Omul de afaceri, Corin Romanescu, ne dezvăluie secretul fericirii din viața domniei sale,
„Pentru ca relația de cuplu să funcționeze, e nevoie să faci mici concesii și să accepți că unele lucruri nu pot fi schimbate. Trăind cu cea pe care o iubești, se înțelege că totul aparține amândurora. În familie, în colectivităţi, oamenii transmit idei, gânduri, sentimente, îşi cunosc semenii şi îşi respectã problemele numai comunicând. „
Omul de afaceri, Corin Romanescu, este indiscutabil unul dintre cei mai fericiți bărbați din lume. Are o soție așa cum a visat să-i fie femeia cu care să își împartă viața, este frumoasă, blândă, înțelegătoare, îl iubește, îl face fericit, i-a adus pe lume trei copii minunați. Împreună, formează o familie așa cum ne învață Biblia. Afacerile îi merg foarte bine, are prieteni puțini dar pe care se poate baza în orice moment din viața sa. Iubește și este iubit. Acasă, are tot Universul, toată liniștea și tot ce-i trebuie pentru a-și încărca pozitiv mintea și sufletul pentru a doua zi, când trebuie să o ia de la capăt sau să continuie lupta pentru noi contracte și proiecte! Iubește oamenii și natura, dar cel mai mult îl iubește pe Dumnezeu, având doar gânduri bune și frumoase pentru toți cei care știu să-i fie alături. Își iubește țara, iubește locurile natale mai mult decât orice pe lumea aceasta, are amintiri din frumoasa și fericita copilărie, își amintește mereu cu multă dragoste de cei care i-au dat viață, părinții săi, care-i sunt bine întipăriți în minte, în inimă și în suflet. Parcă mai ieri alerga prin locurile în care s-a născut, la Câmpulung Muscel, parcă mai ieri visa să vadă cum este să traiești și cum trebuie să fii un adevărat om în această viață, cu toate calitățile de care ai nevoie, pentru a fi demn in orice situatie si pentru a avea calități umane, astfel încât, nimeni și nimic să nu îi poată spulbera visele cu care simte să meargă pe această lume!
Ana Magdin: Domnule Corin Romanescu, sunteți unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România, aveți o familie foarte frumoasă, cum ați reușit toate acestea, având în vedere că sunteți foarte tânăr?
Corin Romanescu: Sunt zile în viaţă când plouă pentru că nu poate fi mereu soare, dar este necesar să înveţi să mergi şi prin ploaie. Dacă ai scopuri, obiective şi un traseu ales nimic nu te poate opri, cu atât mai puţin vremea de afară.
Aşa că am plecat la treabă şi iată că a venit şi ploaia, destul de serioasă. Cu toate acestea, antrenamentul meu a mers mai departe şi chiar am reuşit să scot cel mai bun timp de până acum pe distanţa pe care am avut-o de alergat pana astazi. La fel este şi în viaţă. Dacă amâni, stai şi ţii cont de toate aceste detalii, îl pui pe „dacă” în faţă, atunci este foarte probabil că nu vei ajunge acolo unde îţi propui. Vreau să spun că nu există momentul ideal, el este acum în prezent pentru toată lumea. Oare cât timp le va lua oamenilor să realizeze asta? Eu ştiu că majoritatea oamenilor, dar mă gândesc că tu care vei citi acest interviu, nu vrei să fii ca majoritatea, şi că vrei să ieşi din mulţime şi să faci diferenţa. Lucrul acesta m-ar bucura foarte mult. Și astept ca cineva care va înțelege acest mesaj să mă contacteze și să-mi mulțumească. Vreau să atrag atenţia asupra faptului că acest interviu nu este o critică, ci, doar o constatare a lucrurilor aşa cum se întâmplă ele în viaţa cotidiană şi care mie îmi lasă un gust amar. Niciunul dintre noi nu este perfect, dar tendinţa ar fi să fim din ce în ce mai buni în fiecare zi. Dacă vrei să reuşeşti cu adevărat atunci nu vei vorbi de prieteni pe la spate, nu vei mai rămâne în pat pentru că ţi-e lene, nu vei bârfi, nu vei pretinde că tu ştii, nu te vei contrazice fără argumente, nu te vei grăbi doar pentru că toţi se grăbesc, nu vei merge cu turma. Şi dacă vrei să reuşeşti să-ţi îndeplineşti visele, atunci, va trebui să ajuţi alţi oameni să-şi îndeplinească şi ei visele.
Ana Magdin: Ce înseamnă pentru dvs familia și ideea de bun familist?
Corin Romanescu: O familie completă, în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să cuprindă doi părinți și copii: unul, doi, trei, dar, copii în mod obligatoriu. Poate și bunici, dacă locuiesc împreună, dar copiii sunt foarte importanți; o famile formată numai din cei doi soți nu formează decât un cuplu. Dacă am întreba mai multe persoane, răspunsurile ar fi diferite, în funcție de ce interese și nevoi are fiecare. Unul ar răspunde că o familie fericită are mulți bani, altcineva ar putea spune că o familie fericită e aceea unde există multă dragoste, alții, că e fericită o familie cu o poziție socială sus-pusă. Dar din toate aceste răspunsuri, puțin câte puțin, putem extrage caracteristicile unei familii pe care s-o putem numi fericită.
Familia, este relația dintre cei doi parteneri principali: soția-mamă și soțul-tată. Familia reprezinta: dragoste, prietenie, afecțiune necondiționată, sinceritate și într-ajutorare, toate aceste sentimente, deodată, sau, rând pe rând, trebuie să caracterizeze relația dintre cei doi parteneri. În felul acesta se va putea ușor imprima în cadrul familiei acea atmosferă caldă, deschisă, plină de afectivitate, atât de potrivită pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, cât și pentru toate activitățile și evenimentele specifice unei familii.
Relația de afecțiune dintre cei doi „contaminează” după aceea mediul familial și vom avea de-a face cu o familie bazată pe sentimente sincere, de durată, care vor permite rezolvarea tuturor problemelor și care vor inspira membrilor familiei simțământul de apartenență. O condiție de netăgăduit pe care trebuie s-o îndeplinească o familie fericită este aceea de a avea o casa. Este un lucru aproape instinctiv, propriu și altor specii, acela de a avea grijă ca toți cei dragi să aibă un loc aparte, delimitat de restul lumii, care să le ofere siguranță și protecție. Un cuib, o vizuină, un bârlog, o casă, oricum s-ar numi, el este locul în care puii cresc și unde există afecțiune și siguranță. Pentru oameni, conceptul acesta de refugiu familial poate fi lărgit, pentru că el înseamnă totodată și siguranță materială, sentimentul că ești ocrotit și că nimic rău nu ți se poate întâmpla. Siguranță materială care înseamnă, desigur, și bani, fără de care nu se poate asigura bunăstarea familiei. O situație financiară îndestulătoare, fără a supraevalua acest lucru, este de asemenea, necesară unei familii fericite.
Ana Magdin: La ce vârstă v-ați îndrăgostit pentru prima oară?
Corin Romanescu: Prima dată când m-am îndrăgostit sau mai bine spus, mi-a plăcut de o fată, a fost la vârsta de 12 ani, eram în clasa a VI a. Nu o voi uita niciodată pe fosta mea colega de clasă, dar am trecut peste acea experiență repede, doarece din greșeală și din neatenția mea, într- o pauză, jucându-mă pe o bârnă în curtea școlii, colega de clasă a venit cu viteză si m-a împins jos după acea bârnă, iar eu, când am luat contactul cu pământul, mi-am luxat din cot mâna stângă. Cam așa a fost prima oară…
Ana Magdin: Cum este Corin Romanescu când iubește…?
Corin Romanescu: Atunci când Corin Romanescu iubește, e mai mult decât un gest sau o implicare. Până în final, este decizia fiecăruia de a oferi tot ce are mai bun femeii cu care este gata să împartă totul, și masa de dimineață, cina și fiecare dorință ascunsă, fricile și planurile de viitor. Atunci când bărbatul iubește, femeia, în cazul meu, soția, este fericită. Pentru că dragostea se transformă în motive de fericire. Când bărbatul iubește, femeia e împlinită. Pentru că fiecare gest e pornit din inimă și cu asta spui totul. Când bărbatul iubește, femeia vrea să fie alături. Pentru că cel mai mult pe un om îl ține aproape gândul că și azi și mâine și în fiecare zi va fi bine, va fi dragoste. Iubirea îl schimbă pe un bărbat, fie el cel mai dur. Iubirea motivează un bărbat. Un bărbat va căuta un an, zece ani, o viață femeia iubită. Iar când o va găsi, o va iubi cum nu a iubit niciodată. Iar femeia va simți asta pe deplin.
Ana Magdin: Cum și când ați cunoscut-o pe frumoasa dvs soție?
Corin Romanescu: Eram în timpul programului și întâmplarea a fost să mă deplasez într-o vizită de lucru într-o instituție de învățământ din zona Floreasca, Sectorul 2, București, instituție în care, în ziua respectivă, soția mea își desfășura activitatea. Când am cunoscut-o pe Cristina, am știut din prima secundă că va fi soția mea, deoarece așa mi-am dorit, așa am visat să am o soție, cu o înfățișare și un caracter cum îl are soția mea. Vă marturisesc și întăresc acest lucru, că așa mi-am dorit din inimă să fie soția mea, iar bunul Dumnezeu mi-a îndeplinit această dorință așa cum mi-a îndeplinit orice i-am cerut.
Ana Magdin: De câți ani sunteți împreună, cum este conviețuirea în doi?
Corin Romanescu: Suntem împreună de aproximativ 15 ani. În data de 13 septembrie, 2003, a avut loc cel mai frumos eveniment din viața mea, într-un loc deosebit din Sectorul 2, București. Această dată de 13, este o dată care îmi poartă noroc. Căsătoria presupune implicit conviețuirea a doi oameni care pretind că se iubesc, se respectă, se doresc și se potrivesc ca stil de viață, prezența unuia față de celălalt îmbogațindu-le viața și făcându-i cât mai fericiți. Pentru ca relația de cuplu să funcționeze, e nevoie să faci mici concesii și să accepți că unele lucruri nu pot fi schimbate. Trăind cu cea pe care o iubești, se înțelege că totul aparține amândurora. În familie, în colectivităţi, oamenii transmit idei, gânduri, sentimente, îşi cunosc semenii şi îşi respectã problemele numai comunicând. Comunicarea, înţeleasã în sensul sãu larg, devine esenţialã, fundamentalã atât pentru viaţa familială cât şi pentru cea socialã a fiecarui om.
Ana Magdin: Cu ce se ocupă soția dvs? Cât de important este ajutorul domniei sale în bunul mers al afacerilor?
Corin Romanescu: Despre soția mea se știu puține lucruri, iar acest lucru este din cauză că nu am dorit să o expun public. Cristina Romanescu, e o prezență plăcută. Eu sunt mândru de soția mea. Soția mea, a absolvit Universitatea București – Facultatea de Litere și este profesor. În momentul de față, este Director de Vânzări într-o Companie de Publicitate, companie care își desfășoară activitatea în București. Vă mărturisesc că soția mea a fost tot timpul alături de mine și am simțit sprijinul ei în absolut tot ceea ce am realizat. Noi îi mulțumim bunului Dumnezeu că suntem o familie împlinită din toate punctele de vedere.
Ana Magdin: Aveți o soție foarte frumoasă, cum se întreține?
Corin Romanescu: Frumusețea se reînnoiește permanent și cu cât avem grijă să o facem mai des și cu mare atenție, cu atât noutatea ei este mai binefăcătoare pentru familia noastră. Trebuie mereu să căutăm acel lucru care să mențină relația de familie vie. Cele mai eficiente metode pentru a avea o relație super fericită sunt și foarte simple și una din ele este că atât soția cât și soțul, să aibă credință în Dumnezeu, să fie frumoși, îngrijiți, să se întrețină corespunzător atât din punct de vedere al alimentației cât și al mișcării fizice.
Ana Magdin: Când au venit pe lume copiii dvs minunați? Ce amintiri aveți de când ați devenit tătic?
Corin Romanescu: Maria, a venit pe lume în data de 13 mai, 2005, ora 09:35. S-a născut la maternitatea Filantropia din București, iar cel care s-a ocupat de supravegherea nașterii Mariei, a fost domnul Prof. Dr. Gheorghe Peltecu – Directorul Spitalului Flinatropia, căruia îi mulțumesc mult pentru atenția și grija pe care și-a manifestat-o față de soția mea pe parcursul sarcinii cât și în timpul nașterii prin cezariană.
Ioana, a venit pe lume în data de 05 octombrie 2007, ora 09:35. S-a născut la maternitatea Filantropia din București, iar cel care s-a ocupat de supravegherea nașterii Ioanei a fost tot domnul Prof. Dr. Gheorghe Peltecu – Directorul Spitalului Flinatropia, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru atenția și grija pe care și-a manifestat-o față de soția mea pe parcursul sarcinii cât și în timpul nașterii prin cezariană.
Andrei, a venit pe lume în data de 26 iunie, 2012, ora 09:30. S-a născut la maternitatea Regina Maria din București, iar cei care s-au ocupat de supravegherea nașterii lui Andrei a fost domnul Dr. Ioan Pârvu și domnul Dr. Sammouh Kaiss –Spitalul Regina Maria, cărora le mulțumesc mult pentru atenția și grija pe care și-au manifestat-o față de soția mea pe parcursul sarcinii cât și în timpul nașterii prin cezariană.
Toți cei trei copii, Maria, Ioana și Andrei, au primt la naștere nota 10.
Toți cei trei copii, Maria, Ioana și Andrei, sunt în prezent copii de nota 10.
Și toti cei trei copii, Maria, Ioana și Andrei, vor ajunge fiecare în domeniul lui profesional și personal de nota 10, pentru că sunt binecuvantați de Dumnezeu.
Ana Magdin: Care sunt principiile dvs de bază în această viață?
Corin Romanescu: Eu mi-am format câteva principii sănătoase de viaţă, câteva pentru fieare parte a mea (minte, corp şi suflet) şi unul care să le cuprindă pe toate trei. Sunt conştient de faptul că sunt alcătuit din minte, corp şi suflet. Trebuie să alegi să mănânci acea hrană care crezi tu că le împlineşte pe toate cele 3 (minte, corp şi suflet). Pentru o funcţionare corectă a corpului meu am nevoie de o hidratare corespunzătoare. Ştiu că dacă nu beau suficientă apă, creierul meu se deshidratează, şi odată deshidratat, îi va transmite corpului meu mesaje eronate. Dacă ţi-e foarte poftă de un anumit aliment, consumă-l negreşit. Probabil conţine ceva ce îţi lipseşte. Atunci când mănânci ceva de care corpul tău are cu adevarat nevoie vei simţi imediat beneficiile şi aportul de energie. E important să te împrieteneşti cu tine, să te accepţi aşa cum eşti. Vrei mai multă energie, mai multă bucurie şi să fii mai frumos, mai plin de viaţă? Atunci, manâncă mai sănătos, mai natural, înlocuieşte toate chimicalele din viaţa ta cu variantele lor naturale, trăieşte în armonie cu natura şi cu ce-a lăsat Dumnezeu. Recunoaşte pe Dumnezeu, pe Domnul Isus Hristos ca Domn și Mântuitor al vieții tale personale, el mereu te îndrumă spre calea cea dreapta, spre menirea pe care o ai în această viaţă. Nu crede că te-ai născut întâmplător, tu te-ai născut ca să înveţi şi să evoluezi, iar prin ceea ce tu faci îi motivezi şi îi inspiri şi pe cei de lângă tine. Nimic nu e întâmplător, dar cand ajungi să îţi dai seama de asta, abia atunci înţelegi că Dumnezeu face parte din tine, iar prin vocea ta interioară, prin intuiţia pe care tu o ai, El te ghidează spre scopul vieţii tale. Făcând ceea ce îţi place să faci, făcând totul din pasiune şi dăruire, îţi realizezi menirea ta în această viaţă şi evoluezi spiritual. Acceptă şi dă-ţi voie să faci lucrurile care îţi dau cu adevărat bucurie, îţi ung sufletul şi opresc timpul în jurul tău. Selectează-ţi sursele de informare şi înconjoară-te de oameni pozitivi, de oameni cu rezultate bune.
Renunţă şi evită la a-ţi mai umple mintea de gânduri negative, care te împiedică să acţionezi. Dacă ai un scop, un vis pe care vrei să îl îndeplineşti, trebuie să îţi umpli mintea doar cu gânduri şi informaţii care te susţin în acest sens. Învaţă să selectezi şi să-ţi păstrezi doar gândurile care te susţin. După ce renunţi la a-ţi mai îmbâcsi mintea de gânduri negative, încet-încet o să răsară soarele şi pe strada ta. Vei vedea cum gândurile ţi se limpezesc şi dorinţele tale încep să prindă contur. Vei avea mai mult chef de acţiune şi vei fi mai plin de entuziasm. Descoperă şi foloseşte puterea afirmaţiilor pozitive. Afirmaţiile pozitive au o putere extraordinară dacă sunt repetate regulat şi formulate corect. Odată zise, îţi dau mai multă energie, bucurie, entuziasm şi încredere în tine. Te ajută să acţionezi! Afirmaţiile pozitive le poţi aplica atât în tratarea corpului, cât şi în liniştirea sufletultui. Te ajută să-ţi dobândeşti sănătatea şi să-ţi regăseşti libertatea, pacea şi liniştea interioară. Cam acestea sunt o parte din ideile mele vis-a-vis de noţiunea de principii sănătoase de bază pentru o evoluţie sănătoasă şi o viaţă frumoasă, plină de bucurii şi împliniri. Această listă de principii sănătoase este o listă deschisă, o listă la care mereu se adaugă alte şi alte principii sănătoase, care să te ajute să te bucuri de ceea ce trăieşti, de frumuseţea vieţii. Dacă vrei mai mult, dacă vrei altceva, fă o schimbare în mentalitatea şi în comportamentul tău.
Ana Magdin: Ce vreți să spuneți oamenilor și nu le-ați spus niciodată?
Corin Romanescu: Le mărturisesc că sunt un om împlinit, care, până astăzi, a reușit să faca ceva în viața lui atât profesional cât și personal.
Cu această ocazie, le mulțumesc încă odată părinților mei, dascălilor mei și bunului Dumnezeu.
Ana Magdin: Un gând pentru bărbații de pretutindeni!
Corin Romanescu: Două virtuţi ar trebui să nu le pierdem niciodată: curajul de a ne înfrunta propriile slăbiciuni şi puterea de a ne trăi propriile emoţii.
Ana Moroșanu Magdin
Ana Moroșanu Magdin