottawa, către unde se prelungesc bătăile inimii mele, unde sunt  ființele cele mai scumpe pentru mine. Am ales munca. Scrisul de acasă. Și iarăși mi-a fost dat să mă bucur. Din nou, zic, Doamne, chiar sunt o nerecunoscătoare ?! De ce să văd, doar umbrele cețoase, frica, pandemia? Dimpotrivă. E cazul să  mulțumesc, minunându-mă că, deși au fost atâtea  pericole, pentru mine s-au găsit și oaze de bucurie.

  Tonurile vocii timpului meu au consonat frumos

În 8 iulie, la București, s-au acordat Premiile Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Am primit Trofeul de Excelență în Radio. Minunată zi.  Fără egal. Atunci am privit  lumea ca pe un teritoriu mirific.

       Câteva  ore am uitat de frică, n-am mai exersat atitudinea unui soldat mereu în retragere, pitulat printre pericole invizibile.

Se vede că timpul  preia din  gândirea  unora, precum este și cazul meu, preia prin complicate manevre, dimensiunea artistic-rațională-speculativă. Astfel reușim să-l personalizăm. Îi dăm coordonatele propriei noastre trăiri în cotidian. Altfel, nu pot înțelege melanjul acesta de imprevizibil, real, imaginar, speranțe, sau, căutare de soluții când e nevoie. Am pierdut  în 2021 persoane din anturajul meu. Oameni cu care m-am intersectat zeci de ani. Am plâns, și l-am urât pe 2021. Și i-am dorit  să  devină peste noapte, un an fără memoria răului. Totuși, după legea dualității, din melanjul infinit  mai complicat decât  gândul nostru, al meu, iată unii dintre noi, și eu, am ieșit cu bine la liman. Ba, chiar  din nou, am putut poposi pe  oaza bucuriei. În ce mă privește, mă refer din nou la o carte. Un volum tradus și editat în Franța – La porte du soleil, Editions Stellamaris, traducător, Amalia Achard.

Și… iată-ne aproape de sărbătoarea aducătoare de magie, Crăciunul. Acum vreo șase ani, am realizat o transmisie radio de pe platoul Bisericii din Bethleem  în interiorul căreia se află Ieslea Nașterii lui Isus Hristos. Acolo,  magicul și dimensiunea miracolului pare să nu se micșoreze oricât de moderni, oricât  de știutori ai tainelor tehnicii am fi.

Crăciunul din acest an însă, va bate la ușile multora fără expansivitatea lui proverbială. Pandemia nu este o hlamidă pe care s-o aruncăm când vrem, cu tot cu veninoasa ei țesătură. De aceea, șoptesc, Doamne dă să-l putem primi pe Moș Crăciun cu liniște ! Eu una, nu doresc mai mult. Niciodată nu i-am cerut prea multe acestui Moș magic, jovial, călător neobosit prin vreme. Îl rog în sinea mea, dacă-i este îngăduit, să-i trimită  un colind lui Doni, sus în ceruri și poate își amintește ce mult l-a îndrăgit dragul de el, și cum l-a așteptat în fiecare an în casa plină de aroma verdelui brad și  emoția poveștii din sărbătoarea darului cel mai prețios, nașterea lui Isus.

 

           Vom deschide în curând un nou calendar…. 2022…

Anule Fii bun cu noi!, zicem în gând. Fie hărăzit să poți purta pe umerii clipelor tale, lumina  păcii, înțelegerii, victoria sănătății pentru toți oamenii de pe mapamond!

Să ai largi porți deschise prin care lumea să poată trece liberă și senină! Prietenii, familiile îndepărtate din pricina virusului pandemic, să se poată  revedea și  îmbrățișa cu sănătate.

Prin ochiul fantast al memoriei, în timp, să putem revedea anul 2022 ca pe un astru luminos pe care ne-a fost dat să-l fi străbătut cu bucurie!

Pentru gazda acestor pagini, frumoasa, Ana Moroșanu Magdin, absolut minunată, dăruită cu puterea afectuozității, sinceră, multe vindecând cu farmecul său îngeresc, viață lungă să aibă lângă inegalabilul artist iubit de sufletul ei, Petre Magdin! Prieteni cât mai mulți, sănătate și muza creației artistice să coboare în casa  lor, luminându-le numele întru  ani mulți.

 

 

Angela Ioana Gheorghiu- artistă

 

Anul 2021 a fost destul de dificil. Mare parte a cursurilor școlare s-au desfășurat online, cu dificultățile inerente atunci când internetul nu funcționa cum trebuia. Clasa a V-a am terminat-o cu rezultate maxime, bucuria fiind imensă, deoarece era primul an la Colegiul Național de Muzică “George Enescu“. A urmat o vacanță mare, mare, frumoasă, cu participare la “Cursurile de Vară Ikon Arts“ desfășurate la Sibiu, Mediaș, Biertan, Richiș, Copșa Mare, Cund, unde, la flaut am fost îndrumată de profesoara Ana Oltean, iar la canto de profesoara Veronica Anușca. Au fost concerte minunate la Sibiu, Mediaș, Biertan, Richiș, Copșa Mare, Cund și Avrig, unde a avut loc concertul de închidere. Apoi am plecat la Balvanyos, unde am vizitat lacul Sf.Ana, împrejurimile locului de o frumusețe rară, populate de urși drăgălași, vulpi, cerbi, căprioare. Am profitat din plin de băile termale și procedurile de relaxare ale complexului. A urmat tabăra de la Băile Herculane, unde m-am revăzut cu foștii colegi de la Școala nr. 24. Din păcate, în ultimele zile m-am îmbolnăvit. Ajunsă acasă, am aflat că am fost infectată cu virusul COVID-19. După însănătoșire, am reînceput școala, clasa a VI-a, bucurându-mă o vreme de revederea colegilor și a profesorilor.

În plan artistic, am abordat un nou repertoriu, cântecul patriotic, interpretând melodia “ Veniți români”, dăruită de doamna Elena Merișoreanu. Am participat la Concursul “ Ursulețul de Aur” de la Baia Mare, unde am câștigat locul întâi cu melodia “Soarele și Copilul”, compusă pentru mine de Maestrul Horia Moculescu. Am avut plăcerea de a colabora din nou cu doamna Margareta Pâslaru. Piesa “Cheia fericirii“ fiind inclusă pe albumul “Vibrații sufletești“, vânzările sunt în beneficiul Fundației Word Vision. De curând am filmat pentru emisiunea “Femei de 10 , bărbați de 10”, dar și pentru albumul ”Nota 10 la …..Cântat”, al producătoarei de televiziune Marina Almășan. “Așa cum viața” este o piesă nouă, dinamică, ce se adresează adolescenților și este scrisă de compozitorul Mihai Alexandru. Împreună cu echipa tehnică, foarte curând, vom filma și videoclipul. Până la vacanța de iarnă, prioritatea este pregătirea pentru teze și pentru examenele la flaut și la pian.

Pentru că așteptăm cu nerăbdare sfintele sărbători de iarnă, darul meu pentru toți românii din țară și de pretutindeni este: fie ca spiritul blând al sărbătorilor să ningă asupra voastră doar bucurie și senin, prosperitate, veselie și sănătate în anul ce vine! Sărbători de poveste să aveți!

 

 

Rareș Dragomir-artist

 

S-a scurs deja și anul anul 2021???

WOW….. clepsidra timpului parcă a luat-o la goană.

Parcă acum câteva zile îmi așterneam gândurile după un 2020 mai ciudat și mai trist, totul cauzat de pandemie și toate efectele ei.

Știu că mă rugam și îmi doream ca viața sa reintre cumva pe un drum de revenire către normalitate, către bine. Îmi făceam speranțe mari pentru anul 2021.

Așadar, vă salut cu drag și bucurie pe toți romanii din țară și din diaspora, te salut cu respect și admirație, Ana.

Meriți aplauze și felicitări pentru că ești alături de toți românii indiferent unde ar fi ei.

E minunat că reușești să conectezi românii de pretutindeni cu personalitățile, elitele, oamenii de cultură, spiritele autentice românești prin intermediul RomâniaVipPress.

Iată-ne din nou de sărbători, Crăciunul și Anul Nou, perioada cea mai frumoasă din an, cel puțin pentru mine, așa cum o afirm de fiecare dată când am ocazia.

Magia se coboară din nou asupra noastră, totul îmbracă haine de sărbătoare, iar poveștile mirifice de la gura sobei se transpun în realitate.

Este momentul bilanțului unui an care trece, este momentul în care cu mari speranțe ne gândim la un nou an bun, frumos și productiv.

Din nou lăsăm copilul din sufletul nostru să zburde, să deseneze speranțe, dorințe și să ne plimbe prin amintirile copilăriei.

Brăduțul, mirosul de cetină, mirosul de scorțișoară, de cozonaci, sarmale și bunătățile specifice artei culinare de Crăciun ne va alinta sufletul și întreaga ființă!

Vine Moș Crăciun!!!!! Câtă bucurie, câtă fericire și nerăbdare….. daaa, Îl aștept și sper că va face ca de fiecare dată, va merge la toată lumea!

Dacă anul trecut eram un pic mai trist din cauza pandemiei și a faptului că îmi „dăduse peste cap universul”, iată că rugăciunile mi-au fost auzite, iar speranțele făcute s-au concretizat.

Moșul mi-a făcut un dar superb, mi-a dat un 2021 în care am realizat lucruri frumoase.

Am legat o colaborare și o prietenie frumoasă cu Domnul G, muzician din zona underground și împreună am realizat mai multe proiecte muzicale.

Atmosfera bună de la studio ne-a dat inspirație pentru multe melodii, unele lansate în acest an, altele deocamdată proiecte aproape finalizate, acestea din urmă așteptând o lansare în anul care vine.

Din punct de vedere muzical sunt fericit pentru că muza inspirației m-a ajutat atât în creația pieselor, dar și în interpretare.

Sunt un romantic incurabil și acest lucru este imprimat în muzica pe care o Compun și o interpretez.

Nu pot decât să sper că publicul apreciază melodiile lansate în acest an și îmi doresc ca și noile proiecte să se bucure de aprecieri.

Din punct de vedere al actorului, am avut un an împlinit și încărcat de filmări pentru serialele în care joc la Kanal D și mai nou și la PRO TV.

Ce să mai zic…… chiar am avut un an frumos, am reușit să ies cu familia în concediu de câteva ori, am fost ca în fiecare an să respirăm la Poiana Brașov (mai puțin 2020 când nu am putut merge nicăieri), apoi am trăit cu toții o săptămână de vis la Milano.

Îmi doresc ca noul an 2022 să fie cel puțin la fel de frumos ca 2021, să am inspirație pentru piese noi, să avem proiecte multe la studio, să facem muzică de calitate și videoclipuri pe măsură.

Îmi doresc să continui filmările pentru serialele în care joc și îmi doresc să rămân sănătos ca să le pot face pe toate.

Le doresc tuturor românilor bucurie, sănătate, prosperitate și iubire!!!

Un gând special, pentru tine, Ana, gând însoțit de apreciere și recunoștință!

La mulți ani, Ana, La mulți ani, români!

 

 

Silvia Mitrache-artist

 

 

Dragă Ana Moroșanu Magdin, îți mulțumesc din suflet, pentru că îmi dai și mie de fiecare dată posibilitatea de a-mi exprima și eu sentimentele mele și părerile mele despre cum decurge viața mea, pentru că îți pasă de noi toți cei care te iubim, te apreciem, pentru că tu, chiar te îngrijorezi pentru noi, pentru că tu ești UNICĂ în sentimentele UMANE de care avem nevoie cu TOȚII,  îți pasă de noi toți, ȚI-A DAT DUMNEZEU ACEST HAR, DE CARE, OMENIREA, are cea mai mare nevoie!

Eu, sunt onorată să fac parte din familia RomâniaVipPress, îți mulțumesc pentru că m-ai ales și pe mine!

Munca ta titanică, de zi și noapte, neîntreruptă, profesionalismul și experiența ta, de-a lungul anilor, Dumnezeu, te-a răsplătit, sper, la adevărata VALOARE de care dai dovadă, mai ales în toate institutiile cu care ai colaborat ani și ani de zile, cu un succes de apreciat și cu tot ce ne-ai lăsat în amintire, la TVR, dar, și pe toată planeta, unde tu ai colabărări, în EDIȚII și Jurnale LA NEW YORK, Viena, Singapore…, și, lista este lungă, continuă peste tot în lume. Eu îți doresc o carieră lungă și cu succese pe măsura inteligenței și profesionalismului tău, draga mea, sănătate și bucurii, împreună cu soțul tău, dragii mei,  putere maximă de muncă, dar te rog frumos să te și odihnești pentru că ai nevoie, și în mod special Petre al tău.  Cât despre cum a fost anul 2021 pentru mine, din păcate, groaznic, sunt sinceră, tu știi, mă cunoști, spun lucrurile pe nume,  pandemia aceasta nu numai că ne-a găsit și pe mine și pe omul meu iubit și drag, Maurizio, am avut COVID,  dar…, am fost și un pic norocoși, pentru că am făcut o formă ușoară datorită faptului că SUNTEM VACCINAȚI, îi mulțumim LUI Dumnezeu, suntem bine și așteptăm să treacă această tragedie cât mai repede și să rămână o amintire pe care să o uităm cu timpul, mă rog la Dumnezeu zi și noapte să arunce în pustiu această suferință atroce, și să-i  vindece pe toți, Dumnezeu să ne ocrotească și să ne binecuvânteze pe toți și familiile noastre, să ne dea putere de a rezista acestei pandemii. Sufăr mult pentru cei cărora le lipsește o mângâiere, un ajutor cât de mic, un gest, cei mai slabi și ne ajutorați.

Ana, dragă, anul acesta pentru mine a fost și va rămâne de neuitat.

Îmi doresc ca anul 2022, să fie mai bine, să treacă această boală mondială și apoi ne putem face planuri frumoase și care ne dau poftă de viață, sănătate să avem că în rest vin toate de la sine, și cum mai este puțin până la Crăciun, le doresc tuturor ROMÂNILOR  tot binele din lume, îi rog să aibă credință în Dumnezeu, să fie buni cu cei din jurul lor, să lupte pentru viață, sănătate, pace și libertate!

Sărbători fericite, românilor de pretutindeni, sărbători fericite, Ana Moroșanu Magdin și RomâniaVipPress!

 

Cosmin Traian Marica – artist trupa Q.Age și DJ,  stabilit în Germania, la Würzburg

 

2021, a fost probabil anul cu cele mai versatile idei de până acum, atât cu grupul Q.Age cât și ca DJ Cosmin. Aceste idei se fructifică în momentul actual. Materialul muzical scos pe piață din ianuarie și până acum sunt pentru mine printre cele mai îndrăgite piese de până acum.

2022,  îmi doresc ca toate aceste idei pe care le-am avut în 2021, să devină realitate și să aducă succes.

Cititorilor, ascultătorilor, le doresc să găsească pace de suflet , să oprească din ce în ce mai mult televizorul și să găsească noi modalități de viață independentă.

Ție, Ana, îți doresc să-ți păstrezi acest zâmbet care îl văd în pozele tale și credința extraordinară pe care o ai.

 

Liviu Marin –  România, artist

 

Dragi prieteni,

Pentru mine și familia mea, anul 2021, a fost un an al armoniei în familie alături de familia mea. Deși este o perioadă grea pentru noi, cu lecțiile on-line, cu acest „blestemat ” virus, care se pare că nu se mai termină. Din punct de vedere profesional a fost un an cu multe reușite, cu apariții la televiziuni și le mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată. La încheiere vă doresc tuturor să fiți sănătoși cu credință și pace în suflet!

Vă iubesc și vă îmbrățișez, cu mult drag.

Mulțumesc din suflet, RomâniaVipPress, pentru susținere și încredere, Doamnei Președinte, Ana Moroșanu Magdin.

Sărbători fericite și un sincer La mulți ani, tuturor!

 

Ioan Vasiu-jurnalist și scriitor -România

 

GÂNDURI LA SFÂRȘIT DE AN

 

Cu puține zile înainte ca acest an, 2021, să se sfârșească pentru a face loc noului an 2022, RomâniaVipPress mi-a făcut două bucurii la care nici nu am visat.

Mai întâi a publicat un interviu pe care l-am acordat distinsei doamne ANA MOROȘANU MAGDIN, în cuprinsul căruia am făcut referire la creația mea poetică și la faptul că în ultimii ani am publicat peste 2.000 de catrene, reușind astfel să obțin un prețios CERTIFICAT acordat de Asociația CARTEA RECORDURILOR.

A urmat apoi a doua bucurie când RomâniaVipPress mi-a cordat DIPLOMA DE EXCELENȚĂ pentru merite deosebite ca jurnalist și scriitor.

Nu pot decât să mulțumesc doamnei ANA MOROȘANU MAGDIN, pentru strădania Domniei sale de a face cunoscuți în lume români din țară și din diaspora, care se remarcă prin activitatea lor, prin talentul și strădania lor și nu în ultimul rând prin rezultatele deosebite ale muncii lor, care fac cinste României.

