Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu!

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu,  unul dintre cei mai mari specialisti ai lumii in chirurgie toracica, stabilit in America!

Raspund tuturor invitatiilor pentru interventii foarte grele, in toate tarile lumii unde sunt solicitat!”

 13466018_10154966042662926_1785001735290867946_n

Ana Magdin: Alexander, esti un roman de succes, unul dintre cei mai mari chirurgi ai lumii! Cand si de ce ai decis sa pleci in America?

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu: Multumesc, Ana. Am decis sa plec in America, dupa Revolutia din 1989. Consideram ca nu pot avea niciun viitor in Romania! Pe atunci, toti tinerii vroiau sa plece din tara, eu, din fericire, am reusit!

Ana Magdin: In ce oras te-ai stabilit, cum te-ai acomodat acolo, plecand din Romania, o tara care abia iesise din comunism?

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu: M-am acomodat foarte usor. Era ceea ce imi doream. Eu m-am stabilit in New York, acest oras este centrul lumii! Aici, toti oamenii sunt veniti de undeva.

Ana Magdin: Ai terminat Facultatea de Medicina, la Craiova, fiind unul dintre studentii eminenti! Cum a inceput istoria vietii tale ca medic chirurg la New York si ce ai facut pentru evolutia ta in acest domeniu?

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu: In primul rand, m-am ocupat sa-mi dau diferentele, pentru a fi recunoscut aici ca medic. Am avut norocul sa iau note foarte bune si imediat am fost cooptat de cea mai mare si mai bine cotata Universitate, „New York University Medical Center” din New York, unde sunt alesi numai 5 oameni pe an! Am continuat specializarea mea in chirurgie toracica, la „Mount Sinai Medical Center din New York”, unde am fost implicat în mod activ în domeniul cercetării de Chirurgie Cardiovasculara și Toracica. Ulterior, am intrat la UCLA, in cadrul Departamentului de Chirurgie. Putin mai tarziu, am fost numit Director la Sectia de  Chirurgie Toracica de la Spitalul „Century City”, unde am construit un centru de Chirurgie Toracica.

10805737_10153318365167926_6746731563884008643_n

Ana Magdin: Alexander, esti membru fondator al „California Heart & Lung Surgery Medical Center”! Esti foarte destept, cu foarte multa initiativa si dorinta de bine! Practic, viata pacientilor tai, se afla in mainile tale.

Prof Dr. Alexander Radu Marmureanu: Multumesc. Da, asa este! Tocmai din acest motiv, am devenit expert in chirurgia minim invaziva.

Ana Magdin:  Stiu ca esti foarte activ pe domeniul tau, la nivel planetar! Raspunzi multor invitatii din toate tarile lumii, in limita timpului tau disponibil, pentru a efectua cele mai grele operatii cardio vasculare si de plamani?

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu: Da, este foarte adevarat. Raspund tuturor invitatiilor pentru interventii foarte grele, in toate tarile lumii unde sunt solicitat. De asemenea, particip la Simpozioanele pe teme medicale, in mod special la cele pentru Chirurgia Cardio-Vasculara. Am scos numeroase lucrari de cercetare in domeniul chirurgiei toracice (inima-plamani). Tin multe discursuri si sunt membru al mai multor organizatii la nivel local si international, care-mi ocupa foarte mult timp.

Ana Magdin: La ce ora incepe ziua ta de munca si la ce ora se incheie?

Prof. Dr. Alexander Radu Marmureanu: Ziua mea de munca, incepe la 5-6 dimineata, se termina seara la ora 9. La ora 10, servesc o cina usoara, iar la ora 12 noaptea, ajung acasa.

Ana Magdin: Nu pot sa nu observ ca esti un barbat foarte frumos, foarte elegant, rafinat, educat, pe care si l-ar dori orice femeie! Cum te ocupi de viata ta personala, cum te relaxezi, ce anume iti bucura sufletul si ce iti aduce linistea de care ai nevoie?

11005598_10153635274417926_41266359_n

Prof Dr. Alexander Radu Marmureanu: In timpul liber, calatoresc foarte mult. Marea mea pasiune sunt cursele de masini. Nu am foarte mult timp pentru viata mea privata.

Ana Magdin: Ai doi copii, cu ce iti bucura viata?

Prof Dr. Alexander Radu Marmureanu: Da, am doi copii de care sunt foarte mandru. O fata care joaca fotbal profesionist si in curand va fi mutata la echipa nationala pentru ca este foarte buna si un baiat care este ofiter naval!

Ana Magdin: Asadar, ai o viata frumoasa, implinita din punct de vedere profesional, ai copii frumosi, destepti si sanatosi. Cum stai cu viata sentimentala, iubeste Doctorul Alexander Radu? O revista mondena din Los Angeles, afirma ca esti in mari amoruri cu cantareata americanca, Fergie?

Prof Dr. Alexander Radu Marmureanu: Este adevarat, am facut cateva fotografii cu Fergie. Oamenii de acolo ma cunosc, ma respecta si ma iubesc. Primesc tot felul de invitatii la intalniri, de linia intai, la nivel inalt. Despre fotografia la care faci referire iti pot spune ca a fost facuta la un eveniment foarte important si onorant, unde am fost invitat la o gală privată, de Martin Scorsese si David Hockney, organizată la Muzeul de Artă. La acest eveniment a fost multa lume buna a Americii, printre care si Leonado Dicaprio, Fergie, Sting…

Ana Magdin: Este adevarat ca l-ai fi putut salva pe Michael Jackson? Toti cei care te cunosc, spun ca  l-ai fi putut salva…, tu ce spui?

michael-jackson-10

Prof Dr. Alexander Radu Marmureanu: Da, cu conditia sa fi fost apelat cu 30 de minute mai repede. Mi s-a trimis un avion particular sa il salvez pe Michael, insa a fost prea tarziu. Puteam sa il salvez pe inegalabilul Michael Jackson, daca ajungeam la clinica unde era internat, cu 30 de minute mai repede. Imi pare si acum foarte, foarte rau ca nu am ajuns la timp.

Ana Morosanu Magdin

Distribuie