Ioan Bogdan Codreanu!

De vorbă cu Ioan Bogdan Codreanu, primar al Comunei Pojorâta-Stațiune turistică din județul Suceava, 

„Dacă ești om, dacă îl ai pe Dumnezeu aproape, și muncești, este imposibil să nu culegi roadele mai devreme sau mai târziu…”!

codrean

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un interviu de mare suflet cu unul dintre cei mai iubiți bucovineni. Primarul comunei Pojorâta din județul Suceava, ing. Ioan Bogdan Codreanu, este românul care, a reușit ca în  10 ani  de când este primar, să-și aducă localitatea la cel mai înalt nivel de dezvoltare rurală!

Ioan Bogdan Codreanu, vorbește prin fapte, prin dovezi, nu prin promisiuni iar dacă promite, face!

Când avem un astfel de român, trebuie să-l ajutăm, să-i dăm tot sprijinul nostru, să-i promovăm proiectele și activitatea. De români ca Ioan Bogdan Codreanu are nevoie România, de tineri ca domnia sa, care și-a pus viața în slujba cetățenilor din satul în care s-a născut. În aceste vremuri de grea încercare pentru foarte mulți tineri din România, în mod special din mediul rural, care pleacă la oraș pentru o viață mai bună, primarul comunei Pojorâta, a reușit să păstreze tinerii în locul natal, din rândul cărora și-a făcut echipa cu care lucrează.

 

 

 13240049_864060243706380_6000517578616441811_n

Ana Moroșanu Magdin: Domnule Ioan Bogdan Codreanu, se pare că Bucovina vă iubește, bucovinenii doresc să vă aibă alături de ei. Cu ce gânduri, cu ce planuri noi porniți la acest drum?

Ioan Bogdan Codreanu: Faptul că bucovinenii mă iubesc, nu poate decât să mă bucure și, în același timp, să mă oblige să dau în continuare, prioritate faptelor. Pornesc la acest nou drum, încrezător, cum îi stă bine oricărui bucovinean, dar și cu gândul că, Bucovina, merită mai mult, iar bucovinenii, merită să fie iubiți mai întâi prin fapte.

 

Ana Moroșanu Magdin: Care este primul lucru pe care doriți să-l schimbați în favoarea bucovinenilor?

Ioan Bogdan Codreanu:  Pentru început îmi doresc să duc învățământul din județul Suceava, pe un loc fruntaș. În mod sigur nu va exista  nici o diferență între o școală dintr-o comună, sau dintr-un cătun, și cea de la oraș, iar spitalele să fie dotate la standarde europene.

 

13263700_864060457039692_8487964544105688675_n

Ana Moroșanu Magdin: Cu ce noutăți vreți să bucurați sufletele celor care cu siguranță vă vor vota?

Ioan Bogdan Codreanu: Pentru mine nu este o noutate, însă pentru cei de pe scena politică, probabil că reprezintă o noutate. Este vorba despre omenie. Asta ne deosebește până la urmă, alături de educație.

 

 

Ana Moroșanu Magdin: Ce înseamnă pentru inima și pentru sufletul dvs., Bucovina, ca așezare, ca istorie, ca genă divină a României?

Ioan Bogdan Codreanu: Iubesc Bucovina, iubesc locul în care m-am născut, și deși, n-am țipat în gura mare acest lucru, consider că le-am demonstrat bucovinenilor, mai ales celor din comuna Pojorîta, că Bucovina, precum și oamenii de aici, se află la loc de cinste în sufletul meu.

 

Parintele-Justin-Parvu-la-Petru-Voda-Afis-de-Cristina-Nichitus-Roncea

Ana Moroșanu Magdin: Care sunt cele trei lucruri după care vă ghidați viața?

 

 Ioan Bogdan Codreanu: Din nou, revin la omenie. Așa am fost educat să înțeleg că cel mai important în viață este să fii om. Credința în Dumnezeu este, de asemenea extrem de importantă pentru mine. Mai apoi, munca. Dacă ești om, dacă îl ai pe Dumnezeu aproape, și muncești, este imposibil să nu culegi roadele mai devreme sau mai târziu.

 

Ana Moroșanu Magdin: Care sunt cele mai frumoase și mai importante proiecte din mandatul dvs de primar al comunei Pojorâta?

Ioan Bogdan Codreanu: N-aș vrea să fac din acest răspuns un bilanț al activității mele, însă pot spune că am modernizat și reabilitat toate școlile, pentru că este un domeniu la care eu țin foarte mult și investesc de fiecare dată când am ocazia. Aducțiune de apă, construire dispensar medical, asfaltare drumuri comunale, reabilitare sediul primăriei, sprijn pentru unitățile de cult, sunt doar câteva din realizările mele și ale echipei mele.

 

12524160_864060310373040_5537986630419034805_n

Ana Moroșanu Magdin: După ce veți deveni Președinte al Consiliului Județean Suceava, știu sigur că Bucovina va fi pe cele mai bune mâini din lume, că va avea cel mai bun și mai iubitor suflet pentru bucovineni. Cum simțiți să fie relația dvs cu locuitorii acestui loc binecuvântat și cum doriți să fie relația dvs cu toți românii, pentru că Bucovina, este a tuturor celor prin care curge sânge de român adevarat!

 

Ioan Bogdan Codreanu: Relația mea cu bucovinenii va rămâne aceiași: de omenie și de prietenie. Chiar dacă există posibilitatea să am o altă funcție, asta nu înseamnă că eu mă voi schimba în vreun fel.

 

13239485_864060370373034_4748575062156611228_n

Ana Moroșanu Magdin: Cum vreți să fie echipa cu care veți lucra?

Ioan Bogdan Codreanu: Echipa cu care voi lucra va fi la fel, ca și cea din primărie. O echipă puternică, dornică să facă ceva pentru comunitate, pentru că oamenii din Bucovina merită tot ce este mai bun.

 

 

Ana Moroșanu Magdin: Ce simte sufletul dvs în aceste momente, cum bate acum inima unui bucovinean pursânge?

Ioan Bogdan Codreanu: Sunt pe baricade, cum îmi place mie să spun. Pregătit să fac fața și răutăților care, în mod sigur vor apărea în această perioadă, dar mai ales, pregătit să arăt unei țări întregi câtă frumusețe încape în  cuvântul „ Bucovina”.

 

13237628_864060257039712_9119185264637550654_n

Ana Moroșanu Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Ioan Bogdan Codreanu: Le doresc sănătate, pentru că restul, le pot cumpăra.

 

Ana Moroșanu Magdin

Distribuie