Europarlamentarul Maria Grapini, ingrijorata de cresterea alarmanta a bolilor HIV, tuberculoza si hepatita C!

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, s-a revoltat aseara in Parlamentul European,

„Ne trebuie o politică integrată, dar nu așa cum spunea o colegă, țările din Vest și țările din Est, țările mai bogate, da, țările mai sărace, nu!

 

 

15239164_1162678390447512_1407775621_n

Ingrijorata de cresterea alarmanta a blolilor HIV, tuberculoza si hepatita C, europarlamentarul Maria Grapini, a dezbatut in Plenul Parlamentului European  situatia legata de inechitățile sistemului medical, dar și subiectivismul unor europarlamentari, care încă fac diferențe între est-europeni și vest-europeni!

 „S-a vorbit de educație, de informare, de prevenție. Nu este vorba doar de accesul, din cauza prețurilor, la tratamentul celor trei boli, ci și despre cantitate. În țara mea, am văzut că nu există suficient tratament pentru toți bolnavii de hepatită C și cineva a decis: 500! Pentru ei avem, pentru restul nu! Asta înseamnă o condamnare la moarte! Ne trebuie o politică integrată, dar nu așa cum spunea o colegă, țările din Vest și țările din Est, țările mai bogate, da, țările mai sărace, nu! Datorită mobilității cetățenilor europeni, bolile sunt transmisibile. Toate cele trei. Atunci, trebuie să facem politica Uniunii Europene, a pieței interne și cred că nimic nu poate fi mai important decât alocarea de fonduri pentru toți bolnavii și pentru depistarea din fază incipientă a acestor boli!”, a declarat foarte revoltata, Maria Grapini!

Ana Morosanu Magdin

Distribuie