Maria Grapini promovează românii valoroși!

 De vorba cu europarlamentarul Maria Grapini,

„In paralel cu aceste actiuni europene si naționale, voi continua cu actiuni de promovare a Romaniei prin promovarea valorilor romanesti din toate domeniile”!

 

Este o romanca pursange, este singura femeie din Romania care face cele mai multe acte caritabile, donatii, ajuta multi saraci pentru ca nu suporta sa vada oameni tristi. Se lupta in Parlamentul European prin tot ceea ce se poate face ca valorile traditionale romanesti sa fie cunoscute de europeni. Organizeaza la Bruxelles targuri cu produse traditionale romanesti, de la produsele alimentare, la mestesuguri inca pastrate de foarte putini romani, pe care cu greu ii mai gasesti.

Este una dintre cele mai frumoase femei din politica, isi iubeste familia neconditionat chiar daca petrece mai putin timp cu cei de-acasa, pana la urma, este importanta calitatea, nu cantitatea de timp pe care ne-o petrecem langa cei dragi!

A depus 1518 amendamente in Parlamentul European, astfel, ajungand pe locul 1 dintre cei 32 de europarlamentari romani si pe locul 15 intre cei 751 de eurodeputati!

Arata foarte bine dar nu merge la sala, nu apeleaza la saloane de infrumusetare, in schimb, munceste foarte mult, alearga foarte mult cand are actiuni prin toata Romania, gandeste pozitiv si a adoptat de mai bine de 30 de ani o alimentatie sanatoasa bazata pe multe legume, fructe si foarte putina carne!

A invatat cum sa-si ingrijeasca singura parul, pielea, corpul si spiritul.

Anul acesta, puteti sa o vedeti in toate judetele tarii, pentru ca a demarat o campanie foarte frumoasa „Caravana Umanista”, unde va avea intalniri cu cetatenii pentru a le afla problemele, nevoile si pentru a le duce acolo unde ele isi pot gasi o rezolvare, atat cat se poate in aceste vremuri in Romania!

 

 

17458413_1266575230057827_5197035542753281461_n

Ana Magdin: Cum a inceput anul 2017 pentru europarlamentarul Maria Grapini, cu ce proiecte si cu ce planuri ati inceput noile dvs actiuni prin toata tara?

 

Maria Grapini: Anul 2017 a început in forța ca sa zic asa, din punct de vedere profesional si prost, din punct de vedere al familiei, pentru ca a decedat cumnatul meu drag!

Am multe proiecte si in acest an, atât pe planul atribuțiilor strict de legiferare dar si in planul acțiunilor asumate privind promovarea Romaniei in UE si in lume, informarea cetatenilor si a mediului de afaceri privind legislația europeana si preluarea petițiilor cetatenilor in vederea direcționării catre instituțiile responsabile.

Am avut o acțiune de promovare a inventatorului Traian Vuia, care a fost de mare impact. Prezenta istoricilor, a generalilor de Aviație, a singurului cosmonaut roman, Dorin Prunariu, dar si a oficialilor din capitala Belgiei, au adus o confirmare a valorilor romanesti, istorice si contemporane.

Pe data de 8 Martie, am organizat o acțiune dedicată femeilor-„Portrete de femei” si „Femeia si cariera”-am organizat lansarea de carte pentru trei scriitoare din România si am acordat placheta (distincția ) „Maria Grapini”-Femeia si cariera unei scriitoare din Galati. Am organizat un program de vizita si întâlniri la Parlamentul European, a unui grup de profesori si masteranzi de la Universitatea de vest Timișoara .

Legat de activitatea de reglementare sunt bucuroasa ca m-am clasat pe locul 1 intre cei 32 de eurodeputați romani – dupa numarul de amendamente depuse (1518) si pe locul 15 intre cei 751 de eurodeputați. In acest an, al treilea din acest prim mandat al meu, mi-am asumat deja inca opt rapoarte in cadrul comisiilor IMCO (Piața interna, IMM-uri, industrie si protecția consumatorilor), TRAN (transport-turism) LIBE (libertăți civile, justiție, afaceri interne), EURONEST.

In tara, am debutat cu actiuni inca din Ianuarie: am finanțat o asociație care se ocupa de antrenamentul copiilor pentru karate, am finanțat un concurs de creație de poezie pentru copiii dintr-o zona rurală, am sponsorizat cu premii si am jurizat un concurs de recitare la Uzdin,  in Serbia, unde au participat peste 100 de copii din Banat (sârbesc si romanesc).

In același timp, am fost in noua judete la întâlniri cu cetățenii-Caravana Umanista.

17498615_1222233734556067_5451302699909127685_n

Ana Magdin: Care  este starea sufleteasca a romanilor, cum va primesc ei cand ii vizitati si care sunt cele mai dureroase probleme cu care se confrunta?

Maria Grapini: Starea romanilor, a celor pe care ii întâlnesc direct, este deschisă, sunt dornici de dialog si de confesare. Nu stiu unde stau cei care ma înjură pe rețelele de socializare dar nu-i întâlnesc la multele mele întâlniri pe care le anunț public. Cred ca etic ar fi sa vina sa clarifice lucrurile pe care le considera nelalocul lor!

Cele mai dureroase probleme sunt cele legate de DREPTATE! De posibilitatea de a avea o viața sigura din punct de vedere material. Mai ales cei din mediul rural, au probleme legate de drepturile fundamentale: acces la educație, sănătate, cultura.

 

Ana Magdin: Ce credeti ca isi doresc romanii de la europarlamentari, ce spera, ce asteptari au?

 Parlamentul-European-660x330

Maria Grapini: Oamenii care stiu ce trebuie si ce poate sa faca un europarlamentar, cer cu mare tărie apărarea Romaniei in plan extern, apărarea drepturilor cetatenilor in plan intern si extern. Sunt însă foarte multi romani care nu cunosc nici macar cum funcționeaza Parlamentul European si aici trebuie facut mult! Presa are un rol mare in promovarea informațiilor privind funcționarea instituțiilor europene dar si cea privind activitatea europarlamentarilor.

 

Ana Magdin: Care sunt cele mai importante proiecte aplicate din Parlamentul European pentru romani si pentru Romania, demarate de europarlamentarii romani?

 

Maria Grapini: Sunt multe propuneri care vin in sprijinul Romaniei. Din păcate, nu toate propunerile se transforma si in reglementare aplicabila. Eu am facut prin cele peste 1500 de amendamente, propuneri care sa vina in sprijinul mediului de afaceri dar si in sprijinul Romaniei, am solicitat  bugete suplimentare pentru turism, educație, cercetare etc.

17634463_1225633314216109_4551146090512997830_n

Ana Magdin: Tragand o linie dupa aceste trei luni, de la inceputul anului, care sunt cele mai importante proiecte la care ati lucrat si inca mai lucrati?

 

Maria Grapini: Acum lucrez pe doua planuri: planul european, ma concentrez pe reglementări necesare Romaniei, pe „Noua agenda a competentelor pentru Europa”-prin care as dori ca si România sa fie beneficiara a unui sistem educațional racordat la nevoile reale ale economiei. Lucrez la un raport deosebit de important –„Strategia digitală a comerțului” si, de asemenea, un raport la fel de important-„Situația femeilor pe piața forței de munca”.

Un alt raport important pe care l-am solicitat si l-am si primit este-„Următorul Cadru Financiar Multianual”. Cei din mediul de afaceri stiu ce important este sa avem si in România cadrul financiar mutual.

Poate sunt prea tehnice proiectele mele dar sunt specifice muncii de europarlamentar.

Sigur ca pe plan național am un program riguros de informare a cetatenilor, de explicare a democrației, de explicare a importantei implicării fiecărui cetățean. Voi continua cu proiectul „Caravana Umanista” , in calitatea mea de lider național al PPU.

In paralel cu aceste actiuni europene si naționale, voi continua cu actiuni de promovare a Romaniei prin promovarea valorilor romanesti din toate domeniile.

 

Ana Magdin: Aveti foarte multe intalniri de lucru cu organizatiile PPU. Care este mesajul acestui partid si cum vine el in sprijinul romanilor?

 

Maria Grapini: Mesajul PPU este foarte clar: pentru o viața mai buna a romanilor, pentru o justiție corecta, pentru dezvoltare economică , avem nevoie de respectarea scării valorilor in societate. Pledam pentru omul potrivit la locul potrivit, pentru conservarea valorilor romanesti, a tradițiilor si respectarea statului de drept.

17553499_1271225726259444_1372805446479588224_n

Ana Magdin: Ce va doriti sa se intample in Parlamentul European pentru Romania si inca nu se intampla? Ne iubesc acei oameni, ne respecta sau ne considera a 7-a spita la caruta Europei?

 

Maria Grapini: Ce doresc sa se întâmple in UE? Mai ales acum dupa declarația de la Roma si dupa Brexit… Sper ca statele membre si șefii instituțiilor europene sa fi inteles ca este nevoie de o UE puternica, unita. Si ca acest lucru nu se poate realiza decat cu tratament egal al statelor membre si a cetatenilor lor. Dar pentru asta trebuie si noi sa ne luptam. Si cand spun noi, ma gandesc atât la instituțiile romanesti cat si la europarlamentari dar si la cetățeni. Nu voi fi niciodată de acord sa lupt impotriva tării mele nici prin actiuni directe sau indirecte nici prin inacțiune.

