Ediție specială: Români valoroși de pretutindeni, invitați la RomâniaVipPress…, ne povestesc cum se simt în izolare…!

 

Ing. Ioan Bogdan Codreanu-Primar al stațiunii Pojorâta-Suceava

 

 

 

Cum este viața pentru Dvs în această perioadă de pandemie? V-ați fi așteptat să trăiți aceste vremuri, în izolare?

În această perioadă de grea încercare pentru neamul nostru, dar și pentru întreaga omenire, mă rog Bunului Dumnezeu să fiu sănătos, să-mi dea puterea și înțelepciunea necesară pentru a gestiona această situație care nu este deloc ușoară, cu demnitate și fără necazuri.

Deopotrivă, m-am ocupat de familia mea, cu atât mai mult, cu cât soția mea este medic.

Pe lângă problemele care au apărut datorită acestei pandemii, pe care împreună cu toată echipa mea le-am depășit cu bine, până acum, mai avem de realizat și proiectele aprobate și finanțate pentru acest an.

Nu m-am gândit niciodată că voi trăi astfel de vremuri, dar cu multă credință, cu răbdare și disciplină, Bunul Dumnezeu ne va ajuta să trecem peste această grea încercare.

 

Un gând pentru frații noștri români de pretutindeni!

 

Tuturor românilor le doresc sănătate multă. În aceste vremuri avem nevoie de demnitate, de unitate în credință și faptele noastre, indiferent unde ne-am afla. Să ne ajutăm la nevoie, să nu fim indiferenți unul față de celălalt, să ne apărăm neamul și credința strămoșească!

Unitatea dintre noi să se caracterizeze în dragostea și iubirea neamului, a teritoriului românesc, a unei Românii care să dăinuie în veci.

Bunul Dumnezeu să ne ajute să ne întâlnim și să ne vedem sănătoși!

 

Costi Cămărășan-trupa Compact,

Sunt ,,Optimistul dintre linii,,!

 

Într-o perioadă în care nu ai multe alternative din cauza celebrei molime, am redescoperit valorile cu care am crescut de mic copil.

Aceste valori care au fost fundamentul familiei mele, m-au ajutat acum să pășesc ușor peste această perioadă stranie.

Am rezolvat o sumedenie de lucruri pe lângă gospodărie, relația de cuplu, deloc neglijabilă, s-a întărit în ciuda previziunilor.

Între florile minunate plantate de iubita mea Iulia, de gazonul tuns la milimetru de mine, de meniul zilnic preperat cu drag de ea și servit în curte, apoi stropit cu un pahar cu vin, pot să mă consider norocos…..

Am redescoperit tihna oferită de normalitate. Am lăsat în urmă zbuciumul turneelor cu trupa mea dragă-Compact.

În intimitatea studioului de acasă au început să prindă lumina sunetului câteva piese noi, la care lucrez de ceva vreme.

Mă simt minunat în pielea mea și am o poftă de viață molipsitoare.

Din când în când, ea, viața, ne obligă să ne întoarcem la origini, să cântărim ce are cu adevărat valoare, să apreciem frumosul, prietenia,

familia, soarele, ploaia și vântul…..

O să trecem peste încercarea care ne-a făcut mai puternici, viața învinge întotdeauna.

La bună vedere!

 

 

Bobiță Cătușanu- Lider Trupa Antract

 

 

Cum este pentru tine, viața, în această pandemie?

 

Sincer, ca un coșmar! Este aproape apocaliptic pentru un artist să trăiască într-o izolare totală față de publicul său și când spun asta, mă refer la lipsa chimiei dintre noi și public, o chimie pe care mediul online nu îl va putea înlocui niciodată. Tehnologia ne ajută în ziua de azi să interacționăm virtual, însă, nicio tehnologie nu va putea înlocui emoția transmisă în sala de concert. Este și motivul pentru care am ales ca în această perioadă să nu cântăm, deși tehnologia ne oferă această oportunitate. O vom face doar atunci când toată lumea va fi în siguranță și când viața noastră va intra într-o stare de normalitate. Nu vom profita de captivitatea oamenilor pentru a le atrage atenția asupra noastră. Pentru cei cărora li se face dor de noi își pot alina dorul ascultând muzica noastră pe care o pot găsi pe toate platformele disponibile în mediul online.

 

Te-ai fi așteptat să trăiești asemenea vremuri, în izolare?

 

Nu, categoric nu. Un astfel de scenariu ar fi fost de neînchipuit pentru orice om, pentru că dimensiunea “calamității”este la nivel planetar. Viața noastră, a tuturor a fost brusc și dramatic schimbată, iar viața pe care o vom trăi de acum înainte  nu va mai semăna cu cea pe care am trăit-o înainte de această pandemie. Ne vom adapta la noile condiții de viață pentru că suntem ființe adaptabile, însă, cu ce costuri, cu ce sacrificii? Nimeni nu știe… Cu sufletele schilodite de teamă, vom continua să trăim inert într-o lume incertă, în care, singura certitudine, va fi frica.

 

Un gând pentru românii de pretutindeni…, un mesaj de încurajare pentru frații noștri din lumea întreagă!

Iubiți-vă mult!

 

Tudor Petruț- Șerban, din filmul Liceenii, profesor de matematică și actor în America!

 

Deschid televizorul, ascult stirile, schimb canalele des pentru ca sa nu fiu inglodat in puncte de vedere partizane, in elucrubatii politizate sau propaganda ieftina. Da, mai nou se intampla si in media americane. Cu televizorul in surdina ma mut la calculator si ziua se scurge incet dar sigur, de la soarele de primavera al zorilor, la canicula dupa-amiezii californiene. In zilele norocoase primesc cate o invitatie la probe de filmare. Fiecare ne-am incropit un mini-studiu unde sa inregistram video, cu parteneri care ne dau replica prin FaceTime, pentru ca apoi sa trimitem un fisier agentiilor de casting. Asteptam confirmare ca in Iunie incep filmarile la filmele de lung metraj, asa cum a promis primarul din Los Angeles. Pentru ca apoi vor intra inapoi in productie si serialele de televiziune. Ceea ce inseamna oportunitati pentru actori, poate un rol ici-colo, sau poate rolul vietii. Odata cu apusul soarelui ma mut in bucatarie unde interpretez cu nonsalanta rolul de bucatar. Uneori cu succes, in fata unui singur spectator fidel, jumatatea cea blonda. In dulcea unduire a serii ne intoarcem in fata micilor ecrane. Nu pierdem nici un film nou, nici un serial nu ramane nevizionat, episod cu episod. Si daca mai avem energie, rasfoim cu nesat cateva pagini din cartea de pe noptiera, dansa o poveste de dragoste, eu istorie revizionista.

Viata in pandemie. Ca majoritatea vecinilor, plictisiti de cei patru pereti, am plantat flori si alte plante prin curte. Gradinarii imi multumesc ca le fac viata mai usoara. Ba chiar am si vopsit pe ici-colo. Saptamana aceasta termin mini-studioul video din garaj ca sa fie gata pentru emisiunea in direct de Duminica, la Arca TV. Saptamana viitoare? Batem un cui pe undeva. Saptamanile de vara? Daca ramanem intregi la minte, probabil ca schimbam din florile plantate cu altele, mai colorate. Promit sa repar si bicicleta, sa o pot incaleca voios cand vom avea avant sa iesim din casa.

Vorbesc mereu cu mama, care a ramas acasa. De la balcon, orasul i se pare tacut si trist. Viata ei de pensionara i se pare suspendata undeva in timp si spatiu. Uite ca a apucat sa o traiasca si pe asta, pandemie. Imi pare rau ca nu am cum s-o vizitez in vara. Suntem blocati in directii diferite, la mii de kilometric departare. Carantina nu e ca o inchisoare. Ne descurcam. Carantina e ca o condamnare la singuratate, condamnare la indepartare de cei dragi. Pana la urma asta va face ca reintregirea familiei sa aiba gustul cel mai dulce. Chiar daca vom fi mai batrani si mai ingandurati. Pentru ca daca mama, o pensionara insingurata intr-un Bucuresti ponosit de pandemie, daca ea priveste inainte cu optimism, atunci noua ce altceva ne trebuie? Asa am rezistat noi romanii intr-o intreaga istorie, privind in viitor cu optimism. Si am ramas pe meleagurile mioritice neinfricati si neinfranti. Trece si pandemia asta!

 

 Răzvan Cojanu-Campion la Box- stabilit în SUA

 

 

Bună seara, draga mea, Ana. Îmi este greu să-mi găsesc cuvintele și stau să mă gândesc că trecem niște momente foarte grele datorate acestei pandemii la nivel global. Am văzut că există tot felul de dileme legate de acest virus (cât și reacția oamenilor aduse la restricțiile impuse) atât în media cât și Facebook, Instagram etc., ceea ce m-a făcut să stau un pic mai departe de ele și să nu mai postez nimic pentru moment. Sincer, pentru mine și familia mea această situație nu ne-a făcut rău cu nimic, ci, dimpotrivă, ne-a apropiat mai mult ca familie, ne-a făcut să realizam cât de scurtă și fragilă este viața, și nu în ultimul rând, care sunt adevăratele valori în aceasta viață: sănătatea, familia, viața în sine. Deci, e un câștig pentru mine ca tată și ca soț și un câștig pentru noi ca familie. Am tratat această izolare ca pe o mini vacanță cu familia, într-adevăr, acasă, aproape de cei dragi. Ne-am ocupat timpul cu diferite jocuri și aici mă refer la copiii mei (David /13 ani și Alex 6 ani) iar împreuna cu soția, mi-am redescoperit ca să zic așa, o buna pasiune …, gătitul. După câteva săptămâni bune de gătit, soția mea, Argi, mi-a spus că ea se lasă de gătit, pentru că,  efectiv iubește ce gătesc și felul de a o face. Într-un cuvânt, această izolare are și a avut numai efecte benefice pentru noi. Au fost și sunt momente de plictiselă, dar, încercăm să înțelegem situația și facem tot posibilul să ieșim din starea asta prin diferite activități, jocuri și alte idei care ne mai vin pe moment. Îmi lipsește mult boxul și sala de antrenament, dar, asta e situația și trebuiesc respectate normele impuse cu strictețe pentru binele nostru al tuturor. Sper ca toți oamenii să poată înțelege această situație și mai ales că de noi depinde evoluția aceastei pandemii. Le doresc tuturor românilor de pretutindeni multă sănătate, răbdare și înțelegere în aceste vremuri grele pe care o să le depășim împreună și care or sa ne facă mult mai puternici, iubitori și înțelegători între noi,  precum și cu familiile nostre. Multă sănătate Ana, ție și soțului tău și sper să ne vedem sănătoși cât mai curând.

 

Evandro Rossetti, medic stomatolog și artist-cu origini româno-italiene, stabilit în Italia, la Roma

 

 

Viața în timpul pandemiei!

 

Cred că nimeni în lumea asta nu ar fi putut să-și imagineze că ar fi trăit un eveniment așa de greu și așa de teribil cum este această Pandemie de COVID-19!

Ne-a lovit și ne-a schimbat viețile, dintr-o dată, fără se ne anunțe, chiar de la o zi la alta, de la bine, la rău!

Nu aș fi crezut că am să trăiesc un eveniment pe care până acum î-l știam numai din filmările istorice, (pandemia spaniolă din anii ’20), sau în filme fantastice tip Contagion!

Ca de obicei, realitatea depășește întotdeauna fantezia!

Cum bine știți, în Italia, în regiunea Lombardia, la Bergamo, la Milano, la Parma, Piacenza, starea a fost chiar foarte gravă, cu buletinul morților în fiecare zi, înspăimântător!

Am rude și prieteni acolo, dar din fericire nu au fost afectați.

Sigur că ne-a schimbat viața, ne-a terorizat, mai ales din pricina faptului că este ceva care nu se vede, nu are miros, nu poți să-l auzi când vine și nici să-l atingi nu poți, intră în tine și uneori te omoară!

Aici, la Roma, trebuie să recunosc, nu a fost așa grav, totuși, ne-a ținut în casă, ne-a întrerupt viața de relaționare, ne-a impus măști și gel antibacterian, să ieșim puțin numai pentru necesitate și să ne reamintim de “frumoasele” cozi la magazine și farmacii pe care

le-am trăit și eu în România, în plus, pentru mulți, a însemnat să  nu mai mergem la locul de muncă, pentru mine și mai complicat, meseria mea este una dintre cele mai expuse la contagiere, fiind, cum poate știți, medic stomatolog.

Aproape trei luni închiși în casă este foarte dificil, parcă e un “fermo immagine” și aștepți să se reia filmul.

Acuma, încetul cu încetul, ne reluăm activitatea, ieri m-am testat serologic și, mulțumind lui Dumnezeu, rezultatul este negativ pentru toată familia și asta ne-a bucurat foarte mult.

Dorința noastră este ca să revenim cât mai curând la normalitate, ca toți prietenii și rudele răspândite în lume, să fie bine și vă las cu acest gând ce am postat și pe facebook: “Vor reveni curând acele zile în care sănătoși ne-om regăși și fără nici-o spaimă și durere, ne vom îmbrățișa mai fericiți”.

 

Dr Viorica Chiurciu- Om de Știință

 

 

Cu toții ne aflăm într-o situație dificilă dată de existența pandemiei de coronaviroza care ne-a afectat pe toate planurile vieții noastre, indiferent de țară, rasă sau poziție socială. În fața acestei pandemii suntem egali.

În ceea ce mă privește, pot să spun, că noi, ca medici veterinari ne-am confruntat de-a lungul vremii cu epizootii la animale cum ar fi gripa aviară , pesta porcină africană, boala limbii albastre la rumegătoare… așa încât avem experiența unor exerciții de prevenție și carantinare a unor astfel de boli cu atât mai mult cu cât unele dintre ele sunt zoonoze adică se transmit de la animale la om. În ceea ce privește coronaviroza care circulă acum în populația umană este tot o zoonoză. Majoritatea animalelor fac coronaviroza: păsările, rumegatoarele, câinii, pisicile, liliecii etc. Iată că din păcate și acest virus, a trecut bariera de specie dintre animal și om.

Important este să știm acest lucru și să iubim animalele țînând cont că ele își au habitatul lor!

Ce am făcut eu în această perioada? Am muncit la foc continuu pentru că oamenii au nevoie de noi și de produsele noastre: medicamente de uz veterinar, produse de uz uman, vaccinuri pentru animale, chituri de diagnostic etc.!

Eu ca Director General și Președinte al Consiliului de Administrație din cadrul Companiei Romvac, am misiunea să-mi apăr sănătatea salariaților, a clienților și să asigur disponibilitatea produselor. Acest lucru l-am făcut prin implementarea regulilor date de Ordonanța Militară!

Dacă respectăm niște reguli vom trece și peste acest ”hop” așa cum a mai trecut omenirea în existența sa.

Eu le doresc tuturor românilor noștri din țară și din străinătate, calm, încredere și multă sănătate!

Cu drag, din inima mea, pentru inima voastră!

Dr. Chiurciu Viorica

 

 

Irina Radu- Senior Media Officer la OSCE Presence in Albania

 

 

Până acum doi ani, am fost un român din România; de doi ani, sunt un „român de pretutindeni”. Nu mai vorbesc din cărți, ci din trăite și pățite. Și nu e ușor deloc; mai ales când un virus pune granițe, când nu te poți urca mâine în avion dacă vrei acasă, când nu știi ce urmează. Cel mai greu e că te gândești la cei de acasă, mai ales la cei în vârstă- părinți, bunici… Nu ai cum să-i ajuți, nu ai cum să faci planuri, nu știi ce să promiți. Rămâne speranța și iubirea; de Dumnezeu și de oameni. Mă gândesc la vorba aceea : „boală grea iubirea asta” și atunci, îmi vine să zic, foarte bine, să fie iubirea o boală mai grea decât un virus prost; să fie ea, iubirea, molipsitoare și răspândită, să ne conecteze și să ne ajute să depășim orice. Când cineva îmi scrie „Te iubesc mult” sau îmi spune la telefon, toată lumea arată altfel- nu mai vezi nici măști, nici mănuși, nici știri de panică- vezi peste ele, mai sus- eu văd până departe, și îmi văd clar mama și prietenii și alți români de ai mei, acasă în România sau oriunde s-ar afla ei. Îi văd împreună.

 

Clara Popescu- Președinte Asociația România la FC România Wien&România Kultur und Sportverein-Viena-Austria

 

 

Generația mea, a trăit și s-a educat o bună bucată de vreme pe  timpurile lui Nicolae Ceaușescu, așa că, izolarea mi-a amintit puțin de vremurile când nu prea se mai desfășurau activități în grupuri. În primele zile, la noi, asta însemnând 15,16 martie, am fost speriată, chiar dacă nu lăsam să se vadă, pentru că sunt un adult, am trăit ore, zile, în care am dus frica cu mine, frica era ca un patent care îmi ținea sufletul strâns între emoții reci și teama de ce va fi mâine. Am văzut străzile pustii, parcurile goale, magazinele închise, Viena fără turiști, iar la AKH, cel mai mare spital din Viena, și unul dintre spitalele importante din Europa, am văzut corturi amplasate în afara clădirii. Cred că în Austria, în Viena, a fost mai bine decât în România, am avut mai multă libertate, am avut acces la natură, nu ne-a urmărit poliția să ne amendeze și alte aberații de astea. Sincer, ce m-a întristat pe mine la starea asta de carantină, a fost că românii de acasă s-au plâns că se întorc oamenii din diaspora, oamenii care au fost la muncă și li s-a terminat contractul, sau au fost în concediu, sau la rude, sau treaba lor unde. Oamenii erau deja necăjiți, nu meritau să mai fie și judecați, părerea mea .Și povestea că afară oamenii sunt mai bolnavi, mi se pare fără sens, adică românul când este bolnav, dă buzna să se trateze afară, dar acum spitalele și doctorii de afară nu erau în stare să-și trateze pacienții și să țină situația sub control. Încă din primele ore am urmărit cu atenție comunicatele reprezentanților politici, din Austria, atât prin vocea Președintelui Alexander van der Bellen, cât și prin a Cancelarului Sebastian Kurz, au fost liniștitoare și obiective, nu au lăsat oamenii în haos și nici nu au provocat speculații. În același timp, am urmărit cu atenție și îngrijorare și ce se întâmplă în România și sper ca după 15 mai, să puteți să va mișcați,că nu știu cum ați rezistat în case, păziți de poliție, sincer. Este foarte greu și cu blocarea circulației peste granițe, pe noi ne-a găsit cu proiecte deschise care nu se mai pot desfășura, dar nu vreau să mă plâng ca nu sunt genul.

 

Le doresc tuturor românilor, sănătate, optimism și să nu își piardă umorul, umorul a salvat poporul român în momentele cele mai grele. O glumă despre tot ce pare astăzi greu de suportat poate aduce zâmbetul pe buze tuturor și poate inmugurii speranța în revenirea la normalitate.

 

Elena Soare-artistă de muzică populară!

 

 

Sincer, mă așteptam să se întâmple ceva rău, plutea în aer ceva apăsător, lumea interesată doar de cât câștiga, chiar dacă uitau de familie, copii, etc. Atâta timp cât valorile erau îndepărtate și înlocuite cu nonvalori, crime, oameni și animale, lipsa de respect, sigur că OMUL, este vinovat de ce  pătimește. Acum, sper să-și învețe fiecare lecția!

Nu, nu credeam că poți fi ținut în casă mai mult timp, și nu înțeleg, de ce protejat nu poți ieși când ai nevoie? Sper să nu o luăm razna cu toții, iar virusul să dispară cât mai curând, oricum, de acum încolo, viața nu o să mai fie la fel, ne vom adapta…, vedem…, Doamne ajută!

Sigur că, măcar românismul și dragostea față de aproapele tău, nu a dispărut încă, tocmai acest lucru îi încurcă pe unii! Îmi iubesc țara și românii mei, oriunde s-ar afla pe acest pământ…! Îi aștept ACASĂ, aici unde le este locul, îi așteaptă pământul strămoșesc, casa părintească și tot neamul ROMÂNESC…!

Zilnic țin legătura cu dragii nostri de pretutindeni, le postez muzica de acasă, îi încurajez să reziste, sa-și păstreze sănătatea, lucrul cel mai de preț, și, mai ales, îi rog să vină acasă, și să nu mai pună banii pe primul loc, se poate trăi și cu mai puțin, dar fericit că ești acasă la tine și nu slugă la alții. Dragii mei, nu mai acceptați umilințe pentru bani. Românul a fost întotdeauna demn și nu a permis niciodată nimănui să-l calce în picioare. TOT CE-I ROMÂNESC, NU PIERE. Așa că, vă aștept acasă Dragi ROMÂNI.

A Dumneavoastră, ARTIST- ELENA SOARE, cea care vă iubește mult…!

 

 

Flora Năstase-Regina blănurilor

 

 

Gânduri din izolare!

 

Mi-a spus cineva,

dar nu mai știu cine.

Că- ntâi va fi rău, dar apoi, va fi bine!

