Avem nevoie de exemple in viata? Avem!

 

Astazi…, despre exemplele din viata noastra!

 

cos-flori-lalele-1943

 

In ultima vreme, in medii decente…, se discuta despre faptul ca nu mai avem exemple pentru fetele din noua generatie!

Cum sa se puna o astfel de problema, numai eu cunosc numarand pe degete asa rapid, cel putin 100 de doamne care pot fi un foarte bun exemplu pentru fetele din noua generatie dar si pentru reeducarea si actualizarea multor femei de orice varsta, pentru ca toata viata avem ce invata, doar sa vrem…!:) Sunt doamne care pot fi luate ca bun exemplu, atat din lumea modei, din sport, din lumea artistica, din politica, din presa, din administratie…, sa nu ne panicam atat de mult, trebuie doar sa ne dorim sa urmam un anumit tip de exemplu de viata!

As scrie in acest moment despre foarte multe femei pe care le cunosc si cu care m-am intersectat de-a lungul timpului, in diverse situatii si imprejurari, insa, o am acum in minte pe una dintre doamnele mele preferate, o femeie pe care as da-o drept exemplu si in scolile din Romania. Suna cumva, dar consider ca este bine sa scoatem in evidenta exemplele pozitive, ca sunt femei sau barbati, importanta este promovarea ideii de bine, promovarea omului de la care ai ce sa inveti la orice varsta!

Asadar…, exemplul de viata pe care eu vreau sa il promovez acum, este Maria Grapini!

De ce, Maria Grapini?

423570_307618412620185_62782317_n

Pentru ca a pornit in viata muncind foarte mult, fara a avea pe cineva care sa o duca de mana direct pe o functie. Pur si simplu, inca din copilarie, muncea de dimineata pana seara foarte mult, isi ajuta mama la toate treburile din gospodarie, nu cerea lucruri imposibile, nu cerea nimic, doar oferea, oferea munca, veselie in casa parinteasca iar spre seara, fara pretentii si mofturi, manca ceea ce i se punea pe masa, apoi pleca sa invete, visand sa faca ceva bun in viata, dorindu-si din tot sufletul sa plece din locul in care doar se muncea, fara a primi in schimb vreun beneficiu major, doar acela sufletesc ca si-a bucurat familia cu ajutorul pe care putea sa il ofere pentru acea varsta si asigurarea traiului zilnic! Trecand peste mai multe etape destul de grele din viata Mariei Grapini, a reusit sa faca o mare bucurie familiei, intrand la o facultate, s-a casatorit intemeindu-si o familie foarte frumoasa. A ajuns Director Tehnic la o fabrica din Timisoara! Dupa revolutia din 1989, Maria Grapini, a fost atat de iubita de angajatii fabricii la care lucra, incat au ales-o Director General, lucru rar dupa 1989, cand majoritatea directorilor erau dati afara, domnia sa a fost promovata in cea mai mare functie de conducere a acelei fabrici. Maria Grapini,  este femeia care a ajutat la cresterea economica a orasului Timisoara, imediat dupa 1989!

A fost femeie de afaceri, a fost ministru al acestei tari, este europarlamentar, unde ne reprezinta tara cu mandrie, promoveaza produsele si valorile romanesti! I se poate reprosa ceva? Raspunsul este unul de mare bun simt, nu!

19021619_1343666429015373_367421978_n

Mai poate fi luata de bun exemplu inclusiv de foarte multe profesoare, invatatoare, educatoare, nu numai de fetele din tanara generatie! Maria Grapini nu a fost vazuta imbracata indecent, nu a avut vreodata un comportament indecent, in schimb, se imbraca cu foarte mult bun gust, numai in haine create in Romania, ducand in cele mai importante momente de suflet din viata domniei sale, frumoasa ie romaneasca, acolo unde slujeste romanii si Romania de dimineata si pana noaptea tarziu, in Parlamentul European!  Se lupta ca o leoaica pentru proiectele in care crede, se lupta cu toti cei care nu inteleg ca in tara asta mai avem nevoie si de rezultate, nu numai de scandaluri si aparitii permanente pe posturile tv, de dragul de a fi vazuti, pozand in vedete in loc sa isi faca treaba pentru care au fost votati!

18892966_1341998285848854_2139474126147396798_n

Ana Morosanu Magdin

 

 

Distribuie