Beniamin Vuță, fericit alături de frumoasa lui familie!

Poveste de viață cu Beniamin Vuță, tânărul jurnalist care a părăsit România pentru o viață mai bună în lumea largă…,

 

„În fața Lui Dumnezeu toți vom da socoteală pentru binele pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut…!”

 

 16508339_10202522747947115_7694031912411648263_n

Ana Magdin: Beniamin Claudiu Vuță, la vârsta de 33 de ani, ai ales să emigrezi în Noua Zeelandă împreună cu soția ta și cu copilul vostru de niciun an! Ce te-a determinat să părăsești România, cât de greu îți era aici?

Beniamin Vuță: Când aveam vârsta de 19 ani, am plecat în Spania în vizită la familia mea. Mi-a plăcut mult Spania și am rămas acolo aproximativ 10 ani.

Nu mi-a fost deloc greu să părăsesc România, deoarece aveam familia care locuia deja acolo.

M-am căsătorit în Madrid cu soția mea Raluca, apoi s-a născut și fiul nostru Arthur.

Când avea băițelul nostru vârsta de 8 luni, ne-am decis să venim în Romania în concediu. Dupa 2 luni, concediul nostru s-a mai prelungit cu încă 2 luni din cauza certificatului pe care trebuia să îl facem băițelului nostru Arthur. Soția, a venit ulterior cu ideea de a nu mai pleca în Spania și să schimbăm destinația spre Noua Zeelandă. Aceasta fiind la momentul respectiv o dorință de-a ei de ceva timp, fiind pur și simplu fascinată de lumea și de peisajele de acolo.

După cele 4 luni de stat în Romania, am plecat în Noua Zeelandă.

Ce m-a determinat să părăsesc Romania, a fost corupția, oamenii necivilizati și comunismul din instituții.

16427575_10202518552482231_8156409851077335478_n

Ana Magdin: Ești unul dintre cei mai educați tineri români, ai studiat teologia și jurnalismul! Cum te-ai integrat în Noua Zeelandă, care a fost primul tău loc de muncă acolo?

Beniamin Vuță: În Noua Zeelandă m-am integrat foarte bine, romanii de acolo m-au primit cu foarte mare căldură. Să știți că românii din Noua Zeelandă sunt foarte primitori și călduroși. S-au bucurat mult pentru că a mai venit un român în comunitatea lor, pentru că acolo greu ajung romanii, și sincer, pe stradă, rar întâlnești un român în Noua Zeelandă.

După aproximativ 4 luni, am obținut viza de muncă. Pentru a primi viza de muncă trebuia să optezi pentru o meserie care era pe sort list, și fiind în Christchurch, orașul construcțiilor, m-am angajat ca decorator de interioare pentru o companie de construcții.

În timpul meu liber făceam și reportaje cu romanii din Noua Zeelandă.

 

Ana Magdin: Ești un ardelean hotărât! După Noua Zeelandă, a urmat America, mai precis, Los Angeles! De ce?

Beniamin Vuță: Am plecat din Noua Zeelandă în America, pentru rezidența permanentă, pe care am primit-o aici, pentru că aveam mai multe oportunități de a gasi un job în domeniul meu, (televiziune, radio și film) iar al treilea motiv, curiozitatea de a vedea și America, așa-zisa țară a “tuturor posibilităților”.

Am ales Los Angeles, pentru că aici, sunt cele mai multe studiouri de televiziune, radio și film, domeniile în care am lucrat cei mai mulți ani în Spania.

16711799_10202549385773044_6264103765144823509_n

Ana Magdin: Sunt deja câțiva ani de când parcurgi această aventură de viață! Trăgând o linie, făcând o medie a tuturor drumurilor de până acum în străinătate, ești mulțumit uitându-te în urmă dar și în prezentul vieții voastre?

Beniamin Vuță: De fapt, eu și soția mea cam asta am facut până să ne cunoaștem, am vizitat cât mai multe țări. După ce ne-am căsătorit, am început să ne aventurăm împreună în călătoria de a vizita cât mai multe țări și locuri frumoase, împreună cu copiii noștri. Avem și un proiect în desfășurare, dar încă nu vrem să îl facem public.

Sunt mulțumit de tot ce am realizat până acum, cea mai mare realizare de până acum este familia. Este mai mult decât aș fi visat vreodată, Dumnezeu m-a binecuvântat cu o soție frumoasă, bună și inteligentă, împreună avem doi copii deștepți și talentați.

Băițelul de 4 ani, Arthur, vorbește 3 limbi și, în curând, vrem să îl învățăm și limba evreiască, eu fiind de origine și israeliană.

Uitandu-mă în viitor, văd un viitor frumos, atât lângă familie cât și lângă Dumnezeu.

16298497_10212054210807416_7862439109333329531_n

Ana Magdin: Ce planuri mai ai pentru viața voastră, de acum înainte? Rămâneți în America, sau consideri că într-un alt colț de lume viața voastră poate fi mai sigură și mai bună?

Beniamin Vuță:  Deocamndată ne-am gândit ca pe perioada celor 4 ani care îi mai avem până la cetățenia americană, să stăm aici, apoi, nu știm unde bunul Dumnezeu vrea să mai mergem, ne gândim, poate în Australia.

Viața noastră e bună și sigură oriunde când e după planul Lui Dumnezeu.

Ana Magdin: Ce este în sufletul tău în aceste momente, ești liniștit, împăcat, sau ai o neliniște în ceea ce privește viitorul vostru?

Beniamin Vuță: Sunt foarte împăcat și liniștit sufletește pentru că știu că viitorul nostru este în mâinile Lui Dumnezeu.

Noi nu ne putem face planuri de viitor pentru că nu știm ce aduce ziua de mâine. Îl lăsăm pe Dumnezeu să lucreze în viața noastră și dacă e după voia Lui să mai mergem pe undeva, El să ne îndrume și să ne arate calea.

Ana Magdin: Beniamin, cum simți tu că este acum viața în România? Crezi că vor veni și vremuri mai bune în sfânta noastră țară? Crezi că toți cei care au plecat din România, se vor mai întoarce vreodată în locurile natale?

Beniamin Vuță: Eu cred că viața în Romania nu s-a schimbat cu nimic, ba chiar merge din rău în mai rău. Nu cred ca vor fi vremuri mai bune în România, cum nu vor fi nicăieri vremuri mai bune.

Cred că vor exista unii oameni care merg în România, crezând și sperând că s-a schimbat ceva, dar vor rămâne dezamăgiți și vor pleca înapoi de unde au venit, sau poate în altă parte, trăgând speranța unei vieti mai bune. Iar cei care sunt plecați de mulți ani și au copiii deja acolo la scoli, și copiii s-au acomodat, s-au obișnuit la școală cu limba, și-au format prieteni acolo, acei copii, cu siguranță că nu își vor mai dori să se întoarcă în Romania, pentru ei, aceea e țara lor și acolo își imaginează ei viitorul.

Întoarcerea pentru unii copii în Romania va fi un eșec din mai multe privințe, în primul rând, ei nu vor mai ști să vorbească perfect românește și poate unii copii vor râde de ei, în al doilea rând, că nu vor mai putea să se integreze la școală atât cu limba cât și cu materiile, pentru că sunt foarte diferite și grele față de alte țări. Iar pentru unii copii, acest lucru poate fi un handicap în ceea ce privește dificultatea cu care se vor confrunta, și, bineînțeles, pot fi și marginalizați de ceilalți copii.

16143246_10202461344452066_7527569909525112593_n

Ana Magdin: Dacă ai putea să schimbi ceva, ce ai elimina, ce ai adăuga și ce ai păstra  în Romania?

Beniamin Vuță: În primul rând, aș schimba tot sistemul politic. Aș scoate toți politicenii care nu fac nimic altceva decât să dea legi doar spre folosul lor și spre distrugerea țării.

Aș pune în funcție oameni capabili pentru a conduce o țară, oameni inteligenți, ingenioși, cu coloană vertebrală, dar nu în ultimul rând, oameni care să fie cu frică de Dumnezeu, oameni care să Îl cunoască  pe Dumnezeu, care să Îl iubească și să împlinească poruncile Lui. Iubindu-L pe El și respectând poruncile Lui, îl va iubi si pe aproapele lui și vor face ca totul să meargă spre binele omenirii.

În Romania nu aș păstra nimic, aș schimba totul, doar oamenii din țară i-aș păstra😊.

Ana Magdin: Cum vezi viața ta și a familiei tale peste câțiva ani? Unde te vezi stabilit pentru totdeauna, unde crezi că poți avea siguranța zilei de mâine?

Beniamin Vuță: Viața mea peste câțiva ani o văd la fel de frumoasă ca și acum.

Nu am un loc unde să mă văd stabilit pentru totdeauna. Noi suntem călători pe acest pământ, și menirea, frumusețea și pasiunea noastră sunt călătoriile. Vorba aceea, cine se aseamănă se adună, așa ne-a adunat și Dumnezeu pe noi, să fim compatibili în lucrul acesta, și în multe altele.

Siguranța zilei de mâine o putem avea doar în brațul iubirii Lui Dumnezeu.

15304220_10202264318886550_2795933763222133176_o

Ana Magdin: Ce faci acum în Los Angeles? Cum arată o zi din viața ta?

Beniamin Vuță: Lucrez ca și corespondent pe California pentru Antena 1 și 3, și mai lucrez ca electrician la o companie mare aici în Los Angeles.

O zi din viața mea arată ca toate celelalte, casă, muncă, familie și când îmi mai perminte timpul mai merg și la evenimentele la care sunt invitat.

Ana Magdin: Ce le recomanzi celor care doresc să emigreze?

Beniamin Vuță: Le recomand să se gândească foarte bine pentru că emigrarea nu e deloc ușoară.

Ana Magdin: Ai un mesaj pentru cei care conduc România?

Beniamim Vuță: Mesajul meu pentru cei din conducerea țării este ca ei să se trezească la realitatea acestei lumi, să nu mai continue cu furatul pentru că sunt oameni care suferă și unii chiar vor avea de suferit o viață întreagă de pe urma pagubelor pe care le-au făcut.

Îi indemn să se gândească și la viața de după moarte, pentru că nu vor lua cu ei nimic după ce vor pleca din această lume și ce va conta vor fi doar faptele bune făcute. În fața Lui Dumnezeu toți vom da socoteală pentru binele pe care l-am fi putut face și nu l-am făcut. Le recomand să studieze Scriptura, pentru că atunci, cu siguranță nu ar mai fi tentați să fure și să înșele.

10676399_10205585812141492_4427873973018817605_n

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Beniamin Vuță: Fiecărui român îi doresc o viață frumoasă trăită în dragoste, pace, liniste în familie, fericire și multe binecuvântări. Să aibă grijă de sufletul lor pentru că acesta este cel mai de preț bun pe care ni l-a dăruit  Dumnezeu.

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

Distribuie