Alina Ioniță, autoare a cărții  “365 Afirmații de Putere pentru Super-Eroi”, invitată la RomâniaVipPress!

La o cafea, cu Alina Ioniță, autoare a cărții  “365 Afirmații de Putere pentru Super-Eroi”,

„Iubesc sinceritatea și adevărul. Loialitatea și generozitatea. Empatia și puterea interioară de a renunța la ceva din tine pentru a-i aduce celuilalt liniștea!”

 

 

 

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Alina Ioniță, te rog, povestește-ne istoria cărții pe care o vei oferi cititorilor pe 4 decembrie anul acesta.

Alina Ioniță: Întotdeauna am fost pasionată de educație și de cunoaștere și nu doar de educația aceea formală, educația de la școală. Ci de cunoașterea adevărurilor profunde ale vieții. Întodeauna am căutat, mi-am pus întrebări, am fost pasionată de a evolua, de a mă dezvolta, de a înțelege sensul și scopul vieții. Întotdeuana am crezut în educația inimii și în puterea ei.

Aristotel spunea că: “Educația minții fără cea a inimii nu este educație deloc.“ Și împărtășesc această părere.

Odată cu nașterea fetiței mele, am început să îmi pun și altfel de întrebări.

Ce vreau eu sa transmit copilului meu? Care sunt speranțele și visele mele pentru copilul meu? Nu doar pentru grădiniță, ci pentru întreaga viață?

Securitate financiara? Un job bun? O casă frumoasă?

Obiectivele materiale sunt necesare și merită.

Însă, mult mai importante sunt valorile, fericirea, caracterul și liniștea sufletească.

În zilele noastre se acordă din ce în ce mai multă atenție dezvoltării valorilor copiilor. Valorile sunt comorile care îi ajută pe copii să înțeleagă unde se află adevărata fericire.

Pregătirea intelectuală este esențială și ne ajută să reușim în lumea în care trăim. Dar viața ne învață că succesul și fericirea depind în mare măsură de abilitățile umane, cum ar fi să știm cum să ne înțelegem cu ceilalți, cum să ne asumăm responsabilitatea pentru faptele noastre, cum să ne descoperim darurile și cum să lăsam Lumina din noi să strălucească.

Așa că am creat conceptul “Spiritualitate Pentru Copii”, un concept care aduce această educație spirituală. Educația Spirituală este o Educație a Inimii, o educație prin care le este transmisă copiilor înțelepciunea necesară vieții, acea cunoaștere a adevărurilor spirituale universale, cum ar fi bunătatea, compasiunea, empatia, loialitatea, onestitatea, încrederea, curajul, răbdarea, pacea, bucuria și dragostea.

Educația Inimii este o educație prin care copiii, având aceste valori spirituale, pot să acționeze, să se manifeste, să experimenteze și să contribuie atât la transformarea lor interioară, cât și a lumii întregi.

Educația Inimii, adică acea educație prin care transmitem copiilor speranțe și vise. Nu doar pentru grădiniță, școală, ci pentru întreaga viață. Aceasta este educația care inpiră valori și idealuri pozitive, precum și o înțelegere profundă a sensului vieții. O educație care crează cunoaștere, construiește încredere, deschide orizonturi și schimbă vieți. O educație care este cel mai solid fundament pe care poate fi construită evoluția, atât a societății, cât și a familiei.

“Spiritualitate Pentru Copii” își propune să contribuie la această Educație a Inimii, scopul final fiind acela de a sprijini copiii să se ocupe cu succes de orice ar putea aduce viața, de a crește puterea conștientizării, a înțelegerii și de a le oferi acestora un sentiment puternic interior de sens și bucurie.

Prin Educație Spirituală, sprijinim copiii să învețe să aducă pacea, armonia și iubirea în familii și în comunități. De asemenea, să deprindă respectul față de ei înșiși în primul rând, dar și față de părinți, prieteni, profesori și societate.

Prin Educație Spirituală copiii noștri reușesc să își construiască caractere puternice și să își dezvolte acele abilități de viață de care au nevoie pentru a fi ființe umane echilibrate, fericite și armonioase.

 

CARTEA “365 Afirmații de Putere pentru Super-Eroi”

Am realizat această carte în cadrul conceptului “Spiritualitate Pentru Copii”.

Cartea “365 Afirmații de Putere pentru Super-Eroi” fundamental are același scop: îmbunătățirea educației spirituale a copiilor. Dincolo de forma pe care i-am oferit-o, cartea este un exercițiu spiritual pe care îl propun copiilor timp de un an de zile (365 de zile). Acest an de zile poată să corespundă unui an calendaristic sau să fie efectuat pe parcursul mai multor ani, însă scopul este ca tinerii și copiii să acorde acest timp pentru a-și întări 7 Super-Puteri: Bunătatea, Bucuria, Pacea, Curajul, Răbdarea, Încrederea și Dragostea.

Aceste Super-Puteri, atunci când sunt sporite, sprijină copiii să acționeze, să manifeste, să experimenteze și contribuie la transformarea lor interioară, dar și a lumii întregi. Îi ajută să se ocupe cu succes de orice ar aduce viața, le crește puterea de conștientizare, de înțelegere și le oferă un sentiment interior de scop și sens.

Cartea este împărțită în 7 volume, fiecare volum fiind aferent unei Super-Puteri, adică în fiecare volum copiii vor putea să își dezvolte o Super-Putere. Iar modalitatea prin care le propun să facă aceasta este prin intermediul Afirmațiilor de Putere. Volumele totalizează 365 de afirmații, fiecare zi aducând o nouă afirmație.

Cartea este concepută ca o misiune specială în care invit copiii și tinerii eroi, care vor să devină Super-Eroi, să își întărească Super-Puterile cu ajutorul Afirmațiilor de Putere.

Ceea ce este fascinant, este că, în această misiune, eroii nu sunt singuri, ei sunt însoțiți de eroul Miki, care își dorește și el să devină Super-Erou. Miki începe această misiune odată cu copiii, le va fi alături ca un prieten bun și întotdeauna se vor putea baza pe el. Și el exersează în fiecare zi câte o Super-Putere, reprezentată printr-un simbol unic. Împreună vor fi o Super-Echipă, se vor ajuta reciproc și inspira în toate acțiunile misiunii.

Fiecare zi, așa cum spuneam, aduce o nouă afirmație. Însă, afirmația vine însoțită de câte o imagine, în care sunt reprezentate experiențele eroului Miki. Copii se pot inspira de la el sau pot să își aleagă singuri experiențele.

Așadar, prin această carte vreau să invit copiii într-o misiune spirituală, specială pentru Super-Eroi, pentru a-și întări Super-Puterile, pentru a avea parte de cel mai eficient instrument: Afirmațiile de Putere, de a avea parte de sprijinul eroului Miki și de a face parte din echipa Super-Eroilor. O echipă care poate schimba lumea, dar mai important este că se pot schimba pe ei înșiși, astfel încât, să trăiască o viață fericită, armonioasă, plină de scop și sens.

 

Copiii și părinții care vor să facă parte din echipa Super-Eroilor, pot să acceseze siteul comunității “Spiritualitate Pentru Copii”, www.spiritualiatepentrucopii.org și siteul editurii „Floare de Iris”, www.editurafloaredeiris.ro, unde vor găsi începând cu 4 decembrie, primul volum al cărții, volumul Bucuria. Cartea este, de fapt, manualul acestei misiuni prin care copii și tinerii pot deveni Super-Eroi, întărindu-și cele 7 Super-puteri cu ajutorul Afirmațiilor de Putere.

 

Ana Magdin: Cum este lumea, în acest Univers, pentru tine?

Alina Ioniță: Lumea pentru mine este plină de binecuvântări, simt că am primit și primesc cu adevărat dragoste. Cred că sunt o răsfățată a Vieții, mereu mi s-a purtat de grijă, mereu am găsit Lumina. Iar prin tot ce fac, vreau să dăruiesc la rândul meu cât de mult pot. Profund recunoscătoare pentru tot.

Ana Magdin: Ce iubești cel mai mult la oameni?

Alina Ioniță: Iubesc sinceritatea și adevărul. Loialitatea și generozitatea. Empatia și puterea interioară de a renunța la ceva din tine pentru a-i aduce celuilalt liniștea.

 

 

Ana Magdin: În afară de această carte, la care, ai muncit foarte mult, ce alte proiecte mai ai în suflet?

Alina Ioniță: De aproape 2 ani sunt în concediu de maternitate și în timpul acesta am dezvoltat un concept care se numește “Spiritualitate Pentru Copii”. Prin intermediul lui, îmi doresc să aduc în viețile copiilor o altfel de educație și anume, o educație a inimii, o educație spirituală. Cred cu tărie în puterea acestei educații și văd și nevoia pe care o au copiii în acest sens.

În cadrul conceptului, am dezvoltat mai multe proiecte.

Unul este Podcastul “Povești de Viață” – un Podcast care are ca scop educația socio-emotională, culturală și spirituală a copiilor și tinerilor prin prezentarea săptămanală a unei povești de viață.

„Povești de Viață” este un furnizor de educație bazat pe impact. Ne concentrăm pe abilitățile de viață care promovează bunăstarea socială și emoțională și gândirea dinamică, ajutând tinerii să prospere în viață, atât acasă, cât și în viitorul lor loc de muncă.

Căutăm să educăm și să hrănim copiii și tinerii cu modele de viață pozitive și sănătoase. Să îi inspirăm către valori benefice, un stil de viață pe deplin echilibrat, care să le permită să își atingă visele și să fie pe deplin fericiți și împliniți.

Contribuim la o educație prin exemplu personal, aducând în lumina reflectoarelor oameni care au reușit și care dincolo de realizări, își mențin o coloană morală dreaptă și nezdruncinată.

Apoi, sunt și  Poveștile cu morală pentru copii. Morala și etica contribuie enorm la formarea caracterului copiilor și au un impact profund asupra modelării lor. Prin intermediul poveștilor inspiraționale cu morală îi învățăm pe pe copii lecții de viață într-un mod plăcut, antrenant și amuzant, îi pregătim pentru rolul lor în societate și îi învățăm într-un mod ușor adevăratele valori, cum ar fi: înțelepciunea, empatia, încrederea, curajul și dragostea adevărată, care sunt necesare pentru a fi fericiți și pentru a înțelege cum să trăiască în această lume.

Și nu în ultimul rând,  Cartea “365 de Afirmatii de Putere pentru Super-Eroi”.

Ana Magdin: Ce faci în România, cu ce îți ocupi timpul, în aceste vremuri, când, odihna este impusă la nivel planetar?

Alina Ioniță: Mă odihnesc, da. Și pot spune că îmi odihnesc mai mult sufletul. Am luat o pauză de la agitația în care eram înainte, de la goana după a face, de la ceea ce mă orienta mai mult către exterior și mai puțin către interior.

Ana Magdin: Cum gestionează sufletul tău, perioada aceasta de pandemie, și, ce simți să ne spui despre aceste vremuri?

Alina Ioniță: Această perioadă pentru mine a avut multe părți pozitive. Am avut timp mai mult ca niciodată să petrec clipe fericite alături de soțul meu și de fetița mea. Ne-am apropiat într-un fel special, iar împreună suntem mai puternici în aceste timpuri incerte și pline de nesiguranță. Apoi, simt că am primit ocazia să fac curățenie în viața mea, să despart lucrurile esențiale de cele mai materiale și să descopăr că pot trăi și fără multe dintre acele care înainte erau foarte importante pentru mine. Perioada asta mă pune mai mult în contact cu partea aceea din mine care e mai naturală, mai autentică, mai dezvelită de un ambalaj frumos.

Desigur, sunt și multe lucruri care îmi sunt tare dragi, care îmi aduc bucurie și împlinire și pe care nu am putut să le mai fac în această perioadă, cum ar fi să călătoresc, să merg la cursuri de dans, să mă văd cu prietenii mai des, să particip la tot felul de evenimente: culturale, sociale, de business.

Însă, aleg în fiecare zi să văd partea bună, nu o fac cu efort, ci pur și simplu vreau să mă păstrez cu un tonus bun, cred că aici e cheia prin care putem să trecem prin această perioadă.

Ana Magdin: Ce îți dorești să faci pe viitor ca viața ta să fie liniștită?

Alina Ioniță: Îmi doresc să găsesc echilibrul și armonia între toate aspectele vieții mele. Să pot să dăruiesc, să contribui, să fac ceea ce îmi place, cu entuziasm și bucurie.

Ana Magdin: Pe cine iubești cel mai mult pe lumea aceasta?

Alina Ioniță: Familia pentru mine a fost mereu sacră. Și când vorbesc despre familie, mă refer la fetița și soțul meu (alături de care trăiesc cei mai fericiți ani ai vieții mele), părinții mei, (pe care i-am considerat mereu îngerii mei în această viață), la fratele meu (și soția și băiețelul lui), la rudele mele. Și îmi mai iubesc și bunicii și toate sufletele care au fost și încă mai sunt cu mine. Pentru că eu, cred că, chiar dacă nu mai sunt fizic cu mine în această lume, spiritul lor nu m-a părăsit niciodată.

Ana Magdin: Vrei să trăiești în România până la sfârșitul lumii?

Alina Ioniță: Da! Pe parcursul facultății, dar și a carierei mele, am avut numeroase oportunități de a pleca în Italia, Franța, dar și în țările Nordice. Însă, de fiecare dată, nu am putut să fac pasul. Aici îmi sunt rădăcinile, familia, prietenii, iubesc ceea ce înseamnă România, cu bune și rele. Aici e Spiritul meu.

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Alina Ioniță: Eu cred cu tărie că Educația este cea mai puternică investiție pe care putem să o facem pentru viitorul nostru. Și mai cred în ceea ce spunea Aristotel: “Educația minții fără cea a inimii nu este educație deloc”.

Tinerii de astăzi cresc într-o perioadă de schimbări fără precedent și provocări în creștere. Este necesară, așadar, o „Educație a inimii”, prin care ei să se echipeze cel mai bine cu valorile, abilitățile și atitudinile necesare pentru a naviga într-o lume din ce în ce mai complexă și interconectată. Este nevoie de însușirea abilităților social-emoționale, cum ar fi empatia și asumarea perspectivei, și valorile universale, cum ar fi generozitatea, compasiunea, iertarea, toleranța și pacea. „Educația inimii” înseamnă ca tinerii să se implice etic în lume, să se vadă ca fiind încorporați într-un context interdependent și să cultive acțiuni și comportamente care contribuie la binele colectiv.

Încurajez, așadar, copiii, tinerii și părinții care, oriunde ar fi, să facă cea mai bună alegere pentru viitorul lor și anume să investească în educația lor, și mai ales în cea a Inimii.

 

De asemenea, vreau să invit cititorii tăi la Evenimentul de Lansare al cărții despre care povesteam mai sus, “365 Afirmații de Putere pentru Super-Eroi”, volumul I, BUCURIA, în data de 4 decembrie, ora 12.00, pe pagina de Facebook a evenimentului. Evenimentul va fi unul online și se adresează tuturor celor care vor să aducă Bucurie în viața copiilor, dar și a lor înșiși. Îi aștept pe toți cu mare Bucurie!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10226576803345867&id=1220014299

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie