Europarlamentarul Maria Grapini, invitată de 1 Decembrie, la RomâniaVipPress: „Am toată stima pentru compatrioții care deși au ales să trăiască pe meleaguri străine, nu spun acum de ce…, dar, care, îmbracă cu mândrie costumul tradițional, poartă tricolor la piept și nu se sfiesc să spună că sunt români!”

Maria Grapini: „1 Decembrie 1918, 103 ani, sărbătoriți cu demnitate și iubire, ne aduce fiecăruia dintre noi, cei care simțim românește și suntem mândri de România, fiorul patriotismului, pe care, uneori, îl șoptim cu modestie, altădată, îl susțineam tare, cu mândrie!”

România noastră, suntem noi, toți românii, oriunde am locui pe acest Pământ! Dragostea de pământ românesc, nu ține de locul în care trăim!

Am toată stima pentru compatrioții care deși au ales să trăiască pe meleaguri străine, nu spun acum de ce…, dar, care, îmbracă cu mândrie costumul tradițional, poartă tricolor la piept și nu se sfiesc să spună că sunt români!

1 Decembrie, zi istorică, devenită Ziua noastră Națională, este prilej de a aduce onor celor care au înfăptuit Marea Unire, de a le mulțumi, dar și moment de reflecție pentru noi! Facem destul pentru țară? Suntem uniți și solidari? Ne iubim și ne respectăm valorile?

Cu siguranță, putem să facem mai mult!

Vă doresc, dragi români, oriunde vă aflați, să iubiți Patria Mamă, să trăiți cu demnitate și onoare, să aveți parte de sănătate și bucurii!

La mulți ani, dragi români!

La mulți ani, România!

Maria Grapini,  europarlamentar român

Distribuie