Alina Ionescu, unul dintre cei mai buni Psihoterapeuți din lume, stabilită la New York, a venit la RomâniaVipPress, pentru Dvs!

La un ceai, cu Psihoterapeutul  Alina Ionescu,

„Adevărul vindecă sufletul. Dacă suntem conștienți că tot ce trăim acum se datorează alegerilor noastre, atunci, avem mai multă înțelegere pentru viața noastră și putem să avem încredere că doar schimbându-ne alegerile în concordanță cu propriul adevăr, putem creea schimbarea pe care o dorim în corpul și în viața noastră!”

 

 

 

 

Ana Magdin: Draga mea, Alina, când ai părăsit România, și, de ce?

 Alina Ionescu: Nu consider că am părăsit România, doar mi-am urmat inima. Acum doi ani și jumătate am plecat în vacanță în SUA, unde, am întâlnit un om minunat  de care m-am îndrăgostit și am ales să ne mutăm împreună.

 

Ana Magdin: Cum au fost începuturile tale în America?

Alina Ionescu: Lucrurile s-au derulat foarte repede pentru mine pentru că nu am avut așteptări.  Fară intervenția minții, adică fară planuri făcute de acasă, am luat decizii și hotărâri mult mai ușor. Totul fiind nou, m-a obligat să fiu prezentă și să fac alegeri conștiente, lucru pentru care sunt foarte recunoascătoare.

 

 

Ana Magdin: Ce faci acum, care este preocuparea ta zilnică?

Alina Ionescu: Pe lângă ședințele de terapie care fac parte din jobul meu principal, continui să învăț noi tehnici de vindecare și de terapie. Oamenii și locurile noi mă inspiră sa explorez America și să trăiesc o viață sănătoasă, așa am descoperit multe activități fizice ușor de accesat aici ca hiking-ul, golful, echitația. Practic, dezvoltarea personală pe toate planurile este preocuparea mea zilnică.

 

Ana Magdin: Ești unul dintre cei mai buni psihoterapeuți din lume, ce cazuri își pot găsi vindecarea la tine?

Alina Ionescu: Plecând de la faptul că punctul de vedere îți creează realitatea, și nu realitatea îți creează punctul de vedere, plaja mea de lucru este foarte largă.  Mă ocup de un spectru foarte mare de cazuri, sunt oameni care apelează la terapie pentru blocaje relaționale, blocaje în crearea și manifestarea banilor sau a bunurilor materiale și blocaje fizice sau boli. De fapt, toate acestea sunt probleme emoționale care pleacă de la gânduri disfuncționale care se somatizează în corp sub formă de probleme de sănatate, sau, în realitate, sub formă de probleme care se repetă la nesfârșit.

Am sintetizat elementele cele mai importante din toate metodele terapeutice pe care le-am studiat și mi-am creat propria metodă, care merge direct la sursa problemei.

 

 

Ana Magdin: Unde te pot găsi românii din America, sau, și cei din România?

Alina Ionescu: Am un website www.time4me.us, pagina de Facebook Time4Me și un cont de Instagram Time4Me.Us. Pe rețelele de socializare postez constant și despre ședintele de grup pe care le organizez pe diferite teme. Am săptămânal întâlniri de grup în limba română, care, au ca scop eliberarea convingerilor disfuncționale despre corp și bani. Programările pentru sedințele private se pot face pe mail la alina_ionescu@mail.com sau whatsup message +17029089717

 

Ana Magdin: Acorzi ședințe telefonic și online?

Alina Ionescu: Da, 80% dintre sesiuni le susțin online, fie că sunt sedințe individuale sau de grup. Pe cei din America îi pot întâlni fizic în New York sau la Los Angeles.

 

Ana Magdin: Din toată experiența ta, care sunt cele mai grele situații cu care se luptă cei care vin ca tu să îi tratezi?

Alina Ionescu: Pot să spun că relațiile creează cele mai multe frustrări și tensiuni în viețile noastre. Și când mă refer la relații, mă  refer la relațiile familiale, relațiile de prietenie, relațiile colegiale, relațiile de cuplu, practic, tot ce înseamnă interacțiunea cu mediul exterior. Din păcate, punctele noastre de referință sunt în exteriorul nostru, iar când acesta se schimbă sau apar sub forme diferite, ne pierdem echilibrul și o dată cu el și pacea interioară. Ajut oamenii să își găsească și să se concentreze pe propriile valori și astfel vindecarea vine din interior și este durabilă și independentă de mediul exterior, dispare dependența de oameni, de partener, de substanțe sau de obiceiuri.

 

 

Ana Magdin: Ce crezi că vindecă sufletul?

Alina Ionescu: Adevărul vindecă sufletul. Dacă suntem conștienți că tot ce trăim acum se datorează alegerilor noastre, atunci avem mai multă înțelegere pentru viața noastră și putem să avem încredere că doar schimbându-ne alegerile în concordanță cu propriul adevăr, putem creea schimbarea pe care o dorim în corpul și în viața noastră.

 

Ana Magdin: Ce le recomanzi oamenilor, în aceste vremuri grele pentru toată planeta?

 

 

Alina Ionescu: În primul rând, să nu le definească “vremuri grele” și să se întrebe care sunt posibilitățile noi care se nasc acum. Adică să nu tragă concluzii și să nu își stabilească un viitor din aceste idei. Așa cum spuneam, ne creem viața cu fiecare gând pe care îl emitem și dacă gândim că va fi rău, sau punem răul înainte, asta vom găsi. Când tragi concluzii, tragi linii. Dacă privești lucrurile liniar, îți îngrădești posibilitatea de a crea un viitor diferit și nu vezi alegerile și posibilitățile care se nasc odată cu vremurile noi. Trebuie să fii dispus să te adaptezi la nou.      Întreabă-te în fiecare zi: “Ce alegeri noi am eu azi?”, “Ce posibilități nelimitate există pentru mine și nu le-am ales încă?”, “Ce e posibil pentru mine azi și nu a fost până acum posibil?”, “Ce pot să creez dincolo de această realitate?”, “Dacă orice e posibil, ce aș vrea să generez ca realitate?”

 

Ana Magdin: Ești un om fericit, Alina?

 

 

Alina Ionescu: Da, sunt fericită că îmi urmez chemarea, sunt fericită că văd lumea, sunt fericită că pot să ajut multă lume, sunt fericită că oamenii se deschid în prezența mea.

 

Ana Magdin: Cum te descurci în perioada aceasta de pandemie?

Alina Ionescu: Îmi trăiesc viața zi de zi alegând ce-mi aduce bucurie și ce e ușor pentru mine, adică nu încerc să forțez lucrurile și oamenii. Mutasem deja serviciile în online, așa că nu am simțit o discrepanță majoră între viața de dinainte de pandemie și cea de acum, la nivel profesional. În privința relaționării și a socializării compensez prin comunicare mai multă și mai sinceră cu cei cu care intru în contact.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Alina Ionescu: E un moment ideal pentru români, pentru că noi suntem foarte buni în situații noi și de criză, așa că, îmi doresc pentru ei, să-și  acceseze valorile interioare și să profite de oportunitățile care apar acum.

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie