Valentin Petrea, unul dintre cei mai talentați foști fotbaliști ai țării noastre, și, doi ani la rând, cel mai bun jucător străin în liga a 2-a germană, trecut prin lotul campioanei Europene Bayern München, invitat la RomâniaVipPress!

La o cafea, cu Valentin Petrea, unul dintre cei mai sufletiști și mai profesioniști sportivi din lume!

 

 

„În acest moment, România suferă fotbalistic și nu numai! Formarea fotbaliștilor este o muncă foarte foarte grea! Eu am muncit de când mă știu și o voi face în continuare cu mare plăcere dintr-o pasiune nebună pentru acest sport cu adevărat minunat! Copiii, au nevoie de un antrenor care știe meserie și la teren le este precum un tată, care le vrea binele în viață! Iubesc fotbalul și îmi doresc un viitor fotbalist de nivel înalt! Voi fi mereu acolo pentru cei care vor performanță!”

 

 

 După ce și-a încheiat contractele ca fotbalist profesionist, Valentin Petrea, nu a vrut vacanțe de lux, nu a vrut să se odihnească, a considerat că România, are nevoie de un antrenor bun și sufletist, pentru copiii talentați, așa că, nu a stat prea mult pe gânduri, și, din buget propriu, cu încredere în Dumnezeu dar și în oameni, a înființat un club de fotbal pentru cei mici, și, l-a numit FC Mario, numele unuia dintre copiii lui!

Așadar, în anul 2012, acest băiat cu inima cât China, și-a făcut un program de mare disciplină și seriozitate, atât pentru el, cât și pentru copiii pe care a început să îi antreneze! Echipe mari din România, dar și din lume, au luat deja de la pepiniera de fotbaliști FC Mario, băieți bine pregătiți, dar, din modestie și din confidențialitate, Valentin Petrea, nu va da nume!

Valentin Petrea, are nevoie și de sprijin financiar pentru acest club înființat de el cu atâta dăruire, cei care vor dori să îl sprijine, îl vor găsi foarte ușor, pe pagina lui de facebook!

Deviza lui Valentin Petrea, vino, la fotbal…!

Telefon : 0733.812.815

 

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Valentin, faci ceea ce iubesc eu la oameni, te ocupi de pregătirea pentru un viitor bun al copiilor! Cum este să lucrezi cu aceste comori?

Valentin Petrea: Iubesc oamenii de când mă știu! Iubind oamenii, automat iubești tot ce a clădit Dumnezeu pe pământ! Îmi plac foarte mult copiii și după ce am ieșit din circuitul profesionist m-am dedicat și mă dedic în continuare lor. Mi-am dorit să lucrez cu ei pentru că e cel mai dificil lucru din fotbal! Trebuie să ai pasiune mare și pricepere. Am fost un fotbalist tehnic și viitorii fotbaliști e musai să știe de la portar până la vârfurile de atac cu mingea! Studiez partea de antrenorat încă de la 15 ani, când eram juniorul Stelei! Sunt pasionat cu adevărat de fotbal și în fiecare zi mă perfecționez! Sunt genul de antrenor fără model! Lucrez direct pe calitățile fotbalistului! Dezvolt tot ce îi trebuie unui fotbalist adevărat! Mintea, gândirea, respectul de sine și automat pentru cei din jurul lui, tehnica individuală ( folosesc metoda coerver la clubul meu), lovirea cu ambele picioare a balonului, tehnica lovirii balonului arătată personal, viteza și alte calități motrice pe etape în funcție de vârsta jucătorului! Micuții de astăzi, sunt foarte inteligenți iar experiența mea ca antrenor de 11 ani, mă face să lucrez ușor cu ei! Avem viitor frumos dacă vor fi promovați cei care merită cu adevărat! Îi iubesc ca un părinte și le ofer cu drag tot ce am învățat și eu de la alți mentori cu valoare atât aici cât și peste hotare!

 

 

 

Ana Magdin: Care este povestea proiectului tău de suflet, FC Mario?

Valentin Petrea: Clubul s-a înființat în anul 2012, pentru prima dată! De atunci și până acum, a produs câțiva jucători foarte buni! Unii dintre ei sunt considerați printre cei mai buni din țară la nivelul copiilor și juniorilor! Este un club privat nesusținut de nimeni financiar! Cei care au banii – cluburile cu nume sau academiile, ne iau foarte ușor jucătorii din curte pentru că la acest nivel de copii și juniori nu poți deține jucătorii până la 16 ani, prin contract! Părinților acestora, le oferă niște beneficii care îi avantajează, iar aceștia, merg la brandurile de care amintesc mai sus! Eu mă bucur că îmi fac treaba foarte profesionist și că la clubul nostru se produc viitori fotbaliști de valoare! România, de asta are mare nevoie! De fotbaliști cu mentalitate sănătoasă și campioni desăvârșiți!

 

Ana Magdin: Înțeleg că Ique Ribeiro, unul dintre cei mai buni jucători de futsal din lume, și-a adus fiul la FC Mario! Cum te-a descoperit, și, cum se descurcă Rael, băiatul lui Ique?

 

 

Valentin Petrea:  Ique Ribeiro, este un prieten de-al meu! Cu soția lui am copilărit într-un cartier din București! Ei știu pasiunea mea pentru fotbal și stilul meu de a pregăti un viitor fotbalist!  Puștiul lor, a venit la mine la nici 5 ani și astăzi este la o vârstă foarte fragedă un viitor fotbalist de mare perspectivă! E abil, inteligent, tehnic și fuge foarte bine pentru vârsta lui! Îi disciplinez de mici și îi educ serioși și pasionați de sportul pe care îl practică!

 

Ana Magdin: Sunt receptivi copiii, ascultă, învață ușor ceea ce le spui să facă?

Valentin Petrea: Am metode foarte bune de lucru din talentul personal! Iertați lipsa de modestie! Chiar dacă încep cu ei de la o vârstă fragedă, cei mai mulți învață ușor pentru că dacă prezinți cum trebuie, treaba iese. Trebuie să știi cum să îi faci să zâmbească și să facă totul cu plăcere! Mai întâi, plăcerea de a juca, apoi, fotbalul cu tot ce conține! Totul pe etape, totul la momentul potrivit!

 

Ana Magdin: Când ai simțit că trebuie și că este nevoie ca tu să te ocupi de antrenarea acestor copii?

 

Valentin Petrea: În acest moment, România suferă fotbalistic și nu numai! Formarea fotbaliștilor este o muncă foarte foarte grea! Eu am muncit de când mă știu și o voi face în continuare cu mare plăcere dintr-o pasiune nebună pentru acest sport cu adevărat minunat! Copiii, au nevoie de un antrenor care știe meserie și la teren le este precum un tată, care le vrea binele în viață! Iubesc fotbalul și îmi doresc un viitor fotbalistic de nivel înalt! Voi fi mereu acolo pentru cei care vor performanță!

 

 

 

Ana Magdin: Cine susține toată munca ta?

Valentin Petrea: Eu susțin singur acest club! Nu mă sprijină nimeni. În România, cred sigur că sportul este pe ultimul loc! Am cerut mereu sprijin financiar de la diverși oameni de afaceri! Ne-au sprijinit modic, cu micuțe sume de bani din care le-am cumpărat jucătorilor accesoriile necesare în antrenament și meciurile ce le disputăm! Totul costă la fotbal! Eu sprijin orice copil cu pasiune pentru fotbal! Avem un tarif micuț pe care părinții îl plătesc lunar! Din acest tarif eu și colegii mei plătim facturile aferente clubului, combustibilul la mașini, accesoriile de antrenament, plătim terenul de antrenament și mergem să luăm la antrenamente anumiți jucători pe care nu pot să îi aducă părinții! Prin intermediul dumneavoastră, sper să găsim ceva sponsori! Ne-ar prinde foarte bine…!

 

Ana Magdin: Colaborezi cu Dl Gigi Becali și cu Dl Gigă Hagi?

 

 

Valentin Petrea: Îi respect foarte mult pe acești domni ai fotbalului românesc! Sper ca într-o zi, să semnez un contract oficial cu oricare dintre ei! Școala mea are în componență copii și juniori cu perspective bune în ceea ce privește fotbalul profesionist! De la clubul Mario Steaua au plecat întotdeauna jucători buni la academiile cu nume ale țării! Nu spun unde și din modestie dar și din confidențialitate!

Ana Magdin: Valentin, cum este viața ta în acest Univers?

Valentin Petrea:  Muncesc fotbalul în fiecare zi! E marea dragoste și pasiune a vieții mele! În afara fotbalului, îmi petrec timpul cu familia și cu cei doi băieți ai mei, fotbaliști de perspectivă tot la clubul nostru! Când faci ce îți place și ești un om de omenie, totul e frumos în jurul tău! Dumnezeu ne-a învățat să fim aproape unii de alții! Eu nu uit niciodată asta!

 

 

Ana Magdin: Cum ai vrea să fie lumea în care trăim?

Valentin Petrea: Cu siguranță mult mai bună la suflet și la cap! Omul care este educat și cu mult bun simț, are respect oriunde merge! Poate face lucruri frumoase și este un exemplu demn de urmat! Eu sunt un om cu suflet și tot ce fac înseamnă suflet! Vreau o țară cu oameni sufletiști care au credință în Dumnezeu! Omul sfințește locul! Știm cu toții asta…, este important să fim buni între noi!

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Valentin Petrea: Vă salut, români, oriunde v-ați afla, pacea și bunăstarea să fie cu voi! Vă doresc multă sănătate că-i mai bună decât toate! Respect și stimă din partea mea! Valentin Petrea, vă pupă pe toți!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie

One thought on “Valentin Petrea, unul dintre cei mai talentați foști fotbaliști ai țării noastre, și, doi ani la rând, cel mai bun jucător străin în liga a 2-a germană, trecut prin lotul campioanei Europene Bayern München, invitat la RomâniaVipPress!

Comments are closed.