Un interviu unic, realizat live, pe Facebook, cu dl Irinel Columbeanu!

Un interviu unic, realizat live, pe Facebook, cu dl Irinel Columbeanu,

Imi doresc un pic mai multa liniste, mult mai putina rautate si deloc minciuna”!

 1930700_1576315169355118_3692226578576315867_n

 

 

Ana Magdin: Cum a fost copilaria lui Irinel Columbeanu?

 

Irinel Columbeanu: Plina de ambitii dar si de frustrari cauzate de constientizarea faptului ca indeplinirea lor era imposibila in sistemul social ce atunci parea imuabil.

 

Ana Magdin: Cand si cum ati inceput primele afaceri?

Irinel Columbeanu: La varsta de 14 ani, prin comercializarea unor obiecte de artizanat romanesc pe marginea drumului ce ducea catre o plaja la oceanul Atlantic a orasului francez Biarritz, unde ma aflam, trimis gratuit intr-o tabara de pionieri de catre scoala unde invatam, pe Bvd-ul 1 Mai din Bucuresti, ca recompensa pentru bunele rezultate la invatatura.

 

Ana Magdin: Ce v-ati dorit cel mai mult sa faceti in aceasta viata? Din tot ceea ce ati visat, cat la suta v-ati implinit visele?

 

Irinel Columbeanu: La acea vreme, bani. Mai apoi, ceva ce nu a mai facut nimeni, dar profitabil atat pt mine cat si pt compatriotii mei. Cam 25%.

11045336_1377957789190858_4279010446270042017_n

Ana Magdin: Cum va simtiti cel mai bine, casatorit sau singur?

 

Irinel Columbeanu: Singur, dar cu fiica mea. Si cu tata, cat s-o mai putea!

 

Ana Magdin: Ce va nemultumeste la Capitala Romaniei?

 

Irinel Columbeanu: Faptul ca a fost concomitent si furatã si siluita. Sub ochii si cu acceptul tacit (prin voturile gresit date) al propriilor copii (cetatenii ei).

 

Ana Magdin:  Daca s-ar putea, ce ati schimba, ce ati pastra si ce ati adauga pentru ca romanii sa se bucure de o capitala curata, civilizata si cu un trai decent?

        Irinel Columbeanu: As schimba tolerarea (ca sa nu scriu initierea si chiar dezvoltarea pana aproape de perfectiune si universalizare) furtului din banii urbei de catre cei 7 primari bucuresteni, presupusi a fi tocmai gardieni, pazitori si buni gospodari ai respectivelor bugete, si aceasta prin schimbarea din radacina a accederii lor la aceste functii, respectiv eradicarea obligatiilor pe care sunt practic obligati sa le accepte pentru a fi „ajutati” sa castige alegerile. Si aceasta se va face usor si simplu, prin prezenta masiva la vot a bucurestenilor si prin votarea candidatilor care sunt noi si nepatati si care isi fac campanii bogate in idei constructive si realiste dar in acelasi timp sarace in resursele implicate in respectivele lor campanii. As pastra tot aparatul functionaresc deja existent, rodat si acomodat cu functionarea de zi cu zi a primariei, dar bineinteles nepatat si as adauga o continua comunicare biunivoca cu cetatenii, inclusiv prin infiintarea unui barometru al satisfactiei cetatenilor fata de slujitorii lor din primarii, periodic (trimestrial) si public (de ce nu, chiar pe FB).

Ana Magdin:  Cu ce proiecte si programe doriti sa cuceriti si sa ajutati bucurestenii? Ce trebuie schimbat urgent in Bucuresti?

Irinel Columbeanu: Cu proiecte si programe care sa-i ajute sa-si poata plati facturile utilitatilor (in special pe cei nevoiasi), din fonduri suplimentar create prin recuperarea despagubirilor uriase banesti acordate rechinilor imobiliari. Prin internalizarea multor servicii in prezent externalizate firmelor „de casa”, de exemplu intretinerea drumurilor, deszapezirea lor, intretinerea si plantarea spatiilor verzi si a florilor, piete si depozite operate de angajati ai primariei unde sa poata vinde direct producatorii. Urgent trebuie fluidizat traficul, incurajat transportul in comun, terminat in cooperare cu Ministerul Transportului, a metroului in Drumul Taberei si mai sunt multe.

Ana Magdin: Bulevardul Iuliu Maniu, este foarte aglomerat, bucurestenii fac uneori si doua ore din Militari pana-n 1 Mai! Aveti o solutie pentru aceasta problema atat de umilitoare nu numai pentru bucuresteni ci si pentru toti romanii care ajung in Bucuresti?

Irinel Columbeanu: La ora aceasta se fac 12 minute. Ziua mai multe, dar nu cu mult. E o intrebare incuietoare?:)

Ana Magdin: Nu, nu este o intrebare incuietoare, chiar asa se intampla in mod special cand ploua!:)

11021152_1375348999451737_5947941334241117236_n

Ana Magdin: Sa ne mai deconectam putin…! Ce va bucura sufletul si viata?

Irinel Columbeanu: Cand îi fac pe cei din jurul meu veseli, destinsi si fericiti!:)

Ana Magdin:  Ce mancaruri va plac? Stiti sa gatiti?

Irinel Columbeanu: Mîncarea chinezeascã. Nu stiu sã gãtesc.

Ana Magdin: Unde va simtiti cel mai bine in aceasta lume?

Irinel Columbeanu: La Paris!

Ana Magdin: Ce va doriti in continuare pentru viata dvs?

Irinel Columbeanu: Un pic mai multã liniste, mult mai putinã rãutate si deloc minciunã!

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Irinel Columbeanu: Întoarceti-va acasa, aici va fi Gradina lui Dumnezeu!

Ana Morosanu Magdin

Distribuie