Povestea de viata a omului de afaceri Corin Romanescu!

 

De vorba cu unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Romania, Corin Romanescu,

Lucrez cu oameni care au lucruri de spus  altor oameni. Oamenii sunt ființe sociale, iar una dintre nevoile noastre de bază este socializarea. Suntem programați să ne ajutăm reciproc pentru atingerea unui scop comun…”!

 

poza

 

Ana Magdin: Cum a fost copilaria lui Corin Romanescu?

Corin Romanescu: M-am  nascut in Campulung Muscel-Arges, intr-un oras pierdut intre dealurile Muscelului. In actul de nastere, scrie ca m-am nascut pe 26 septembrie 1973, ora 10:30 la maternitatea din Campulung Muscel. Casuta in care am deschis ochii este o casa din zidarie de caramida, acoperita cu tigla, asezata la strada pricipala, iar de jur imprejur sunt dealuri impadurite cu pompi fructiferi si paduri de fag, brad si stejar. Mai am  încă un frate pe care il cheama  Romanescu Nicolae Liviu. Copilaria mea este bine cunoscută publicului larg din zona unde am crescut.  În anul 1980, încep școala de pe lângă biserica din satul natal. In aceasta scoala am absolvit clasele 1-4 si invatatori i-am avut in clasa I si clasa a II-a, pe domnul invatator Ion Bucur, iar in clasa a III-a si a IV-a, pe doamna invatatoare Ruti Bucur. Cei doi invatatori au contribuit decisiv la formarea si pregatirea mea profesionala. Marturisesc ca domnul invatator Ion Bucur a descoperit la mine calitatile de Lider, calitati pe care mi le-a cultivat si imbunatatit permanent . Cu aceasta ocazie le multumesc inca odata domnului invatator Ion Bucur, cat si doamnei invatatoare Ruti Bucur, pentru rabdarea si priceperea de care au dat dovada pentru formarea mea ca om al acestei societati in care traim.  Am absolvit clasele 5 – 8 intr-un sat vecin, unde diriginte de clasa am avut-o pe doamna profesoara Angelica Voican. Printre profesorii care au contribuit la formarea si pregatirea mea profesionala se numara: Prof. Ion Padureanu, Prof. Cornel Padureanu, Prof. Constantin Vintila, Prof. Ion Vintila, Prof. Gheorghe Oprescu, doamna Prof. Constantinescu, doamna Prof. Banica, Prof. Gheorghe Pompiliu, doamna Prof. Dracea, s.a.

Provin dintr-o familie cu origini sanatoase, unde tot timpul  pregătirea profesionala si educatia au fost pe primul loc.

Vorba scriitorului „Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul copilariei mele, va marturisesc ca am avut o copilarie exact ca in povestile lui Ion Creanga. Am parcurs toate lucrurile povestite de Ion Creanga in cartile sale, am fost la scaldat, am fost la furat de cirese, m-am jucat cu baietii de-a v-ati ascunselea, am fost prin targuri unde se vindeau animale, pasari, cereale, etc. Toate aceste lucruri frumoase care s-au intamplat in copilaria mea, au fost posibile  datorita bunului Dumnezeu si a parintilor mei, Eliza si Nicolae, carora le multumesc si le sunt recunoscator.

 

 

Ana Magdin: Care sunt cele mai frumoase amintiri din copilaria dvs?

Corin Romanescu: Am atât de multe amintiri frumoase legate de prietenii si vecinii mei cu care am copilarit, incat mi-ar lua o viata sa le povestesc pe toate.  În primul rând, doresc să-mi exprim respectul, onestitatea, modestia, bunătatea fata de toti cei cu care mi-am petrecut copilaria. Mă consider extrem de norocos. Mi-am petrecut copilăria intr-o zona deosebita din punct de vedere geografic si în timpuri când noţiunea de computer şi tot ce reprezintă el, nu exista. Ne jucam afară, ne uscam şosetele îngheţate pe sobă, aveam nasul bocnă, degetele degerate şi colindam pe covrigi şi portocale. A te juca însemna a-ţi folosi imaginaţia, iar despre jucăriile mele, pot să vă povestesc, de fiecare în parte, cu lux de amănunte pentru ca erau foarte putine. Şi nu vorbesc aici doar despre mine, ci despre generaţia din care fac parte. Am trăit acele timpuri atât cât să nu le uităm niciodată, dar totuşi, prea fragezi să ne lase răni deschise pe viaţă. Acum, trăim aceste timpuri, raportându-ne la învăţămintele şi lecţiile predate în trecut, destul de maturi încât să apreciem ceea ce avem şi nu luăm totul ca pe ceva normal. Există mulţi parinti buni şi deosebiti in lumea aceasta, dar nu cred că există un tată si o mama, mai buni decât am avut eu. Faptul că tatăl meu, pe lângă meseria de tată, a fost şi un bun prieten pentru mine, asta a contat foarte mult in reuşitele mele. Mi-a luat ceva timp să constientizez toate eforturile parintilor mei in special eforturile mamei care si-a pus toata intelepciunea si priceperea in a ma forma ca lider, ca om cu adevarate calitati de a conduce o institutie, o afacere sau un grup de oameni spre succes. Acum sunt doar fericit şi mândru că sunt fiul parintilor mei scumpi si dragi. Mi-aş dori să pot controla timpul şi să mă bucur cât mai mult timp de atenţia şi de zâmbetul prietenilor si vecinilor mei din copilarie.

 20864049_1652318148142701_1874981145_n

 

Ana Magdin: Pe la ce varsta sau in ce moment al vietii ati simtit ca trebuie sa intrati in lumea afacerilor?

Corin Romanescu: Ca sa intri in lumea afacerilor nu trebuie sa ai o varsta anume ci trebuie sa parcurgi niste pasi, eu enumar cativa dintre acestia:

 Pasul 1 DORINTA. Visele se indeplinesc atunci cand dorinta le transforma in actiune concreta. Cereti vietii daruri importante si o veti incuraja sa vi le ofere. Atunci cand dorinta focalizeaza forte importante in scopul de a obtine victoria, nu va retrageti, victoria este sigura.

Pasul 2 CREDINTA. Credinta bine directionata face ca fiecare gand sa dobandeasca o forta nebanuita. Va puteti inalta nebanuit de mult, purtati de aripile cutezatoare ale marii increderi in sine pe care tocmai ati dobandit-o. Credinta este chimistul-sef al mintii. Atunci cand credinta se impleteste cu gandul, subconstientul incepe de indata sa vibreze, o transpune in echivalentul sau spiritual, si o trimite Inteligentei Infinite, ca in cazul rugaciunii. Emotiile credintei, dragostei si sexului sunt cele mai puternice dintre toate emotiile pozitive importante. Cand cele trei se imbina, gandul dobandeste o asemenea nuanta incat ajunge direct in subconstient, unde este preschimbat in echivalentul sau spiritual, singura forma care provoaca o reactie a Inteligentei Infinite.

 Pasul 3 AUTOSUGESTIA.  autosugestia va poate inalta sau narui in functie de modul in care alegeti gandul ce va sta la carma. Legea autosugestiei, prin care oricine poate avea impliniri insemnate ce imbata imaginatia, este ilustrata elocvent in urmatoarele versuri pe care le-am gasit intr-o carte cu foarte mult timp in urma:

De credeti in esec, il veti avea.

 De credeti in timizi, asa veti fi.

De vreti castig, sigur veti esua,

 De neincrezator o veti porni.

De credeti ca veti pierde, va veti pierde

 Caci lumea larga azi ne-a invatat

Ca pasul unu in succes e-a crede,

 Succesul e in mintea ta creat.

 De credeti ca prea mic sunteti, veti fi,

Gandul aripi va trebui sa nasca,

Sigur pe sine de va veti simti

 Rasplata va sosi sa va cinsteasca.

Victorii in viata nu obtin doar cei Ce sunt puternici si alearga bine,

Castigul poate deveni un obicei Pentru acel ce spune: CRED IN MINE!

