„Primesc foarte multe invitatii, in toata lumea, dar ar trebui sa traiesc ca si o pisica, 9 vieti, sa pot raspunde la toate!”

 

La o cafea cu una dintre cele mai frumoase si mai talentate pictorite din Romania, Carmen Olteanu,

 

Am diferite proiecte unde activez pe parte artistica in calitate de profesor, lucrez cu copii de toate varstele in cadrul Fundatiei Cultural Artistice Thotart, in calitate de coach lucrez cu diferite corporatii in tara si in strainatate in proiecte sau workshop-uri, de asemenea, pe parte artistica; organizez si coordonez Galeria „Artoteca” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti in calitate de curator; organizam in cadrul Fundatiei Tabere urbane de creatie pentru copii care se desfasoara pe toata perioada verii si alte proiecte in aceasta arie!

 

 

 

 

 

Ana Magdin: Carmen, draga mea, esti una dintre cele mai talentate pictorite din Romania, sigur, pot sa afirm cu toata responsabilitatea, esti unica, la fel cum fiecare artist este unic in felul sau! Ce noutati mai ai, pe unde calatoresti pentru expozitiile tale de pictura?

Carmen Olteanu: Draga mea, in primul rand, as dori sa iti multumesc foarte mult pentru rabdarea pe care ai avut-o cu mine, spre a-ti raspunde la acest interviu. Datorita calatoriilor, timpul meu aproape ca este organizat foarte minutios, pentru ca, dupa cum stii, abia m-am intors pe data de 29 mai de la un Simpozion International de Arta, Heliopolis 2019, in Obzor, Bulgaria, unde, am avut expozitia pe data de 28 mai, alaturi de 20 de artisti din toata lumea (India, Italia, Rusia, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, etc.) urmand ca pe data de 3 iunie sa fiu gata cu expozitia mea personala la Institutul Cultural Roman. Maine, 6 iunie, plec in Sicilia, la Taormina, tot in scop artistic, pe data de 25, voi fi in Macedonia la Struga pentru un alt Simpozion International, in septembrie voi avea expozitie personala la Londra, in luna octombrie, la Viena, probabil, pana atunci va mai fi una in Catania sau Taormina si in plus, multe alte expozitii de grup organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, la care raspund de fiecare data cu placere.

Primesc foarte multe invitatii, in toata lumea, dar ar trebui sa traiesc ca si o pisica, 9 vieti, sa pot raspunde la toate, asa ca, fiind doar un om, sunt nevoita sa refuz multe dintre ele, programul meu fiind  fixat deja cu cel putin un an inainte. In rest, muncesc, ma ocup de cei doi copii ai mei,  ziua, cand sunt ei la scoala, eu sunt in atelier si imi continui munca noaptea dupa ce ei se culca.

 

Ana Magdin: Unde esti cel mai bine primita si unde iti vinzi operele cu multa usurinta?

Carmen Olteanu: Nu am avut pana acum nici o problema nicaieri, oamenii de arta avand o energie speciala, la fel si iubitorii de arta. Am fost foarte bine primita peste tot, atat la noi in tara cat si in strainatate si de asemenea am vandut foarte bine atat la noi cat si in afara.

 

Ana Magdin: Stiu ca mai ai si alte proiecte, te rog, povesteste-ne cate ceva din munca ta zilnica…!

Carmen Olteanu: Sigur ca mai am alte multe proiecte sau diferite implicari dar in ultimii ani am inceput sa cern multe dintre ele si sa ma ocup doar de lucruri care tin de profesia mea, de lucruri pe care le fac cu bucurie pentru ca asa cum iti spuneam, viata e scurta, si mi-am propus sa nu mai irosesc nimic din ea. Asa ca, prioritari pentru mine sunt copiii mei si arta. Am diferite proiecte unde activez pe parte artistica in calitate de profesor, lucrez cu copii de toate varstele in cadrul Fundatiei Cultural Artistice Thotart, in calitate de coach lucrez cu diferite corporatii in tara si in strainatate in proiecte sau workshop-uri, de asemenea, pe parte artistica; organizez si coordonez Galeria „Artoteca” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti in calitate de curator; organizam in cadrul Fundatiei Tabere urbane de creatie pentru copii care se desfasoara pe toata perioada verii si alte proiecte in aceasta arie.

 

Ana Magdin: Unde vei mai avea expozitii anul acesta?

Carmen Olteanu: Asa cum iti spuneam mai sus, acum am la ICR, urmeaza Italia, in august sunt invitata de Uniunea Artistilor din Bulgaria si Muzeul de Arta Moderna unde vom fi 6 artisti internationali in cadrul acestui proiect, lucrarile ramanand in patrimoniul muzeului dupa expozitie; Londra in septembrie, apoi Viena si vom mai vedea !

 

Ana Magdin: Unde te pot gasi cei care doresc sa achizitioneze tablourile tale?

Carmen Olteanu: Pe mine ma gaseste toata lumea peste tot, eu nu mi-am schimbat nr de tel din studentie, cred, si toate coordonatele mele de contact se pot gasi pe site www.carmenolteanu.ro

 

Ana Magdin: Cum este viata ta in acest univers?

Carmen Olteanu: Viata mea este exact asa cum mi-o fac ! Mie imi place si nu as schimba-o cu viata altcuiva. Muncesc mult, pentru ca imi place ce fac si asa functionez eu. De aici ma incarc cu energie. Totodata, pictura este o bucurie dar si un chin, o framantare, sunt intr-un ferment continuu pe care-l traiesc cu calm, rabdare si speranta. Nu stiu daca are sens ce-ti spun, dar sper sa ma intelegi ! Cred ca in viata, la fel ca si in pictura cel mai mult conteaza proportia si echilibrul.

 

Ana Magdin: Ce iti doresti cel mai mult pentru sufletul tau?

Carmen Olteanu: Imi doresc sa reusesc sa las ceva in urma mea, si sa fiu sanatoasa ca sa pot sa fiu alaturi de copiii mei pe care ii ador.

 

Ana Magdin: Ce inseamna Romania pentru viata ta?

Carmen Olteanu: Romania este tara unde eu m-am nascut si poate ca nu e intamplator . De cativa ani, traiesc tot in Romania dar fara sa ma mai uit la televizor, nu mai urmaresc miscarile politice pentru ca ma enervez si ma afecteaza dar aici este caminul meu, atelierul,  familia si prietenii. Am avut multe ocazii si inca am sa ma mut in alte tari dar deocamdata nu am luat aceasta decizie.

 

 

Ana Magdin: Unde te simti cel mai bine cand ai nevoie de odihna?

Carmen Olteanu: In casa mea.

 

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Carmen Olteanu: Eu doresc tuturor oamenilor sa fie sanatosi, sa fie buni, sa-si invesmanteze sufletul cu dragoste si iubire si sa traiasca fiecare in armonie si echilibru cu ei pentru ca doar asa pot darui si altora.

 

Ana Morosanu Magdin

 

Distribuie