S-A ÎNCHEIAT PRIMA EDIȚIE A TABEREI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU TINERII ROMÂNI DIN SPANIA

În perioada 22-24 noiembrie, 50 de tineri români au participat la proiectul „Tabară de dezvoltare personală pentru tinerii români din Spania¨!

 

 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Pentru Românii de Pretutindeni. Asociația Centrul de Copii și Tineret Sf. Sebastian cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a organizat gratuit în perioada 22-24 noiembrie, 2019 proiectul ,,Tabară de dezvoltare personală pentru tinerii români din Spania¨. Tabăra a avut loc La Casa de las Cruceras, (Reserva Natural Valle de IruelasLas Cruceras s/n05278 (Ávila)) la aproximativ o oră de Madrid.

Proiectul face parte din programul EDUCAŢIE – „Nicolae Iorga”, fiind finanțat de MRP (Ministerul pentru Românii de Pretutindeni) și este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10 – 25 ani. Cei 50 de tineri români au fost majoritari din regiunea capitalei Spaniole, Madrid dar și din localități ca Roquetas del Mar, Torre Nueva. Obiectivul general al proiectului a fost stimularea dezvoltării personale a 50 de tineri români din Spania în vederea păstrării identității românești. Obiective specifice ale proiectului sunt:

OS1: Transformarea educaţiei non formale în sursă de dezvoltare personală;

OS2: Stimularea dialogului între tineri din diferite comunități din Spania;

OS3: Păstrarea identității și a spiritualității românești;

OS4: Stimularea implicării sociale prin voluntariat;

OS5: Identificarea şi depăşirea obstacolelor pe care le întâmpină diferitele grupuri de tineri în viața de zi cu zi. Obiective îndeplinite cu mare succes datorită formatorilor cât și inplicarea participanților.

Programul a început vineri, 22 noiembrie, ora 9.30 cu Sosirea în tabără, deschiderea taberei, prezentarea proiectului, prezentarea echipei urmată de activități de cunoaștere. Duminică, 24 noiembrie tabără s-a încheiat cu Feed Back- Evaluarea programului şi a impactului taberei asupra vieţii tinerilor, oferirea diplomelor și închiderea taberei.  Pe durata celor 3 zile s-au desfășura 9 ateliere interactive susținute de Pr. Dr. Siluan Șandor – expert formare profesională, Flavius Sebastian Sava – manager și trainer, Slevaș Teofil – coordonator tabere și Simona Munteanu trainer facilitator.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat ca acest proiect să fie posibil.

Multumim partenerilor noștrii: Asociația Nepsis España, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, Asociația Rumanos Sin Fronteras, Grupul Iubim Brașovul, Colegiul de Onoare al Brașovului, Design for Your Business Brașov, Parohia Ortodoxă Valdemoro, Parohia Ortodoxă Fuenlabrada, Parohia Ortodoxă Almeria, Parohia Ortodoxă Roquetas del Mar, Parohia Ortodoxă Torrent, Parohia Ortodoxă Boadilla del Monte și Brunete. Sponsor Sava Bien Events!

Distribuie