Noaptea muzeelor la Castelul Iulia Hașdeu!

 

Iulia Hașdeu
Iulia Hașdeu

Sâmbătă noaptea spre duminică, în întreaga Europă se desfășoară evenimentul ”Noaptea Muzeelor” cu intrare gratuită

În Câmpina, și anul acesta Castelul ”Iulia Hașdeu” va fi deschis de directoarea muzeului, Jenica Tabacu!

P9210227

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor are loc în noaptea dintre 20 şi 21 mai. Este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional, aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Ca de fiecare dată, Jenica Tabacu, directoarea muzeului Iulia Hașdeu, oferă vizitatorilor câte un program de suflet dar și momente de cultură, pe lângă plimbările palpitante prin muzeu, domnia sa are grijă ca vizitatorii să se simtă bine și să plece acasă cu amintiri frumoase dar și cu o îmbogățire culturală și sufletească!

Florin Dochia și Firiță Carp, vor prezenta o carte compusă din trei părți foarte interesante care evidențiază experiențe și trăiri sufletești dintre cele mai actuale în zilele noastre.

 

Dir. Jenica Tabacu
Dir. Jenica Tabacu

 

Am rugat-o pe doamna directoare Jenica Tabacu să ne spună câte ceva despre această carte și iată că ne explică în câteva cuvinte ca să știți ce momente frumoase vă așteaptă când veți vizita mâine noapte muzeul Iulia Hașdeu:”Este o carte de proză scurtă, pe tema relațiilor interumane, afectate de violența verbală, fizică, de îndrăgostire etc. Trei părți compun cartea, şi anume:1) jurnalul unei adolescente (descrise situații şi relații cu familia s.a.), 2) experiențele trăite de o tânără în America şi 3) povestiri despre experiențele „măştilor” din diverse țări, ín raportul cu semenii lor (din S.U.A., Franța, Thailanda)”!

Așadar, aveți toate motivele să vizitați mâine seară Castelul Iuliei Hașdeu, muzeele din toată țara dar și oriunde vă aflați prin Europa!

 

Ana Moroșanu Magdin

Distribuie