Micuta artista Ilona Andreea Amieroaie, invitata la RomaniaVipPress!

La un ceai cu una dintre cele mai frumoase si mai talentate fetite din Romania, Ilona Andreea Amieroaie,

Dragii mei romani, stiu ca ,,strainatatea este  amara”, pentru unii, si ca acolo, departe, fiecare aveti povestea voastra. Sa nu va uitati niciodată radacinile si daca e cu putință, sa va întoarceti acasa! Este un cantec, pe care eu, de fiecare data, împreuna cu surioara mea Denisa, sau singura, il cantam, pentru ca ni se cere, ,,Acasa-i Romania”! Departe de tara cand suntem, il cantam cu lacrimi in ochi si cu trairea noastra de copii care ne iubim Țara …!

 

Un copil care iubeste romanii si Romania, o fetita care isi doreste ca scolile sa fie frumoase, elevii sa se simta in siguranta si, sa aiba uniforma scolara! 

Ilona Andreea Amieroaie, duce mai departe traditiile populare romanesti, prin cantece, prin costume dar si prin iubirea de neam!

Acesti copii, merita o sansa, au nevoie sa fie sprijiniti! Trebuie sa mearga la un concurs in America, cineva trebuie sa le asigure acest suport material, oricate eforturi ar depune parintii, nu au cum sa duca atatea cheltuieli, le suporta in tara, costumele costa, drumurile costa, orele de canto sunt scumpe…, dar, deplasarile in strainatate, trebuie sa fie asigurate de institutiile statului. Nu ne permitem, noi, ca popor, sa nu sprijim acesti copii talentati, avem nevoie ca viitorul acestei tari sa fie de pe acum asigurat, prin sprijinul tinerilor valorosi!

Ana Magdin: Draga mea, Ilona Andreea Amieroaie, ce ai mai facut de la ultimul nostru interviu?

Ilona Andreea Amieroaie: Mai intai de toate as vrea sa va multumesc pentru frumosul interviu pe care l-am avut data trecuta. In ultima perioada am facut o multime de lucruri frumoase, am participat la spectacole, la emisiuni TV,  si la numeroase festivaluri. O sa le amintesc pe cele mai insemnate. In vara aceasta am participat la „Festivalul Armonii Romanesti” care s-a tinut in Maramures. A fost o mare bucurie sa pot pot vizita aceasta zona frumoasa a Romaniei. La acest festival am obtinut trofeul sectiunii. De curand am mai participat la 3 evenimente frumoase in Italia, la Roma. In perioada 12-13 octombrie am fost invitata împreuna cu surioara mea, Denisa, de catre doamna, Anna Nuțu, Presedinta Asociatiei Arte e Curiozita, la evenimentul ,,Raftul de carte”, care este un proiect in colaborare cu Biblioteca Judeateana din Giurgiu, unde noi am cantat . Pe 18, 19 si 20 octombrie am participat la Festivalul International de promovare ,,Starurile  Diasporei”, din Fonte Nuova Roma, organizat de doamna, Elena Stuparu si îi multumim pentru invitatie. Eu am obtinut locul 1 la categoria 10-16 ani, iar surioara mea a luat locul 1 la categoria 6-10 ani. A fost un festival frumos unde artisti valorosi ai Romaniei au urcat pe scena si au încantat publicul.

Ana Magdin: Trebuia sa pleci la un eveniment in America, ce s-a intamplat, de ce nu ai mai plecat?

 

Ilona Andreea Amieroaie: De curand eu si surioara mea, Denisa, am fost selectate pentru a participa la concursul World Championships of Performing Arts din Hollywood USA, la anul, in perioada 24 iulie – 2 august 2020, care se va desfasura in California, Los Angeles.

Ne-am fi dorit foarte mult sa participam si sa reprezentam Romania, dar costurile sunt foarte mari. Pentru ca nu sunt sponsorizari si pentru ca nu avem sustinere din partea autoritatilor românești, nu putem participa.

Ana Magdin: Cum este viata micutilor artisti in Romania?

Ilona Andreea Amieroaie: Este frumoasa pentru ca muzica ne dezvolta armonios. Datorita spectacolelor am reusit sa vizitez locuri frumoase din Romania, dar si din strainatate; am reușit sa imi fac prieteni noi, sa cunosc oameni si artisti valoroși.

Parintii depun eforturi considerabile pentru a ne cultiva aceasta pasiune, si dupa cum bine stiti, arta cere si multe sacrificii. Un micut artist are ore de canto, de teorie muzicala si de instrument. Sa nu uitam si de scoala care nu trebuie neglijata absolut deloc. Scoala ne formează si ne educa.

Ana Magdin: Unde ti-ai dori sa canti si inca nu ai cantat?

Ilona Andreea Amiroaie: Imi doresc sa duc cantecul popular romanesc si portul nostru national pe cele mai frumoase scene ale lumii, la Hollywood, la Los Angeles, dar si in toate colturile lumii, sa aratam tuturor frumusetea romanilor.

Ana Magdin: Cine se ocupa de voi, copiii talentati, va promoveaza cineva, sau, din contra, va descurajeaza?

Ilona Andreea Amieroaie: De noi, copiii, in general, parintii se ocupa, profesorii îndrumatori si in cele mai fericite cazuri anumite case de productii, impresari etc. Eu ma consider norocoasa pentru ca pe mine ma sustine familia, dar nu as spune nu colaborării cu un impresar care sa ma ajute sa fiu promovată. Inca de la inceput presa m-a iubit si datorita dumneavoastra am si reusit sa am multe proiecte frumoase.

Dezamagiri mai sunt dar incerc sa trec peste ele  si sa iau doar partea frumoasa din fiecare experienta. Sunt o fire ambitioasa si am invatat ca sa lupt pentru visul meu.

Ana Magdin: Care sunt cantecele tale preferate, stiu, toate, dar, trebuie sa ai cateva care iti plac cel mai mult!

Ilona Andreea Amieroaie: Toate cantecele populare sunt foarte frumoase, asa este, am cateva speciale si care sunt foarte importante pentru mine, este vorba despre cele din repertoriul personal. Si o sa le amintesc pe primele melodii care sunt  melodii de suflet .

1.Mandra esti maicuta mea- cantecul este dedicat mamei mele!

2.Frumos canta mierlita – cantec dedicat casei parintesti a mamei mele si a bunici si unde eu merg.

  1. Duioasa bunica mea – cantec dedicat bunicii care mi-a daruit primul meu costumul popular

Ana Magdin: Cum este la scoala…?

Ilona Andreea Amieroaie: Sunt clasa a 8-a  si a asteapta un examen foarte important. Desi muzica imi place foarte mult, scoala nu trebuie sa o neglijez . Fiind eleva la Colegiul National de arte,  Dinu Lipatti, liceu cu  profil muzical, imi doresc sa continui tot aici.

La scoala este bine, desi activitatile pe care le fac (canto, pianul si naiul) imi ocupa foarte mult timp, incerc sa le imbin pe toate bine.

Ana Magdin: Cum ai vrea sa fie scolile in Romania?

Ilona Andreea Amieroaie: Mi-as dori ca scolile noastre sa fie ca cele din ,, filme”, mai moderne, multe ore de practica, mai multe ore de instrument , sa avem vestiare, ca sa nu mai caram ghiozdanele care sunt foarte grele …, mai multa siguranta in scoala. Imi doresc uniforma si sustinerea talentelor.

Ana Magdin: Ce program artistic ai pana la sfarsitul acestui an?

Ilona Andreea Amieroaie: Nu am stabilit nimic in urmatoarea perioada. O sa fie una frumoasa pentru ca urmeaza sarbatorile, unde, toata familia se aduna. Incerc sa profit de aceste momente, sa le petrecem traditional, sa cantam colinde, sa primim colindatori,  sa mergem la biserica si sa ne bucuram unul de celalt.

Ana Magdin: Unde te gasesc cei care te doresc la evenimentele lor?

Ilona Andreea Amieroaie: Cei care doresc sa  ia legatura cu mine ma gasesc pe facebook cu numele  Ilona Andreea Amieroaie, acolo am si numarul de telefon.

Tot acolo postez si viitoarele mele prezente la diversele spectacole si festivaluri.

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Ilona Andreea Amieroaie: Dragii mei romani, stiu ca ,,strainatatea este  amara”, pentru unii, si ca acolo, departe, fiecare aveti povestea voastra. Sa nu va uitati niciodată radacinile si daca e cu putință, sa va întoarceti acasa! Este un cantec pe care eu, de fiecare data, împreuna cu surioara mea Denisa, sau singura, il cantam pentru ca ni se cere, ,,Acasa-i Romania”! Departe de tara cand suntem il cantam cu lacrimi in ochi si cu trairea noastra de copii care ne iubim Țara …!

Ana Moroșanu Magdin

Distribuie