Migranți într-o lumină pozitivă, proiect promovat de Lidia U, românca stabilită la Lohne, în Germania!

Românca Lidia U, este un înger de om,  membră în Consiliul Asociației „Runder Tisch”, ajută și promovează migranții de toate naționalitățile, care s-au stabilit la Lohne, în Germania!

 

Despre Lidia, v-am mai povestit, ea este cea care, în cel mai greu moment din viața mea, mi-a devenit prietenă, m-a invitat la ea, mi-a deschis ușa casei ei, mi-a mângâiat sufletul înlăcrimat, cu rugăciuni, mi-a înțeles momentul de răscruce din viața mea, a știut să fie mângâierea inimii mele, cu Lumina lui Isus, mi-a transmis prin bunătatea ei, toată vindecarea sufletească de care aveam nevoie, împreună cu sora, cu fratele ei și cu oameni ai lui Dumnezeu, care mi-au înțeles lacrima și mi-au vindecat inima!

Are o familie foarte frumoasă, un soț care o divinizează, trei copii frumoși, deștepți și sănătoși, are 10 frați, comori rare, este o femeie împlinită, iubită, fericită, și, pentru că îi este recunoscătoare lui Isus pentru tot ceea ce a primit, simte nevoia să ajute și să se implice gratis, acolo unde este nevoie de ea!

Lidia ajută oameni, se implică, dă telefoane pentru toți migranții care nu cunosc bine limba Germană, râde și plânge alături de oamenii necăjiți, plecați prin lume ca să își facă un rost în viață, sau, foarte mulți, doar ca să trăiască de pe o zi pe alta, dar, Lidia, îi primește lângă ea la masă, cu cafea caldă, apă, sucuri și prăjituri, în locații închiriate, doar ca să le fie aproape celor care au nevoie de ajutorul ei, de vorba ei caldă și blândă.

Un nou proiect de suflet, al româncei noastre, Lidia U, de promovare a migranților de succes, prin „Runder Tisch”, o asociație pentru integrare și înțelegere internațională, a fost înființată în anul 1992, iar în anul 2006, a fost creată ca asociație non profit, „Runder Tisch”, în Lohne, cu 33 de membri din diferite țări.  Scopul asociației este de a integra, de a sprijini și de a promova interesele și preocupările acestora, în public. Această asociație este o oportunitate pentru copii, tineri, familii, femei și bărbați, aceasta ajută la înțelegerea între oameni din alte țări care au diferite culturi și religii. Asociația „Runder Tisch”, oferă multe activități pentru migranți și asta cu scopul de a-i ajuta să se poată integra mai ușor și de a se respecta reciproc.

Ce spune Lidia despre proiectul „Migranți într-o lumină pozitivă”!

„Împreună cu „Runder Tisch”, am înființat proiectul: “Best Practice, in Lohne”!  Având sprijin de la Muzeul industrial din Lohne, am avut oportunitatea să prezentăm acest proiect, a doua oară.  De data aceasta, am promovat o migrantă venită de mulți ani în Lohne, se numește Valentina, care, a devenit o stilistă independentă cu un salon de frizerie modern. A ajuns o femeie de succes, cu toate că este migrantă, nu a împiedicat-o acest lucru, a reușit să își îndeplinească visul încă de când era un copil.

Eu spun că acolo unde este o dorință, este și un drum, totul este să vrei ca să ajungi la destinația dorită.

Datorită faptului că sunt membru al consiliului, mi-am dorit să administrez acest proiect, cu gândul de a motiva și de a da exemplu și pentru alți migranți, ca să își îndeplinească visurile”!

 

Ana Moroșanu Magdin

Președinte  Fondator RomâniaVipPress

Distribuie