Răzvan Cojanu, campion mondial la box, invitat de la Monaco, la RomâniaVipPress!

La o cafea, online, cu Răzvan Cojanu, omul cu disciplină de campion, dar, și cu disciplină sufletească, nu rănește, nu întristează pe nimeni din afara ringului de box, este omul care, oricât ar fi de ocupat cu antrenamentele, este mereu acolo când îi adresez o întrebare, nu fuge și nu spune, nu, sau că are treabă și este ocupat! Familia, este Biblia vieții lui, dar, și prietenii sunt iubiți și respectați de Răzvan, este de o bunătate rară, nu calcă pe suflete, nu îngroapă relații de prietenie constuite în timp, și, nu omoară spiritul bunătății și al iubirii, care, sunt atât de greu de găsit în aceste vremuri!

 

„Am primit deja o oferta să boxez în Las Vegas, la sfârșitul lui August. Este adevărat, încă nu am acceptat-o, în continuare mă sfătuiesc cu echipa din Los Angeles/California, unde, eu, ar trebui să am stagiul de pregătire. Este o situație delicată și în California, din cauza pandemiei, unde, au dat restricții noi, inclusiv gym-utile de box sunt închise. Oferte de meci am și or să mai vină, dar totul depinde de noi, ca oameni, cum putem ajunge să ținem situația sub control. Încă există oameni forte iresponsabili, care nu țin cont de restricții (nu poartă mască etc). Oamenii nu vor sa înțeleagă că tu, prin a purta o mască te protejezi atât pe tine cât și pe ceilalți oameni din jur, lucru pe care li-l explic copiilor mei aproape în fiecare zi. Știu că e greu dar trebuie să facem un pic de efort ca să ne protejăm, pentru că, doar așa putem ține acest virus sub control și numărul îmbolnăvirilor să scadă!”

 

 

 

 

 

Ana Magdin: Dragă Răzvan, cum a fost cea mai grea perioadă a pandemiei pentru tine și pentru familia ta, mă refer la perioada de izolare?

Răzvan Cojanu:  Bună, Ana, te salut cu bucurie pe tine cât  și pe cititorii revistei tale. Situația creată de această pandemie ne-a învățat anumite lucruri pe care le știam, dar, poate, nu dădeam prea multă importantă. De exemplu, ne-a făcut să înțelegem ce înseamnă o familie cu adevărat, pe mine unul, m-a făcut să înțeleg că timpul acordat familiei mele nu era de ajuns și că timpul trece foarte repede iar eu am  pierdut anumite etape și momente foarte importante legate de copiii mei și de soția mea. Aceste luni de zile m-au făcut ca să-mi înțeleg mult mai bine soția și să fiu aproape de ea. Într-un cuvânt, relația noastră s-a schimbat în bine și a devenit mult mai puternică. Că au fost momente și încă sunt, în care ne-am dori să facem anumite lucruri, dar per’ total, această situație creată de pandemie nu pot spune că ne-a afectat foarte tare, ci, din potrivă, ne-a făcut să înțelegem că cel mai important lucru pe lumea asta, e FAMILIA și armonia ei. Într-un cuvânt, ne-a UNIT cu adevărat.

 

 

Ana Magdin: Îmi spuneai că îți este dor să dai un pumn:), ai început antrenamentele?

Răzvan Cojanu:  Da, ți-am spus “că mi-e dor să dau un pumn”, pentru că boxul este dragostea mea/o pasiune dusă la extrem de către mine. Antrenamentele mi le-am început și e adevărat că ele se rezumă la pregătirea fizică pe care o fac afară. Încă nu am intrat în gym-ul de box, din cauza restricțiilor. Sunt fericit că mă pot antrena afară, dimineața, în voie, iar tot antrenamentul se rezumă la alergare, box cu umbra și diferite antrenamente pentru condiție fizică, pe care le pot face liniștit în curtea casei mele. Suntem binecuvâtați să avem o curte foarte foarte mare, pe care o exploatăm la maxim.

 

 

Ana Magdin: Ce meci important ai anul acesta?

Răzvan Cojanu: Am primit deja o oferta să boxez în Las Vegas, la sfârșitul lui August. Este adevărat, încă nu am acceptat-o, în continuare mă sfătuiesc cu echipa din Los Angeles/California, unde, eu, ar trebui să am stagiul de pregătire. Este o situație delicată și în California, din cauza pandemiei, unde, au dat restricții noi, inclusiv gym-utile de box sunt închise. Oferte de meci am și or să mai vină, dar totul depinde de noi, ca oameni, cum putem ajunge să ținem situația sub control. Încă există oameni forte iresponsabili, care nu țin cont de restricții (nu poartă mască etc). Oamenii nu vor sa înțeleagă că tu, prin a purta o mască te protejezi atât pe tine cât și pe ceilalți oameni din jur, lucru pe care li-l explic copiilor mei aproape în fiecare zi. Știu că e greu dar trebuie să facem un pic de efort ca să ne protejăm, pentru că, doar așa putem ține acest virus sub control și numărul îmbolnăvirilor să scadă.

 

 

Ana Magdin: Care este alimentația ta pe perioada antrenamentelor, dar, și în general?

Răzvan Cojanu: Alimentația mea se schimbă total atunci când încep să mă antrenez. În general, încerc să mănânc sănătos și asta e referitor la toată familia mea. Când încep antrenamentele, meniul meu zilnic se schimbă total ca greutatea mea să înceapă să scadă iar eu să mă simt din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic. Când nu mă antrenez am anumite tipuri de mâncăruri la care poftesc ca să zic așa, dar nu exagerez cu ele. Îmi place foarte mult mâncarea tradiționala românescă, cât și diferite mâncăruri pe care le-am încercat în locurile pe unde am fost. Îmi place să gătesc și pot spune liniștit că o fac bine (martor serios soția mea). Atunci când gătesc mă simt relaxat și intru într-o altă lume. Un bucătar pe care îl urmăresc și mă inspiră foarte mult e  Gordon Ramsay, care, după părea, mea e unul dintre cei mai buni bucătari din lume. Sper să ajung să îl cunosc curând și poate gătim ceva împreuna.

Ana Magdin: Te simțeai mai bine în America, sau ești bine și la Monaco?

 

 

Răzvan Cojanu: Legat de noile reguli la box, s-au schimbat foarte multe. Țin legătura cu toată echipa mea din USA și ei mă informează în legătură cu toate schimbările care apar în box. Galele de box, acum, în Vegas, se fac într-o “bubble” ( o bulă unde intră numai boxeurii, echipele acestora care se rezumă doar la doi antrenori în colț și arbitri). Meciurile se fac fără public, în schimb, sunt televizate. Nu știu cum o să fie schimbarea asta dar cred că nouă, ca sportivi, o să ne lipsească “fiorul” publicului în care spectatorii aveau și ei rolul lor. După următorul meci, o să vorbesc cu tine și o să analizăm împreună cum a fost. Legat de noile reguli în box, eu îți spun doar ce am fost informat. Mi-e dor să revin în ring, și de nivelul de adrenalină ridicat, pe care îl simți doar atunci când ești în ring și ești față în față cu adversarul, iar meciul, e gata să înceapă.

 

Ana Magdin: Când ai ajuns la Monaco, te amuzai și îmi spuneai că te duci diminețile să îți bei cafeaua în Italia, împreună cu soția ta! În America, unde aveai evadări de duminică cu familia ta?

 

 

 

Răzvan Cojanu: Ideea e că pe unde am fost și am locuit ne-am făcut făcut viața pe cât se poate de frumoasă. Am avut un noroc incredibil să locuim în niște țări/orașe minunate, pe unde ne-am îndrăgostit efectiv de anumite locuri și am întâlnit foarte mulți oameni minunați. În America /California viața era foarte activă, chiar agitată, iar în Week-end, timpul petrecut cu familia era foarte important. Avantajele din America erau ca oceanul era la 25 de minute de noi iar muntele “Big Bear” la 2 ore. Suntem binecuvântați că am avut ocazia și putem merge oricând în astfel de locuri.

 

Ana Magdin: Cum este toată perioada aceasta pentru tine, din punct de vedere profesional, te afectează, ești bine…, cum ești?

 

 

Răzvan Cojanu: Din punct de vedere profesional, această pandemie creată are avantaje și dezavantaje: dezavantajul este că mi-a lipsit și încă îmi lipsește gym-ul de box, avantajul a fost mai mult timp petrecut alături de familie. Una peste alta, nu pot spune că sunt foarte afectat, deoarece, momentan, sunt în Luxembourg cu familia și ne simțim foarte bine. “Life it’s a journey”, Ana, și tu înțelegi foarte bine lucrul ăsta. Mă consider binecuvântat de Dumnezeu și în același timp, foarte norocos. Am doi băieți frumoși și o soție minunată de care mă leagă niște amintiri nemaipomenite.

Ana Magdin: Unde vei fi toată vara?

Răzvan Cojanu: Probabil, toată vara o să mi-o petrec în Luxembourg împreună cu familia mea. Aici, locuiește sora soție mele, Laura și soțul ei Daniel care sunt niște oameni minunați. În ciuda pandemiei, am redescoperit cel mai important lucru, și aici, mă repet, este FAMILIA.

 

Ana Magdin: Îți dorești să rămâi la Monaco, sau după o vreme, te reîntorci la Los Angeles?

Răzvan Cojanu: Nimic nu este mai important decât fericirea și bunăstarea familiei. Ana, crede-mă, că pentru mine, toate locurile unde am fost nu înseamnă nimic dacă familia mea nu e fericită. În concluzie, încă nu-ți pot da un răspuns concret. Încă descoperim noi locuri și încercăm să ne obișnuim cu diferite culturi. Momentan, am o părere foarte bună despre Luxembourg și plănuim să ne luăm o casă aici. Timpul le va decide pe toate. Important este ca noi, ca familie, să fim fericiți. Boxul mă ține legat de America, patria boxului, ca să zic așa, dar pentru mine, la momentul acesta, prioritate au familia și viața noastră privată.

 

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Răzvan Cojanu: Românilor de pretutindeni le doresc multă sănătate și să treacă cu bine peste toate încercările vieții. Purtăm cu mândrie peste tot în lume culorile steagului și îmi doresc ca toți românii de pretutindeni să fie mândri că sunt români. Îți mulțumesc, Ana, pentru interviu. Numai bine îți doresc! Cu drag Razvan Cojanu.

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie