RomâniaVipPress, vă dorește un Paște Fericit, tihnă și iubire!

Ediție Specială de Paște!

O parte dintre prietenii și colaboratorii RomâniaVipPress, își spun gândurile pentru dvs, cum sărbătoresc Învierea Domnului, artiști, primari, oameni de afaceri, sportivi, povestesc despre tradiții și obiceiuri din diferite zone ale României, dar și cum petrece fiecare acasă, această mare sărbătoare pentru lumea creștină!

Tot ceea ce vom citi în această Ediție Specială de Paște, să fim siguri că sunt lecții de viață!

 

 

Adi Manolovici- unul dintre cei mai buni chitariști din lume! Deține Academia de Rock-Adi Manolovici!

Pentru mine, Învierea Domnului este o sărbătoare specială, mai puțină distracție, mai multă meditație… este o sărbătoare a sufletului, un moment în care analizez în înterior, în adâncul sufletului meu, tot ce am făcut greşit în decurs de un an, tot ce pot modifica în bine de acum încolo, un moment în care cer iertare celor cărora le-am greşit, iar „distracția”, dacă se poate spune aşa, se rezumă la un ou ciocnit după ora 12, după slujba Învierii şi la un pahar de vin roşu. Nu sunt de acord cu îmbuibarea, cu mâncare şi băutură care se practică în prezent, iar tradiția mielului sacrificat nu există în familia mea. De altfel, noi ținem sărbătoarea Învierii Domnului, nicidecum Paştele care este o sărbătoare semită şi nu aparține tradițiilor româneşti.

Fac un apel pe această cale către toți oamenii credincioşi şi miloşi: Opriți măcelul mieilor nevinovați, sacrificați în zadar în numele Domnului !

Sărbători luminate şi Hristos a Înviat !

 

 

ing. Ioan Bogdan Codreanu, primar în localitatea Pojorâta, jud. Suceava

 

Învierea Domnului Iisus Hristos este cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Fiecare dintre noi așteaptă Sfânta Înviere cu mare bucurie dar și cu emoție.

Perioada Postului Mare ne pregătește pentru bucuria Învierii, fiind un prilej de înnoire sufletească, de iertare, de împăcare unii cu alții.

După patruzeci de zile de urcuș duhovnicesc vine săptămâna Patimilor când zic: Doamne, eu sunt cel ce m-am lepădat de Tine, eu sunt cel ce te-am vândut, eu sunt cel ce te-am răstignit, la bunătatea Ta nădăjduiesc, lumina Sfintei Învieri să-mi lumineze sufletul.

În noaptea Sfintei Învieri gospodarii se îndreaptă spre Biserică. Gospodinele și-au pregătit, din vreme coșurile cu diferite produse, care sunt sfințite la terminarea slujbei. Din acest frumos coș nu lipsesc pasca cu brânză, ouăle roșii, diferite produse din carne de porc (preparate la tăierea porcului de Crăciun), păstrăv afumat sau prăjit, diferite dulciuri. Coșul este acoperit cu prosoape țesute, care au o cromatică sobră.

Sfintele Paști le petrec în familie. Amintirile cele mai frumoase, din perioada copilăriei sunt:

  • spălatul de dimineață în cele trei zile cu ou roșu și ban de argint, simbolul fiind cel al sănătății și purității,
  • umblatul după ouă roșii, copil fiind intram în casa rudelor sau vecinilor spunând ,,Hristos a înviat”, gazda oferea un ou roșu, la plecare le uram Sărbători fericite. Între copii era o adevărată concurență, pornind de la mulțimea ouălor primite.

În zona Bucovinei, gospodarii întâmpină această Sfântă Sărbătoare prin primenirea gospodăriilor dar mai ales prin pregătirea sufletului (prin post, spovedanie și primirea Sfintei Împărtășanii). După terminarea slujbei din noaptea Învierii, în curtea Bisericii gospodinele și gospodarii satului se așează în formă de cerc, punându-și în fața lor coșurile frumos ,,gătite”. Preotul trece, sfințind cu aghiazmă coșurile pregătite pentru acest eveniment. Credincioșii donează ouă încondeiate preotului paroh. Se împarte anafora, apoi fiecare credincios se îndreaptă spre locuința sa. Ajunși acasă se pregătește masa, luându-se anafora, apoi gustând din produsele sfințite.

