John Militaru, romanul care vindeca oamenii prin rugaciune!

De vorba cu renumitul roman, John Militaru, stabilit in California,

„Dorinta mea a fost sa incep o misiune ca sa le fiu oamenilor de folos!”

 

Nici greu dar nici usor de gasit, John Militaru, este romanul din Timisoara, care din cauza comunismului a fost nevoit sa fuga in America! Persecutat si umilit zilnic de securitate, John Militaru a fost nevoit ca intr-o buna zi, sa isi ia inima in dinti si, cu lacrimi in ochi, a decis ca trebuie sa gaseasca o solutie si sa fuga din Romania!

Citindu-i povestea de mare suflet, il admir si mai mult si pretuiesc fiecare gest pe care il face din anii ’90 incoace, pentru romanii defavorizati. Timp de un an, domnia sa, strange bani pentru ca in preajma sfintelor sarbatori de iarna, sa aduca bucurie in sufletele copiilor si oamenilor saraci. Aceasta este marea lui bucurie, impreuna cu sotia sa, prin rugaciune, incearca sa convinga cat mai multi oameni ca bunatatea si credinta in Dumnezeu ne ajuta sa fim mai buni, sa daruim din mai mult sau din putinul nostru, important este sa nu fim indiferenti daca prietenii sau vecinii nostri nu au ce pune pe masa. Zambindu-le celor necajiti, le facem viata mai frumoasa!

hqdefault

Ana Magdin: Domnule John Militaru, la ce varsta ati parasit Romania si de ce?

 

John Militaru: Pentru ca eram crestin, am fost persecutat si in armata, deoarece eu credeam in cuvantul lui Dumnezeu. M-au dat afara din serviciu, pentru ca ei au vrut sa ma faca un parazit social ca sa ma duca la canal. Eram urmarit pas cu pas, ca sa ma prinda intr-o zi cu ceva. Traiam zi de zi sub stresul indus de comunisti. Stiam clar ca viitorul meu nu va mai fi in Romania si ca trebuia sa plec. M-am rugat lui Dumnezeu si Dumnezeu m-a ajutat cum sa trec granita, pentru ca, pe atunci, in vremea comunista,  granita era greu de trecut.

 

Ana Magdin: Cum au fost inceputurile dvs pe un alt continent, mai precis, in America?

 California-Wallpaper-19

John Militaru: A fost destul de greu, nu stiam limba…!Era in anul 1978, 25 iunie, cand Dumnezeu mi-a aratat pe unde sa trec granita, pe la Ostrovu Mare, pe la Tiganas, am trecut Dunarea care era foarte lata in zona respectiva. Stiam ca ma voi casatori pentru ca aveam o logodnica. Dar nu am vrut sa ma casatoresc cu ea in Romania pentru ca simteam ca nu mai am un viitor in Romania. Am rugat-o sa vina cu mine dar i-a fost frica. La doua luni, a plecat si ea din tara, a fugit…, asa a simtit. Minunea a fost ca soldatul care a vazut-o pe sotia mea, a pus luneta pe ea dar a recunoscut-o, a fost coleg de liceu cu ea si a lasat-o sa treaca. Sotia mea nu stia sa inoate, a trecut Dunarea pe saltea. A venit in Austria, in lagar unde eram si eu. In 13 decembrie 1978 ne-am casatorit.  Si in Austria eram intr-o situatie grea pentru ca am facut proteste la Europa Libera pentru prietenii mei de la Medias care erau in puscarie pentru credinta. Comunistii au incercat sa ma omoare si au dat cu masina peste mine, nu au reusit sa ma omoare dar mi-au rupt un picior si, sigur ca ei au fugit. Am stat pana urmatorul an in aprilie,  ca sa mi se vindece piciorul si sa putem pleca in America. A fost destul de greu, sotia mea a ramas gravida, s-a nascut primul copil. Avem trei copii. Asa ne-a condus Dumnezeu. Nu stiam limba, am inceputul totul de la zero, dar cu Dumnezeu totul e cu putinta!

 

Ana Magdin: Acolo ati continuat scoala, v-ati adaptat repede?

 13094250_957375374378602_3240455974555502897_n

John Militaru: Am facut in America o scoala teologica de 4 ani. Am vrut sa o fac si in Romania dar statul nu mi-a permis. In America m-am adaptat destul de rapid. Aveam 23 de ani cand am ajuns in America. Avand 3 copii, unul dupa altul, am reusit sa ma adaptez destul de repede.

 

Ana Magdin: De ce credeti ca a trebuit sa alegeti America si nu alt loc, o alta tara…?

 

John Militaru: Asta a fost visul meu, sa ajung in partea Californiei. Dorinta mea a fost sa incep o misiune ca sa le fiu oamenilor de folos. America a fost si este o tara binecuvantata. Nu stiu de ce, dar am ales sa merg in California, unde este cald. Tot ce iti pui in minte poti sa realizezi daca ai devotare si credinta ca sa faci lucrul respectiv. America este tara oportunitatilor!

13096071_957101057739367_7824526304315673363_n

Ana Magdin: Cand ati avut primele semne ca Dumnezeu vrea sa-i duceti cuvantul acolo unde este mare nevoie?