 

Ana Magdin: Unde va pot intalni romanii, prin ce zone ale tarii veti avea actiuni?

 

Maria Grapini: Romanii ma pot intalni in multe locuri din România si anunț public prezenta mea, dupa Braila, Galati, Sibiu, Iasi, Arad, București, Timis, Brașov, voi continua si cu alte judete. Am cabinet de europarlamentar in Bucuresti, Timișoara, Sibiu, Arges, dar „Caravana Umanista” va ajunge in toate județele tarii.

17361978_1267289796653037_2793108719181826067_n

Ana Magdin: Sunteti cea mai activa femeie din Romania. Cum reusiti acest lucru, cum reusiti sa va impartiti cu atata inteligenta intre familie, politica, actiuni caritabile, intalniri cu romanii prin toata tara, activitatea dvs de lina intai in Parlamentul European, intalniri cu prieteni dragi si multe alte proiecte pe care le aveti in lucru…?

 

Maria Grapini: Ma onorează aprecierea dumneavoastra. Vad ca ati pus pe primul loc familia in întrebarea legată de împărțirea timpului in multiplele actiuni pe care  le fac! Dar trebuie sa va spun sincer: familia este pe ultimul loc din punct de vedere al volumului de timp alocat. Timpul meu este dedicat activității de europarlamentar, acțiunilor caritabile –iată, in luna martie am reușit sa sponsorizez editarea unei carti de poezie a unui poet de 90 de ani si ma mândresc ca am putut sa fac acest lucru! Practic, de luni, pana joi noaptea, sunt in Bruxelles (Strasbourg) iar de vineri pana luni in tara, pe teren. Familiei ii aloc fie o cina sâmbăta seara, fie un prânz duminica , in funcție de cum am eu acțiunile programate.

 

Ana Magdin: Cu siguranta ca toate aceste activitati va mentin in mare forma, aratati foarte bine, intineriti…! Fiind un interviu cu o femeie, cu o mare doamna a Romaniei, este normal sa va inreb, ce faceti ca sa aratati atat de bine, ce mancati, ce sport faceti, la ce clinici de infrumusetare apelati…?:)

 15037228_1150894901625861_2949690501129328271_n

Maria Grapini: Din nou imi dați ocazia sa va multumesc. Eu sunt mulțumită de cum arat, pentru ca eu cred ca fiecare vârsta are frumusețea ei si trebuie sa știm sa purtam anii pe care Dumnezeu ii dăruiește fiecăruia in parte. Nu merg la clinici de înfrumusețare, nu pentru ca nu le consider utile, ci din lipsa de timp. Dar pot si stiu sa-mi îngrijesc fata, mâinile, parul si tot timpul am adecvat îmbrăcămintea cu locul in care ma duc fiind adepta „îmbracă ce-ți vine ție bine, nu ce vezi ca sta bine pe altcineva”. Ma îmbrac clasic. De mâncat, într-adevăr, mănânc cumva altfel de multi ani, de cca 30, datorită unei probleme de sănătate la acea vreme, acum, sunt sanatoasa „tun”. Asadar, multe fructe, crudități, neprajit, putina carne, deloc carne de porc. Sportul cel mai bun sunt miile de pași pe care ii fac pe zi(am un telefon care ii înregistrează!) alergând in Parlament ,de acasă la locul de munca si înapoi, in puținul timp cat stau acasă , in gradina mea si cu nepoții. Nu,nu merg la sala, nu fac sport chiar daca cândva am facut mult sport!

 

Ana Magdin: Un gand pentru toti romanii fara nicio speranta!

 12472796_986230534758966_3909126660067059879_n

Maria Grapini: Un gând pentru toti romanii, mi-ati cerut pentru cei fără speranța! Uf! As vrea sa nu fie romani fără speranța! As vrea ca toti, toti, indiferent unde locuiesc, la tara sau oraș, sa aibă speranța ca se poate sa fie mai bine. Dar pentru asta ii rog sa ințeleagă ca depinde si de noi, de fiecare in parte. Alte lucruri, sigur, nu depind de cetățean, ci de cei care conduc instituțiile, de parlament, guvern… Multe lucruri depind de autoritățile locale, de directorii de scoli, spitale, de funcționarii de la ghiseu, dar si acolo sunt tot romani!

In concluzie, gândul meu dar si rugămintea mea, este sa fim mai umani, solidari, corecți, implicați si sa nu acceptam compromisuri care mai tarziu distrug vieti.

Le doresc sănătate si pentru ca se apropie o mare sărbătoare la romani, tihna, iubire, bucurii si multa,multa speranța.

 

Ana Morosanu Magdin

 

 

Distribuie