Dr. Cristian Rachitan!

Un interviu de mare suflet cu Dr. Cristian Rachitan, stabilit la New York,

„Caut in permanenta sa fiu de ajutor celor din jur, si reusesc acest lucru. Aceasta imi da senzatia ca ma unesc cu Divinitatea!”

 

14237606_1340705205972391_2836149399817129535_n

Ana Magdin: Dle Dr. Cristian Rachitan, de cat timp sunteti stabilit in America?

Dr. Cristian Rachitan: Dupa mai multi ani  de peregrinari, cautari si studii in diversele culturi ale Asiei, in ceea ce priveste modalitatile stravechi folosite in acele tinuturi pentru a restaura sanatatea oamenilor, am revenit in America  in 1989.

 

Ana Magdin: Se spune ca erati unul dintre medicii personali ai lui Nicolae Ceusescu! Ce fel de pacient era fostul presedinte si care erau bolile de care se temea?

Dr. Cristian Rachitan: Este o eroare. Desi se intentiona si se depuneau eforturi in acest sens, nu am apucat sa il tratez pe Nicolae Ceausescu, deoarece am parasit tara, ajutat fiind de o buna prietena. Am aflat ulterior, ca plecarea mea,  a iscat o neliniste politica.

10711006_849974581712125_290913294540685013_n

Ana Magdin: Sunteti un barbat rasfatat, se pare ca ati fost cerut in casatorie de o frumosa doamna de la Casa Alba! Cum a avut loc momentul si in ce conditii?:)

Dr. Cristian Rachitan: Da, am cunoscut in Romania o fata frumoasa si generoasa, de origine americana, care m-a ajutat sa plec din tara, cerandu-ma in casatorie.

 

Ana Magdin: Cum este acum viata doctorului Cristian Rachitan? Sunteti un barbat fericit, iubit, implinit sufleteste?

Dr. Cristian Rachitan: Sunt implinit sufleteste, lucru care ma face fericit. Pentru mine, faptul ca reusesc sa imi implinesc misiunea vietii, este un lucru extraordinar. Sentimentul de a ma simti de folos este minunat. Caut in permanenta sa fiu de ajutor celor din jur, si reusesc acest lucru. Aceasta imi da senzatia ca ma unesc cu Divinitatea.

12801333_1217930814916498_5446152928835935773_n

Ana Magdin: Spuneati in urma cu cativa ani ca “suntem îmbolnăvitorii noştri şi tot noi putem fi vindecătorii”! Cum putem fi vindecatorii nostri?

Dr. Cristian Rachitan: Este foarte mult de vorbit despre procesele de imbolnavire si vindecare. Dar am sa incerc sa le exprim in cateva cuvinte.  Procesul de imbolnavire se datoreaza mai multor factori,  dar cel esential este personalitatea defectuoasa. Aceasta, nerespectand Legile Binelui si legea onestitatii, ne impiedica si ne indeparteaza de la implinirea planului vietii. Odata parasindu-l pe acesta, ne creem o vulnerabilitate atat psihica cat si fizica.  Aici incepe procesul de imbolnavire.  Cu cat trairea noastra se indeparteaza mai mult de planul vietii, cu atat bolile devin mai cronice si mai decimatoare.  Daca reusim sa intelegem  acest lucru, suntem SALVATI.  Deci, putem reversa procesul de imbolnavire si chiar putem realiza acea vindecare miraculoasa. Aceasta se intampla in felul urmator:

Este adevarat ca vindecarea unei boli este greu de realizat, fiind urmarea unui efort si a unei munci fabuloase. Este dificil sa fii onest cu tine insuti, ma refer la a-ti localiza si accepta defectele de personalitate.  Dar odata  izbutind aceasta,  am facut primul pas spre realizarea insanatosirii. Apoi, pasul urmator, care este cel putin la fel de greu – corectarea si inlocuirea unei personalitati defectuoase cu una care sa functioneze sub egida onestitatii, folosindu-se de Legile Binelui. Odata realizand acest lucru, ne reintoarcem,  gasim si continuam lucrul la indeplinirea planului vietii. In momentul acesta,  toate senzatiile de boala sunt inlocuite cu sentimentul de implinire, care ne asigura  procesul de vindecare.  Doar atunci realizam sanatatea trupului, a mintii,  si mai mult decat atat, ne bucuram de o viata sanatoasa si frumoasa.

11156216_998318180211097_6209629749261339268_n

Ana Magdin: Care sunt cele mai memorabile interventii medicale pentru pacientii dvs?

Dr. Cristian Rachitan: Dupa o cercetare de peste 30 de ani, am reusit sa stabilesc cauza primara a bolilor, sau cum o numesc eu- relatia dintre cauza si efect. Fiecare boala este efectul unei cauze. Aceasta m-a ajutat foarte mult in a diagnostica cu mare usurinta si exactitate. De asemenea, teoria relatiei cauza- efect mi-a fost de mare folos in a  obtine rezultate impresionante cu succes de peste 90%  in tratamentele aplicate pacientilor mei. Tratez cu aceeasi usurinta afectiunile de structura cat si cele la nivelul aparatelor sau organelor. Am obtinut rezultate impresionante in tratarea migrenelor, sclerozelor multiple, ulcerelor, colitelor, hemoroizilor, prostatelor, cistitelor, infertilitatii, etc.  Odata localizand cauza unei afectiuni, se usureaza foarte mult procesul de tratare al acesteia. Corpul uman functioneaza pe doua planuri: bio-chimic si bio-mecanic. Amandoua se completeaza si se succed.

Tratamentele conventionale, dupa stabilirea dezechilibrului bio-chimic, recomanda componente biochimice care nu indeparteaza boala, ci, ajuta organul sa functioneze, atenuand simptomele in timp ce boala isi vede de curs- adica evolueaza.

Ideea medicinei conventionale de a echilibra functia biochimica a organului, care de fapt este efectul unei cauze, este buna dar este insuficienta. Consider ca trebuie stabilita cauza si corectata. In felul acesta, dezechilibrul biochimic revine la normal.

10322739_779796085396642_4516607256379755993_n

Ana Magdin: Printre multe alte boli, se pare ca in aceste vremuri, oameni de toate varstele au mari probleme cu oasele! De ce, si ce tratamente recomandati dvs?

Dr. Cristian Rachitan: Oasele constituie unul din elementele esentiale ale structurii corpului.  Sunt mai multi factori care participa la procesul de deteriorare al acestora.

  1. a) Uzura – sigur ca folosindu-ne in toata activitatea fizica de aceste oase, dupa un timp, incep sa se uzeze (sa se deterioreze). La aceasta se adauga mai multi factori:

–         Cel ereditar ( scolioza, cifoza, etc)

–         Accidentele sau traumele. Acestea lasa in urma efecte post-traumatice (hipetrofii osoase, osteofite, calusuri, etc)

–         Greutatea excesiva – grabeste procesul de uzura si de deteriorare al oaselor.

–         Disfunctia metabolica responsabila de repartizarea calciului si magneziului

–         Procesele inflamatorii la nivelul unor tendoane care se insera pe oase ( un tendon inflamat poate afecta osul pe care se insera).

–         Factorul alimentar

  • alimentatie neglijenta, lipsita de elemente nutritive specifice oaselor.
  • calitatea produselor alimentare , ale caror valori nutritive in ziua de astazi sunt din ce in ce mai sarace din pricina tratamentelor cu pesticide, modificari de inginerie genetica, etc.

–         Din cauza activitatii hormonale dupa menopauza,  la femei apare osteoporoza., etc

In cazul osteoporozelor avansate , suplimente nutritive cu calciu, magneziu, etc, sunt de ajutor. Exercitiile fizice de asemenea sunt recomandabile.  Exercitiile de stretching prin care se diminueaza hipercontractiile muschilor care se insera pe oase sunt de asemenea foarte benefice (tip yoga).

Diminuarea stresului, indirect, poate fi de asemenea de ajutor. Baile calde, care sa imbunatateasca circulatia sanguina, pot fi de de un real folos in procesul de alimentare al oaselor cu substante nutritive specifice.

Ne oprim aici desi sunt mult mai multe lucruri de spus despre oase.

14650149_1382441761798735_1286390277312584993_n

Ana Magdin: Ce v-ati dorit mereu sa spuneti oamenilor si nu le-ati spus niciodata?:)

Dr. Cristian Rachitan: Fiecare dintre noi ne diferentiem datorita faptului ca avem un alt plan al vietii.  Asadar trebuie sa facem ceea ce simtim, nu ceea ce ne impunem, determinati de factori materiali.  Doar procedand astfel, avem satisfactii si ne simtim impliniti. Am spus ca fiecare dintre noi isi are un plan al vietii specific, care ii apartine in exclusivitate, si datorita caruia, ni s-a dat viata. Recomand ca fiecare sa aiba libertatea de a lua decizii in executarea acestui plan al vietii iar aceasta sa nu fie influentata sau deviata de altcineva. Deci, trairea fiecaruia dintre noi trebuie sa se desfasoare sub egida liberului arbitru.

 

Ana Magdin: Unde va poti gasi romanii care doresc sa fie tratati de dvs?

Dr. Cristian Rachitan: Tratez pacienti in New York, la cabinetul meu. Dar avand in vedere ca eu calatoresc din ce in ce mai mult conferentiind despre cauza bolilor izvorata din relatia dintre entitatea fizica si cea spirituala, petrec din ce in ce mai putin timp in cabinetul meu. In Romania tratez pro-bono la unele clinici de copii cu afectiuni neuro-motorii, iar uneori la sfarsitul conferintelor pe care le sustin, examinez  si tratez un numar de pacienti – atat cat imi permite energia.

936405_572304196145833_417834808_n

Ana Magdin:  Un gand pentru romanii de pretutindeni si in mod special pentru medici!

Dr. Cristian Rachitan: Profesia de medic este la fel de grea ca alte profesii, atunci cand este facuta cu daruire si din dorinta de a da maximul cat se poate da pacientilor.

In situatia in care castigul material nu constituie o prioritate sau ocupa un loc minor in mintea medicului atunci cand trateaza un pacient, rezultatele muncii cadrului medical sunt din cele mai bune.  Atunci cand un medic trateaza  pacientii  determinat doar de dorinta de a-i ajuta, eficacitatea muncii lui  este maxima.

In clipa cand aceasta este conditionata de dorinta materiala, eficacitatea tratamentului scade substantial.

Consider ca medicul are o parte mai mica in procesul de eliminare al unei boli. Cea mai mare parte ii apartine pacientului. Medicul se situeaza in pozitia de ajutor, de ghid, etc. Dar cel care realizeaza vindecarea este pacientul insusi. Asadar, doar pacientul este marele medic, Maria-Sa.

 

Ana Morosanu Magdin

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie