Artista de muzică populară, Elena Soare, invitată la RomâniaVipPress!

 

La o cafea, cu artista Elena Soare,

Am copilărit la Breaza, județul Prahova, într-o familie modestă, cu patru copii. Nu am avut o copilărie fericită,  dar mă bucuram de împrejurimi, de animăluțe de tot felul din gospodărie, iubeam orice firicel de iarbă și suflețel…, le îngrijeam, le hrăneam, lucru pe care îl fac și acum cu cei aflați în suferință și nevoi!

 

 

Ana Magdin: Elena, spune-mi, cum mai este viața ta în aceste vremuri?

Elena Soare: Trăim vremuri grele, în care guvernanții se ceartă între ei, în loc să caute soluții pentru protejarea populației. Nu știu cum se face, că pentru interesele lor găsesc bani!

 

Ana Magdin: Cum ești cu evenimentele, cu participarea la spectacolele de muzică populară?

Elena Soare: Despre evenimente, pot să spun că este dezastru…, locul tradiției în România l-au luat Festivalurile, altfel, cât mai multă nebunie și drogați, sunt interese mari cu aceste Festivaluri aduse cred special ca să țină la distanță tradiția și este dureros! Artistii, toți, au obligația să ia atitudine, pentru că atunci când sunt puține evenimente, se  înghesuie cei cu pile la Primărie…! Eu mulțumesc Bunului Dumnezeu, mă descurc…, dar nu pot să fiu de acord cu găștile care acaparează  cât mai multe evenimente. De fapt, grandomania, fițele, avarismul, călcarea pe sufletele celorlalți etc., nu s-au diminuat, ci au crescut…!

 

Ana Magdin: Cum se descurcă artiștii liber profesioniști, vă protejează vreo lege în România?

Elena Soare: Așa cum spuneam mai sus, se descurcă doar cei cărora nu le pasă de ceilalți…! Sigur că avem o lege a ARTISTULUI LIBER PROFESIONIST, 109/2005, pentru care mă lupt de 7 ani, cu guvernanții, care nu știu cum s-ar descurca cu 300 de lei pe lună, conform legii de mai sus. Mi s-a spus în față, că nu se vrea, problema lor este că o să trec la alte atacuri legale, chemarea în instanță a celor care de 15 ani conf. art.11 din lege, trebuiau să mărească anual, cu inflația, sigur nu mă voi lăsa, și voi lupta cu guvernanții, până se vor mări aceste indemnizații umilitoare, dar aici sunt multe de spus și promit să le spun altădată!

 

Ana Magdin: De curând, fulgerător, colaboratorul meu, și bunul tău prieten, artistul de muzică populară, George Cantea, a plecat într-o altă dimensiune. Te rog, povestește-mi, cauza plecării lui la îngeri și câți artiști l-au condus pe ultimul drum?

 

Elena Soare: Plecarea colegului și bunului meu prieten, GEORGE CANTEA, mi-a lăsat un gol imens, dar cel mai mult m-a durut faptul că unii colegi și prieteni, au lipsit de lângă el, cu toată căutarea mea…, am sunat, am scris…, toți vroiau să știe cum și în ce fel a plecat…, doar atât, prezență… zero…, rușine să le fie, că un coleg și un prieten bun nu te lasă la greu, singurii care au răspuns invitației mele de a veni alături de George, au fost ASOCIAȚIA Doamnei SPÎNU, căreia îi mulțumesc, pentru că au făcut ce trebuia pentru GEORGE…! Cât despre cauza decesului, știu de la familia îndurerată, că o răceală l-a doborât, mai multe nu știu…! La înmormântarea lui GEORGE, am fost doar eu…, dureros, mă întreb, unde au fost ceilalți artiști?

Ana Magdin: Unde te pot vedea fanii tăi până la sfârșitul acestui an?

Elena Soare: Anul acesta am multe planuri, dar puține se vor îndeplini, din cauza contextului din țară și împrejurimi…,  dar  încerc să răspund tuturor invitațiilor celor care respectă și iubesc cântecele mele, oferite din tot sufletul! Sunt fericită pentru că publicul mă răsplătește pentru toate creațiile mele, și, da, voi fi atât la evenimente cât și pe TV, sunt binecuvântată de  Dumnezeu!

Ana Magdin: Elena, îți amintești prima melodie pe care ai cântat-o pe o scenă, ca artistă?

Elena Soare: Păi, cânt de la 13-14 ani, prima melodie, a fost interpretată la acordeon, într-un DIALOG LA DISTANȚĂ, era o piesă Rusească. Tatăl meu m-a învățat să cânt la acordeon, dar nu am continuat, am mers spre studiul vocal, care m-a consacrat, și creațiile mele…!

Ana Magdin: Unde ai copilărit, ce amintiri ai din primii tăi ani de viață?

Elena Soare: Am copilărit la Breaza, județul Prahova, într-o familie modestă, cu patru copii. Nu am avut o copilărie fericită,  dar mă bucuram de împrejurimi, de animăluțe de tot felul din gospodărie, iubeam orice firicel de iarbă și suflețel…, le îngrijeam, le hrăneam, lucru pe care îl fac și acum cu cei aflați în suferință și nevoi!

Ana Magdin: Când ești singură, cu gândurile tale, unde te duce dorul?

Elena Soare: Singură sunt pentru că am pierdut întreaga familie, bunica, frații, sora și părinții! Am avut ani de suferință lângă fiecare dintre ei…, singură i-am îngrijit, tratat prin spitale, dar și de cele trebuincioase plecării dincolo. A fost cumplit, am crezut că mă prăbușesc, dar Bunul Dumnezeu m-a  întărit, trimițându-mi Îngerașii mei păzitori, fanii, prieteni loiali și oamenii de care aveam nevoie…! Mi-e tare dor de toată familia, dar cel mai mult, am suferit după mămica mea, între copil și mamă, sunt niște fire nevăzute care te țin legat de mamă și după moarte, mie tare  dor de mămica mea.

Ana Magdin: Ce iubești cel mai mult pe lumea aceasta?

Elena Soare: Îmi iubesc imens copiii, cele două nepoate, dar și pe cele două nurori, pe care le consider fetele mele, sunt iubită și respectată, și nu în ultimul rând, iubesc cântecul, care mi-a adus iubirea și respectul oamenilor!

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Elena Soare: Românilor de pretutindeni, le mulțumesc pentru iubirea pe care mi-o poartă și îi rog, să se întoarcă acasă.  Aici le este locul, unde trebuie să punem umărul la dezvoltarea țării, lăsată în voia sorții! Toți cei care sunteți români adevărați sau gândiți românește, veniți să reclădim România!

Felicitări și mulțumiri, Dnei Ana Moroșanu Magdin, Președinte RomâniaVipPress, pentru  promovarea tuturor acelora care fac ceva pentru țărișoara asta, ROMÂNIA…!

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie