“DE CE SĂ PLECI”, MOZAIC MUZICAL GEORGE CANTEA, Lansarea va avea loc la Magazinul Muzica din  București, pe data de 27 noiembrie!

De vorbă cu artistul George Cantea,

„Fiind considerat un artist complet, am mai cântat și pe linii de croazieră, centre de vacanță, hoteluri  internaționale cu circuit de club, Spania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Franța!”

 

Ana Magdin: Ce mai face artistul George Cantea, ce ne mai spuneți despre Dvs?

George Cantea: Sunt născut la Câmpulung Muscel/Argeș, oraș de munte, locuiesc în București. După cum bine se știe, sunt solist vocal, cânt muzică ușoară românească, populară, clasică și internațională! Compun și scriu versurile melodiilor cântate de mine, am câștigat premiul I la Cântarea României, ca solist vocal și cu Formația condusă de mine, Star 24- numele era de la faimosul izvor 24, de la Olănești. La concursul de la AMARA, am câștigat premiul pentru interpretare!

Cânt în italiană, spaniolă, franceză, engleză, greacă, ebraică, sârbă și germană. Am studiat la Școala de Artă Populară din București, la clasa doamnei profesor Zina Nichita, solist vocal. Cânt cu orgă, pian și chitară. Am cântat și cânt în România în toate orașele unde sunt invitat, pe litoralul românesc și bulgar!

 

Ana Magdin: Mai cântați în străinătate? Știu că ați locuit în Germania foarte mulți ani!

 

George Cantea: Da, în străinătate am plecat cu Agenția Română de Impresariat Artistic (ARIA), am fost în Belgrad-Iugoslavia, Viena- Austria, Spania, Germania, unde, da…, am locuit mai mult de 20 de ani, în Frankfurt Main, Dusseldorf, Wiesbaden, München, Darmstadt, etc,  am cântat în restaurante și hoteluri. La fel și în Spania, Torrevieja Alicante, Barcelona, Madrid, Valencia, Benidorm, Ibizza,etc. la  diferite evenimente, la multe  hoteluri și restaurante.

 

Ana Magdin: Cântați foarte multe genuri muzicale, în foarte multe limbi străine, de aceea, presupun că sunteți foarte căutat!

 

George Cantea: Repertoriul meu este foarte versatil: Pop, Country, Evergreen, clasic, canțonetă, jazz, rock-n-roll, R & B, reggae, calypso, merengue, latină, rumbas, sevillanas, Paso Doble , Las Coplas, Mexic, Disco , Dans și balade.

 

Ana Magdin: Unde ați mai fost solicitat să cântați?

 

George Cantea: Fiind considerat un artist complet, am mai cântat și pe linii de croazieră, centre de vacanță, hoteluri  internaționale cu circuit de club, Spania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Franța!

 

Ana Magdin: Ce înseamnă muzica pentru sufletul Dvs, Dle Cantea?

 

George Cantea: Muzica, pentru mine, este viața mea, un aliment care mă hrănește și îmi dă satisfactie deplină. Cânt în general în țară și în străinătate, unde sunt invitat și contractat.

 

Ana Magdin: Pe data de 27 noiembrie, luna aceasta, lansați un CD! Cum se numește, ce conține și cine îl produce?

 

George Cantea: CD-ul se numește, “DE CE SĂ PLECI”, MOZAIC MUZICAL GEORGE CANTEA, producător este Paul Stîngă de la Eurostar! Conține muzică românescă și internațională (spaniolă, engleză, grecească (pusă pe versuri românești scrise de mine), muzică populară, compoziții, horă, sârbă…! Lansarea va avea loc la Magazinul Muzica din  București, pe data de 27 noiembrie!

Ana Magdin: Din punctul dvs de vedere, cum este viața artiștilor în România?

George Cantea: Viața artiștilor români este foarte deosebită și tumultoasă (cu multe probleme) spre deosebire de perioada de dinainte de anul 1990. ARIA s-a desființat și ne spun că nu mai sunt documente care să arate câți ani am plătit cotele la această instituție, dar noi am plătit niște cote la ATM și când cântam până în ’90, nu puteai să faci nimic  fără contract și nu ne mai găsesc azi , că s-au desființat sau privatizat, iar cei care azi spun că ne reprezintă nu sunt interesați de noi. O să vină timpul să ieșim și noi la pensie, dar cu o indemnizație de 360 lei, nu poți trăi la bătrânețe.  Sperăm că o să se gândească și la drepturile noastre cineva și să facă această indemnizație cât salariul minim pe economie.

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

George Cantea: Dragi români de pretutindeni, vă transmit un gând bun, cu ocazia zilei de 1 Decembrie și, fiindcă se apropie sărbătorile de iarnă, să le primim cu sufletul deschis și să fim uniți oriunde ne-am afla în lume! LA MULȚI ANI !

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie