Artistul român, de la formația Q.Age, Cosmin Traian Marica, stabilit în Germania, la Würzburg, invitat la RomâniaVipPress, vorbim despre viața sa, departe de România și despre realizările lui foarte muncite!

 

La o cafea online, cu Cosmin Traian Marica,

„Îmi doresc să fiu mereu prezent în urechile ascultătorilor de muzică.

De asemenea, îmi doresc ca mesajul din muzica mea, să-i ajute pe oameni, ca un vehicul prin care visurile se pot îndeplini, sau, prin care, durerea va fi alinată…, iar viața, cu nenumăratele posibilități, să devină o plăcere, așa cum Dumnezeu a intenționat!”

 

 

 

Ana Magdin: Cosmin, când ai decis să pleci din România, și, de ce?

Cosmin Traian Marica: Am decis să plec din România, ca și mulți alții, din cauza corupției care a pus mâna pe o țară de vis.

Am plecat cu câțiva prieteni, în anii 90! Eu m-am stabilit în Germania, ei, au mers mai departe, în Canada, la Toronto sau în Statele Unite, la Chicago.

 

 

Ana Magdin: Ți-a fost greu să te acomodezi într-o țară străină, cum ți-a fost viața , cum te-ai descurcat, din ce ai trăit?

Cosmin Traian Marica: Ca orice început, a fost greu, dar, pentru că eram la o vârstă fragedă, nu puneam la suflet, așa că, am trecut ușor peste toate. Am început lucrând în cimitir, făcând curățenie, apoi, la bucătărie.

Lucram de dimineața de la ora 8, până noaptea la ora 11, numai ca să reușesc să-mi pun la punct un studio de înregistrări. Am lucrat în bucătărie spălând vase, după aceea, am trecut mai departe ca și bucătar, apoi, am lucrat ca și barman în diferite baruri și cluburi. Dorința mea era să devin DJ. Pe lângă aceasta, am un grup de muzică rock, cu care am avut câteva realizări. După 15 ani de muncă, am reușit să fiu DJ la un club din localitatea Würzburg, Germania.

Clubul se numea, Zauberberg. De atunci și până acum, nu am mai făcut altceva decât muzică!

 

 

Ana Magdin: La ce vârstă ai început să  iubești  muzica?

Cosmin Traian Marica: Am început să iubesc muzica de la vârsta de 10 ani. Eram fascinat de muzica electronică, iar mai târziu, de muzica rock! De asemenea, știam fiecare piesă din topuri.

Mama mi-a cumpărat un magnetofon cu care mergeam la fiecare party! Am început să fac rost de muzică, pentru că, numai așa mergea atunci, de la diferiți prieteni din țară și de peste hotare. Chiar am vândut muzică dar nu pe bani, mai mult pe alimente.

 

Ana Magdin: Ce faci acum, ce formație ai?

Cosmin Traian Marica: Acum sunt DJ. Pe lângă aceasta, am în continuare grupul meu de rock,  Q.Age!

 

 

Ana Magdin: Cum este acum viața ta, cum sunt vremurile în locul în care ai decis să trăiești?

Cosmin Traian Marica: Îmi place viața mea . Eu lucrez cu o companie care se ocupă de booking ca DJ și am un manager la Berlin.

Compun, produc și scot pe piață muzică nu numai pentru mine ci și pentru alți artiști.

Am și o micuță casă de discuri, numită TT7 Records.

 

 

Ana Magdin: Unde cânți, unde îți  pot asculta românii frumoasa ta artă?

Cosmin Traian Marica: Cânt la diferite cluburi, festivaluri, dar, și privat Party.

Am trimis deja două linkuri de la Spotify . Dar muzica poate fi savurată pe orice alt digital Streaming Portal. https://m.youtube.com/watch?v=JfbeBmLlH5U (Scos pe piață chiar săptămâna trecută)

De asemenea, pentru cei care colecționează muzică, fizic, am și diferite albume, pe CD.

 

Ana Magdin:  Cum a fost pentru tine viața în perioada de izolare, din cauza pandemiei?

Cosmin Traian Marica: Această Plandemie, a lăsat urme extrem de neplăcute, dar, am reușit să îmi mențin atitudinea pozitivă, astfel încât, să găsesc ceva de folos în această situație, și, am găsit, produc mult mai mult, singur.

Înainte, eram dependent de diferiți instrumentiști. Pentru faptul că această situație are un efect foarte negativ asupra sistemului nervos, încerc să omit o discuție prea lungă despre acest virus scenariu.

 

 

Ana Magdin: Ce îți  dorești cel mai mult pentru viața ta, Cosmin?

Cosmin Traian Marica: Îmi doresc să fiu mereu prezent în urechile ascultătorilor de muzică.

De asemenea, îmi doresc ca mesajul din muzica mea, să-i ajute pe oameni, ca un vehicul prin care visurile se pot îndeplini, sau, prin care, durerea va fi alinată…, iar viața, cu nenumăratele posibilități, să devină o plăcere, așa cum Dumnezeu a intenționat.

 

Ana Magdin: Cum se vede România din alt colț de lume,  dar românii?

Cosmin Traian Marica: Îmi place România, îmi plac în mod special câmpiile pe care le-am colindat, îmi plac dealurile pe care le-am urcat, îmi place marea în care m-am scăldat…! Nu am plecat din România din cauza oamenilor de rând, am plecat din cauza celor care fără rușine au pus mâna pe un colț de rai și l-au transformat într-un circ.

 

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Cosmin Traian Marica: Gândul meu pentru românii de pretutindeni, este, să fim mai puțin în competiție între noi, dar, mai uniți și mai deschiși în colaborare.

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie