Armânul Lolli Karaiola, unul dintre cei mai iubiți artiști, fondatorul L.K. Sound Recorder, invitat la RomâniaVipPress!

La o cafea cu artistul armân, Lolli Karaiola,

„Cea mai mare realizare dacă pot spune așa …, momentul când am devenit tăticul unei minunate fetițe, Aida Maria, care, mie și soției mele, Luiza, ne umple sufletul de bucurie,  secundă de secundă!”

 

 

Ana Magdin: Dle Lolli Karaiola, ce înseamnă muzica pentru sufletul dvs?

Lolli Karaiola:  După cum bine știm, muzica este ultimul cuvânt al artei, iar pentru mine, este cel mai bun mod de a îmi exprima dragostea, pasiunea, chiar și furia, îmi place să spun, că muzica îmi este Terapie pentru suflet!

 

Ana Magdin: Aveți formații preferate dintre cele care cântă armânește?

Lolli Karaiola: Îmi plac  toate trupele de muzică armânească, mă refer la cele de azi care cântă muzică cu „de toate”, mă refer aici la artificii muzicale și piese frumos orhestrate cât și la soliști vocali care sunt de o mare diversitate timbristică, dar, am  o slăbiciune pentru o trupă specială pentru mine, “Formația Gramost” din București, care a avut apogeul în anii 82-94, trupa lui Stelică Busu, Gică Coadă, Stelian Damov, Costel Damov, Nicu Caceauna și George Chiosea (Ciocolată), au fost și pionierii  muzicii armânești, primii care au pus-o pe portativ, au aranjat-o și orhestrat-o frumos, cu muzica lor am crescut!

 

 

Ana Magdin: Cum vi se pare muzica selectată și difuzată de radiourile din România?

Lolli Karaiola: Este ok, și spun asta, pentru că,  ascult radio destul de mult radio, nu ca în anii de dinainte de 89, dar, încă ascult destul de mult, deci, păstrează toți diversitatea genurilor muzicale de la folk-pop, rock, clasic, până la populară, armânească, etc și ca să nu credeți că sunt ipocrit,  ascult chiar și posturile care difuzează  controversatele „manele”…, deci, ascult orice  este  bine făcut, așadar, radiourile sunt Ok!

 

Ana Magdin: Cu excepția stilului dvs muzical, ce formații vă plac, ce ascultați cu mare drag?

Lolli Karaiola: Păi, ascult Holograf, Direcția 5, Iris, Pheonix , Plăieșii, Orhestra lui Bot Gros, Frații Advahov, dar, îmi plac foarte mult, Loredana, Delia, Elena Gheorghe, Amna, Carmen Rădulescu, Nikolaos Papadoupoulos, Mihalis, Smiley, Adrian  Minune,  Alina Mocanu și Mihaela de la Elegance, Gemenele  maramureșului, Suzana și Daciana Vlad, Iulia Bucur, Florina Oprea,  fete cu care avem și o frumoasă colaborare, artiste de nota 10!

 

 

Ana Magdin: Unde sunteți foarte solicitați, exceptând perioada aceasta de pandemie, la ce evenimente, în ce țări ați fost în ultima vreme să cântați?

Lolli Karaiola: De regulă, la petreceri private (nunți, botezuri, zile onomastice), emisiuni tv, spectacole, ultima țară a fost Spania,  dar asta a fost înainte de pârdalnica pandemie, care, sper să treacă mai repede și să revină totul la normal.

 

Ana Magdin: Care sunt mâncărurile tradiționale armânești, care este mâncarea dvs preferată, din multitudinea de meniuri pe care le aveți?  

Lolli Karaiola: Tradițional  armânesc avem,”pita cu caș, cu veardźâ”, adică plăcintă cu brânză și spanac sau ștevie, după preferințe, iar mie, îmi plac foarte mult delicioasele sarmale, salată beof, binențeles cartofii prăjiți și pomana porcului, pastele, pizza și fructele de mare.

 

Ana Magdin: Care sunt cele mai mari realizări ale dvs, de până acum?

Lolli Karaiola:  Cea mai mare realizare dacă pot spune așa …, momentul când am devenit tăticul unei minunate fetițe, Aida Maria, care, mie și soției mele, Luiza, ne umple sufletul de bucurie,  secundă de secundă!

 

Ana Magdin: Ce vă doriți să faceți în această viață și încă nu ați reușit?

Lolli Karaiola: Am avut parte de o grămadă de surprize frumoase și mai puțin frumoase, până acum, dar, îmi doresc să devin bunicul  copiilor Aidei, cu voia lui Dumnezeu, să ne țină sănătoși!

 

 

Ana Magdin: Ce proiecte aveți anul acesta?

Lolli Karaiola: Avem proiecte în desfășurare cu fetele de care v-am spus mai sus, deși, această pandemie ne-a încurcat un pic socotelile, dar, revenim noi în forță!

 

Ana Magdin: Un gând pentru armânii de pretutindeni, în limba armână, dar și în limba română!

Lolli Karaiola: Multâ vreari -sh sanatati ti tuțâ armanji si râmanjilor  di iutsito …pirifan si harsit că hiu arman dintu Armânii – Multă sănătate tuturor armânilor și românilor de pretutindeni.. mândru și bucuros că sunt armân din România!

Stimă și respect pentru dumneavoastră și soțul Dvs, vă mulțumesc!

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie