Artistul George Rotaru, a comemorat-o pe Naarghita, una dintre marile lui iubiri!

George Rotaru, ambasadorul muzicii populare românești, în lume, își face mereu timp pentru momentele de suflet,

 

 

 

George Rotaru, marea noastră valoare națională, acest ambasador al muzicii populare, care, duce la propriu peste mări și țări, tradițiile și folclorul românesc, a fost, zilele trecute, la mormântul Naarghitei, i-a dus o plăcuță comemorativă, din marmură neagră, pe care a scris, două versuri dintr-un cântec de-al său…, „Ce e viața omului, patru scânduri și un cui”!

Cu 14 ani mai mare decât George Rotaru, Naarghita îl iubea foarte mult, dar era extrem de geloasă și foarte zgârcită în declarații de dragoste! Au avut împreună parte de 7 ani de iubire fierbinte cu amintiri de poveste, cum rar mai există în aceste vremuri!

 

 

Iată ce ne spune George Rotaru, din amintirile sale, despre fabuloasa și inegalabila Naarghita,

„Am întâlnit-o la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, a venit într-un turneu ca să adunăm fonduri după cutremurul din ’77, ne iubeau atât de mult oamenii încât stăteau urcați în copaci la spectacolele noastre. Știu și am simțit că Naarghita m-a iubit foarte mult dar era foarte zgârcită în declarații, mi-ar fi plăcut să îmi spună mai des,  „te iubesc””!

 

 

Ori de câte ori stau de vorbă cu maestrul George Rotaru, este, de fiecare dată, într-un alt colț de lume, fericit să le cânte românilor care îl invită la evenimente de mare clasă, la evenimente de suflet. Așa cum am mai spus și în articolele mele anterioare, George Rotaru, nu refuză pe nimeni, sigur, în limita timpului disponibil, merge acolo unde este invitat!

 

La orice eveniment, poartă de fiecare dată câte un element popular tradițional românesc, fie o ie, un sacou cu broderii făcute de meșteșugarii români, sau, cu una dintre cele mai frumoase cămăși pe care le-am văzut vreodată! George Rotaru ține la etichetă, este un artist nu doar foarte talentat, ci, și foarte elegant, cu un rafinament unic, așa cum știe el mai bine să o facă, atunci cânt își alege ținutele de scenă!

 

Ana Moroșanu Magdin

Distribuie