„Între chin și amin”- noul film la care lucrează Toma Enache!

Regizorul Toma Enache, lucrează la un nou film pentru armâni,

  „Armânii sunt extremele sufletului meu, piscurile și adâncurile, întrebările și tăcerile mele, bucuriile și amăraciunile mele”!    

 

După succesul fabulos cu filmul “Nu sunt faimos dar sunt aromân”, regizorul Toma Enache și-a propus să mai facă ceva special pentru armâni și așa s-a născut documentarul „Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…”, acum, Toma Enache, alături de o echipă de profesioniști, lucrează la noul său film, “De la chin la amin…”!

Pentru acest film, înainte de a scrie scenariul, Toma Enache, Elena Enache și Eugen Cojocariu, s-au documentat din diverse cărți tipărite pe această temă, au ascultat povestirile supraviețuitorilor, au vizitat penitenciarele de la Aiud, Jilava și Pitești.

“Între chin și amin”, este povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, șeful penitenciarului. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lu’ Dumnezeu”. Muzica este cea care o salvează pe logodnica sa, Lia.

„Am ales tema experimentului de la Pitești pentru a spune un adevăr dureros din istoria recentă a României, un adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată și pe care trebuie să ni-l asumăm. Deși este o poveste de ficțiune, ea este inspirată din adevărurile tragice ale acelei perioade”!

 

Echipa de lucru și cea de actori…, arată cam așa…:

Scenariul– Elena Enache, Toma Enache, Eugen Cojocariu

 

Actori– Constantin Cotimanis, Vali V. Popescu, Ana Parvu, Ciprian Nicula, Kira Hagi, Laurentiu Stan, Salceanu Bogdan, Kim Ciobanu, Ciugulitu Csaba, Panait Yani, Adrian Culetu, Dragos Stoica, Mircea Taiss, Alexandru Mereuta, Victoria Cocias, Teodora Calagiu Garofil, Stelica Murariu, Alexandru Mereuță…, cu participarea extraordinara a marelui actor Ion Dichiseanu, a Cezarei Dafinescu si a jurnalistului George Stanca!

 

DOP- Alexander Sachs

Make-up& special effects- Florina Mărcuță

Assistent make-up&Hair: Denisa Mititelu

Camera – Robert Ionicioiu

First AD – Laurentiu Dinca

Second AD- Kira Hagi

Focus puller- Marius Palermo

Sound : Daniel SoaRe

Asistent sunet: Iolanda Gârleanu/ Petre Osman/ Andrei Sibisan

 

Scenografia -Medeea Enciu

Maria Diana Samuila

Asistent scenografie -Irina Sava/

Robert Iosif

Script supervisor- Lili Gavrilescu

Props Master-Catalin Bocîrnea

Gaffer- Darius Onica

Key Grip – Nello Tincea

Electrica- Costin Luca/ Costel Dobrescu

Wardrobe- Doina Bute/Stanoi Floarea

Director casting: Anca Similar

Location manager- Ramona Nichifor

Așadar…, echipa este completă…iar eu, îți doresc mult noroc, dragă Toma Enache și să ne vedem la premieră!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

 

Distribuie