Și pentru că sunt poet, închei aceste rânduri cu o poezie dedicată Sfintei Sărbători a Crăciunului.

 

 

 

Ajunul  Crăciunului

ne bat la poartă iar colindători

se-aud pe străzi cete cu clopoţei

suntem mai buni acum de sărbători

 

şi focu-n sobe râde cu scântei

miroase-a brad, colaci şi cozonac,

 

pe-obraz alunecă lacrimi fierbinţi

 

simbolic, Moş Crăciun scoate din sac

 

câte-un cadou pentru copii cuminţi,

pe cer se strâng  agale norii groşi

 

şi ninge pe pământ cu fulgi uşori

 

cu glasuri tremurânde, bucuroşi,

 

ne bat la poartă iar colindători…

Ioan Vasiu

 

Maria Ghiorghiu – Autoarea cărților-România Duhului Sfânt, vizionar -România

 

Cum a fost anul 2021? Bine v-am regăsit, Prieteni dragi!  Așa cum deja v-ați obișnuit, Prietena mea foarte dragă, ca o soră de suflet, este pentru mine, Dna Ana Moroșanu Magdin, m-a rugat ca să fiu și anul acesta prezentă în REVISTA-RomâniaVipPress, și, îi mulțumesc din toată inima. Anul 2021, pentru mine, a fost și încă este un An în care m-am bucurat enorm de mult de viață, de fiecare clipă a vieții mele. M-am bucurat de fiecare răsărit de soare, de fiecare fir de iarbă, de fiecare floricică cât de mică. M-am bucurat de voi, dragilor, cei care sunteți fanii mei, cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTĂ –MĂRTURII, și, vă mulțumesc din suflet pentru aceasta. Am scris, dragii mei, 3 CĂRȚI consecutiv, CĂRȚI pe care mi le doresc a le scoate în anul 2022, când, se va termina și cu această PANDEMIE,  care ne-a adus multă durere în inimă și-n suflet (eu pierzându-mi soțul în septembrie 2020). Anul 2021, a fost pentru mine, un an pentru un nou început al vieții mele. Un început plin de lumină divină, un început al fericirii și al împlinirii sufletești, duhovnicești. Faptul că sunt sănătoasă și sunt alături de voi, și voi, alături de mine, înseamnă că anul 2021 a fost și încă mai este un an divin, plin de bucurie și de fericire divină, și nu pot decât să mulțumesc Domnului și Maicii Domnului pentru fiecare clipă pe care am trăit-o și o trăiesc încă în anul 2021! Sunt fericită că m-am putut dedica trup și suflet, inimă și cuget, Lui DUMNEZEU și PREA SFINTEI NĂSCĂTOARE de DUMNEZEU, prin tot ceea ce am scris și scriu.

De la anul 2022, îmi doresc doar ca să fiu sanatoasă și să pot împlini cu dragoste și cu iubire infintă, VOIA LUI DUMNEZEU și a MAICII PREA CURATEI FECIOARE MARIA. Adică, să pot scrie tot ce DUHUL CEL PREA SFÂNT îmi grăiește și astfel, să fiu alături de voi, dragii mei, alături de voi, prieteni, indiferent în ce colț din această lume vă aflați. Cum să fiu alături de voi? Scriind pe BLOGUL meu, DUMNEZEU EXISTĂ – MĂRTURII, Cuvântul MÂNTUITORULUI nostru blând și drag, IISUS HRISTOS. Astfel, nu vă veți mai simți singuri, dragilor, sau, departe de casă, de cei dragi inimii voastre. CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU vă va ajuta ca să fiți cu inima și cu sufletul vostru, alături și împreună cu cei dragi, oricât de departe veți fi de casă. Anul 2022, va fi pentru mine, cu ajutorul LUI DUMNEZEU și al MAICII DOMNULUI, un an al bucuriei, un an al fericirii sufletești atunci când vor ieși de sub tipar la EDITURA KITCOM -Verguleasa-Olt, cele 3 CĂRȚI, cu ajutorul prietenilor mei dragi, editori,  Rodica și George Tulea. Așadar, mă rog la BUNUL DUMNEZEU și la MĂICUȚA DOMNULUI ca să fiu sănătoasă, să fiți și voi sănătoși, dragii mei, iar toate dorințele voastre să vi se împlinească în anul 2022!

Dragilor, fiți fericiți și iubiți-i pe cei dragi, nu-i uitați, chiar dacă sunteți departe de ei. Sunați-i și le spuneți în fiecare zi cât de mult îi iubiți și cât de dor vă este de ei. Așa veți menține acea legătură caldă, divină cu cei dragi, iar DUMNEZEU și MĂICUȚA DOMNULUI, o să vă lumineze calea, pașii, inima și sufletul, încât, să fiți Prietenii Lui Iisus Hristos Mântuitorul Lumii, care ne iubește fără să aștepte nicio răsplată, ci doar dragoste să dăruim.

RomâniaVipPress, este pentru mine, Revista dragă și mult iubită a sufletului meu, prin care, m-am putut face cunoscută, atât în România Duhului Sfânt, cât și în lume, peste hotare. Mulțumesc din inimă, Dnei Ana Moroșanu Magdin, care, este un suflet bun și ales, cu inima curată și plină de iubire față de cei necăjiți și oropsiți și nu numai. Dna Ana Moroșanu Magdin este și Prietena dragă sufletului meu, este sora mea de suflet. Îi mulțumesc din toată inima că m-a invitat și în acest an în Revista sa  deosebit de frumoasă, cu oameni care fac cinste României, dar și în afara României. Bravo, Ana, draga mea, Prietenă de suflet și FELICITĂRI din toată inima. Să fii fericită alături de jumătatea sufletului tău, Maestrul Petre Magdin, căruia, îi doresc multă sănătate, fericire și împliniri alături de tine, draga mea.

LA MULȚI ANI, tuturor românilor, oriude s-ar afla pe acest pământ, DUMNEZEU și MĂICUȚA DOMNULUI să-i ocrotească și să-i ajute să se întoarcă fericiți acasă, în mijlocul celor dragi! Cu dragoste, Maria Ghiorghiu!

 

Leo Gherasim – Kreatore Dacos Jewelry & Fashion – România

 

 

 

Buna ziua,

Pentru cei ce nu mă cunosc, sunt Leo Gherasim – Kreatore, creator de bijuterii contemporane din oțel inoxidabil, cu inspirație tradițional românească. Am creat două mărci românești: DACOS, cu inspirație dacică, neolitică, antică și barbară și ETHNOS, cu inspirație etnică, arhaică, tradițional românească. Sunt bijuterii statement, „bijuterii care te îmbracă”, dedicate persoanelor curajoase și extrovertite. Asortate la niște ținute simple, bijuteriile vor spune rapid povestea evenimentului unde vor fi remarcate. Sunt bijuterii care pot fi asociate veșmintelor tradiționale sau teatrale, clasice sau moderne, casual sau glam.

Și pentru că am trecut de introducere, vă voi spune că anul care se încheie, cu bucurie, sper, pentru toți românii, a fost mai bun decât cel precedent. Ca lucrurile bune să se întâmple, este nevoie de normalitate și liniște, înțelegere, speranță și multă iubire. Eu creez cu preponderență bijuterii pentru femei și mă bucur să constat, în comparație cu anul trecut, că femeile continuă să se aranjeze, să se înfrumusețeze, să se dichisească, punând preț pe estetică și un look cât mai sofisticat. A fost un an în care am dezvoltat noi concepte de succes pentru ambele mărci, un an în care am cunoscut foarte mulți oameni frumoși, am participat la nenumărate târguri de profil și m-am bucurat de noi și noi clienți, cărora le mulțumesc din suflet!

Sper ca în noul an ce va să vină, vom reveni la normalitate și ne vom bucura de noi înșine, interacționând mai mult, iubindu-ne mai mult, având grijă atât de noi cât și de valorile naționale. Am multe proiecte în plan pentru noul an: voi creea pe lângă bijuterii, obiecte pentru decorațiuni interioare, cât și obiecte de marochinărie. Nu vreau să deconspir acum tot. Am extrem de multe surprize!

Și pentru că este luna celei mai mari Sărbători din An, Sfântul Crăciun, urez pe această cale tuturor cititorilor RomaniaVipPress, să fie buni și înțelepți, norocoși și sănătoși!

Sărbători Fericite și Un An Nou Prosper!

Și pentru că este spiritul Crăciunului, le dăruiesc virtual ultima mea creație: Candela Arhaică – Furca de tors (vezi foto)

Ție, dragă Ana, îți doresc multă sănătate, prosperitate și creativitate maximă! Îți mai doresc, așa cum ai făcut și până acum, să duci mai departe prin intermediul RomaniaVipPress, românismul și valorile naționale românești. Îți mulțumesc încă o dată pentru că m-ai inclus printre persoanele de elită ale RomaniaVipPress! Mulțumesc, și mă înclin!

Înainte de a incheia, vreau să spun că pentru mine, RomaniaVipPress, este „Vocea Culturală a României!” Este oportunitatea de a mă exprima liber, de a-mi face cunoscute creațiile și de a mă face recunoscut pretutindeni.

La Mulți Ani!

 

Liviu Sorescu –artist-România

De Crăciun, aş vrea să ne amintim punctul central şi motivul acestei sărbători – naşterea Domnului Isus Hristos. Motivul întrupării Sale a fost mântuirea omenirii de păcatul care o despărţea de Dumnezeu şi de viaţa veşnică. Moşul, brazii împodobiţi, cadourile, sunt artificii culturale care rămân frumoase atâta vreme cât rămân la locul potrivit şi nu sunt folosite pentru a înlocui adevărata semnificaţie a sărbătorii, a Divinului care ia chip omenesc pentru o viaţă de lipsuri şi sacrificiu, încheiată cu o moarte cumplită, întru mântuirea oamenilor.

Spiritul Crăciunului este un spirit al unităţii, al păcii şi armoniei, în familie şi în societate. Să realizăm astfel că orice demers care aduce ranchiună şi dezbinare între două grupuri, care ne împarte între noi şi ei, care provoacă un răspuns emoţional negativ acerb este în esenţă un demers demonic, sub egida divide et impera. Să realizăm că dincolo de reacţiile pe care ni le poate provoca o ştire, există o intenţie de a canaliza energiile noastre într-o anume direcţie. Ceea ce hrănim cu atenţia şi energia noastră, aceea va creşte, aşadar să nu ne lăsăm târâţi de orice vânt.

Să preţuim mai mult pacea, armonia, liniştea, iertarea şi iubirea de Dumnezeu şi de aproape.

Crăciun Fericit!!!

Aşa să ne ajute Dumnezeu

 

Mihai Predescu – violonist – Șef Partidă la Teatrul Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian”-România

 

Omul s-a născut din SPERANȚĂ. Dumnezeu, atunci când a creat Omul, a sperat într-o ființă inteligentă, iubitoare, demnă. Cu toții simțim în mod nemijlocit și de netăgăduit că aparținem Creatorului și că întotdeauna există un fir magic care nu ne lasă să ne topim în neant și ne aduce întotdeauna la suprafață pentru a îmbrățișa Lumina, Pacea, Bunătatea și Adevărul. Acest ceva ce nu ne lasă niciodată să deviem este SPERANȚA. Este ingredientul secret al ființei umane! Este elementul care completează acolo unde există un neajuns. Știm cu toții cât de greu ne-a fost în ultimii doi ani (anii Pandemiei Covid)! Mai știm că Dumnezeu nu ne-a lăsat și nu ne va lăsa pentru că tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop, pentru ca noi să trecem de fiecare dată la un nivel superior de experiență sufletească și psihică, pentru a ne putea apăra în viitor mult mai facil. Cu speranța și cu echilibrul interior vom depăși momentele în care ni se cer eforturi mari, dar vor veni și satisfacții imense, iar acestea vor fi încununate de Credința nepieritoare. Cultura și educația sunt armele prin care putem să biruim și să ne apărăm identitatea, etnogeneza și să regenerăm spiritualitatea și ethos-ul!

Vă mulțumesc din suflet, ca de fiecare dată, pentru participarea dumneavoastră afectivă și susținerea talentelor, doamnă Ana Moroșanu-Magdin, pentru elanul cu care vă înarmați pentru a duce pe meridianele cunoașterii valoarea umană, prin deosebitele dvs. articole de presă la publicația online ROMANIAVIPPRESS.

Atât dumneavoastră, distinsă doamnă, cât și cititorilor acestei minunate reviste culturale vă doresc ca rezervorul SPERANȚEI să nu sece niciodată, să învățăm să eficientizăm efortul afectiv și să oferim cui merită înzecit, să vă înconjurați numai de oameni prețioși, generoși, empatici, doar așa putem multiplica binele în lume (este atât de necesar în ziua de astăzi!). Sărbători fericite, cu binecuvântări și adorație divină!

 

Distribuie