Industriasii si oamenii de afaceri acumuleaza averi daruind inainte sa incerce sa obtina ceva. Asa ca deviza este : Daruieste inainte sa primesti!

Pasul 4 AL SASELEA SIMT …etc

 

 20891370_1652328858141630_1043021248_n

Ana Magdin: Aveti un top al preferintelor in ceea ce priveste alegerea in afaceri?

Corin Romanescu: Alegerea celei mai potrivite afaceri este secretul obtinerii succesului asteptat. Nu este un pas usor si necesita o analiza introspectiva si mult timp de gandire. Un antreprenor care a inceput o afacere declara ca i-a luat 6 luni pentru a identifica afacerea potrivita pentru el, timp in care a analizat ceea ce ii place, ceea ce considera ca i se potriveste si, bineinteles, ceea ce considera ca stie cel mai bine. O activitate nepotrivita nu te poate indrepta decat spre esec. De asemenea, pentru a nu ajunge datornic este bine sa ai in vedere un buget limitat pentru o investitie minima si sa alegi cu responsabilitate sursa finantarii. Daca alegi o activitate pentru care nu ai prevazut toate cerintele, risti sa iti transformi propria viata intr-un depozit cu tot felul de lucruri ingramadite ori sa iti pierzi spatiul personal. Iata de ce am identificat urmatoarele 10 secrete in alegerea celei mai potrivite afaceri:

1.In loc de a alege prima afacere care iti vine in minte, acorda-ti timp pentru a analiza mai multe optiuni.
2. Descopera ce tip de afacere te atrage cel mai mult.
3. Alege o afacere care iti va aduce satisfactii personale, dar si profitabilitate.
4. Gandeste-te daca poti si daca vrei sa te ocupi de toate aspectele afacerii.
5. Proiecteaza un plan general al activitatilor pentru a vedea cum se incadreaza in spatiul fizic si in intervalul de timp pe care doresti sa il aloci.
6. Asigura-te ca afacerea va respecta niste standarde de siguranta.
7. Informeaza-te cu privire la o posibila polita de asigurare a afacerii sau a investitiei.
8. Verifica legalitatea activitatii si necesitatea obtinerii unor aprobari, inclusiv costurile acestora.
9. Alege o afacere ale carei cerinte organizationale sunt compatibile cu profilul tau.
10. Implica membrii familiei in activitatile afacerii si lucrati cu voie buna impreuna, pentru succesul vostru!

Prin urmare, inainte de a pleca la drum analizeaza toate aspectele implicate, toate influentele, riscurile si oportunitatile acelui domeniu, astfel incat sa nu te confrunti cu un esec, ci sa obtii rezultatele dorite si planificate. Cel mai important pentru a reusi este „sa vrei” sa reusesti, concentrandu-ti toate fortele in acest sens. Pentru motivarea personala, gandeste-te ca succesul nu se masoara prin ceea ce ai infaptuit ci prin piedicile pe care le-ai biruit in cale.

 20885030_1652318134809369_1655614555_n

Ana Magdin: Cum este omul Corin Romanescu?

Corin Romanescu: Corin Romanescu, este un om simplu, modest, prietenos, grijuliu, intelegator, rabdator si iubitor!

 

Ana Magdin: Ce va bucura sufletul si viata?

Corin Romanescu: Ca să poți să ai o viață armonioasă, ca să poți să iubești, ca să poți să dăruieşti, ca să poți să găsești mereu soluții miraculoase în problemele de zi cu zi ai nevoie de bucuria ta. Te poți bucura simplu , dar, cu siguranță, Dumnezeu va zâmbi și va întinde mâna sa protectoare către tine, iar asemenea lui și cei din viața ta se vor bucura și ei, de bucuria ta. Avem o viaţă, pe care să o trăim cu intensitate, cu bucurie. Trebuie să ne eliberăm de orice experiență tristă și de așteptările celorlalți de la noi și să ne încredem mai mult în viața din noi. Viața din noi vrea să experimenteze. Bucuria înseamnă libertatea de exprimare. Să aducem bucuria în sentimentele, în gândurile și în faptele noastre. Să recunoaștem în fiecare din noi darurile pe care le avem de la Dumnezeu și să ne bucurăm de ele cu recunoștință. Bucuria este sănătatea sufletului, ea ne dă forță, ne înflorește viața, ne îndepărtează tristețea, teama și ura. Atunci când te bucuri lumea este mai frumoasă și mai bună. Când ai inima inundată de bucurie orice clipă este trăită mai intens. Ești mai comunicativ, transmiți o stare de bine celor din jurul tău, iar tu te simți legat de tot ce este plin de viaţă. Nu te mai deranjează orice aspect care nu este în regulă iar momentele dificile le treci mai ușor. Când eşti bucuros, de cele mai multe ori râzi, dar adevărata bucurie pe care ți-o dorești este aceea care să nu se mai termine niciodată. Cea mai mare bucurie pe care o trăiește omul este aceea când el trăiește viața în Hristos. Prin învierea lui Iisus toată lumea învie la viață și bucurie.

 20863830_1652328888141627_1788629560_n

Ana Magdin: Unde va place sa va relaxati, sa va petreceti concediile?

Corin Romanescu: Pentru un concediu cu adevarat relaxant ar fi de preferat sa ne rupem total de planul profesional. Pentru mine a avea un concediu nu este un lucru obligatoriu. Eu pot avea un concediu relaxant si acasa. Pot iesi la plimbare in parc sau la cinema, iar seara, o varianta ar fi sa ne intalnim cu totii in familie sa luam cina . O carte buna, un film bun, o baie relaxanta, un concert sunt doar cateva modalitati de relaxare daca optez pentru un concediu acasa.

 

Ana Magdin: Ce mancaruri va plac? Stiti sa gatiti?:)

 

Corin Romanescu: Îmi plac foarte mult pastele fainoase cu lapte si in special orezul cu lapte facut in ciaun sau cum se mai spune, in tuci de fonta. Pot sa spun ca este mancarea mea preferata. As putea sa mananc orez cu lapte toata viata si nu m-as plictisi. De gatit nu prea gatesc pentru ca nu ma pasioneaza.

 Corin+Romanescu_7736

Ana Magdin: Ce oameni aveti in preajma dvs, cum trebuie sa fie cei cu care lucrati?

 

Corin Romanescu: Lucrez cu oameni care au lucruri de spus  altor oameni. Oamenii sunt ființe sociale, iar una dintre nevoile noastre de bază este socializarea. Suntem programați să ne ajutăm reciproc pentru atingerea unui scop comun- acum 2 milioane de ani, cooperam pentru a vâna și a ne apăra împotriva prădătorilor, iar acum lucrăm împreună pentru a demara proiecte de neimaginat. Munca în echipă dă roade, nu avem cum să ne îndoim de asta. Istoria a dovedit că oamenii sunt capabili de lucruri mărețe doar dacă colaborează. Mulți oameni se tem de feedback-ul negativ. Undeva în  interiorul nostru iese la iveală copilul de 5 ani căruia îi este frică să nu fie certat de către mama lui. Toți știm că cea mai mare amenințare a copilăriei era “te spun mamei“, și chiar dacă am crescut încercăm să ne minimalizăm greșelile de frică să nu fim criticați. Într-o echipă productivă, feedback-ul, fie el pozitiv sau negativ, te ajută să te îmbunătățești. Oamenii nu vor să fie răi cu tine (de cele mai multe ori). De obicei, este mai greu să dai un feedback negativ decât să îl primești. Cei de la care primeşti feedback „negativ” îţi fac un mare bine. În felul acesta, te poți îndrepta și poți deveni mai bun în ceea ce faci. Pentru oamenii perfecționiști sau cei independenți, a cere ajutorul, reprezintă,  dacă nu o înjosire personală, un lucru extrem de dificil de făcut. Lucrând în echipă, am învățat că nu am cum să știu toate lucrurile și că este o pierdere de timp să încerc să găsesc un răspuns singur, când un coleg mi-ar putea da informația de care am nevoie în doar câteva secunde. Fiecare om știe ceva ce tu nu stii, deci, coboară de pe tronul tău imaginar și întreabă atunci când ai nevoie de ajutor. Vei fi uimit de rezultate. Să lucrezi în echipă este într-adevar, o binecuvântare pământească.

 

Ana Magdin: Ce inseamna prietenia pentru omul de afaceri, Corin Romanescu?

Corin Romanescu: Pentru mine, prietenia este ca un dar sfant si plin de afectiune. Daca stii sa apreciezi o prietenie, e ca si cum te-ai intalni cu Dumnezeu. Insa, mereu e bine sa stii ca exista si prieteni falsi si mincinosi! Ei vor doar sa profite si iti sunt alaturi doar la bine. La greu, te lasa. Dar prietenii adevarati nu te vor lasa nici la greu, si nici la bine! Iti vor fi mereu alaturi indiferent de imprejurimi. Eu abia de pe acum invat sa imi fac prieteni sinceri si sa fac o prietenie sa dureze mai mult. Prietenia o putem intretine prin incredere si sinceritate. O prietenie nu se poate rupe nici in 50 de ani. Trebuie doar sa fie ADEVARATA!

 

Ana Magdin: Ce va doriti cel mai mult pentru sufletul dvs?

 

Corin Romanescu: Sa fim toti din familia Romanescu sanatosi si sa ne iubim asa cum ne iubim acum si mai departe, iar copiii sa-si realizeze viata asa cum le doresc eu si cum vrea bunul Dumnezeu.

 

Ana Magdin: Ce inseamna viata pentru dvs, cum va place sa traiti?

 

Corin Romanescu: Viata este un lucru unic de care trebuie sa ne bucuram si sa ii multumim lui Dumnezeu pentru faptul ca ne-a daruit-o. Bucurati-va de fiecare clipa cat timp traiti. Pentru mine, viata este un mod in care te lupti in continuu pentru a trai asa cum iti doresti. Eu vreau sa traiesc intr-un mod decent si pentru asta muncesc foarte mult. De asemenea, am obiective si mi le voi indeplini, deoarece stiu ca tot ce fac, fac cu credinta in Dumnezeu pentru mine si pentru familia mea . In acelasi timp, sunt foarte optimist si ma gandesc ca desi viata este grea… ESTE SI FRUMOASA! Si pentru aceasta viata frumoasa ii  multumesc lui Dumnezeu pentru ca exist.

 

 

Ana Magdin: Ce va bucura intr-o prietenie si ce va deranjeaza?

Corin Romanescu: Intr-o prietenie ma bucura foarte mult sinceritatea si ma deranjeaza enorm minciuna.

 20864066_1652318144809368_44709176_n

Ana Magdin: Daca ati avea o putere sa schimbati ceva in Romania, ce ati pastra, ce ati adauga si ce ati elimina pentru ca totul sa duca la o viata normala in aceasta tara?

Corin Romanescu: Trăim într-o societate în care ni se spune mereu să facem reforme. Ai putea face acest lucru în mod inconștient, pentru că ai fost întotdeauna obișnuit să trăiești în acest fel. O astfel de viață este complexă. Iar această complexitate ne face să gândim prea mult, nu ne lasă să adormim repede, ne face neliniștiți, pentru că suntem într-o grabă continuă și încercăm să respectăm termenul limită. Este timpul să nu mai facem asta. Mai puțin este mai bine. Este lucrul de care ai nevoie cel mai mult și puterea de a elimina chestiile  inutile, care îți vor permite să găsești mai mult sens în zilele tale și mai multă fericire în sufletul tău.

Iată câteva schimbări mici pe care le poți aplica stilului tău de viață și care te vor ajuta să te eliberezi:

Ține evidența modului în care îți petreci timpul pe parcursul câtorva zile. Scrie tot ce faci. Apoi, examinează și vezi ce nu îți aduce nici un rezultat, nu te face fericit sau nu te ajută să te perfecționezi în nici un fel.

Vei fi uimit cât de multe lucruri neproductive faci zilnic, fără să îți dai seama. De aceea, va trebui să urmărești și să revizuiești tot săptămânal, pentru a te asigura că nu ești prins în această capcană din nou.

În scurt timp, vei avea mai puține evenimente în calendar, mai puține sarcini și mai mult timp pentru lucrurile importante.

Vei trăi mai bine fără această povară. Viitorul tău îți va mulțumi dacă vei face asta, în plus, este un mare pas în călătoria ta spirituală. Vei avea parte de mai multă liniște sufletească, te vei simți mai liber și mai pregătit pentru a-ți urma scopurilor tale.

Este timpul să îți golești mintea. Gândurile negative nu au nici un loc acolo, mai ales în cazul în care dorești să te schimbi și să îți schimbi și viața.

Începe de la puțin. Observă negativitatea din mintea și sufletul tău, recunoaște-o și încearcă să vezi ce cauzează. Ai putea deveni negativ după comunicarea cu cineva sau după ce faci un anumit lucru. Apoi, încearcă să elimini acest lucru și să treci peste acest obicei.

Când simți că un gând negativ îți apare în minte, alungă-l și înlocuiește-l cu unul pozitiv.

Găsește un loc pentru orice lucru din casa sau biroul tău și păstrează-le acolo. După ce îl folosești, încearcă mereu să îl pui la loc.

Acest simplu obicei este fundamentul aptitudinilor personale de organizare. Va salva o grămadă de timp și griji. Nu vei uita unde sunt lucrurile și vei găsi o cameră organizată de fiecare dată când vei intra pe ușă.

Timpul nostru este limitat. Avem doar 24 de ore într-o zi. Și dacă vrei să lucrezi asupra lucrurilor în care ai încredere, dar și să ai timp să te odihnești, să te distrezi și să fii cu cei dragi, vei avea nevoie să îți setezi prioritățile. Încetează să mai accepți orice propunere, nu începe noi proiecte în fiecare săptămână, nu stabili mai multe obiective în același timp și evită să lucrezi la mai multe lucruri odată.

Toate aceste acțiuni îți vor îmbunătăți performanțele și te vor ajuta să reușești  în viață, pentru că vei lucra doar asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Vei fi, de-asemenea, mai fericit și vei preveni epuizarea. Adăugarea lucrurilor nu este niciodată răspunsul. Pentru a te întoarce pe calea ta în viață, pentru a vedea clar unde mergi, pentru a te distra și a fi calm din nou, trebuie să elimini tot ceea ce nu este esențial.

Păstrează doar ce este important pentru tine. Nu este timp pentru restul.

 

Ana Magdin: Corin Romanescu este un om fericit?

Corin Romanescu: Sunt un om implinit, care, pana in momentul de fata, a reusit sa faca ceva in viata lui, atat din punct de vedere profesional cat si personal. Multumesc parintilor, dascalilor si lui Dumnezeu.

 20864670_1652318138142702_346443174_n

 Ana Magdin:  Doriti sa mai candidati la urmatoarele alegeri locale?

Corin Romanescu: Raspunsul la aceasta intrebare, nu poate veni decat in urma unei analize serioase. In momentul de fata, nu am o astfel de preocupare legata de o viitoare candidatura a mea la alegeri locale din anul 2020.

 

Ana Magdin: Ce inseamna Dumnezeu pentru sufletul dvs?

Corin Romanescu: Dumnezeu este Viata, Iubirea, Adevarul…Locul meu de adapost…Turnul meu de scapare…!

 

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

20863836_1652328861474963_1757021797_n

Corin Romanescu: Prietenia și iubirea sunt cele două binecuvântări date de bunul Dumnezeu, pe care trebuie să și le dorească orice roman, oriunde s-ar afla.

Tot ceea ce-i trebuie unui roman, oriunde s-ar afla, este ca prietenii săi să fie lângă el, atunci când are cea mai mare nevoie de ei.

 

 

 

Ana Morosanu Magdin

Distribuie