Un obicei uitat este jocul Hapucul asemănător jocului Oina, care se juca în zilele de Paști, în curtea Bisericii, după amiaza. Participau băieți și fete de vârstă școlară cât și feciori constituiți în echipe. Hapucu (mingea) era confecționat din păr de vită rezultat în urma țesălatului. Paleta (bota) era confecționată din lemn .

Un alt obicei de Paști, dispărut astăzi, era ,,udatul” fetelor. Fetele erau stropite, de către flăcăi, cu apă sau parfum Fetele dăruiau, în schimb, ouă încondeiate. Udatul de Paști, era ca un rit de purificare, a unei renașteri, (vezi ,,Pojorîta Bucovinei, file de istorie”, de Viorica Cernăuțeanu, pagina 465).

În ziua Învierii Domnului, în familia mea, masa cuprinde produsele ce au fost în coșul pregătit pentru sfințire: pasca cu brînză, diferite preparate din carne de porc, ouăle roșii, sfecla cu hrean, diferite dulciuri.

Învierea Domnului Iisus Hristos să ne aducă pace sufletească, sănătate, armonie și binecuvântări duhovnicești.

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

Mircea Dinescu- poet, scriitor și publicist român, gazdă a emisiunii „Politică și delicatețuri”, de la TVR1

Paștele, mă prinde anul acesta la Cetate, alături de Matilda Pascal Cojocărița și de soțul ei, Ștefan Cigu, desigur, invitații mei din ediția specială de duminică, 28 aprilie, la Politică și delicatețuri. Le voi găti preparate tradiționale „reinventate” într-o manieră proprie și vom savura un pahar de vin pe malul Dunării. Vom avea și muzică, de la Gorj vine prietenul emisiunii noastre, Constantin Lătărețu, împreună cu taraful său, așa că, va ieși o petrecere pe cinste, pe care o puteți urmări la tvr1, de la ora 17:00!

 

 

 

 

 

 

 

Clara Popescu-Președinte Asociația România la Fc Romania Wien&Romania Kultur und Sportverein- Viena-Austria

 

Dragă Ana, dragi prieteni,

Mă bucur, să ne reîntâlnim la RomâniaVIP Press în pragul unei sărbători cu o semnificație deosebită  în viața tuturor creștinilor, și anume, Sărbătoarea Paștelui. Această mare sărbătoare a creștinătății a adus omenirii speranța mântuirii și a învierii. Pentru mine, Sărbătorile Pascale 2019 vin la pachet cu o mare bucurie profesională. O frumoasă sportivă, Andreea Minescu Dragan, din clubul nostru SV Kahlenberg, a câștigat medalia de bronz în Austria și aurul în Viena la disciplina olimpică 20 km race walking. Este ceva care îmi bucură sufletul și am ținut neapărat să împart cu tine și cu cititorii RomâniaVIPPress , această realizare. În Noaptea Sfântă a Învierii, nu voi fi în Viena dar ca toți românii o să am mâncare tradițională pe masă. În fiecare an de Paște am impresia că noi oamenii ne încărcăm cu optimism de la învierea verde a naturii, și asta este o magie.

Dragi români de pretutindeni, vă doresc ca Sărbătorile Pascale 2019 și Învierea Mântuitorului să vă umple sufletul de lumină, ochii, de lacrimile bucuriei și a reușitei, mintea de gânduri bune, casa de belșug și inima de iubire.

Vă doresc sărbatori fericite!

 

 

 

 

Corin Romanescu-Antreprenor român

Paștele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creștine, care comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos,  Fiul lui Dumnezeu.

Paștele a fost si a rămas una dintre cele mai importante sărbători de familie, adică implică, în primul rând, credința, dar este și sărbătoare  și reuniune de familie.

Ca orice sărbătoare importantă pentru români, Paștele este marcat, în fiecare an, de numeroase tradiții și obiceiuri care îl însoțesc. Cu toate acestea, există tradiții la care ținem cu toții, indiferent de zona în care ne găsim.

Spre exemplu, în toată țara se obișnuiește să întâmpinăm o sărbătoare așa mare cum e Paștele printr-o curățenie generală a casei. Aceasta nu are doar un rol practic, ci și un rol simbolic, mai ales în contextul în care mulți români țin postul Paștelui: curățirea, fizică și spirituală, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului Isus Hristos și pregătirea pentru a primi “lumina” în case și în suflet.

Cu prilejul acestei sărbători importante doresc să transmit un mesaj romanilor de pretutindeni și anume, Fie ca lumina Învierii Mântuitorului nostru Isus Hristos să vă inunde casa de bucurie şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

 

 

 

Flora Năstase-Regina blănurilor din România

Eu nu știu să trăiesc altfel!”

Sunt nepoată și strănepoată de preoți, ctitori de biserici, unul în Pitești, biserica veche, Sfântul Vasile, și, celălalt, în București, biserica Sfântul Andrei. Am copilărit lângă bunicii mei și am stat împreună până la 18 ani. Deci…, eu așa sunt și așa exist, nu știu altfel: sărbătorile vieții sunt sărbătorile sufletului meu. Le aștept cu emoții de fiecare dată, cu dragoste și respect, cu credință și smerenie, reale, nu false. Eu chiar știu ce înseamnă asta. Cele trei sărbători ale vieții mele sunt Paștele, Crăciunul și Floriile. Paștele și Crăciunul sunt esența existenței noastre, a omului. Nu există sărbătoare mai mare decât sărbătoarea Domnului nostru Iisus Hristos. Nu țin tot postul, postesc miercurea, vinerea și Săptămâna Mare. Înroșesc ouăle joia, când sângele Domnului a înroșit ouăle din coșul Mariei Magdalena, care se afla la picioarele lui. Numai roșii, nu galbene, nu verzi, nu albastre, nu pictate, Nu cu mărgele. Nu ne jucăm cu sângele Domnului. Ne putem juca oricând în restul timpului. Sâmbătă fac cozonacii și pregătesc mâncarea. Numai miel. Este jertfa noastră, așa cum Mântuitorul s-a jertfit pentru noi. Merg la Denia Mare de joi, cele douăsprezece Evanghelii, și la Prohod, unde, dacă nu mi se face rău, cânt toată slujba. Nu mormăi, nu cânt în gând, nu asist, ci cânt cu toată puterea pe care o mai am toată slujba. Uneori,  aproape leșin, dar, totdeauna am putut sfârși slujba. Sigur trec și pe sub masa pe care este epitaful Mântuitorului. Nu îmi este frica să sărut picioarele Mântuitorului, nu mă îmbolnăvesc, nimeni nu s-a îmbolnăvit la biserică. Sâmbătă noaptea merg la Slujba Învierii, unde, cânt cu toată puterea mea, Hristos a Înviat ! Nu mormăi, nu cânt în gând , nu tac, nu sunt spectator. Nu râd și nu vorbesc. Sunt înconjurată de oamenii pe care îi iubesc cel mai mult. Nu stau la biserică până dimineața, nu iau Paști, pentru că nu sunt destul de curată sufletește pentru asta. Venim acasă și ne așezăm la masa pe care am pregătit-o întru Slava și bucuria Învierii Mântuitorului. Nu este chef, nu petrecem, ne bucurăm. Hristos este printre noi, este cu noi, iar toată osteneala mea a fost întru Slava Lui. A doua zi, împart din tot ce am pregătit. Dumnezeu este rațiunea existenței noastre. Oriunde m-aș afla, mă întorc acasă pentru această sărbătoare. Este modul meu de a mulțumi pentru toate darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra mea. Așa am trăit de când mă știu. Nu știu să fac altfel. Tot ceea ce fac și tot ceea ce pregătesc este mica mea jertfa pentru El. Dumnezeu este adevărul, calea, ade

vărul și viața.

 

 

George Rotaru-artist

În fiecare primăvară așteptăm cu nerăbdare și dragoste sărbatoarea Sfintelor Paști. În aceste zile doresc din suflet tuturor românilor de pretutindeni multă sănătate, pace în suflet, să-și ajute semenii, să fie alături la bine și la greu!

Hristos a Înviat !

 

 

 

 

 

 

Maria Nagy-artistă

În copilărie, am petrecut mereu sărbătorile de Paşti în sânul familiei, deci, împreună cu părinţii şi cu surorile mele. Îmi mai aduc aminte de şirul evenimentelor de dinainte şi de după Înviere. Toată comunitatea romano-catolică din Remetea, satul meu natal din judeţul Harghita, se pregătea trup şi suflet, parcurgând sufleteşte toată etapa prin care a trecut Hristos de la Duminica Floriilor până la Înviere. De exemplu, în biserică era un fel de statuie care înfăţişa trupul lui Hristos, răstignit pe cruce. În Vinerea Mare, această sculptură, mereu era acoperită cu o pânză neagră, şi era dezvăluită abia cu ocazia Învierii. Mai târziu, când am mai crescut puţin, în viaţa noastră, a fetelor, sărbătoarea a căpătat şi o altă nuanţă, puţin mai „lumească”, chiar dacă într-un fel şi acest obicei, această tradiţie la care mă refer, are rădăcini creştineşti: luni, a doua zi de Paşti, noi, fetele, îmbrăcate în hainele noastre cele mai frumoase, aşteptam să vină băieţii să ne stropească cu apă de colonie sau spray, iar în schimb primeau de la noi ouă roșii, prăjituri, bani, etc. Iar mai târziu, când am crescut şi mai mult, pentru tinerii din sat, centrul evenimentelor legate de această sărbătoare îl constituiau balurile organizate în duminica Paştelui, unde, ne întâlneam, ne distram şi se năşteau poveşti de dragoste… Ce vremuri!! A început să ne preocupe din ce în ce mai puţin latura religioasă a sărbătorii.

Mai târziu – după cum mulţi dintre voi o ştiţi foarte bine – am trăit în străinătate, într-un anturaj în care sărbătorile noastre creştine (cum ar fi Paştele sau Crăciunul) nu au însemnat nimic pentru nimeni. Ani de zile, la rând, le-am petrecut singurică, într-o cameră de hotel, departe de familie, de prieteni şi de toţi cei dragi mie. Era un chin pentru mine!!! Nu vreau să exagerez, dar, sinceră să fiu, de multe ori mi-a trecut prin minte, că într-un fel, la o scară mai mică, fireşte, am avut ocazia de fiecare dată să trec prin acel sentiment al singurătăţii imense, prin care a trecut cu siguranţă şi Iisus în Grădina Ghetsimani, părăsit fiind de discipolii săi. Tocmai de aceea, pentru mine, a însemnat o adevărată ÎNVIERE, când, după ani de zile am avut ocazia prima dată să petrec iarăşi sărbătorile de Paşti în cadrul familiei mele!!! Chiar acum, se împlinesc 20 de ani, de când sărbătorim iarăşi împreună ACASĂ LA MINE, şi – ca de fiecare dată – „invitata mea de onoare” va fi MĂMICA

MEA!!! La noi, la Remetea, oamenii respectau mereu cu stricteţe toate tradiţiile legate de Paşti, dar pentru mine, abia acum, de când m-am întors în Europa, au devenit şi mai dragi!!! Tocmai de aceea, n-aş renunţa la ele pentru nimic în lume!!! Particip la procesiunea organizată în Duminica Floriilor, zile întregi fac curăţenie mare în casă, gătesc multe mâncăruri (pulpa de miel nu lipseşte niciodată din meniul de Paşti!!), fac prăjituri, cozonac, vopsesc ouă…  De multe ori mă gândesc la o vorbă care se spune la noi în popor: în orice nenorocire se ascunde o sâmbure de noroc!! Nenorocirea mea a fost că am stat atât de mulţi ani departe de ţară, de familia mea, dar ulterior am realizat că tocmai astfel am învăţat să preţuiesc tot ce am „pierdut” pentru o vreme!! Îi

mulţumesc lui Dumnezeu pentru darul redescoperirii lor şi pentru reapropierea mea de EL!! Slavă Domnului că nu m-a lăsat să mă îndepărtez de tot de El, m-a căutat, chemat şi primit în braţele Lui cu o iubire imensă atunci, când am avut cea mai mare nevoie de El. Astfel, am cunoscut puterea infinită a Învierii Lui, care îmi cuprinde tot trupul, sufletul şi viaţa mea, m-a trezit, m-a revigorat şi înviat la o nouă viaţă minunată!!! Şi chiar dacă şi tradiţiile au căpătat un rol important în viaţa mea, mult mai important pentru mine a devenit spiritul sărbătorilor, sensul lor, iubirea, speranţa pe care le emană, şi aducerea aminte de Cel care şi-a dăruit viaţa pentru noi, inclusiv şi pentru mine, pentru mântuirea mea! Mai mult decât atât, Paştele pentru mine nu mai înseamnă numai ocazia să îmi aduc aminte de cele întâmplate cu 2.000 de ani în urmă, ci şi o minune care poate să se întâmple în fiecare zi în viaţa noastră dacă Îl primim în suflet.

Vreau să vă mai spun, că, pentru mine, în plan artistic, profesional…, s-a produs o Înviere și,   surpriza mea, da, este ca o ÎNVIERE…am așteptat 30 de ani ca să am o melodie scrisă pentru mine, sau măcar să nu fie un COVER , să nu mai fiu comparată nici cu Tina, nici cu Bonnie…, să fiu eu însumi…, Maria Nagy! Miracolul s-a întâmplat, am înregistrat zilele acestea o melodie minunată, tristă și cu un mesaj în care mulți dintre noi ne regăsim..! Se intitulează ” CE VĂ PASĂ ” ? !  Muzica este scrisa de Löbel Andrei Rudolf, muzician născut în Agnita și stabilit în Germania. Versurile de Cris Alin și Eliza Elisabeth de la Radio Power Love. Mai revin cu o surpriză…., am REÎNREGISTRAT o melodie mai veche, scrisă chiar de Petre Magdin, care se intitulează „ECOU DE ROUĂ „,  text de Eugen Dumitru. Deci, Dragii mei PRIETENI, ne revedem curând în România !

Ana, ție ți-am trimis piesa ca să o asculți, știu că ți-a plăcut foarte mult, mi-ai spus asta după ce ai ascultat-o…!

Ana Magdin: Am ascultat piesa…, dragă Maria, mi-ai trimis-o așa ca pe un dar sufletesc și apreciez mult acest gest al tău…,  este pur și  simplu, superbă…, mai multe nu voi dezvălui, pentru că, vreau ca oamenii, fanii tăi, să o asculte și, cu siguranță, ceva bun în sufletele lor se va schimba! Această melodie, este cu un mesaj care va trezi spiritul celor rămași prea mult timp în întuneric…! Sunt sigură că această piesă va ridica foarte multe semne de întrebare celor cărora cam nu prea mai le pasă…! Dar…, înțeleg că mai vrei să spui ceva…!

Maria Nagy: Da…, vreau să mai spun, că, nu în ultimul rând, pentru mine este un fel de Paşte, un fel de ÎNVIERE de fiecare dată când am ocazia să cânt!!

Dragii mei PRIETENI, FIE CA SFÂNTA SĂRBĂTOARE A ÎNVIERII DOMNULUI SĂ VĂ ADUCĂ CELE 4 TAINE DIVINE: ÎNCREDERE, LUMINĂ, IUBIRE ȘI SPERANȚĂ !

LINIȘTEA VINE DIN SUFLET, LUMINA VINE DIN INIMA FIECĂRUIA!

PAȘTE  FERICIT !

Cu drag, vă îmbrățișez,

Maria Nagy

 

Maria Grapini-europarlamentar

 

Pentru că suntem în pragul Sfintei sărbători de Paști, doresc să le urez tuturor românilor, multă sănătate, bucurii, iubire, înțelegere, putere de iertare, unitate și dragoste de țară!”

Un Paște fericit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marius Luca- Muzician la Organic Noise Experiment – ONE-  artist român stabilit la Montreal-Canada

Sărbătoarea Pascală, Învierea, sau Paștele, este, după opinia mea cea mai importantă sărbătoare creștină. Dacă nu crezi în Isus Cristos, și în Învierea Lui, nu crezi în viața veșnică, fapt care face existența futilă. Avem toți nevoie de această ancoră, lumină, nădejde, cum vrei s-o numești. Chiar dacă suntem practicanți sau nu. Este un timp în fiecare an când ne aducem aminte de patimile Lui, spre iertarea păcatelor noastre, și serbăm triumful vieții, Învierea!

 

 

 

 

 

 

Nicu Costache – artist

Pentru mine, Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, acel moment care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos!

Și în acest an, voi petrece Pastele acasa, alaturi de cei dragi, familia mea. Chiar dacă părinții mei nu mai sunt printre noi, încerc să păstrez tradițiile pe care ei le respectau an de an, chiar și acele vremuri în care acestea erau interzise. De la ei am învățat că Paștele nu este nici băutură, nu este nici mâncare, muzică sau dans. Bucuria  Învierii este petrecerea împreună cu cei pe care îi iubim. An de an, după terminarea curățeniei generale, trecem la pregătirea  bucatelor. În Joia Mare, vopsim ouă, împodobim casa cu flori și salcie, apoi, facem cozonacii, pasca și toate celelalte bucate specifice acestei sărbători, mai puțin friptura de miel. O să spun că nu îmi place carnea de miel, dar asta este doar  o scuza, pentru că, în realitate, nu suport ideea sacrificării mieilor. În noaptea Învierii luăm Lumina Sfântă și aprind  candela din micul meu altar, acolo unde va arde timp de trei zile. Dimineața, așa cum ne-a obișnuit mama de mici, obligatoriu mă îmbrac cu ceva nou, apoi, ne adunăm cu mic cu mare pentru a ciocni un ou și pentru a ne bucura de cele preparate.

A doua zi de Paști, voi merge la cimitir pentru a aprinde o lumânare părinților mei, bunicilor, fratelui meu, pentru a fi câteva momente alături de ei, chiar dacă în sufletul meu îi am clipă de clipă.

Îmi doresc ca flacăra Învierii să aducă speranță în sufletele tuturor românilor și să ne lumineze mintea!

 

 

 

Onu Pavelescu-artist, trupa „Micul Paris”-România!

Pentru mine, Paștele este un prilej de reunire a familiei, pe lângă faptul că reprezintă una dintre cele mai mari sărbători religioase. În fiecare an am stat acasă de Paște și am sărbătorit cu ai mei, ciocnind ouă roșii, gustând un drob, o ciorbă de miel, un cozonac și alte bunătăți specifice acestei sărbători. Un pahar cu vin bun nu lipsește de pe masă. Ne place să mergem în noaptea de înviere la biserică, să luăm lumină și să cântăm “Hristos a înviat”, ocazie cu care ne mai întâlnim cu prieteni și vecini… iar la întoarcere, stingem lumânările de tocul ușii. Este distractiv, mai ales pentru copii, să ne întrecem în spartul ouălor roșii. Din păcate (sau din fericire?) copiii mei nu mai sunt atât de mici dar tradiția și distracția se păstrează indiferent de vârstă.

 

Paștele, ca și Crăciunul, îmi amintesc de copilărie, de părinții și bunicii mei, de multe clipe frumoase petrecute împreună… parcă mai ieri.

 

Le doresc tuturor un Paște fericit, luminous, alături de cei dragi. Din păcate, românii din diaspora nu au mereu ocazia de a petrece sărbătorile acasă așa că lor le urez în mod special să aibă mereu motive de bucurie, de satisfacție și realizări care să compenseze și să le aline dorul de casă. Ori de câte ori amintesc de românii din diaspora, ma gândesc la revista RomaniaVipPress  și la sora mea stabilită în Zurich – Elveția.

Paște fericit tuturor!

 

 

 

Ovidiu Anton-artist, trupa Anton

Cu toate ca nu sunt o persoana religioasa, am perceput mereu aceste evenimente ca si traditii necesare unei comunitati si le-am imbratisat, deoarece eu cred ca avem nevoie de orice prilej care ne aminteste sa fim mai buni, sa luam o pauza de la tavalugul grijilor si agitatiei si sa fim mai aproape de oameni, de familie, de prieteni, cu zambet si armonie. Eu voi petrece Pastele in vizite dar si ca si gazda, cu familia si prietenii apropiati, ma voi bucura de oameni si de mancarurile traditionale specifice acompaniate de un vin bun, romanesc. Va doresc tuturor sa aveti parte de sanatate, liniste si bucurii alaturi de cei dragi!

Fie ca invie,

Fie ca se naste,

Cant rock de Craciun,

Cant rock si de Paste!

 

 

 

 

 

 

 

TUDOR PETRUȚ (Los Angeles)- foarte cunoscut în România, ca Șerban…, actorul din filmul Liceenii!

Au mai rămas doar două zile binecuvântate ale anului care știi că le vei petrece alături de cei foarte dragi,  ziua de Paști și seara de Crăciun. Fiind atât de departe de casă, șanse sunt, că ești alături de foarte puțini apropiați. Așa că, pentru noi, mai ales prânzul pascal, a devenit o oportunitate de a invita să sărbătorească alături de noi, prieteni români care nu au familie sau au venit mai de curând, și, care, altfel, poate că ar sărbători singuri. Ciocnind câte un ou și împărtășind gânduri pioase, recreem în jurul mesei, în buna tradiție strămoșească, atmosfera sacră de familie. Zilele de Paști ne reenergizează ca un vânt de primăvară, ne binecuvantează cu promisiunea unui an bun și plin de bucurii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlad Crețu-artist, trupa Supermarket-România

 

În preajma Sfintelor Sărbători Pascale, nutresc sentimentul de recunoștință pentru viața mea. Familia, Muzica și Prietenii sunt sursele mele de iubire și echilibru. Lor le dedic tot timpul meu. Liniștea sufletească predomină în această perioadă, când reflectez la ideea de iubire necondiționată, la iertare, la ascultare, înțelegere și învățare din greșeli. Vă doresc tuturor Sărbători Binecuvântate! Gânduri bune!

 

 

 

 

 

Nick Rădoi, milionarul român din America-om de afaceri

 

Pentru mine, pentru familia mea și pentru prietenii care vin la mine de sărbători, Paștele este un moment de împăcare sufletească, un moment în care mă gândesc la lucrurile bune și să binecuvântez familia mea și prietenii buni din viața mea, care mă iubesc și îmi sunt alături necondiționat! Găsim greu astfel de prieteni, cine are norocul să-i întâlnească, să facă orice ca să îi țină aproape! Asta înseamnă Paștele, să ne gâdim la bine și la oameni buni pentru sufletele noastre dar și noi să fim cât putem de buni cu cei care ne bucură sufletele! În aceste vremuri tulburi, oamenii renunță ușor la prieteniile bune, curate, aleg răul și de aceea sunt așa de nefericiți și tot timpul nervoși! Trebuie să fim buni, să ne gândim că Isus era bun, înțelegător, iubitor, la asta să ne gândim, să reflectăm profund și ne va fi măcar un pic mai bine în această viață!

Un Paște fericit, Ana Moroșanu Magdin, ție, familiei tale și prietenilor tăi, mult noroc și mulțumesc pentru această onoare de a fi la RomaniaVipPress!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

 

 

 

 

 

Părintele Calistrat

Mai întâi de toate, îi asigur pe toți românii noștri ortodocși și pe cei de acasă și pe cei din străinătate, din diaspora, de tot respectul, considerația și prețuirea, prin faptul că Sfânta Biserică Ortodoxă îi are în sfintele Proscomidii, în sfintele Liturghii, la toate sfintele Altare Ortodoxe ale neamului nostru. Le mulțumesc că nu au uitat de obârșia și vatra părintească, nu au uitat limba română, tradițiile, obiceiurile, țara și neamul. Să rămână statornici în credința Ortodoxă, să aibă grijă și de cele sufletești așa cum purtăm grijă și de cele materiale ale trupului. Să nu uităm că suntem urmașii lui Decebal, ai lui Ștefan, Vlad, Lăpușneanu, ai lui Mihai Viteazul, ai lui Brâncoveanu, ai lui Neagoe, ai lui Mircea și Matei Basarab, oameni care ne-au plămădit cu spada, cu plugul, cu dalta și cu toporul, cioplind altare lui Dumnezeu.

Să nu lepădăm atâta nor de mărturii și acte de vitejie care stau la temelia neamului românesc și formarea noastră ca neam creștin.

Biserica este mama neamului românesc, spune marele poet național, Mihai Eminescu.

Pentru că vine vremea pascală, a ceasului Învierii Domnului Hristos, să spunem tuturor românilor, „Hristos a Înviat”!

Să ne rugăm cântând:

„Învierea lui Hristos văzând, să ne închinăm Sfântului Domnului Iisus Hristos, unuia celui fără de păcat, că Acesta ne-a mântuit pe noi”.

 

George Cantea-artist

Dragii mei români de pretutindeni: Lumina şi căldura Paştelui să ne încălzească sufletele, să ne lumineze minţile, să ne deschidă inimile spre iubire, credinţă şi iertare. Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumuseţea tuturor lucrurilor care ne înconjoară şi să dăruim iubire celor dragi. Sărbători Fericite!

Paşte fericit!

Hristos a înviat!

Paşte Luminat!

Cu mult respect : George Cantea

 

Ana Moroșanu Magdin 

 

Distribuie