 

John Militaru: In 1987, in luna noiembrie, am simtit sa ne mutam din sudul Californiei, in nordul Californiei si cu 3 copii, am simtit nevoia sa incep o misiune, nu am stiut si nu am crezut ca in decembrie ’89 o sa cada comunismul. Am lucrat la o televiziune crestina vreo doi ani de zile, voluntar, am inceput iar totul de la zero dupa 7 ani de America, si in ’89, cand a cazut comunismul, am simtit ca eu trebuie sa duc mai departe vestea buna a Evangheliei.  Cand am avut 16 ani si jumatate, am fost foarte bolnav,  doctorii mi-au spus ca mai traiesc maxim 2 ani, eram intr-o stare foarte grea cu sanatatea. Cineva mi-a dat o Biblie. Am citit-o de la Geneza pana la Apocalipsa. In doua saptamani jumate, cat am citit Biblia, m-am vindecat de orice boala. Am realizat ca Biblia este cuvantul lui Dumnezeu viu, care te vindeca. Si atunci am inceput sa-l cunosc mai mult pe Dumnezeu si nu numai de a cunoaste o religie ci de a avea o relatie cu Dumnezeu. Din ’90 am reusit sa vin in fiecare an in Romania, in Moldova, in Ucraina. Am dus vestea buna a Evangheliei si in partea de sud a Romaniei, in multe sate, oamenii cei mai rai s-au schimbat spre bine pt ca au ales calea lui Dumnezeu, toata societatea s-a schimbat in bine!  Eu ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a inspirat sa fac lucrul acesta de atunci si pana astazi.

15400536_1148405651942239_313309892096321132_n

Ana Magdin: Ce faceti in aceste vremuri, pe unde calatoriti, prin ce locuri mergeti ca sa-i ajutati pe oameni cu ajutorul rugaciunii dvs care face minuni pentru cei aflati la necaz, boli, suparari…?

 

John Militaru: Avem un program la Alfa Omega TV, urmarit in Romania si Diaspora, programe pe facebook si youtube, avem o audienta destul de mare, peste 17 milioane de oameni ne urmaresc. De obicei, la sfarsitul oricarui program eu fac o rugaciune pentru cei bolnavi si bolnavii se vindeca. Foarte multi mi-au marturist ca s-au vindecat de boli incurabile. Aceasta este o satisfactie pentru mine pentru ca eu vad ca Dumnezeu lucreaza si-i vindeca pe oameni. Religia te omoara dar relatia cu Dumnezeu iti da viata si viata din belsug.

11030238_874720765977397_6881589251269815534_n

Ana Magdin: Cum va primesc oamenii, ce va cer, ce asteptari au de la dvs si de la rugaciunile dvs?

 

John Militaru: Multi ne suna pentru ca trec printr-un necaz. Majoritatea ne suna cand trec prin necazuri grele, legate de sanatate, sau ca au pierdut afaceri, un loc de munca… De aceea eu in luna decembrie aleg satele defavorizate unde copiii sunt foarte saraci. Sotia mea s-a nascut undeva la sat, in oltenia, unde parintii nu isi permiteau sa ii cumpere o jucarie. Din 1998, sotia mea s-a gandit sa incepem un program pentru copiii saraci. Parintii nu au posibilitatea sa le ia o jucarie, mai degraba ei aleg intre o jucarie si mancare. Noi, in luna decembrie le cumparam cadouri, le facem o bucurie, impartim cuvantul lui Dumnezeu, le dam un Nou Testament. Dimineata mergem la scoli, dupa amiaza mergem la camine culturale unde le dam plase cu mancare oamenilor si rugaciuni. Dar din ’90, am mers din sat in sat si din comuna in comuna. Anul acesta, vom ajuta 4000 de copii din zona moldovei si vom face tot ce putem pentru cat mai multi copii.

13012646_957075431075263_8350530275033212593_n

Ana Magdin: Unde va pot gasi oamenii care au nevoie sa-i ajutati?

 

John Militaru: Oamenii ne pot gasi pe un site www.johnmilitaru.org, acum este o posibilitate extraordinara ca putem comunica pe internet, cautati John Militaru si ma gasiti pe facebook si pe youtube. Am si o linie de telefon pentru rugaciune: 0015306202717, insa, trebuie sa aveti in vedere ca atunci cand ma sunati, la New York suntem cu 7 ore in urma, va spun acest lucru ca sa nu ma sunati noaptea!:)

 12733417_910513375731469_4872138765981348730_n

Ana Magdin: Cand reveniti in Romania si de ce?

 

John Militaru: Acum o sa revin in luna decembrie anul acesta, la granita dintre Ucraina si Moldova. Ne vor ajuta localnici care sa vorbeasca la primarii, la scoli, sa anunte ca venim si sa stie ca dorim sa le ducem nu o religie ci cuvantul lui Dumnezeu, cadouri si mancare persoanelor defavorizate.

 

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni, un mesaj  care considerati ca-i poate ajuta oriunde s-ar afla ei prin aceasta lume!

 hqdefault (1)

John Militaru: Primul lucru pe care il doresc, este ca oamenii sa citeasca Biblia care acum se poate gasi oriunde, chiar si pe telefon, pe tableta, pe computer. Dorinta mea este ca oamenii sa aiba o relatie cu Dumnezeu si-i indemn pe oameni sa citeasca Noul Testament si sa creada ca Dumnezeu ii iarta de pacate. Nici eu si nici altcineva nu este mijlocitor catre Dumnezeu ci doar Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu. Oamenii trebuie sa inteleaga ca Isus este singura cale care-i ajuta sa mearga la Dumnezeu. Am observat oameni care intra intr-o biserica, aprind o lumanare, apoi ies din biserica barfind, blestemand, invidiind, injurand! Eu vreau ca oamenii sa se roage si sa fie eliberati de ura, de invidie, de gelozie si sa poata sa fie oameni transformati liberi in ceea ce priveste starea lor fizica sau psihica.

 

Ana Morosanu Magdin

 

 

Distribuie