Valentin Popescu, cel mai bun specialist în marketing sportiv din țară, invitat la RomâniaVipPress!

 

La o cafea, cu Valentin Popescu, Director de Marketing Sportiv și Comunicare, la Alexandrion Group,

„După perioada petrecută la GSP TV, a venit natural această ofertă și am acceptat-o fără ezitare. Mă bucur să pot lucra alături de un om care este un lider adevărat, respectiv domnul Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Group și al Fundației Alexandrion. Am învatat foarte multe de când lucrez aici și mă bucur că am putut să descopar în dumnealui calități de lider specifice domeniului pe care îl cunosc cel mai bine – sportul!”

 

 

 

Ana Magdin: Domnule Valentin Popescu, sunteți Director de Marketing Sportiv și Comunicare, la Alexandrion Group, ce faceți mai exact și care sunt cele mai frumoase proiecte pe care le-ați dezvoltat în România?

 

 

Valentin Popescu: În acest moment, coordonez atât activitățile de Marketing Sportiv din cadrul Alexandrion Group, cât și Departamentul de Comunicare. Sunt două funcțiuni care pe noi ne definesc și ne ajută să ne prezentăm consumatorilor noștri pe de-a întregul. Nu trebuie să uităm că grupul nostru are în componența sa și Fundația Alexandrion. Toate acestea ne ajută să acoperim la un nivel ridicat atât zona comercială de comunicare, cât și pe cea de CSR.  Toate proiectele pe care noi le dezvoltăm sunt importante pentru noi. Eu, venind din zona sporturilor, evident, le am mai aproape de suflet pe cele de această natură.

 

Ana Magdin: La începutul lunii octombrie, ați avut Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, la Ateneul Român, care a stat sub semnul „Excelenței în Muzică”! Vă rog, povestiți-ne puțin, care au fost premianții și cum i-ați ales?

 

Valentin Popescu: Premiile Constantin Brâncoveanu au ajuns în acest an la cea de-a șasea ediție. Acestea au devenit deja o tradiție în mediul cultural românesc. Laureații au fost aleși, ca de fiecare dată, conform regulamentului. Propunerile au fost trimise de oricine a dorit să facă o nominalizare pe adresa de email a Fundației Alexandrion, office@fundatia-alexandrion.ro, iar membrii juriului, condus de președintele executiv – domnul academician Răzvan Theodorescu, au analizat nominalizările și au decis. Fundația Alexandrion nu intervine în selecția laureaților. Decizia aparține juriului, iar membrii juriului au hotărât că laureații Premiilor Constantin Brâncoveanu 2019 sunt: prof. univ. dr. Radu Deac – laureat al secțiunii Medicină, prof. univ. dr. Florin Georgescu – laureat al secțiunii Economie, Horea Paștina – laureat al secțiunii Arte Plastice, Mircea Cornișteanu – laureat al secțiunii Teatru, pentru spectacolul ”Breaking News”, prof. univ. dr. Ion Alexandrescu – laureat al secțiunii Istorie, pentru volumul ”România între Est și Vest. Achitarea anticipată a întregii datorii externe: un experiment unic”; Alexandru Tomescu – laureat al secțiunii Muzică, Stere Gulea – laureat al secțiunii Film, pentru ”Moromeții I” și ”Moromeții II” și prof. univ. dr. Arh. Șerban Dan Corneliu – laureat al secțiunii  Arhitectură. Fundația Alexandrion își rezervă dreptul de a oferi la fiecare ediție până la două Premii Speciale, iar anul acesta au fost oferite doamnelor CARMEN USCATU și Oana GHEORGHIU, foandatoarele Asociația Dăruiește Viață,  pentru construcția și întreținerea pe termen lung a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

 

 

 

Ana Magdin: Sunteți foarte implicat sufletește în tot ceea ce faceți, acest lucru mă bucură foarte mult, promovați ceva produs în România, practic, cuceriți lumea cu produsele Alexandrion, cum reușiți să creați o asemenea revoluție?

 

 

Valentin Popescu: Munca noastră de comunicare a produselor Alexandrion este ușurată, în primul rând, tocmai de calitatea produsele noastre. Valorile noastre se leagă în primul rând de calitate și tocmai calitatea lor este cea care le aduce în preferințele consumatorilor. Noi trebuie doar să le prezentăm și să le spunem shopper-ilor că am adus o  noutate pe piață, iar o dată încercate, sunt convins, că acestea îi conving să revină în magazine și să ne cumpere produsele de fiecare dată când au un moment de sărăbătoare în familie sau chiar și doar atunci când vor să savureze aromele unei băuturi fine. Portofoliul nostru este vast și sigur fiecare găsește în el ceva pe placul său. Și că tot vorbim de promovare, aș adăuga că prin Fundația Alexandrion promovăm România. Promovăm cultura și valorile românești și în țară și peste hotare.

 

Ana Magdin: Spuneați că “Liderii veritabili sunt cei care înțeleg ce înseamnă munca din greu, sacrificiul”, știu, munciți enorm, aveți și rezultate, dar, cum reușiți, domnule Valentin Popescu să faceți atâtea lucruri bune, într-o lume în care binele este dat deoparte?

 

Valentin Popescu: Tot ce pot să spun este că dacă faci cu plăcere ceea ce faci, nu simți că muncești. Eu mă implic trup și suflet în proiectele noastre și când văd zâmbetele pe chipurile unor copii care se bucură de mingiile oferite prin proiectul “Mingii pentru suporteri”, ca sa dau doar un exemplu, satisfacția este atât de mare încât utiți de oboseală și de stresul organizării. Mai mult, când ai ocazia să fii alături de nume mari din lumea sportului, cum am eu, în cadrul evenimentelor dedicate Trofeelor Alexandrion, sau din toate domeniile în care noi ne implicăm, cum sunt cultura și educația, aici mă refer la organizarea Premiilor Constantin Brâncoveanu sau Matei Brancoveanu, nu poți decât să te umpli de energie pozitivă de la acești oameni plini de forță care au realizări enorme și care nu se dau bătuți. Sunt niște exemple pentru noi toți.

 

Ana Magdin: La Gala Premiilor Brâncoveanu, de-a lungul anilor, ați premiat foarte multe valori ale acestei țări, ce simțiți când îi vedeți că le curg lacrimile pe obraz de bucurie și recunoștintă?

 

Valentin Popescu: Mândrie și respect.

 

Ana Magdin: Care este povestea de la începutul colaborării dumneavoastră cu domnul Nawaf Salameh, Președintele și fondatorul Alexandrion Group și al Fundației Alexandrion?

 

 

Valentin Popescu: După perioada petrecută la GSP TV, a venit natural această ofertă și am acceptat-o fără ezitare. Mă bucur să pot lucra alături de un om care este un lider adevărat, respectiv domnul Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Group și al Fundației Alexandrion. Am învatat foarte multe de când lucrez aici și mă bucur că am putut să descopar în dumnealui calități de lider specifice domeniului pe care îl cunosc cel mai bine – sportul.

 

Ana Magdin: Sigur există o prietenie de calitate și respect între dumneavoastră și domnul Nawaf Salameh, un om pe care eu îl admir foarte mult. Care sunt calitățile de lider pe care le-ați descoperit la domnia sa și ce ați învățat din experiența acestui om valoros pentru Romania?

 

Valentin Popescu: Este un om de mare calitate, un om de înaltă ținută morală, un lider adevărat, așa cum vă spuneam și anterior. Calitățile de lider la care mă refer sunt aspecte care implică fair-play-ul, spiritul de echipă și gândirea strategică.  Mă bucur să fac parte din această companie și prin tot ceea ce fac aplic ceea ce am învățat din experiența acestui om extrem de valoros, domnul Nawaf Salameh.

 

 

Ana Magdin: Ce produse noi aveți și cu ce proiecte ne mai încântați până la sfărșitul acestui an?

 

Valentin Popescu: Alexandrion Group este un creator de branduri așa că va continua să inoveze și să aducă noi surprize consumatorilor săi.  Anul acesta am relansat vinarsul Brâncoveanu, am rebranduit vinurile The Iconic Estate, iar cu siguranță spopperii pot găsi în magazine și noua Kreskova Flavours și se pot bucura de noua exeperineță de consum pentru Alexandrion Hot.

 

Ana Magdin: Domnule Valentin Popescu, vă cunosc CV-ul. Ați muncit mult, în domenii relativ diferite, cu ce lecții ați rămas pentru această viață din toată experiența dumneavoastră profesională de până acum?

 

 

Valentin Popescu: Am avut un drum clar, am știut întotdeauna ce îmi doresc. Am lucrat în media, în departamentele de marketing ale unor publicații sau televiziuni, dar care aveau legătură cu sportul. Mi-am făcut din pasiune profesie și acesta este secretul reușitei pentru mine.

 

Ana Magdin: Ce iubiți la oameni, ce nu iubiți și cum trebuie să fie prietenii dumneavoastră?

 

Valentin Popescu: Lucrez în Marketing și Comunicare, prin urmare este lesne de înțeles că iubesc oamenii în general. Sunt deschis și prefer să iau fiecare individ așa cum este, unic. Evident că nu întotdeauna voi fi de acord cu toate opiniile altora, însă atâta vreme cât un om este sincer cu mine se poate considera prietenul meu.

 

Ana Magdin: Ce vă doriți pentru viața dumneavostră, ce vă aduce liniște și unde vă relaxați după o perioadă cu multă muncă și stres?

Valentin Popescu: Îmi doresc sănătate, iar familia este echilibrul meu.

 

Ana Magdin: Un gând pentru Românii de pretutindeni!

Valentin Popescu: Să fie sănătoşi, fericiţi şi să aibă parte de bine.

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

 

Distribuie