„Ochii tăi”, romanța cu care George Rotaru a cucerit lumea!

Artistul de platină, George Rotaru, și-a împlinit visul, a înregistrat un album cu romanțe!

„Ochii tăi”, romanța de debut …, una din inima poporului , care  a avut la vremea respectivă un răsunet fabulos!

 

Toate cântecele sale, încă de la începuturi, au elogiat iubirea, frumosul, sufletele îndrăgostite…, libertatea inimii de a-și alege ce o bucură cel mai mult! Melodiile cântate de George Rotaru, parcă au făcut contracte cu toate anotimpurile, cu toate gândurile celor îndrăgostiți, cu mințile celor care caută relaxare…!

Indiferent cât rock ascult eu și câte alte genuri muzicale care îmi bucură sufletul, trebuie să recunosc că piesa lui George Rotaru, „Dar eu continui sa te iubesc…”,  nu mă lasă indiferentă, ba chiar îmi place foarte mult, pentru că,  această melodie este pentru îndrăgostiți !

Întors din America după aproape 30 de ani, George Rotaru credea că îi va fi foarte greu să recucerească publicul din România, dar nu a fost deloc așa! Oamenii și-l amintesc cu mare drag, îi cunosc povestea de iubire cu Naarghita, își amintesc spectacolele la care spectatorii se urcau și în copaci numai ca să îl poată vedea, să îl poată asculta…! Cu același entuziasm este primit de generația anilor ‘70 dar și de tânăra generație care deja îi fredonează melodiile atât de frumoase!

Într-un interviu cu Dna Leontina Paleacu, organizator de spectacole în comunism, îmi spunea că “aprobările pentru Naarghita și George Rotaru le oțineam mai ușor. Cei de la Consiliul Culturii nu cunoșteau repertoriul Naarghitei iar George Rotaru  avea cântece de suflet: piesa “Ochii tăi”, pe care o puneam pe afiș (aceasta a fost prezentată și tovarășilor Ceaușescu) și mai avea o piesă: ”Ce e viața omului”! George a fost marea dragoste a Naarghitei deși ea nu vroia să se știe dar la cazare îmi cerea apartament pentru ei. Oricum, ea îl alinta și deseori îl chema cu numele de “țâcă””.

 

Iată ce ne spune dragul prieten, George Rotaru, despre romanțe, despre debutul său  în lumea artistică…, despre plecarea și revenirea sa din America!

 

„Atracția spre frumos, spre Doină și apoi, romanța, m-au atras de tânăr adolescent , versurile și linia melodică a acestor genuri, au făcut și fac parte din ființa mea . Că Dumnezeu a fost darnic și mi-a dat acest har,  asta se vede, se simte…, dar eu, am cântat cu dragoste frumoasele versuri ale Doinei,  ale romanței…!

Debutul a fost la TVR, la începutul anilor 80, când Florentina Satmari și Tudor Vornicu mi-au deschis porțile și sub îndrumarea atentă și perfecționistă a Florentinei Satmari,  am urcat pe cea mai mare scenă a României, Televiziunea!

Romanța de debut …, una din inima poporului , “Ochii tăi „, care  a avut la vremea respectivă un răsunet fabulos!

A urmat apoi colaborarea cu Aurel Giroveanu, care, împreună cu Paraschiv Oprea și vocea mea, au pus în valoare o placă de vinil sub egida Electrecord,  “Ochii tai“!

 

Plecarea în America, în ’90,  a lăsat în urmă  contactul cu publicul din România și …ochii care nu se văd …se uită! E greu să o iei de la început, dar nu imposibil. Cred în puterea mea de muncă,  în creativitate… ! Întâlnirea cu Ștefan Ambrozie, compozitor de o mare finețe și talent, a fost tot programată de SUS. Șlagărul care este deja pe buzele tuturor, “Dar eu continui sa te iubesc „ și care poartă numele acestui CD,  m-a adus din  nou în mijlocul publicului. Nu aș fi realizat acest CD  fără sprijinul talentului orchestrator, Radu Galfi,  un făgărășan de-al meu!”

Sigur că George Rotaru este foarte iubit, foarte îndrăgit și foarte apreciat de români! În ziua lansării albumului i-au fost alături unii dintre cei mai dragi prieteni: Valentina Spânu, Președinte  la „Organizația Credință și Demnitate”,  Monica Totoiu, Cătălin Maximiuc de la radio România Internațional, Octavian Ursulescu- prezentatorul evenimentului, Simona Florescu, Ion Dichiseanu, Dan Leonte- impresar, Corina Arvinte solista, Ileana Șipoteanu, Petrică Pană, Ioana Sandu, Paul Stângă-Directorul Casei de Discuri – Eurostar, Corina Dragomir-câștigătoarea Trofeului „Crizantema de aur”, Aurel Moga, de la Etno TV -Roberta Dimitriu  și Liliana Geapană, Alina Năsturaș, împreună cu foarte mulți oameni dragi!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie