Mihai Iulian Bărăscu-inteligența lui a depășit-o pe cea a lui Einstein!

 

De vorbă cu Mihai Iulian Bărăscu, interviu din categoria „Români de succes la ei acasă și în lume”,

Suntem foarte detașati unul de altul iar relațiile adevărate parcă au dispărut”!

 970430_1505455166359529_8887706947138163100_n

 

                Mihai Iulian Bărăscu, elevul de origine română care a depășit IQ-ul lui Albert Einsten dar și pe cel al marelui fizician englez Stephen Hawking, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton.

Impresionați de inteligența sa peste medie, experți de la Organizația Internațională „MENSA”, i-au făcut o evaluare micuțului nostru râman și au descoperit că Iulian Bărăscu are un IQ de 162, mult mai mare decat al celor doua genii sus mentionate!

Am fost foarte impresionată și emoționată că acest copil s-a născut în România, este român, are sânge de dac iar inima lui bate românește, chiar dacă trăiește în altă țară!

Iulian este stabilit în Marea Britanie, dar așteaptă vacanțele cu mare drag, pentru a veni în România, la bunici.

Părinții lui sunt cu sufletul către locurile natale, dar nu doresc să se mai întoarcă în România!

Mama, este medic stomatolog iar tatăl, profesor de religie!

 

Răspunsurile lui Iulian la acest interviu, sunt foarte sincere, curate și de mare suflet!

Cum să nu iubești acest copil minunat, cum să nu fii impresionat când vezi că te copleșește cu atâta modestie, bunătate și cu gânduri de bine pentru omenire…

 Câți se mai gândesc și la binele altora? Iată că Iulian o face…!

646x404

Ana Magdin:  Iulian, cum este viața ta acum, după ce în toată lumea se discută că IQ-ul tău l-a depășit pe cel al lui Albert Einstein? Ce simți, cum este universul tău de copil atât de deștept, de geniu…?:)

 

Iulian Bărăscu : Viața mea nu mi se pare că este neapărat foarte schimbată din cauza nivelului de presă pe care l-am primit. Am avut oportunitatea de a merge la universitate în America, mai devreme, dar nu am vrut. Vreau să rămân la școala la care merg deja (Sir Roger Manwood’s in Sandwich – o școală Grammar în Anglia, la care trebuie să dai un test pentru a intra) fiindcă altfel mi-ar fi dor de ea și de prieteni, profesori, etc. Eu nu aș zice că merit neapărat toată reclama aceasta în presă. Sunt oameni care au reușit mult mai mult decât mine.

 

Ana Magdin: Care sunt cele mai interesante momente în care ți-ai dat seama că poți rezolva cu mare ușurință anumite probleme?

 

 

 Iulian Bărăscu : De exemplu, făceam probleme la școală și le răspundeam la întrebări prietenilor și părinților mei, cu mare ușurință.

 

Ana Magdin: La ce vârstă ți-au descoperit părinții acestă capacitate de geniu?

 

Iulian Bărăscu : La vârsta de 4-5 ani, le ziceau prietenii că sunt inteligent. Apoi, am vorbit cu un psiholog care le-a zis părinților mei că nu o să aibă deloc probleme cu mine, nici la comportare, nici la învățat. Eram în parc, o data (tot la 4-5 ani) și a trecut un alt copil care mi-a si a zis „băiatu… 5 ori 5” și imediat i-am răspuns că este 25.

Făceam întrebări de bac, la 10 ani, în Romania, în vacanță.

 

Ana Magdin: Dă-mi te rog, exemple de lucruri pe care le rezolvi fără nicio bătaie de cap?:)

 

 

Iulian Bărăscu:  Rezolv orice la școală, sau explicații în general – probleme de logică, etc. Limbile străine mi se par ușoare, matematica, ştiinţele (le facem împreună în Anglia) – practic, tot…!

 

Ana Magdin: Ce-ți place să faci cel mai mult?

 

Iulian Bărăscu :  Îmi place să stau cu prietenii, dar imi plac și sporturile. Mai ales Taekwondo și skiul.

 

Ana Magdin: Știu că ai o activitate extrașcolară foarte interesantă! Ce faci, mai exact?

 

 13537712_1752790908292619_1448200472684044436_n

 Iulian Bărăscu :  Momentan, fac chitară, taekwondo, dance de stradă, teatru și tenis. Am făcut fotbal, basket, box, iarna fac și ski. Scriu și romane, am publicat unul numit „Necromancer RPG: The book”. O puteți găsi aici.

 

Ana Magdin: Iulian, ce îti place să mănânci?

 

 

Iulian Bărăscu  : Nu am o mâncare preferată dar mănânc foarte sănătos și niciodată fast food și doar foarte rar băuturi acidulateJ.

 

Ana Magdin: Cum vezi tu viața, Iulian, cum trebuie să se comporte omenirea pe această planetă din punctul tău de vedere? Ce crezi că este în neregulă și unde se greșește?

11221719_1638591556379222_1030274969646295618_n

 

Iulian Bărăscu : Mi se pare că prea se depărtează lumea de religia ortodoxă și mai ales de adevărurile sfinților părinți. În general, chiar dacă tehnologia a avansat, suntem foarte ocupați de lumea virtuală și nu ne pasă de realitate. Suntem foarte detașati unul de altul iar relațiile adevărate parcă au dispărut. Totuși, în același timp, sunt și multe avansuri făcute în medicină și în ştiinţă.

 

Ana Magdin: Iulian, ce îți dorești pentru viața ta?

 

 2512_1682888855282825_361384524555864313_n

Iulian Bărăscu :   Eu am vrut de mult timp să mă fac arhitect, fiindcă îmi place mult matematica și desenul dar și pentru că este o meserie bine plătită. Aș putea (dovedit de rezultatele mele la chimie și biologie – la fiecare lecție facem o parte diferită din una dintre știinte) să mă fac și doctor sau poate inginer sau chiar bancher. În același timp, îmi place să scriu și aș vrea să continui să scriu cărți în timpul liber.

 

Ana Magdin: Un gând pentru români dar și pentru prietenii tăi de pretutindeni!

 

 

Iulian Bărăscu : Să vă urmați visurile dar sa fiți raționali, și să insistați pentru ceea ce credeți.

 

Ana Moroșanu Magdin

 

Distribuie