Cezar Constantine, unul dintre cei mai solicitati tineri actori pentru filme in America!

De vorba cu unul dintre cei mai de succes actori, pe care l-am descoperit la New York!

Actorul din filmul „King Lear”, cucereste America!

„Am ajuns cu parintii mei in Statele Unite cand aveam 8 ani, a fost o experienta unica, experienta care, de fapt, continua si acum”!

 

 

thumbnail (1)

 

CEZAR CONSTANTINE, actor de origine romana, desi implineste peste cateva zile varsta de 27 de ani, are un CV impresionant!

IMDb: imdb.me/cezarconstantine

Instagram: @cezarconstantine

Facebook: Cezar Constantine

 

  • Data si locul nasterii: 5 Decembrie 1989- Barlad, Romania

  • La varsta de 8 ani emigreaza impreuna cu familia in Statele Unite ale Americii

  • Frecventeaza gimnaziul si apoi liceul in Fairfax, VA, timp in care in paralel joaca tenis de performanta la nivel de juniori, ajungand la 15 ani pina in Top 20 national.

  • Dupa terminarea liceului este admis si apoi absolva cursurile Facultatii Boston College, obtinand diplome in Marketing si Psihologie

  • In paralel studiaza actoria la Media Performance Institute din Boston

  • In 2013 se muta la New York unde isi continua studiile de actorie la „Film and Commercial Acting” – Shetler Studios in Manhattan

  • In 2016 absolva cursurile de actorie- film si TV -la celebra Academie Stela Adler Studio of Acting in New York City

  • Intre 2013-2017 (prezent), are numeroase aparitii in:

  • Filme : „King Lear” (2017), „Spit” (2016),  „Burnt Popcorn” (2016), „Crazed” (2014), „Mary Loss of Soul” (2014), „Mosden” (2014)

  • Teatru (off Broadway) : „Light and Shadow” (2015)

  • Televiziune: Serialele „Mysteries At The Museum” and „Mysteries At The Castle” difuzate pe canalul TV Discovery

  • Music Videos

  • Commercials : Estee Lauder (2014)

 

thumbnail (2)

Ana Magdin: Cezar Constantine, esti un tanar actor foarte apreciat in America. Ai aparut recent in filmul King Lear, care urmeaza sa fie distribuit in curand si pe ecranele noastre. Care a fost rolul tau, cum ai castigat castingul, cum au decurs filmarile?

Cezar Constantine: In primul rand, multumesc pentru invitatia dumneavoastra. Imi amintesc bine cum a inceput totul la filmul King Lear. De fapt, chiar este o poveste un pic amuzanta. Cand am aflat ca se face castingul pentru acest film, am inregistrat un video clip, practic, in dormitorul meu din New York, unde am interpretat un monolog al lui Henric al V-lea, din piesa cu acelasi nume, de W. Shakespeare. Monologul a placut producatorilor si astfel am fost chemat sa citesc pentru rolul tanarulul rege al Frantei. Concurenta a fost destul de mare, intial, am pierdut finala, obtinand totusi rolul Herald. In decursul filmarilor, Alexander Barnett, regizorul filmului a decis insa ca rolul regelui Frantei mi se potriveste, astfel ca in final a decis sa interpretez ambele roluri. Pot spune ca am avut o experienta unica, personajele fiind foarte diferite atat ca infatisare cat si ca mod de interpretare.

Am avut privilegiul sa lucrez cu un colectiv de actori foarte valorosi si experimentati in tot ce tine de opera Marelui Will, actori de la care am invatat foarte mult pe perioada filmarilor.

thumbnail (3)

Ana Magdin: Ai jucat in mai multe filme de scurt metraj. Care sunt cele mai importante pentru sufletul tau?

Cezar Constantine: Pot spune ca, de fapt, pana acum rolurile care inseamna cel mai mult pentru mine au provenit din filme de scurt metraj. Aici am avut sansa sa lucrez cu o serie de tineri regizori si producatori foarte talentati si extrem de pasionati in crearea de personaje si roluri foarte indraznete.

Vorbesc acum de filme foarte creative cum ar fi Mosden, unde am jucat personajul principal negativ, un antagonist forate intunecat si abstract. De asemenea, am inca trei filme care sunt gata si sunt inscrise pentru diferite festivaluri in 2018.

Pasiunea si spiritul creativ sunt de fapt cele care fac cele mai bune proiecte, indiferent daca e vorba de un film de buget mare, un film independent sau chiar un film de scurt metraj unde toata esenta artistica si mesajul trebuie transmis in maximum 10-15 minute.

thumbnail (5)

Ana Magdin: Cum a fost adolescenta ta in Virginia? Ce amintiri frumoase ai de atunci?

Cezar Constantine: Am ajuns cu parintii mei in Statele Unite cand aveam 8 ani si a fost o experienta unica, experienta care, de fapt, continua si acum. Am avut sansa sa merg la o scoala foarte buna in Fairfax, Virginia – la doi pasi de Casa Alba -, am jucat tenis competitiv pana la nivel national ca junior, mi-am facut foarte multi prieteni, am invatat regulile americane. Imi amintesc de excursiile facute cu familia bucurindu-ne de natura frumoasa din zona Virginiei de la Muntii Apalasi la Oceanul Atlantic si Washington. Tot atunci am inceput sa invat despre cinema si arta si sa realizez oportunitatea de a fi un european in Statele Unite.

Ma simteam ca si cum traiesc in diferite lumi in acelasi timp, lucru care mi-a alimentat ulterior spiritul creativ si dorinta de succes.

thumbnail (4)

Ana Magdin: Stiu ca esti licentiat in Marketing si Psihologie la Boston College. Cand ai simtit ca trebuie sa alegi actoria?

Cezar Constantine: Am avut intr-adevar o mare sansa sa fiu admis la o scoala extrem de prestigioasa, dar in acelasi timp am simtit totusi ca sufletul meu era in primul rand creativ. Astfel, ca sa pot sa-l „alimentez”, am simtit ca trebuie sa ma implic direct in arta. Primele mele experiente in actorie au inceput atunci, in anii studentiei. Mi-a placut foarte mult forma de exprimare si auto transformare din timpul rolurilor, astfel ca in ultimul an de colegiu am decis sa ma dedic acestei arte si sa imi folosesc cunostinele dobandite in psihologie si marketing pentru a-mi face mai eficienta intelegerea aspectelor artistice si cinematografice ale producerii unui film.

thumbnail (6)

Ana Magdin: Care au fost primele tale experiente ca actor?

Cezar Constantine: Primele experiente ca actor au fost in filme studentesti, cursuri de actorie si foarte, foarte multe carti citite. Am realizat ca trebuie sa ies pe scena sau in fata camerei de luat vederi chiar cu riscul de a arata ridicol, pentru a putea invata cu adevarat aceasta dificila meserie. Dupa cateva auditii interesante si multe invataminte date de profesori de actorie de cel mai inalt nivel, am inceput sa fiu din ce in ce mai conectat la esenta unui film, in ideea de a deveni una cu personajul in fata camerei.

Am continuat sa muncesc si sa ma perfectionez pentru a deveni o rotita care se invarte perfect in mecanismul acestei povestiri vizuale care este fimul.

Paradoxal, a trebuit sa invat foare bine sa ma cunosc pe mine insumi intai, pentru a fi apoi din ce in ce mai bun in a portetriza pe altcineva.

thumbnail (7)

Ana Magdin: Ai deja de-acum multe aparitii in filme, in televiziune, ai participat la festivaluri de film in Statele Unite, esti cautat pentru diverse roluri! Ce-ti doresti acum pentru urmatoarea etapa din viata ta de actor international?

Cezar Constantine: Pentru mine e foarte important sa pot colabora cu alti actori, regizori, producatori care au aceeasi pasiune pentru arta si pun pe ecran lucruri care sunt importante pentru privitori si care ii ating cat mai adanc la nivel emotional. Vad arta ca un mod de a scoate la lumina partile adevarate ale umanului, si de a desfiinta barierele care ne separa. Limbajul filmului e unversal iar eu vreau sa devin o parte mai mare a oglindirii adevaratului potential al oamenilor prin noi roluri, noi personaje, noi povestiri care ne fac unici pe fiecare dintre noi in parte.

Pot spune fara teama de a gresi ca experienta in cinematografie mi-a schimbat viata si as vrea sa fiu capabil la randul meu sa ii pot inspira si pe altii.

thumbnail (8)

Ana Magdin: Ce faci in acest moment, pentru ce proiecte te pregatesti?

Cezar Constantine: Acum locuiesc in New York, sunt implicat deja in doua viitoare filme si sunt in cautarea urmatorului proiect care sa imi atinga sufletul si perceptia despre film, arta si – de ce nu? – viata.

Sunt gata mereu de noi oportunitati, gata mereu sa invat cum ma pot perfectiona sub toate aspectele pentru a deveni o persoana mai completa, lucru care sper ca se va reflecta si in cariera mea. Sunt deschis la orice sansa si posibilitate, pentru ca niciodata nu stii unde te poarta urmatoarul rol sau urmatoarea colaborare.

Atata timp cat sunt deschis si pregatit, sunt convins ca oportunitatile vor continua sa vina, iar eu sper sa pot fi capabil sa particip la noul val de creatie in cinematografie.

thumbnail

Ana Magdin: Ai un idol in actorie?

Cezar Constantine: Am o serie de artisti care mi-au influentat experienta cinematografica. Fiecare actor isi aduce propria personalitate si nuanta in fiecare rol pe care il face. Pot spune ca actorii care m-au influentat cel mai mult au fost Daniel Day-Lewis, Marlon Brando, Robert de Niro, Johny Depp si Christian Bale.

 

Ana Magdin: Cum iti doresti sa fie viata ta? Ce iti doresti cel mai mult pentu sufletul tau?

Cezar Constantine: Mai mult decat orice as vrea ca viata mea sa fie implinita din punct de vedere artistic si, in acelasi timp, sa fie utila si altora. Doresc sa imi pot permite sa traiesc ca artist, creand ferestre prin care oamenii isi reflecta propriile povesti despre dragoste, durere si extaz, comediile si tragediile vietii. Cu totii trecem prin viata si lasam o mica parte din noi pe aceasta planeta si sper ca o parte din realizarile mele sa poata contribui ca sursa de inspiratie pentru altii.

MV5BMTcyMTUwNDMzNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDY4NTc4NDE@._V1_

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Cezar Constantine: Dupa ce am crescut si invatat mai mult despre locul meu de origine, imi dau seama de puterea culturala si spirituala care a crescut si continua sa se ridice in Romania acestor zile. Parerea mea e ca spiritul cultural a fost pentru o perioada suprimat, dar acum creste din nou si incurajez pe toti tinerii artisti, inovatori si care au influenta ca formatori de opinie sa isi foloseasca energia si vocea pentru a transforma si imbunatati sufletul colectiv al acestui popor milenar. Noi purtam istoria tarii si a celor care au supravietuit inaintea noastra in sangele care ne trece prin vene si este responsabilitatea noastra sa alimentam continuu focul care arde in interiorul nostru.

Daca unul reuseste, toti pot reusi!

Ana Morosanu Magdin

 

thumbnail (9)

 

 

 

 

 

 

Distribuie