Nelly Năstase, invitată la RomâniaVipPress, ne vorbește despre starea de la New York și ne arată creațiile sale, picturile ei care exprimă situația actuală în lume!

 

 

La o cafea online, cu designerul și pictorița Nelly Năstase, stabilită în SUA, la New York,

„Eu le doresc multă sănătate românilor de pretutindeni, să se iubească unii pe alții, să fie uniți și la bine și la greu!”

 

Ana Magdin: Nelly, draga mea, în primul rând, voi începe acest interviu, gândindu-mă la desenul tău, te rog, explică-le oamenilor ce simbolizeaza el, ce vrei să transmiți lumii prin ceea ce ai desenat?

 

BLM înseamnă Black Lives Matter

 

Nelly Năstase: Lucrarea mea reprezintă evenimentul care a schimbat lumea într-o revoluție pentru drepturile oamenilor de culoare.

Am vrut să cuprind în ea groteasca crimă așa cum s-a întâmplat ea în 8 minute și 46 de secunde, timp în care, polițistul nu și-a luat genunchiul din gâtul lui George Floyd, simbolizat prin litera L. Mesajul meu prin această lucrare este unul de susținere pentru viețile oamenilor de culoare și pentru drepturile lor, un strigăt de supărare pentru acest act inuman.

De 20 de ani locuiesc în NYC , niciodată nu am văzut așa ceva, de la un protest pașnic și răsunător cu o cerință avidă pentru drepturi și justiție, unii oameni au transformat totul în vandalism și anarhism. Magazinele au fost jefuite, ieși pe stradă și unele zone, marile magazine arată ca pe timpul războiului, geamurile și intrările sunt flancate cu lemn. Nu credeam că în acest secol vom ajunge să vedem ceva atât de primitiv, un oraș atât de grandios, iubit de către toți oamenii să îl distrugă niște huligani.

 

 

Ana Magdin: Care este părerea ta, de ce crezi că este această anarhie în marile orașe din SUA?

 

Nelly Năstase: Chiar acum când răspund întrebărilor tale, am primit o alertă pe telefon, că de astăzi, de la orele 8:00 pm – 5- am este interzis să ieșim din casă. Să sperăm că se va lua o măsură bună și va opri actele de violență și distrugere.

 

 

Acum. totul pare un haos, nici măcar știrile nu sunt veridice, diferite canale dau știrile spicuite, în loc să rezolve această problemă și să liniștească oamenii, fiecare se gândește cum să marcheze politic.

 

Ana Magdin: Foarte mulți ar spune, de ce este nevoit Trump să stea într-un buncăr, de ce să fie nevoit să se ascundă, și, de ce, armata, poliția, nu izolează cumva o căruță de oameni puși pe făcut rău?

 

Nelly Năstase: Am citit și eu că într-una din seri, când situația a escaladat teribil lângă Casa Alba, l-au dus pe Președintele Trump în buncăr. Mi se pare normal ca serviciul să protejeze șeful statului atunci când poate fi în pericol.

Sunt foarte multe teorii referitoare la vandaliști, aceleași acțiuni sunt văzute în toate statele unde au loc protestele, din păcate, au distras atenția de la o mișcare  foarte importantă și necesară. Acum că este politic, organizat, sau vandalism spontan, sunt sigură că vom afla.

 

Ana Magdin: Ce crezi că se vrea de la această organizație satanistă?

 

 

 

Nelly Năstase: Aceste acte de vandalism trebuiesc oprite și trebuie acționat urgent  pentru stabilirea liniștii în toată America.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Nelly Năstase: Eu le doresc multă sănătate românilor de pretutindeni, să se iubească unii pe alții, să fie uniți și la bine și la greu.

 

Ana Moroșanu Magdin

 

Distribuie