Alexandru Constantin, prezentator tv, model și actor, invitat la RomâniaVipPress!

La un ceai, cu Alexandru Constantin,

„Mă întorc la mine și la sufletul meu. De multe ori, „fuga” de noi ne obosește cel mai mult. Nicio relație eșuată, trădare din partea unui presupus prieten, job pierdut sau lipsa banilor, nu sunt mai grave decât faptul că uităm, de multe ori, să ne iubim suficient și să ne zicem, la final de zi: „Bravo, sunt mândru de tine. Ai făcut treabă bună și azi. Capul sus!”

 

 

Ana Magdin: Alexandru, te rog, povestește-mi despre pasiunile tale, începând cu televiziunea și terminând cu frizeriile, sau, invers…!

Alexandru Constantin: Încep cu televiziunea, pentru că o fac de 16 ani și încă mă simt când intru în studio, ca un copil care se bucură de jocul lui preferat. Sunt un om norocos, pentru că mi-am făcut întotdeauna meseria din pasiune. Primul contact cu televiziunea l-am avut la 14 ani, când am realizat o rubrică mondenă în matinalul televiziunii locale din Oradea. M-am rugat 6 luni de oamenii de acolo sa mă lase să apar pe sticlă. Naivitatea, inconștiența copilăriei, lipsa fricilor cred că m-au făcut să insist atât de mult, încât am câștigat „lupta”. Sunt aproape convins că, la început, m-au băgat din milă pe sticlă. Or fi văzut apoi că e ceva de capul meu și m-au lăsat acolo cam un an. Pe urmă a venit mutarea în București, începută la fel. Multă muncă, apoi, pe teren ca reporter, apoi în redacție ca editor, EOD, în emisie ca producător și în studio, ca prezentator. Am făcut de toate, dar sunt convins că mai am multe de realizat. Vedem ce ne rezervă viitorul.

 

Iar legat de frizerie, nu e o pasiune. E o afacere venită din dorința de a oferi oamenilor servicii de îngrijire în zona asta, de foarte bună calitate, la un preț corect și într-un concept accesibil, inovator și inedit. La noi în Barber e ca la un Kiosk de ziare, unde mergi, cumperi ziarul (în cazul nostru te tunzi) și-ți vezi mai departe de program. Primim clienți fără programare, avem servicii de întreținere dar și schimbare look, am dezvoltat în nici 6 luni două frizerii frumoase. Sunt mândru.

 

Ana Magdin: Ai studiat Arta actorului – Actorie la Facultatea de Arte „Geo Saizescu”, faci ceva în zona aceasta?

 

Alexandru Constantin: Înainte de pandemie aveam în plan să încep mai multe proiecte. Aveam oferte inclusiv pentru un lung-metraj, mai multe piese de teatru. În paralel oricum am mai făcut și câteva scurt-metraje. S-au amânat. Deocamdată, sunt 100% ocupat cu televiziunea și cu frizeriile. În ultima jumătate de an, din păcate, nu am avut timp să mai accept alte propuneri. Dar îmi așez afacerea și urmează apoi și alte proiecte. Abia aștept să revin și pe scena teatrului.

 

Ana Magdin: Ești și în arta modei, îmi este clar că ești un om foarte organizat, nu te voi întreba cum te împarți între toate aceste pasiuni și meserii, dar te voi întreba, ce iubești cel mai mult din tot ceea ce ai ales să faci în viața ta?

Alexandru Constantin: Ar fi greșit să aleg, pentru că mi-a plăcut fiecare lucru și, la momentul respectiv, a fost ceea ce iubeam atunci cel mai mult. Dar aș putea spune că iubesc faptul că am avut libertatea, în toată viața de adult, să fac doar ce m-a făcut fericit și împlinit. Și cum viața e plină de călătorii și destinații, fiecare proiect a avut importanța lui la acel moment în viața mea. Sunt fericit că pot face asta în continuare. Și pe cei din jurul meu îi încurajez mereu să facă doar ceea ce simt, le place, îi face fericiți. Banii să știți că sunt consecința a ceea ce facem din plăcere, cu drag, entuziasm și bucurie.

 

Ana Magdin: Cum este pentru tine viața în România și ce iubești cel mai mult la țara în care te-ai născut?

Alexandru Constantin: A fost mereu ofertantă pentru mine viața aici. Muncesc de la 14 ani, îmi iau vacanțe extrem de rar, am în paralel cel puțin 2/3 joburi sau proiecte în care sunt implicat. Am lucrat întotdeauna mai mult decât am văzut că o fac oamenii din jurul meu și am reușit să îmi construiesc o viață confortabilă. Cu mari efoturi, viața în România poate să fie bună.

Nici viața aici și nici iubirea pentru țara asta, nu are legătură cu România. Cum îți așterni, așa dormi și iubești locurile în care te simți bine datorită oamenilor pe care îi strângi tu în jurul tău. Poate fi aici, sau în altă țară.

 

Ana Magdin: Cum trebuie să fie prietenii din viața ta?

Alexandru Constantin: Stabili emoțional. Am avut prietenii toxice de-a lungul anilor și cred că o relație sănătoasă (fie ea și de prietenie) poate exista între oameni care stau bine la capitolul psihic și emoție. Dincolo de asta, caut sinceritate în prieteni și disponibilitate în momentele grele.

 

Ana Magdin: Ce faci când ești foarte obosit sufletește?

Alexandru Constantin: Mă întorc la mine și la sufletul meu. De multe ori, „fuga” de noi ne obosește cel mai mult. Nicio relație eșuată, trădare din partea unui presupus prieten, job pierdut sau lipsa banilor, nu sunt mai grave decât faptul că uităm, de multe ori, să ne iubim suficient și să ne zicem, la final de zi: „Bravo, sunt mândru de tine. Ai făcut treabă bună și azi. Capul sus!”.

 

 

Ana Magdin: Ce vise neîmplinite mai ai în această viață, știu, multe, dar, spune-mi-le pe cele mai aproape de dorințele tale!

Alexandru Constantin: Cea mai mare dorință e să am posibilitatea să le ofer părinților mei o bătrânețe fericită, lipsită de griji. Să îi trimit în vacanțe și destinații pe care nu credeau că le vor vedea vreodată. M-am mutat de acasă la 18 ani și am acest gol în suflet: lipsa timpului petrecut cu familia. Dar recuperez încet, încet.

Mai vreau un copil, undeva până în 40 de ani. Mă gândesc, evident, la adopție. Acesta cred că ar fi cel mai mare lucru pe care aș putea să îl fac în viața asta: să adopt un copil. Îmi doresc mult.

 

Ana Magdin: Cum este viața într-o televiziune și cât timp îți ocupă zilnic?

Alexandru Constantin: Sunt pe sticlă câteva zile pe săptămână. Deja s-a făcut un an de când am trecut la pupitrul știrilor, dar fiecare zi are provocările și frumusețile ei. În zilele în care sunt la știri petrec cam o jumătate de zi la redacție, apoi mă ocup de celelalte proiecte. Ziua mea începe devreme și se termină târziu.

 

Ana Magdin: Ce locuri iubești, unde simți că îți reîncarci sufletul cu multă pace?

Alexandru Constantin: Acasă. Întotdeauna am considerat că locul în care stai ar trebui să fie acolo unde sufletul tău e liniștit, împăcat. De asta am investit în casă încă de la 27 de ani. Locuiesc lângă București, într-o zonă liniștită, verde, frumoasă. Iar curtea mea arată precum un colț de rai.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Alexandru Constantin: Acasă e acolo unde se simt iubiți, fericiți, împăcați cu ei. Și indiferent de locul în care se află acum, să fie recunoscători față de țara și comunitatea care i-a primit cu brațele deschise.

Iar pentru românii care încă locuiesc în țară, să nu mai tânjească după o „viață ca afară”, ci să-și facă aici viața pe care și-o doresc. Începând de la modul de gândire, educație, atitudine și respect față de cel de lângă ei.

Ana Moroșanu Magdin

 

Distribuie