La o cafea, cu Radhu, cântărețul român de Cumbia…, venit din Mexic, la RomâniaVipPress!

 

La povești, cu Radhu, românul care a cucerit lumea cu stilul său muzical preferat, Cumbia…,

„Din Mexic, fiind singurul român care a intrat în Televisa, și prezentat de Laura Zapata, cea mai cunoscută actriță de roluri negative din telenovele, sora Thaliei, mi-a fost ușor să ajung să fiu cunoscut în țări latino-americane! Am plecat imediat spre Buenos Aires! Argentina avea să îmi ofere șansa să mă prezint la America TV, și, să lucrez genul meu muzical preferat,”CUMBIA”, alături de formația numarul 1 la nivel mondial, „Rafaga”! Să stai de vorbă cu Ariel Puchetta, și să te încurajeze, este mai mult decât un vis împlinit!”

 

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Radhu…, la ce vârstă ai început să cânți, și…, unde?

Radhu: Am început să cânt la 12 ani, când am înregistrat primul CD cu muzică latino în limba spaniolă! Încă se purtau casetele audio, și…, erau puțini acei artiști care ieșeau pe suport compact disc! Prima dată, am cântat la Ploiești, la mine în oraș, mai exact, la Teatrul „Toma Caragiu”!

Ana Magdin: Când ai plecat în America Latină, și…, de ce?

Radhu: Am plecat în anul 2016, în Mexico, pentru că vroiam să îmi cunosc publicul, și să găsesc instumentiștii și producătorii care să îmi înțeleagă marea mea dorință, de a mă exprima în mod „Latino”!

 

Ana Magdin: Cum a început colaborarea ta cu actrița și cântăreața, Laura Zapata, sora cunoscutei Thalia?

 Radhu: Actrița Laura Zapata, m-a descoperit în anul 2016, când, o piesa de-a mea, a fost orchestrată de mariachii cu care ea lucrează, El Internacional Mariachi Puebla! A fost șocată să afle că sunt român, și că am ales să cânt acest gen muzical! Pentru mexicani, cred că sunt ceva exotic!

Ana Magdin: De curând, colaborezi și cu fiul Laurei Zapata, Patricio Sodi…! Cum ai ajuns să cânți cu aceste mari personalități ale Americii Latine?

Radhu: Patricio Sodi, mă ajută să compun texte și să mă exprim corect în limba spaniolă! Suntem prieteni și îmi este ca un frate, a venit cu mine în România, la prima vizită a Laurei Zapata, în țara noastră!

Ana Magdin: Cu cine îți mai dorești să colaborezi?

Radhu: Din America Latină, am colaborat cu favoriții mei, trupa Rafaga, cu care am orchestrat aproape tot albmul meu cel nou, lucrat în Argentina! Dar cred că mi-aș dori să colaborez cu Thalia, Maluma, sau Shakira, și…, cu Julio Iglesias, categoric!

Ana Magdin: În ce proiecte ești implicat anul acesta?

Radhu: Încă lucrez la albumul meu, „Puro Amor” ,”Pura dragoste”, cu mesaje pozitive, constructive, din dragostea mea pentru muzica latino, pentru propria mea țară, acea Românie frumoasă, originală, cu muzică și cuvinte frumoase, cu artiști demni!

Lucrez la câteva piese noi, alături de instrumentiști celebri, ai Gloriei Estefan și ai lui Luis Fonsi! Am cel mai bun trompetist din America Latină, un geniu, și sunt mândru de asta!

Ana Magdin: Mari producători din America Latină au văzut un talent special la tine, în ce împrejurări i-ai cunoscut?

Radhu: Din Mexic, fiind singurul român care a intrat în Televisa, și prezentat de Laura Zapata, cea mai cunoscută actriță de roluri negative din telenovele, sora Thaliei, mi-a fost ușor să ajung să fiu cunoscut în țări latino-americane! Am plecat imediat spre Buenos Aires! Argentina avea să îmi ofere șansa să mă prezint la America TV, și, să lucrez genul meu muzical preferat,”CUMBIA”, alături de formația numarul 1 la nivel mondial, „Rafaga”! Să stai de vorbă cu Ariel Puchetta, și să te încurajeze, este mai mult decât un vis împlinit!

Ana Magdin: Cânți muzică latino, ești deja în topuri internaționale, îți dorești să joci și în telenovele? La cât ești de talentat, sunt sigură că ai avea un mare succes și ca actor!

Radhu: Mulțumesc mult! Evident! Însă în America Latină, din păcate, nu se mai produc de ceva timp telenovele! Este mai convenabil pentru ei să le cumpere de la turci și să le dubleze în spaniolă! Mulți actori de telenovele, s-au reprofilat! Unii și-au făcut afaceri, alții…cântă, mulți sunt șoferi de uber sau taxi!

 

Ana Magdin: Cu ce mari artiști latini ești prieten?

Radhu: Cu Coraima Torres, din Columbia (Celebra Kassandra), țin legătura cu Gabriela Spanic, sunt foarte bun prieten cu Laura Zapata , cu Patricia Reyes Sindola, cu care  am făcut un curs de actorie în Ciudad de Mexico! Și…, eram prieten cu Edith Gonzales, iubita noastă Salome, care, din păcate…, nu mai este!

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Radhu: Îi iubesc! Iubesc românii adevărați, românii care își construiesc frumos viața și visele, românii care nu își pierd identitatea! România este o țară latină! Haideți să ne iubim limba și să ne iubim mai mult pe noi! România, este una în lume!

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie