Fetița care a câștigat unele dintre cele mai importante premii la concursuri de muzică, invitată la RomâniaVipPress!

De vorbă cu Claudia-Ioana Dumitru, una dintre cele mai frumoase și mai talentate fetițe din România, iată, copii care aduc fericire în țara noastră,

„Îndrazniți să visați! Indiferent de cât de departe de voi poate părea un lucru, cu pași mici, perseverență și multă răbdare, orice este posibil – trebuie doar să CREDEȚI!”

 

 

 

Ana Magdin: Draga mea, Claudia-Ioana Dumitru, la ce vârstă ai început să cânți, și, unde?

Claudia-Ioana Dumitru: Mă bucur enorm că mi-ați acordat șansa de a îmi lua un interviu.

Am început să cânt la vârsta de 8 ani. Cântam, ca orice copil, prin casă și la spectacolele de la școală. Îmi plăcea foarte mult să fac asta și cred că toate persoanele din jurul meu observau. Deci, am început să cânt în timpul școlii primare, mai exact, în clasa I când am început și cursurile școlii populare de artă „ Theodor Burada” din Constanța. Primele mele apariții pe o scenă au fost în cadrul spectacolelor organizate de Școala Populară. Am avut șansa să lucrez cu pedagogi dedicați din cadrul școlii și aici aș vrea să o menționez pe doamna Rodica Iftime.

 

Ana Magdin: Ce amintiri ai din perioada în care te-ai urcat pentru prima oară pe o scenă?

Claudia-Ioana Dumitru: Prima dată când am urcat pe o scenă, îmi era frică de părerile celor din jur, de eșec. Eram totuși destul de micuță și nu conștientizam în totalitate ce mi se întâmplă. Cântam din suflet pentru oameni și lucrul acesta îl fac în continuare – mă transpun în piesele pe care le interpretez, îmi pun sufletul pe tavă și îl ofer publicului. Mergeam la spectacole sau festivaluri locale. În acea perioadă, am făcut cunoștință cu sentimentul pe care îl are un interpret și anume acela de bucurie când vede că este apreciat și aplaudat de către oameni necunoscuți care se regăsesc în muzica pe care o interpretează. Pentru mine, acest lucru a fost ca o  regăsire, fiind conștientă că mi-am găsit „drumul”.

 

 

Ana Magdin: Cine ți-a descoperit acest talent minunat?

Claudia-Ioana Dumitru: Așa cum vă spuneam, eu cânt de când mă știu și întâmplarea a fost ca, la vârsta de 6 ani, bunicii mei să îmi facă cadou o chitară. Deși în familia mea nimeni nu are tangență cu partea artistică, mama mea a hotărât să merg să încep cursuri de chitară. Zis si făcut, însă vorba aceea „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, după primele ședințe, profesorul de chitară m-a auzit interpretând un colind pe care îl învățasem la școală și a fost impresionat recomandându-mi un profesor de canto care să mă asculte. În principiu, cântam peste tot pe unde mă aflam, mă alăturam diferitelor coruri de copii de la vremea aceea și făceam tot posibilul să fiu mereu ocupată cu activități muzicale. Și doamna mea învățătoare m-a sfătuit să urmez niște cursuri de canto, dânsa, având ureche muzicală și fiind coordonatoarea unui grup vocal cu care cântam. Practic, acela a fost începutul „aventurii ” mele muzicale. Deci, pot spune că mai multe persoane m-au îndrumat către această cale, dar, după părerea mea, cred că Dumnezeu a lucrat prin oameni, iar părinții mei au știut să fie atenți la toate abilitățile mele și să încerce să mi le educe.

 

 

Ana Magdin: Ce faci, acum, unde cânți, la ce școală ești?

Claudia-Ioana Dumitru: Momentan, sunt elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Constanța, profilul Științe ale Naturii. Iau lecții de canto și de pian la Școala Populară de Arte Theodor Burada, tot de aici, din Constanța. Mă preocupă atât cântatul, cât și notele mele de la școală. Întotdeauna mi-a plăcut să duc la bun sfârșit orice mi-am propus și să am rezultate foarte bune oriunde merg, așa că școala se numără printre ocupațiile mele principale.

 

Ana Magdin: Ești foarte frumoasă și talentată…., ai participat la multe concursuri naționale de muzică…,  ce premii ai obținut?

Claudia-Ioana Dumitru: Vă mulțumesc! Până la vârsta de 15 ani, am mers la diferite festivaluri, precum :

– Festivalul Național „Mamaia Copiilor” 2017 – Premiul III,  2018- Premiul II, 2019- Premiul III

– Festivalul Internațional de Limbă și Cultură 2017- am reprezentat România în Republica Moldova;

– Festivalul „Gala Star Melody” București 2016- Trofeul categoriei

-Festivalul Internațional Festival of Language and Culture -zis și IFLC, unde în 2016- am reprezentat România în Etiopia, iar 2017 am reprezentat România în Republica Moldova;

-Festivalul „Steluțele Mării” Constanța 2015- trofeul festivalului

– Festivalul „Gala Star Melody” București 2015 – trofeul categoriei

-Festivalul „Muzica, prietena mea” București 2015-premiul II

-Festivalul „Staruri Dobrogene ” Constanța 2014-trofeul festivalului

-Festivalul „Steluțele Mării” Constanța 2014-   trofeul

-Festivalul „Friends Forever” Constanța 2014 – trofeul festivalului

-Festivalul „Tu ești primăvara mea” București 2014- premiul I

-Festivalul „Ți-am lăsat o melodie” București 2014- premiul I

-Festivalul „Star Melody”Bucuresti 2014 – trofeul categoriei

-Festivalul „Glasuri cristaline” Constanța 2014 – trofeul festivalului

-Festivalul „Trophy Tour” București 2014 – premiul I etc.

 

Odată cu împlinirea vârstei de 15 ani am avut posibilitatea de a merge și la festivaluri și concursuri unde se cântă cu orchestra, nu cu negativ.  Pe acestea am vrut să le menționez separat, pentru că, atunci când cânți cu o orchestră sau un band, poți spune că începi o altă etapă. Nu am crezut niciodată că îmi poate plăcea ceva atât de mult pe cât îmi place să cânt cu un band live. E altceva, un altfel de sentiment. Știi că muzica pe care o cânți semnifică muncă – și nu doar din partea ta, ci și din partea zecilor de oameni din spatele tău, fără de care nu ar fi posibilă prestația ta. Festivalurile la care am participat, unde am cântat acompaniată de o orchestră sunt cunoscute și prestigioase în România:

  • Festivalul Internațional de Muzică Radu Șerban, unde am luat Premiul al II-lea în 2019;
  • Festivalul Flori de Mai, unde am cântat alături de orchestra domnului Viorel Gavrilă;
  • Festivalul Florin Bogardo, unde am luat Mențiunea I, în 2018;
  • Festivalul de la Amara -Festivalul Tinereții;
  • Festivalul Axiopolis 2019, unde am obținut Marele Trofeu.

 

Ana Magdin: Cine te susține…?

Claudia-Ioana Dumitru: Principalii mei susținători sunt parinții mei, atât moral cât și financiar. Sunt mereu alături de mine. Nu aș fi ajuns niciodată atât de departe fără sprijinul lor. De asemenea, mă pot lăuda cu prieteni adevărați care mă încurajează și îmi spun constant vorbe frumoase referitoare la prestațiile mele muzicale. Toate aprecierile lor sunt bine-venite și fac parte din izvorul de unde mă „hrănesc” cu energie pozitivă.

 

Ana Magdin: Cum este viața artistică pentru tine, ce așteptări ai, ce te dezamăgește în această lume…?

Claudia-Ioana Dumitru: Viața artistică presupune, fără dar și poate, foarte multă muncă. Știu că sunt un muzician tânăr și la început de drum, dar sunt dispusă să mă preocup din greu de tot ce înseamnă acest lucru. Sper ca toată munca mea să fie apreciată, descoperită de cei care au un cuvânt important de spus și aici mă refer la compozitori, textieri, impresari, organizatori de evenimente.

Cel mai mult mă dezamăgește conținutul vizual și auditiv care este promovat la televizor și în presă. Vorbesc, în principal, de scoaterea în evidență a unor defecte ale societății sau de promovarea unor nonvalori strict pentru audiență sau pentru a frapa. Știu că în societatea noastră rating-ul este important, însă, totuși, munca și talentul ar trebui să fie apreciate.

Ana Magdin: Ce gen muzical îți place să cânți?

Claudia-Ioana Dumitru: Cânt muzică pop, de regulă, dar, în ultima vreme, am început să adopt și stiluri precum jazz, etno și chiar și swing. Îmi place să diversific, și, cu siguranță, acest lucru mă va ajuta pe viitor să mă pliez în condiții diferite în care mi se va cere să cânt stiluri diferite.

Le ador pe Beyonce, Lady Gaga și Rihanna. Mi se par cele mai bune exemple de femei de succes, care își dau, la propriu, tot interesul în crearea unor momente spectaculoase. Până la urmă, despre asta este vorba în muzică – nu doar voce, ci și show.

 

Ana Magdin: Care este cel mai mare vis al tău?

 

Claudia-Ioana Dumitru: Cel mai mare vis al meu este sa devin cunoscută pe plan muzical. Deși sună nebunesc, cred că nimic nu este imposibil și sunt determinată să fac orice îmi stă în putință pentru a îmi împlini aceeastă dorință.

 

Ana Magdin: Ce noutăți ai pentru anul acesta?

Claudia-Ioana Dumitru: Anul acesta, am câteva obiective, pe care, de asemenea, vreau să le ating, când vine vorba de concursuri de muzică. Printre aceastea, va fi clar bifarea câtorva festivaluri de muzică foarte importante, precum George Grigoriu sau Florentin Delmar, dar mă voi concentra și pe prestațiile pe care le am la diferite evenimente.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Claudia-Ioana Dumitru: Îndrazniți să visați! Indiferent de cât de departe de voi poate părea un lucru, cu pași mici, perseverență și multă răbdare, orice este posibil – trebuie doar să CREDEȚI!

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie