Din categoria români de succes la ei acasă și în lume, azi, Dr. Viorica Chiurciu, invitată la RomâniaVipPress!

 

 

 

 

Viorica Chiurciu, o poveste frumoasă de viață, o poezie de iubire a acestei lumi, un suflet care ne arată că se poate…, doar să vrem…,

 

„Îmi aduc aminte cum a început povestea de dragoste dintre mine și soțul meu, momentul în care ne-am văzut la Fabrica de anvelope Danubiana, unde eu ocupam postul de laborant, iar el era director general. În acel moment, am simțit că omul din fața mea îmi va marca destinul și iată că au trecut de atunci atâția ani în care am muncit și am clădit împreună, o poveste de dragoste, o familie, o afacere, un institut de renume și sute de produse medicamentoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor! Am construit o viață!”

 

 

Ana Magdin: Dna Chiurciu, sunteți una dintre cele mai frumoase femei din România, povestea dvs de viața, este, parcă, ruptă dintr-un film de dragoste! Vă rog să ne povestiți, cum v-ați cunoscut soțul, pe dl Chiurciu, care, este, de asemenea, un om deosebit!

 

 

Viorica Chiurciu: Mulțumesc pentru apreciere! Ați vorbit de dragoste ca de o poveste ruptă din filme și îmi place foarte mult cum sună aceste cuvinte deoarece consider că de la declanșarea acestui sentiment în forme mai domoale, treptate sau vulcanice încă de la început, fiecare om are parte de trăiri care sunt simțite cu mintea și cu sufletul, ca primăvara pentru natură, ca o bucurie a renașterii. Tocmai aceste sentimente creează acea atmosferă în care totul este vis și realitate în același timp, în care tu ești unic pentru celălalt și invers.

Îmi aduc aminte cum a început povestea de dragoste dintre mine și soțul meu, momentul în care ne-am văzut la Fabrica de anvelope Danubiana, unde eu ocupam postul de laborant, iar el era director general. În acel moment, am simțit că omul din fața mea îmi va marca destinul și iată că au trecut de atunci atâția ani în care am muncit și am clădit împreună, o poveste de dragoste, o familie, o afacere, un institut de renume și sute de produse medicamentoase pentru sănătatea oamenilor și a animalelor! Am construit o viață.

 

 

 

Ana Magdin: În general, eu, ascult muzică rock, valsuri…! Înainte de a formula întrebările pentru dvs, v-am ascultat cum cântați. Aveți ceva unic în voce și un mod special de a transmite pozitiv, cald; m-ați emoționat și simt nevoia să vă mai ascult. Sunt sigură că prin ceea ce cântați, aveți menirea să transmiteți mesaje de iubire, așa a trebuit ca dvs. să și cântați, și, cântați foarte frumos! Vă rog să ne povestiți istoria talentului dvs. artistic și în ce moment al vieții ați decis că trebuie să deveniți artistă?

 

Viorica Chiurciu: Dragostea pentru muzică și bucuria pe care o simt de fiecare dată când interpretez un cântec își au sorgintea în copilăria mea. Satul și educația primite de la părinți și dascăli au contribuit la formarea acestui sentiment, căruia, atunci, îi dădeam glas, prin jocurile cu ceilalți copii, când ieșeam la poartă și organizam concursurile noastre de muzică populară, fiecare având un caiet cu cântece, personalizat cu flori presate și „Te iubesc”-uri scrise pe colțuri de pagină.

Mai mult, încă din copilărie, mi-a plăcut să citesc foarte mult și, asemenea oricărui copil, imaginația mă transpunea, pe rând, în personajele din cărțile mele. Și încet, încet, am început să îmi doresc să fiu actriță, artistă, cântăreață, dar și medic. Însă, chiar dacă am ales să mă dedic medicinei, sufletul meu nu a uitat iubirea pentru cântecul popular care, după atâția ani de tăcere și răbdare, a prins glas la emisiunea „O dată-n viață” de la TVR 1, moment în care am fost remarcată de oameni de muzică și mi s-a recomandat să-mi studiez vocea cu profesori.

Cum toată viața am fost o perfecționistă, am ales să tratez și această pasiune a mea, muzica, cu la fel de multă seriozitate și astfel, mi-am lucrat vocea cu profesori renumiți: Moravec Ecaterina, Duțescu Gabriela și Mustățea Aurel, care nu numai că mi-au confirmat talentul, dar m-au încurajat să pășesc pe scenă. Mergând pe același principiu, am ajuns să studiez muzica la Conservator, respectiv la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, la îndemnul doamnei profesoare Sanda Marc Roman, cea care a contribuit mult, la tehnica mea vocală. De asemenea, îi port în suflet, o stimă și profesorului Gheorghe Roșoga, cel cu care am făcut primii pași pe scenă.

În privința repertoriului, cântecele mele păstrează elementele folclorului românesc autentic, specifice zonei oltenești.

 

 

 

Ana Magdin: În primul rând, sunteți medic, și nu orice medic, unul de mare succes! Care a fost drumul dvs către această “artă”? Ce tratați, ce medicamente pot fi găsite la compania dvs?

 

Viorica Chiurciu: Cred că în viață, unele lucruri sunt destinate a ni se întâmpla. Inițial, am vrut să fac medicina umană, însă colectivul de la Romvac și descoperirea medicinei veterinare, m-au făcut să îmi doresc mult mai mult, să ajung specialist în acest domeniu. Ca atare, am dat și am intrat la Facultatea de Medicină Veterinară, pe care am absolvit-o ca șef de promoție. Fiind un om avid de cunoaștere, am urmat doctoratul, obținând, pe rând, titlul de Doctor în Științe Medicale, dar și cel mai înalt grad în cercetare, respectiv acela de Cercetător științific gr. I.

Pot spune că sunt un român mândru, pentru că, împreună cu întreg colectivul de la Romvac, am muncit și am construit un centru de cercetare și producție în slujba medicinei atât umane, cât și veterinare. Romvac marchează, practic, aproape cinci decenii de când asigură medicilor veterinari tot ce este necesar pentru un act medical complet, printr-o gamă variată de produse medicamentoase și biopreparate de uz veterinar pentru toate speciile de animale.

Făcând o departajare între cele două divizii, trebuie amintit că Romvac a fost cel care a produs și a asigurat întreg necesarul de vaccin împotriva bolii Marek – cancerul la păsări –, pentru tot efectivul de găini din țară. Mai mult, Romvac a înființat prima fermă de păsări SPF din sud-estul Europei. Practic, acestea sunt găinile cele mai sănătoase deoarece cresc cu hrană, aer și apă sterile. De asemenea, Romvac a înregistrat vaccinul contra bolii limbii albastre la rumegătoare, atât de periculoase. Legătura permanentă cu fermierii și cu crescătorii de animale este esențială pentru a ști exact de ce au nevoie și pentru le putea face oferta potrivită. Printre multe alte reușite, trebuie precizat că deținem 18 brevete de invenție, toate utilizate în producție. Romvac este un brand național, dar care a trecut de granițele românești, produsele noastre fiind solicitate pentru calitate, performanță și diversificare din punct de vedere al gamei.

Numele Romvac este cunoscut și în medicina umană, deoarece încă din anii ’80, am participat la producerea valvei biologice în colaborare cu Prof. Ioan Pop de Popa, de la Spitalul Fundeni. De asemenea, o perioadă am produs și vaccinul antigripal uman.

Dar, când vine vorba despre medicina umană, cea mai mare realizare a noastră este obținerea produselor cu imunoglobuline Y din gama Imunoinstant, care au beneficii multiple asupra sănătății omului.

Din cauza utilizării excesive și incorecte a antibioticelor în patogenia umană, numărul microorganismelor rezistente la antibiotice a crescut alarmant. Astfel, s-a născut necesitatea dezvoltării unor metodologii alternative de tratare a infecțiilor cauzate de aceste microorganisme. Cercetătorii de la Romvac au descoperit soluția împotriva celor mai periculoase microorganisme și care, în timp, au dezvoltat rezistență la antibiotice. Astfel, încă din anul 2014, Romvac a lansat pe piață, Oul Hiperimun PC2 și gama de produse Imunoinstant cu conținut bogat de anticorpi IgY utilizați ca adjuvant în tratarea specifică a infecțiilor bacteriene, ca de exemplu cele cu Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enteritidis, Clostridium difficile, Candida albicans și Helicobacter pylori. Aceste produse ajută la stimularea răspunsului sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. Eficiența produselor Imunoinstant a fost demonstrată în psoriazis, dermatite, dermatoze, epidermoliză buloasă sau infecții cu diverite localizări.

La ora actuală, Romvac a obținut imunoglobulina Y împotriva a 18 tulpini bacteriene periculoase: Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumoniae,  Salmonella spp., Escherichia coli, Enterococcus faecalis, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Streptococcus mutans, Staphylococcus aureus, Streptococcus grup B, Proteus mirabilis, Acinetobacter baumannii, Helicobacter pylori, Clostridium difficile – corpi bacterieni, Clostridium difficile – anatoxina, Candida albicans, Candida glabrata, Candida krusei.

 

 

Ana Magdin: Cum arată programul dvs artistic de anul acesta și unde vă pot contacta cei care doresc să vă invite la diverse evenimente?

 

Viorica Chiurciu: Cu toate că am spus mereu că muzica este doar o pasiune care îmi solicită foarte mult timp, totuși, nu pot să nu onorez invitațiile care mi se fac, deoarece nu vreau să îi dezamăgesc pe cei care mă așteaptă și care vor să mă vadă și să mă asculte cântând. Bucuria lor este și bucuria mea. Așa că programul meu artistic a fost încărcat de la începutul anului și se anunță la fel de solicitant și pe mai departe.

 

 

 

 

Ana Magdin: Ce vă doriți cel mai mult pentru sufletul dvs în această viață și încă nu ați reușit?

 

Viorica Chiurciu: L-aș mânia pe Dumnezeu să spun că am vreo neîmplinire. El mi-a dat sănătate și asta a însemnat că am avut tot ce mi-a trebuit ca să am putere și voință să muncesc, să iubesc, să îmi fac o familie, să îmi clădesc o viață fericită prin rezultatele obținute în muncă și prin tot ce îmi aduce împlinirea în viață.

Respectul colegilor și al oamenilor din jur, precum și recunoașterea profesională, prin numeroasele premii obținute – premiul Academiei Române ASAS, pentru cărțile scrise în domeniul medicinei, precum și medaliile de aur și bronz obținute la Salonul Internațional de Inventică, ProInvent 2018, pentru merite deosebite în cercetarea umană, alături de colectivul meu, – mă fac sa spun că sunt un om mulțumit.

 

Ana Magdin: Cum vă îngrijiți sufletul, ce vă bucură, ce vă întristează și ce vă face fericită?

Viorica Chiurciu: Așa cum spuneam mai înainte, sufletul și rațiunea mea își găsesc o mare mângâiere în fericirea și sinceritatea cu care oamenii îmi mulțumesc pentru că și-au redobândit sănătatea după ani întregi de suferință. O bucurie mare mă învăluie și când văd speranța de salvare împlinită din ochii expresivi ai unui animal pe care l-am tratat. Fericire îmi aduce și veselia oamenilor la auzul cântecului meu. Fericire îmi aduce orice împlinire din familie, o ceașcă de cafea tihnită cu soțul meu, o călătorie binevenită după multă muncă și multe altele.

Mă întristează lipsa de cultură, lipsa de maniere, invidia și lipsa de seriozitate pe care unii oameni nici măcar nu se mai deranjază să le mascheze.

 

 

 

Ana Magdin: Ce trebuie să mănânce o femeie, cum trebuie să își îngrijească trupul, sănătatea…?

 

Viorica Chiurciu: Cred că orice om, fie el bărbat sau femeie, trebuie să încerce să fie ponderat în tot ceea ce face în viață. Mâncăm, dar cu măsură, muncim, dar mai și trăim, ne bucurăm mintea și sufletul cu o carte bună, cu o călătorie, cu o cină luată cu cei dragi și mai ales, să nu uităm că trebuie să dormim, pentru că somnul este esențial. Iar dacă reușim să facem și câteva exerciții fizice la două zile, suntem, clar, pe drumul cel bun.

 

Ana Magdin: Cum arată o zi liniștită din viața dvs?

Viorica Chiurciu: O zi liniștită pentru mine este o zi în care toate merg conform planului, este o zi în care am multe motive să zâmbesc și în care nu ratez nimic din frumusețea vieții. Iar cea mai mare liniște a mea este să îmi știu familia sănătoasă.

 

 

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Viorica Chiurciu: Să fie mândrii de țara noastră, de istoria noastră, de valorile noastre! Să nu uite că noi suntem un popor de oameni veseli, harnici, buni, inteligenți și prietenoși și că prin urmare, oriunde am fi în lumea, trebuie să ne purtăm dând grai acestor valori.

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie