Artista Angela Ioana Gheorghiu, elevă la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu”, invitată la RomâniaVipPress !

Primăverile lumii, sunt copiii, ei sunt cei de care trebuie să avem grijă, petalele calde din inimile lor, fac ca toate florile roșii, să însemne iubire, tot albastrul cerului, toate stelele și visele frumoase, sunt venite din sufletul curat al copiilor, de aceea, preocuparea permanentă a celor mari, trebuie să fie îndrumarea, atenția și promovarea acestor ființe care au nevoie de aripi pentru a zbura acolo unde își doresc să ajungă! Doamne, cât pot să iubesc acești copii valoroși…!

 

 

La un ceai cu una dintre cele mai valoroase fetițe ale acestui neam, eleva și artista Angela Ioana Gheorghiu,

„Această pandemie,  i-a obligat pe oameni să fie mai atenți unii cu alții, iar în familie, să stea mai mult timp împreună. Pot să mă declar fericită din acest punct de vedere. Părinții mei au stat ceva mai mult timp cu mine!”

 

 

 

Ana Magdin: Draga mea, Angela Ioana Gheorghiu, cum a fost pentru tine anul trecut, școala în pandemie, și, cum este anul acesta?

Angela Ioana Gheorghiu: A fost o încercare grea. Anul trecut, am început clasa a V-a la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” unde am fost admisă cu nota 10. Am apucat să-mi văd o parte dintre colegi doar în prima zi de școală. De atunci, lecțiile se desfășoară online. Am colegi și profesori minunați. Tot de anul trecut am început să studiez un instrument special, flautul. Speram ca după vacanța de iarnă să începem cursurile la școală dar…, nu a fost să fie. Programul este foarte încărcat, lecții multe, materii noi și în paralel continui cursurile de canto cu profesoara mea, doamna Cristina Manoliu-Săvulescu.

Ana Magdin: Ai avut vacanțe frumoase, de vară, de iarnă…, unde te simți cel mai bine, la mare, la munte?

Angela Ioana Gheorghiu: Vacanța ”Mare” a fost minunată. După ce am dat admiterea la colegiu, a fost prima mea vacanță fără concursuri și fără studiu/lecții. Am petrecut zile minunate la Vălenii de Munte, Richiș, Sighișoara, Mediaș, Sibiu, câteva zile la mare, apoi o săptămână la Câmpul lui Neag. În drumul către Câmpul lui Neag am vizitat Ocnele Mari și Peștera Polovragi iar la întoarcere, mânăstirea Arnota, Culele de la Măldărești și trovanții. Vacanța de iarnă, prea scurtă, am petrecut-o la Câmpul lui Neag, unde m-am bucurat de multă zăpadă și am sărbătorit ziua mea de naștere (12 ani!), fiind răsfățată de gazdă cu un tort gustos, făcut chiar de ea. După aceea am plecat la Sibiu, unde am petrecut Revelionul.

 

 

Ana Magdin: Ce îți place să faci în timpul liber, spre exemplu, într-o zi de duminică?

Angela Ioana Gheorghiu: Dacă am timp și nu fac lecții sau studiu la flaut, pian și canto, mă bucur să mă plimb cu placa sau trotineta în Parcul Circului, Herăstrău sau Kiseleff.

Ana Magdin: Ești foarte talentată, cânți foarte frumos, cum este programul tău la capitolul muzică?

Angela Ioana Gheorghiu: Fiind elevă la Colegiul Național de Muzică ”George Enescu” trebuie să studiez mult la flaut și pian. La canto, am abordat două genuri noi: cântecul patriotic și cel folcloric, respectiv colindul românesc.

 

 

Ana Magdin: Ai evenimente anul acesta, la școală aveți momente artistice, sau, încă nu sunt permise din cauza acestui virus?

Angela Ioana Gheorghiu: Singurele evenimente au fost prezența în emisiuni TV alături de doamna Elena Merișoreanu și compozitorul Mihai Alexandru. De asemenea, doamna Margareta Pâslaru a lansat cd-ul “IDEI”, unde interpretez melodia “Știu că dintre noi două”. Banii obținuți din vânzarea acestui CD se folosec exclusiv pentru banca de alimente Crucea Roșie. În rest, pandemia a anulat toate evenimentele. Mi-e dor de reîntâlnirea cu scena, de acea relație specială care se crează cu publicul meu drag și pe care o simt atunci când sunt pe scenă și cânt.

Ana Magdin: În această perioadă, ce îți dorești cel mai mult pentru sufletul tău?

Angela Ioana Gheorghiu: Să îmi recapăt timpul pentru frumos, fie muzică, pictură sau manufactură. Abia aștept să-mi termin costumul de carnaval, pe care l-am început astă vară la Richiș.

 

 

Ana Magdin: Cânți foarte frumos muzica populară, te felicit pentru că duci tradițiile acestui neam mai departe, cânți și muzică ușoară, te-ai gândit și la alte genuri muzicale, sau nu te atrag?

Angela Ioana Gheorghiu: Am debutat și m-am format cu muzica pop. Muzica populară românească mi-a deschis un nou orizont. Am început cu două cântece populare din colecția Tiberiu Brediceanu, iar în luma martie 2020 urma să cânt în patru orașe din Germania, dar turneul a fost anulat din cauza pandemiei. Am înregistrat un colind, încredințat de doamna Elena Merișoreanu, cântat în premieră, împreună, la Teo Show. Acum lucrez la o melodie specială „Lie Ciocârlie”, compusă de faimoasa Elena Lătărețu. Dacă se vor relua spectacolele cu public, voi reveni cu melodiile mele preferate: “Dă-o mai departe“, “E nevoie de-o schimbare“ de Mihai Alexandru, “ Soarele și copilul“ de Horia Moculescu, “Enigma Lumii” de Liviu Știrbu și o surpriză care vine de la un compozitor minunat, un cântec dedicat mie.

 

 

Ana Magdin: Ce crezi că s-a schimbat bun în sufletele oamenilor, de anul trecut încoace?

Angela Ioana Gheorghiu: Această pandemie,  i-a obligat pe oameni să fie mai atenți unii cu alții, iar în familie, să stea mai mult timp împreună. Pot să mă declar fericită din acest punct de vedere. Părinții mei au stat ceva mai mult timp cu mine, iar mami s-a apucat serios de gătit (nu știam că ea se descurcă și în acest domeniu).

Ana Magdin: Ce iubești cel mai mult pe lumea aceasta?

Angela Ioana Gheorghiu: Îmi place viața, îmi plac oamenii, îmi place comunicarea, îmi place să văd cât mai multe țări, să le cunosc cultura, obiceiurile.

 

 

Ana Magdin: Pe ce mare scenă a lumii ți-ai dori să cânți în această viață?

Angela Ioana Gheorghiu: Oh, visele sunt mărețe…., poate Metropolitan/ New York, La Scala/Milano, Viena, Paris și lista poate continua, pentru că lumea este mare.

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Angela Ioana Gheorghiu: Să fie mândri de originea noastră milenară, de limba minunată pe care o vorbim și să creadă în viitorul fericit al țării mele, România!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie