Mari personalități din România și Republica Moldova, alături de proiectul de suflet al europarlamentarului Maria Grapini, cartea sa, Percepție versus Realitate!

Gândurile europarlamentarului Maria Grapini, despre cartea sa, Percepție versus Realitate-imaginea mea, în ochii altora,

„De ce am ales să pun la un loc, într-o carte, părerea unor personalități despre mine? Am avut mai multe motive, în primul rând, pentru a arăta că, pentru mine, au contat acele puncte de vedere și m-au influențat în modul meu de lucru, în atitudine, în acțiune, și, am dorit să le mulțumesc public!”

 

 

 

 

Europarlamentarul Maria Grapini, prietenă dragă sufletului meu, pentru că, îi cunosc toată munca din spatele a ceea ce a devenit azi, fiind o copilă care învăța dar și muncea alături de mama ei, la țară, în grădină și la muncile câmpului, într-un sat de gospodari, numit Berești, din județul Galați, mai târziu, a devenit prima femeie de afaceri din Timișoara, unde, și-a întemeiat o familie din mare iubire, alături de Rick Grapini, unul dintre cei mai buni artiști ai Filarmonicii Banatul, din Timișoara, după ce a studiat la Conservatorul din Iași!

 

 

Inginer de profesie, Maria Grapini, a simțit că după Revoluția din 1989, au loc multe schimbări, venind un nou sistem, care lăsa familii cu copii, fără un loc de muncă, iar ea, îndemnată de această durere a oamenilor, a făcut un împrumut la bancă, și, a cumpărat o fabrică abandonată, repunând-o pe picioare, cu producție de succes, astfel, putând să ofere o siguranță femeilor rămase văduve în urma Revoluției, barbaților rămași văduvi, cu copii, și fără nicio sursă de venit. Așadar, în câteva cuvinte, cam așa o văd eu pe Maria Grapini, un om cu suflet mare, care, ajută și nu a lăsat vreodată pe cineva la greu!

 

 

Trecând anii, inspirată din trecutul trăit alături de oameni de cultură, de jurnaliști, de oameni de afaceri, de academicieni, Maria Grapini, s-a gândit că este momentul să arate lumii ceea ce este ea, adunând gânduri și puncte de vedere, de la personalități iubite și apreciate acasă și în lume, într-o carte autobiografică, numită sugestiv, Percepție versus Realitate.

Printe mari personalități ale acestui neam, am și eu o pagină rezervată în această carte, care, descrie în câteva rânduri activitatea mea din această viață, dar, și gândurile mele frumoase despre Maria!

 

 

 

În cartea autobiografică, i-au fost alături Mariei, personalități din România, dar, și din Republica Moldova, unde, este foarte iubită și apreciată! Academicianul Nicolae Dabija, Dan Puric-Actor, Ion Trif Pleșa-membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Dr. Mihai Ionescu-Președintele Executiv al ANEIR-Co-Președinte al Consiliului de Export al României, Dinu Săraru-jurnalist, romancier, realizator de emisiuni radio și tv, Ruxandra Săraru-jurnalist, realizator emisiuni radio și tv, Florin Copcea-membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și Serbia, Cercetător Științific al Academiei de Științe a Republicii Moldova, Prof. Univ. Dr. Vasile Bahnaru-filolog din Republica Moldova, și, a făcut parte din Comisia pentru Studiul Dictaturii din Moldova-Director al Institutului de Filologie al Academiei din Republica Moldova, Academicianul Mihai Cimpoi-distins om de cultură, Academician român, critic și istoric literar, eminescolog, eseist basarabean, ÎPSS Ioan-Mitropolitul Banatului, și, subsemnata, Ana Moroșanu Magdin- Președinte Fondator al Ziarului RomâniaVipPress, care promovează românii valoroși la ei acasă și în lume, autoare a Cărții – Interviuri de colecție cu români de succes, la ei acasă și în lume, colaborator la publicații de prestigiu în lume, etc!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Distribuie