Europarlamentarul Maria Grapini, alături de femeile maltratate…!

 

Maria Grapini intervine în scandalul româncelor abuzate din Italia!

Multe dintre românce au plecat în Italia pentru a le asigura celor rămaşi acasă o viaţă mai bună, astfel că se tem sau se ruşinează să povestească ororile prin care trec!

 

 

17021755_1246709235377760_146967890977027421_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Europarlamentarul   le   solicită   colegilor  italieni   din   PE   să   cerceteze   cazurile semnalate şi să ia măsuri urgente!

Presa internaţională a prezentat, recent, cazuri incredibile petrecute în Italia, în care sunt implicate femei din România, plecate să muncească  dincolo. Se vorbeşte despre   sclavie   sexuală,   exploatare   şi   comportament   inuman.   Există   mărturii cutremurătoare, victime care au reuşit să scape din mâinile fermierilor italieni şi care au povestit supliciul prin care au trecut. Practic, multe dintre romance devin sclave sexuale şi, de teama că-şi vor pierde serviciul, refuză să vorbească sau să meargă la poliţie. De regulă, aceste lucruri se petrec în zona de sud a Italiei, pe exploataţii agricole, izolate sau nu, ale latifundiarilor de acolo. Mai grav este că, în urma relaţiilor cu patronii lor, multe din ele rămân însărcinate şi sunt obligate să facă avort. Medicii spun că înregistrează chiar şi şase avorturi pe săptămână!

Potrivit estimărilor poliţiei italiene si ale unei organizatii italiene pentru drepturile migrantilor – Proxyma Association- până la 7500 de femei, majoritatea de origine română, lucrează la ferme din sudul Italiei si mai mult de jumătate dintre acestea sunt abuzate si obligate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor.

Conditiile de muncă ale acestor femei sunt inumane, lucrează mai mult de 12 ore pe zi, la temperaturi foarte mari, fără apă, cu substante chimice toxice si uneori chiar fără a fi plătite, sau sunt plătite cu o sumă mult prea mică faţă de munca prestată. Toate acestea pot fi clasificate ca şi o formă a sclaviei.

Europarlamentarul   Maria   Grapini,   membru   al   Comisiei   pentru   libertăți   civile, justiție  și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, a luat atitudine în scandalul care zguduie Italia, solicitând măsuri imediate şi ferme.

“Declaraţiile victimelor sunt incredibile! Dacă nu te culci cu patronul, te întorci acasă! Multe dintre românce au plecat în Italia pentru a le asigura celor rămaşi acasă o viaţă mai bună, astfel că se tem sau se ruşinează să povestească ororile prin care trec. În plus, materialele de presă atrag atenţia că poliţia locală n-ar fi străină de multe din aceste practici reprobabile. Nu se poate aşa ceva! Voi cere, chiar săptămâna aceasta, în Parlamentul European, colegilor eurodeputaţi din Italia să cerceteze cazurile semnalate, să ne informeze şi să ia măsuri urgente! În ce lume trăim?”, a declarat Maria Grapini.

Europarlamentarul român a trimis o scrisoare Comisiei, în care solicită lămuriri imediate: “Care sunt măsurile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa aceste tratamente care încalcă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale ale UE privind interzicerea sclaviei şi a tratamentelor care aduc atingere demnităţii umane?”, se arată în aceasta.

În  același   timp,  europarlamentarul   le sfătuieşte   pe   româncele   abuzate   să  rupă tăcerea, să meargă la autorităţi şi să povestească tot.

“Preţul este prea mare, aşa ceva este intolerabil şi trebuie pedepsit! Demnitatea feminină nu se tranzacţionează!” , a conchis Maria Grapini.

AMM

15239164_1162678390447512_1407775621_n

Distribuie