Răzvan Cojanu, câștigătorul WBO-World Boxing Organization, de la Monaco, invitat la RomâniaVipPress!

La o cafea cu Răzvan Cojanu, românul de succes, care, venit din America, a cucerit Monaco prin câștigarea centurii WBO,

„Ultimul meci al meu este de fapt și primul meu meci cu actuala echipă și a avut loc aici în Monaco la Fairmont Monte Carlo Resort, pe data de 28.10.2019. A fost o victorie simplă dar foarte importantă pentru mine din punct de vedere psihologic. A fost o atmosferă frumoasă, am avut foarte mulți susținători și prieteni care au venit să mă vadă și să mă încurajeze, și, aș vrea să le mulțumesc tuturor cu această ocazie!”

Răzvan Cojanu, este unul dintre cei mai buni sportivi din lume, un român cu care ne mândrim, un om de o calitate extraordinară, un prieten bun, un familist extraordinar, un om care iubește viața, un bărbat care muncește enorm, pentru ca familia lui să fie fericită și să nu le lipsească nimic celor dragi lui! Răzvan Cojanu, face parte din categoria românilor valoroși, la ei acasă și în lume, un român cu care, eu personal, mă mândresc! Soția îi este permanent alături, la fel și copiii! Au plecat împreună din America, la Monaco, pentru ca Răzvan să facă performanța la care visează încă din copilărie, să ajungă campion mondial! Eu știu sigur că acesta este drumul lui și că a găsit calea cea dreaptă, știu că Răzvan va ajunge campion mondial, acolo este locul lui și viața îl așteaptă ca să își împlinească acest vis, pentru a-și bucura copiii, soția, prietenii și acest neam! Mult noroc, dragă Răzvan, să îți fie drumul presărat cu sănătate, putere, și oameni care să îți fie alături la înfăptuirea acestui mare vis!

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Răzvan, ce mai faci, ce noutăți ai de la ultimul nostru interviu?

Răzvan Cojanu: De la ultimul nostru interviu și până în prezent, au avut loc o serie de schimbări și evenimente în viața mea. La sfârșitul anului trecut, eu și familia mea, am hotărât să ne mutăm pentru o perioadă de timp înapoi în Europa. Aveam deja două înfrângeri și simțeam că este momentul să fac niște schimbări legate de pregătire, echipă și oamenii din jurul meu. Concomitent cu planurile mele de viitor a venit oferta pentru meciul cu Daniel Dubois, oferta pe care am acceptat-o deși știam că nu sunt pregătit. Se pare ca nimic în viață nu este întâmplător și că totul se întâmplă cu un scop, chiar dacă pentru moment noi nu înțelegem. În Anglia fiind, în Manchester, cu câteva zile înainte de meci, am avut ocazia să îi cunosc pe cei din actuala mea echipă. Erau și ei acolo cu sportivul lor, Hassan N’dam care boxa în același show în care boxam și eu, și, cu toții ne antrenam la același gym. Trebuie să fac aici o mică paranteză în legătură cu acest meci care urma: inițial, eu trebuia să boxez în Londra cu Daniel Dubois, care cu 3 zile înainte de meci s-a îmbolnăvit și s-a retras. Promoterul a venit cu propunere de adversar, Nathan Gorman pentru o gală în Manchester pentru săptămâna imediat următoare. Am acceptat meciul, deși a fost o greșeală pe care nu trebuia să o fac. În aceste condiții și așteptând ca organizatorii să facă demersurile pentru a pleca la Manchester, antrenorul meu s-a îmbolnăvit, el era “toată echipa” mea, și a plecat înapoi în Statele Unite de urgență. Astfel, am plecat singur către Manchester fără antrenor, fără echipă, eu singur împotriva tuturor. Așa cum spuneam, aici, i-am cunoscut pe cei din Ambitious team, cărora nu le-a venit să creadă că sunt singur acolo pentru meci. Pe scurt, lor le-a plăcut foarte mult de mine, iar eu, la rândul meu, am rămas impresionat de profesionalismul lor și de modul în care o echipă de apromaximativ 10 oameni roiau în jurul sportivului lor, în condițiile în care eu nu aveam nici măcar antrenor. Astfel, mi-au propus să vin la Monaco în ideea discutării unei posibile colaborări, ei neștiind încă intenția mea de a reveni în Europa. Așa am ajuns ca în prezent, să lucrez cu Ambitious Team Monaco.

Ana Magdin: Cum este viața ta la Monaco?

Răzvan Cojanu:  Viața mea la Monaco e simplă: de la viața tumultoasă și agitată din California, am ajuns aici unde totul este simplu, liniștit și safe. Pentru mine, tranziția a fost destul de rapidă și ușoară deoarece eram foarte încântat de noua mea echipă și abia așteptam să începem pregătirea. Sunt în gym în fiecare zi, câte 4-5 ore pe zi, 6 zile pe săptămână. Sunt înconjurat de profesioniști, care își iubesc și își cunosc foarte bine meseria și rolul lor în echipă. Totul este studiat, discutat și quantificat, nimic nu este la voia întâmplării. Ce aș putea să îmi doresc mai mult decât atât!?

Ana Magdin: Din punct de vedere profesional, unde este mai bine pentru tine, în America sau în Europa?

Răzvan Cojanu: Cred că din descrierea mea entuziastă de mai sus, răspunsul este evident, cu toate că America ne lipsește, și a avut o contribuție importantă la dezvoltarea și maturizarea mea ca boxeur. Ne leagă foarte multe lucruri de America, ne-am făcut o mulțime de prieteni acolo care acum ne lipsesc, fiul meu cel mic s-a născut acolo, tot acolo băiatul meu cel mare a făcut primii pași la școală. Ce să spun, sunt multe amintiri frumoase și o grămadă de lucruri și evenimente care ne leagă de America, dar din punct de vedere profesional ajunsesem la un moment de stagnare, de plafonare, simțeam că îmi trebuie ceva mai mult ca pregătire profesională. Strict profesional vorbind, la momentul actual este mult mai bine pentru mine aici.

Ana Magdin: Cum a fost ultimul meci, ce înseamnă acest succes pentru sufletul tău?

Răzvan Cojanu: Ultimul meci al meu este de fapt și primul meu meci cu actuala echipă și a avut loc aici în Monaco la Fairmont Monte Carlo Resort, pe data de 28.10.2019. A fost o victorie simplă dar foarte importantă pentru mine din punct de vedere psihologic. A fost o atmosferă frumoasă, am avut foarte mulți susținători și prieteni care au venit să mă vadă și să mă încurajeze, și, aș vrea să le mulțumesc tuturor cu această ocazie.

Ana Magdin: Răzvan, ce înseamnă pentru tine, viața, acest dar de la Dumnezeu?

Răzvan Cojanu: Pentru mine, viața se împarte în 3 categorii: familie, box …și iar box! Definesc viața prin a face și a trăi ceea ce te face fericit. Dacă nu ești fericit, nu ai o familie, nu faci ceva care să te facă fericit, înseamnă că trăiești degeaba. Eu, la rândul meu, prin ceea ce fac, încerc să îmi fac familia mândră de mine și în același timp, să le ofer o viață mai bună.

Ana Magdin: Cum îți petreci o zi liberă, în care nu ai antrenamente, în care nu trebuie să fii condiționat de un anumit program?

Răzvan Cojanu:  Pentru mine, zilele libere, când nu am antrenament, sunt sfinte, deoarece nu sunt prea multe. Spun asta pentru că sunt atât de multe lucruri pe care mi le-aș dori să le pot face, în special cu familia mea, dar nu întotdeauna reușesc. Profit de fiecare moment liber pentru a petrece timp cu familia și în special cu copiii. Noi locuim exact la granița dintre Franța și Italia și mergem foarte des în Italia: Ventimiglia, Sanremo…, care sunt la jumătate de ora de condus de noi.

Îmi place foarte mult să duc copiii la școală dimineața și apoi să merg cu soția în Italia și să ne bem cafeaua pe plajă ( doar mă știi că sunt un romanticJ)! Peisajele aici sunt superbe, și totul este atât de relaxant și liniștit și ne place să profităm de atmosfera asta când nu sunt copiii prin preajmă. Altfel, când ei nu au școală, ieșim cu toții și petrecem foarte mult timp în aer liber, sentimentul fiind de o permanentă vacanță.

Ana Magdin: În general, câte ore pe zi te antrenezi și care este regimul tău alimentar?

Răzvan Cojanu: Programul meu de antrenament este de 4-5 ore pe zi, de luni până sâmbătă. De regimul meu alimentar este responsabilă soția mea, care are cunoștințele necesare, deoarece și ea  vine tot din domeniul sportului și știe exact cum să-mi alcătuiască dieta zilnică. Încerc să stau departe de alimentele nesănătoase și care nu îmi aduc nici un beneficiu, din contră. În plus, de aceea echipa cuprinde și un medic nutriționist care se sfătuiește periodic cu soția mea și tot ea este cea care are grijă și de medicația susținătoare de efort (vitamine, minerale, proteine, etc.)!

Ana Magdin: Ce meciuri mai ai până la sfârșitul acestui an…, sau…, și anul viitor?

Răzvan Cojanu: În momentul de față, tocmai am primit o ofertă pentru un posibil meci la sfârșitul lui Noiembrie, dar suntem încă în negocieri contractuale și așteptăm să vedem cum se finalizează. Dacă deal-ul nu iese pentru acest meci, intenția mea și a echipei mele este de a mai boxa încă o dată până la sfârșitul acestui an. Avem mai multe opțiuni dar așteptăm rezultatul pentru finalul lui Noiembrie. De asemenea, am susținerea deplină din partea WBO (World Boxing Organization), pentru un meci de titlu mondial pentru începutul anului următor.

Ana Magdin: Nu te-am întrebat niciodată, ce alte pasiuni mai ai, în afară de box?

Răzvan Cojanu: Îmi plac: tenisul, pescuitul și condusul (racing) și ori de câte ori am ocazia să joc tenis cu prietenii, nu ezit, la fel și cu pescuitul, îmi place foarte mult să merg cu băieții mei la pescuit, mai rar cu racing-ul pentru că încerc să respect legea (dar am o promisiune de la Mika Häkkinen că o să mergem pe pista de curse într-o zi).

Ana Magdin: Cum îți dorești să fie viața ta?

Răzvan Cojanu: Mă consider împlinit și nu aș vrea să schimb ceva la viața mea de acum. Un singur lucru mi-l doresc din tot sufletul, așa cum un copil este nerăbdător să își primească darul de Crăciun, și anume, să ajung Campion Mondial.

 

 

 

 

 

 

Ana Magdin: Simți nevoia să îi mulțumesti cuiva, pentru viața ta privată dar și pentru cea profesională?

Răzvan Cojanu: În primul rând, aș vrea să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce am și pentru tot ceea ce sunt. Din punct de vedere profesional, aș vrea să le mulțumesc tuturor antrenorilor care mi-au călăuzit pașii încă din primul moment când am pășit în sala de box, și, care, într-un fel sau altul și-au adus contribuția la cariera mea: Dia Constantin, omul care mi-a făcut cunoștință cu boxul, Titi Tudor, la lotul de cadeți; Ion Moroiță, Constel Burlacu, Vasile Fântână, la lotul național de juniori; la lotul național de seniori am avut onoarea să lucrez cu Francisc Vastag, Mircea Simon, Grigore Bondavali, Valentin Vrânceanu, Georgea Traian și nu în ultimul rând, fostului președinte al FRBox, Rudel Obreja, care a ajutat foarte mult boxul românesc și l-a reprezentat cu onoare (chiar dacă mulți nu o recunosc). De asemenea, o contribuție importantă au avut-o și cei din SUA: Jeff Maywather, James Toney, Buddy Mcgirth, Emmanuel Stewart și John Arthur care a fost cel mai aproape de sufletul meu,  a fost și este familie pentru mine și familia mea. La momentul actual as vrea să mulțumesc noii mele echipe, Ambitious Monaco: Jean Marc Toesca, Jean Christoph Agosta, Romain Goiran, Julien Cghi și sponsorilor care susțin echipa.

Din punct de vedere al vieții private, sunt recunoscător pentru familia pe care o am și cei câțiva foarte apropiați, prieteni și familiile lor care au fost alături de noi în momente de cumpănă: Edi din USA și Iulian din UK. Întotdeauna au fost alături de noi sora mea (Gilda si Cristi) și sora soției mele (Laura și Daniel). Toți sunt oameni adevărați, cu suflet mare care într-un fel sau altul ne-au dat mie și familiei mele speranță atunci când credeam că la capătul tunelului nu mai există nici o luminiță. Drumul către succes și înalta performanță nu este deloc ușor și este foarte important să fii înconjurat de oameni care te inspiră, care cred în tine și care îți oferă tot suportul. Încă o dată îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți acești oameni minunați pe care i-a adus în viața mea.

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni, un gând pentru prietenii tăi din întreaga lume, în limba engleză!

Răzvan Cojanu: Because of boxing I traveled and boxing all over the world and had the opportunity to meet wonderful people who believed in me and who supported me. They are my supporters, my fans and I thank them all for believing in me and I promise them that I will fulfill my dream of becoming a world champion. Thank you all and I hope I’ll have the chance to see you again soon. God bless you all!

“Rise above the storm and you will find the sunshine!”

Please stay tuned and continue to follow and support me On Instagram: @r.cojanu or my page on Facebook Razvan Cojanu for the last news, pictures and training.

 

Ana Moroșanu Magdin

 

Distribuie