 

Un virus mic, cât toată lumea, a îngenunchiat planeta. Vremurile ne obligă să stăm în case și să ne fixăm noi orizonturi. De fapt, eram fericiți dar nu știam acest lucru. Societatea în care trăiam, care forța limitele consumerismului absolut, a deformat personalitatea umană, forțând-o să trăiască într-un fel de exhibiționism personal. Totul se petrecea în exterior, trebuia să fie văzut de cât mai multă lume și să consumăm cât mai mult. Orice. Aceste mutații s-au petrecut încet, pe nesimțite, devenind parte din noi. Și, iată că, planetă a strănutat, și, lumea s-a oprit. Planeta a avut nevoie să respire. A vrut să-și plângă rănile, să se lanseze. Să își curețe canalele din Veneția, să își curețe cerul sfâșiat de avioane și apele otrăvite de nave. Plajele au avut nevoie de pace, iar Pământul, a refuzat zgomotul infernal al megaconcertelor. Ne-a cantonat pe fiecare la locul său, în casa lui, arătându-ne că suntem oaspeții ei și nu stăpânii ei. Nu este totuși așa rău. De ce ar fi? Ce ni s-a întâmplat, de fapt? Putem sta mai mult cu copiii pe care i-am dorit și pentru care nu aveam timp. Sau nu i-am dorit? Putem să petrecem timp cu persoanele iubite. Sau nu le iubeam? Putem petrece mai mult timp cu noi. Sau nu ne place de noi? Și întrebările pot continua. Ce am pierdut? O goană nebună după nimic. Ce am putea câștiga? Reevaluarea principalelor valori spirutuale: iubire, compasiune, înțelegere, blândețe, empatie și multe alte valori reale. Marea a existat înaintea noastră și va continua să existe și după noi. Viața nu are nevoie de noi, noi avem nevoie de viața.

Vom trăi cu acest virus mult timp de acum înainte. Important este comportamentul nostru. Să nu negăm sau să intrăm în panică. Să învățăm să nu ne facem viața inutil dificilă. Să învățăm să fim fericiți și să trăim cu acest fapt. Oamenii găsesc întotdeauna o cale să facă față suferinței. Numai iubirea ne poate face să vedem o colivie ca pe un cer nemărginit. Chiar dacă suntem tentați să încercăm să reconstruim trecutul, va trebui să fim realiști și să construim prezentul și viitorul. Sunt convinsă că, aceste încercări, vor reprezenta o mare schimbare pentru cei care vor dori și vor fi capabili să înțeleagă mesajul. Trebuie să ne schimbăm. Cu siguranță, cei care se vor schimba, vor fi câștigătorii viitorului. Nu va fi ușor, dar nu imposibil. Vom deveni alții, chiar dacă aceiași. Un examen pe care omenirea nu l-a trecut încă. Cei care vor promova vor fi noii oameni și vor determina noile paradigme ale existenței noastre viitoare. Ceilalți, vor fi doar simpli contributori. Vom intra într un alt timp. Oare este vorba despre intrarea într-o altă dimensiune despre care se vorbește de ani buni? Este foarte posibil. Această pandemie va deschide era unor noi oameni, conectați la alte device-uri. Nu știu dacă vom deveni alții, dar cu siguranță nu vom mai fi la fel.

Dar sunt sigură că ” vom fi”.

Cu drag pentru toți oamenii de pe planetă și pentru românii de pretutindeni.

 

 

Liviu Marin-Profesor și Artist

 

Bun găsit dragi prieteni, Răspund cu drag întrebării:”Are oare și pandemia asta, avantajele ei ?”. Răspuns: Această nouă situație ne impune să fim mai mult timp împreună alături de familie, să descoperim lucruri pe care nu le-am făcut niciodată.Nu mă așteptam să trăiesc astfel de vremuri…, dar situația aceasta este.Vă dau exemplu:Fetița mea primește lecțiile online și face temele online, eu predau elevilor mei online folosind platforme educaționale ce nu aflasem niciodată de ele. Dar, am mai descoperit ceva nou…, arta hârtiei colorate…Origami, împreună cu fetița mea, Daria, am realizat diverse creații din hârtie colorată…priviți imaginea din poză… Le transmit atât eu cât și familia mea, tuturor prietenilor RomâniaVipPress, cele mai sincere gânduri că totul va fi bine, să nu uităm că toate încercările vieții sunt de la Dumnezeu și va fi în final bine. Cu prețuire pentru toți, Liviu Marin

 

George Cantea-Artist

 

Bun găsit, prieteni de pretutindeni!

 

Viața în pandemie…

Sunt 2 luni de când s-a abătut asupra noastră, acest virus, Covid 19, care ne obligă să stăm în casă. Am încercat să respect regurile impuse prin Ordonanța Stare de urgență, este destul de greu, mai ales pentru noi artiștii, care, suntem într-o veșnică alergătură printre și pentru evenimente, dar, trebuie să fim responsabili și să înțelegem, că doar evitând deplasările inutile, putem preveni răspândirea virusului.

În această perioadă am lucrat acasă, am compus, am înregistrat, dar cel mai important lucru, am fost în permanentă legătură cu prietenii mei din țară și străinătate, precum și cu colegii mei de breaslă. Ne-am susținut, ne-am încurajat unii pe alții, ne-am timis poze cu bunătățile de Paște, pregătite în izolare, și, încet, încet, vom ajunge să ne bucurăm de plimbările prin parcuri, la bere, stând la o masă și sperăm să începem încet, încet la viața noastră de artiști.

 

Te-ai fi așteptat să trăiești asemenea vremuri, în izolare?

 

Nu mi-am imaginat vreodată să trăiesc așa ceva, să nu ne putem vedea, să nu ne putem îmbrățișa de Sfintele Paște și să fim obligați să rămânem în casă. Nu cred că după acestă izolare mai putem reveni la viața anterioară!

Am fost cu gândul la prietenii mei și la frații noștri români din străinătate care au petrecut Sfintele Paște departe de casă și de cei dragi. Le trasmit cu acestă ocazie, toate gândurile mele bune și le doresc să se întoarcă sănătoși în țară și să ne vedem cu bine.

Colegilor de breaslă, impresarilor, șefilor de  hotel și restaurante, le urez multă sănătate și să ne vedem cu bine la evenimente.

Mulțumesc frumos și multă sănătate, jurnalistei, Ana Moroșanu Magdin și colectivului RomaniaVipPress, pentru acest interviu.

 

Ilona Andreea Amieroaie- elevă și artistă

 

Dragii mei, știu că este o perioadă grea pentru toți și trecem prin încercări. Pentru mine, este o perioadă grea pentru că sunt clasa a 8-a, am de susținut un examen de evaluare națională, și admiterea la liceul de artă. Dar sunt fericită că în această perioadă, am petrecut mai mult timp cu familia. Pentru voi, dragii mei români de pretutindeni, am un mesaj: să fiți puternici, să vă întăriți în rugăciune pentru că Dumnezeu veghează asupra noastră. Să luăm din această perioadă partea frumoasă, am stat lângă familie, suntem sănătoși să fim uniți, pentru că împreună vom trece mai ușor.

 

 

George Rotaru- Artist de muzică populară la New York și România

 

Dragi prieteni , trăim cu toții clipe prin care nu ne-am fi imaginat vreodată să trecem. Nu este ușor să stai în casă, să stai izolat de cei dragi , în cazul meu, să fiu departe de scenă, de un ring de dans, să pot privi perechile îndrăgostite cuprinse de vraja unui tango.Viața în izolare, mi-o petrec la Făgăraș, orașul meu natal cu oameni cuminți și frumoși. Viața, aici, alături de tot ce mă înconjoară, o grădină cu  magnolii, cu păsări de curte, un mălin înflorit dar și căței, pisici …, toate la un loc îmi fac viața frumoasă, fără stres.

De aici, mă gândesc cu drag la voi toți, vă doresc să aveți răbdare, să gândiți pozitiv, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece și peste asta. Doamne ajută, și, să auzim de bine. Mulțumesc mult încă o dată distinsei Doamne, Ana Moroșanu Magdin!

 

 

Sterică Fudulea- Prim-vicepreședinte la Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Tulcea

 

Ne trăim viața în noile condiții impuse de guvernanți. Petrecem mai mult timp cu familia, am descoperit că există și alte metode de socializare cu ai noștri copii, dar și cu prietenii. Important este că după această perioadă să devenim mai umani, să ne respectăm între noi și mai ales să respectăm mai mult valorile familiale și nu cele materiale

Anul acesta o să putem sărbători ziua națională a armânilor în același context. O să întâlnim în ”republica virtuală armânească” armâni din toate colțurile globului pământesc, din Australia, până în SUA, și, mai ales, din toate țările balcanice și europene. O să vedem cât de departe suntem din punct de vedere fizic, dar, cât de aproape suntem din punct de vedere emoțional și lingvistic.

Tra multsa anji, armâne di iutsido !

La mulți ani, armânilor de pretutindeni!

 

 

Luminița Dumitrescu- unul dintre cei mai buni regizori ai TVR

 

 

N-aș fi crezut vreodată să trăiesc asemenea zile!

Am tot timpul senzația că fac parte din distribuția unui film de groază hollywoodian!

Ce fac acasă în această perioadă: citesc, gătesc, spăl, calc, vizionez filme în prostie și privesc pe fereastră verdele crud al copacilor.

Dar mai ales, gândesc și mă întreb  în fiecare zi dacă este real ceea ce trăim. Și, totuși, incredibil, timpul trece foarte repede.

Să avem răbdare, să avem minte și putere și sunt convinsă că la un moment dat ne vom trezi din acest coșmar!

Să ne respectăm, să ne apreciem lumea medicală, să fim măcar cu sufletul alaturi de ei și să le ascultăm sfaturile.

Și vouă, românilor de pretutindeni, vă doresc sănătate, putere și răbdare, să reușim să ne revedem odată pe pământul românesc!

Tot binele din lume tuturor!!!

 

Angela-Ioana Gheorghiu- elevă și artistă

 

 

Cum este pentru tine, viața,  în această pandemie?

Înfrunt aceste vremuri grele cu multă răbdare și întreprind zilnic multe activități: am legătura online cu doamna învățătoare, temele și învățatul îmi ocupă cea mai mare parte din timp, urmează canto, pian, teoria muzicii, desenez (am lucrat într-o zi patru ore la un portret), construiesc din hârtie diferite obiecte în 4D. Din când în când mai ies cu trotineta în jurul blocului, unde avem o insuliță de verdeață, invadată de ciripit de păsărele și de pisicuțe jucăușe.

Uneori mă joc cu Coco, perușul meu năzdrăvan, iar dacă vine în vizită și pisicuța Cleo, atunci deja este răsfăț.

 

Te-ai fi așteptat să trăiești asemenea vremuri, în izolare?

Nu….niciodată. Nici părinții mei nu au trăit așa ceva. Sper…, îmi doresc ca lucrurile să meargă bine, și, încet, încet să revină la normal.

Îmi este dor de scenă…..să cânt și să încânt……să merg la concert, la film, la o piesă de teatru…..îmi este dor de prieteni, de colegi…, să alergăm în curtea școlii …, iar veselia noastră să răsune până la cancelaria profesorilor.

 

Un gând pentru românii de pretutindeni.…, un mesaj de încurajare între frații noștrii din lumea întreagă!

Le transmit tuturor românilor de pretutindeni să fie sănătoși, să își păstreze forța interioară, forța creativă, iar după ce această pandemie va trece să aibă grijă în continuare de ei, de familiile lor, de sufletul lor.

Încărcați cu energie pozitivă, trebuie să meargem mai departe !

 

Nelly Năstase-designer al atelierului său de modă, Nelln, de la New York

 

 

Este o perioadă dificilă, cu ecuații cu multe variabile necunoscute, la puterea infint. Ai impresia că urmărești un film, o ficțiune dar din păcate realitatea a bătut filmul. Nu am crezut că voi trăi asemenea vremuri sau că lumea, știința, nu va putea găsi un remediu imediat. E greu să fii martor la atâta neputință și tragedie și să te simți neputincios. E dureros să vezi bisericile închise și să Nu poți participa la slujba de Înviere, așa cum am făcut-o în fiecare an.

Noi ne-am conformat și am stat în casă, am comandat produsele alimentare pe internet, ne-am limitat și am ieșit rar la o plimbare pe malul râului și, bine-nțeles, puritând masca. New Yorkezii, în general, sunt foarte uniți și mereu gata să ajute, așa că, în cazul de față, au respectat recomandările făcute.

Partea pozitivă a fost că MG s-a odihnit foarte mult,  el având un program zilnic foarte solicitant, Lola, e fericită că suntem acasă cu ea non stop :)). Eu am avut timp pentru creativitate și sunt mulțumită că am terminat unele lucrări pe câte le începusem cu ceva timp în urmă. În rest, le urez tuturor să trecem cu bine peste această încercare și să renaștem mai uniți și cu mai multă dragoste față de aproapele nostru.

 

Marga-Delia Andreea-elevă și artistă

 

Izolarea pentru mine este momentul în care am timp pentru ce nu aveam înainte: să citesc cărțile pe care nu le-am citit, dar mi le doream, să ascult mai multă muzică, să stau mai mult timp liniștită, să vorbesc mai mult cu prietenii. Izolarea are și părți bune, dar simțim și o apăsare. Fiecare dintre noi suntem conștienți de necesitatea de a respecta aceste îndrumări. Să luăm această perioadă ca pe una a regăsirii cu noi, o perioadă pe care ne-o oferim nouă. Pentru mine, parcă timpul a vrut să stea puțin în loc și a vrut să ne dea și nouă o pauză pentru a înțelege ce nu facem bine pentru noi.

Sper să trecem bine cu toții peste asta, dar mai ales cei care sunt departe de cei dragi!!! Multă sănătate !!!

 

 

Maria Ghiorghiu- avocat, teolog și vizionar

 

 

În această perioadă în care am stat și stăm mult în casă, am avut timp și pentru sufletul meu. Adică, am scris mult la următoarele două volume (4 și 5 ) al ADEVĂRULUI DUHULUI SFÂNT, pe care mi le-aș fi dorit să le scot anul acesta. Dar, dă-mi voie, te rog, să oftez adânc, și să spun că, nu se va mai putea anul acesta, 2020, ca să scot vol 4 și 5, deoarece, această pandemie ne-a restrâns multe drepturi civile. Așadar, să ne rugăm ca să fim snatoși, iar în PRIMĂVARA 2021, să putem face o nouă lansare la București, lansare la care mi-aș dori ca să fii prezentă și tu și soțul tău iubit, dl PETRE MAGDIN și, m-aș simți foarte onorată!

Ana, draga mea, dacă m-aș fi așteptat ca să trăiesc această PANDEMIE în izolare ?

Oare cine s-ar fi așteptat ca întregii PLANETE să i se spună, STOP!!! Pământul are nevoie ca să respire! Chiar dacă această PANDEMIE a adus multă suferință, și-au pierdut viața mulți oameni pentru care au curs râuri de lacrimi, totuși, pentru PLANETA PĂMÂNT, a fost ca o gură de aer, ca să poată respira, ca să se poată răci. Întreg GLOBUL pământesc a fost și mai este încă în repaus, de a mai fi poluat ca înainte de pandemie. Deci, iată și un lucru bun, pentru Planeta Pămant. Sigur că nu m-am așteptat ca să trăim vreodată astfel de zile în care să pot ieși din curtea casei cu declarația în buzunar și cu buletinul în declarație. Chiar dacă acum, ni se pare atât de greu ca să suportăm aceste îngrădiri ale drepturilor noastre civile ce reies din Ordonanța militară, trebuie să fim optimiști și să ne gândim cu bucurie în suflet, la faptul că, va veni și ziua în care ne vom simți din nou liberi ca pasărea Cerului și ne vom putea bucura unii de alții, fără a mai fi nevoiți ca să păstrăm distanța socială sau să purtăm măști.Tuturor ne este greu și ne simțim nedreptățiți, dar nu este așa. Să mulțumim Lui Dumnezeu și Maicii Domnului că suntem sănătoși și că ne ajută ca să fim puternci sufletește și trupește. Va trece și această perioadă grea pentru noi toți. Dar, trebuie să avem răbdare și să sperăm că oamenii de știință  vor descoperi cât mai repede un VACCIN împotriva acestui Coronavirus și totul va reveni la normal. Să nu fugim de un posibil VACCIN  pentru Coronavirus, care, ne-ar salva atât viețile noastre cât și ale celor dragi nouă. Știu că sunt multe discuții pro și contra vaccin Coronavirus, dar cele care sunt contra, nu sunt cele reale. Omenirea a avut și va avea nevoie întotdeauna de VACCINURI pentru a putea supraviețui,  deoarece,această mare evoluție a Științei în toate domeniile, aduce cu ea și posibile infectări cu VIRUȘI necunoscuți, sau cu Viruși ce se credeau dispăruți cu sute de ani în urmă. Așadar, dragilor, oriunde vă veți afla, dacă se va descoperi un vaccin care să stopeze evoluția Coronavirusului să nu-l refuzați. Știu că mulți veți fi împotriva a ceea ce eu v-am spus despre un posibil vaccin împotriva noului Coronavirus, dar, insist prin a vă ruga să primți un astfel de vaccin și să nu vă mai cramponati de ceea ce se spune în lumea întreagă, că ar fi vorba de cip. Când va apărea și cipul, dragilor, cu siguranță veți afla pe Blogul meu, DUMNEZEU EXISTĂ MĂRTURII, aici unde eu scriu toate câte DUHUL CEL PREA SFÂNT și MĂICUȚA DOMNULUI îmi arată și-mi grăiesc prin viu grai. Și-atunci când va apărea și acest CIP, atunci vă voi spune ca să-l refuzați categoric, deoarece, implantarea obligatorie a acestui CIP, ne-ar încălca dreptul la o viață normală, liberă, fără a fi supravegheați și-n cele mai intime locuri.

Dragi români de pretutindeni, Aș dori mai întâi de toate, ca să vă spun că vă iubesc pe toți, așa cum HRISTOS DOMNUL ne iubește pe noi toți, și oriunde vă veți afla, nu uitați că sunteți români, nu uitați de unde ați plecat, de unde v-ați ridicat, cine v-a purtat de grijă acasă și în școală, nu uitați că inima voastră bate pentru Țara mama, pentru România, oricât de bine sau de rău ați duce-o în afară. Casa de acasă, se află în  România cu toți cei dragi vouă pe care i-ați lăsat în urmă, promițându-le că dacă veți munci în afară și ei vor duce o viață mai bună, deoarece, veți avea grijă ca să le trimiteți bani. Ceea ce, într-o mică măsură este adevărat. Dar, fraților, cei dragi rămași acasă, nu au nevoie numai de bani. Ei vă duc dorul! Sunt îngrijorați pentru voi atunci când nu-i sunați, atunci când veniți (sau nu veniți) prea rar acasă. Cei rămași acasă, au nevoie ca să vă audă măcar glasul, au nevoie ca să le spuneți de fiecare dată cât de mult îi iubiți și cât de tare vă este dor de ei. Banii își au rostul lor, dar dragostea, iubirea, dorul care-i macină pe cei dragi rămași acasă, nu le puteți cumpăra cu bani, oricât de mulți ar fi aceștia. Așadar, dragii mei, oriunde vă veți afla în această lume mare, nu uitați să fiți buni, să fiți milostivi și iubitori față de Aproapele, iubiți-vă părinții și frații, iubiți-vă bunicii care stau cu lacrimi pe obraji și se gândesc că oare când vă vor revedea, și nu în ultimul rând, iubiți și aduceți mulțumire Lui DUMNEZEU TATĂL, Lui DUMNEZEU FIUL și Prea SFÂNTULUI  DUH, și pe MAICA PREA CURATĂ FECIOARA MARIA, Cărora, Li se cuvine toată cinstea, slava și închinarea, Amin !

 

 

Maria Grapini-europarlamentar

 

 

De mai bine de 40 de zile, trăiesc ca milioane de români, în izolare, acasă! Viața, mi s-a părut la început, că a stat în loc! Fără libertate de mișcare am impresia că nu pot să trăiesc la aceeași intensitate! Mi-am schimbat stilul de viață total! Pentru mine, întâlnirea cu oamenii însemnă viață! Sigur, lucrez de la distanță în Parlament dar nu e același lucru.

Am început să scriu o carte, pe care, sper să o pot edita anul acesta. Înțeleg nerăbdarea oamenilor de a reîncepe viața de dinainte! Ce trebuie explicat și înțeles este că, lucrurile nu vor mai fi ca înainte.Trebuie să fim mai atenți, mai prudenți, protecția sanitară sub diferite forme trebuie păstrată și introdusă în stilul nou de viață!

 

Îmi doresc să fim mai responsabili unii față de alții!

Ce le doresc românilor din lumea întreagă? În primul rând, să aibă speranță, să fie sănătoși, să încerce să trăiască și să prețuiască fiecare zi!

Să creadă în Dummezeu care are totdeauna ultimul cuvânt! Să fie buni, generoși, iubitori, solidari!

 

Gabriela Panduru-Model și General manager/Art director la Billie Blunt Magazine – New York

 

 

Un gând bun și urări de sănăte și putere  din autoizolare, de la New York!

 

Alături  de întregul glob traversăm o perioadă grea pentru omenire, pandemia de coronavirus, chiar dacă în istorie au fost situații similare, este șocant ca în lumea modernă să trăim această experiență venită ca un fulger peste noi!

Aici, în New York, orașul cel mai afectat din USA,  a fost foarte greu la început, să vedem acest oraș care nu dormea niciodată,  aproape că a paralizat, dar, am acceptat încetul cu încetul, noua realitate, oamenii au conștientizat că distanța socială salvează vieți, și, sau conformat!

Eu, personal, am început autoizolarea din 7 martie și încă continuă, am ieșit zilnic în mici plimbări și mers la cumpărături cam de 2 ori pe săptămână, bineînțeles, cu mască, mănuși și respectând normele sociale.

 

Dar sunt incredibile timpurile pe care le trăim, dar, trebuie să ne păstrăm mintea și corpul puternic, să fim încrezători că Omenirea își va reveni și va deveni și mai puternică!

 

Personal, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care și-au riscat viața în prima linie, celor care au fost acolo pt noi, ei sunt eroii zilelor noastre, stimă și respect!

Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească pe victimele acestui virus și veșnică să fie pomenirea lor!

În tot acest timp am fost strâns legată și la zi cu tot ce se întâmplă și în România, cu familia și prietenii mei dragi, am trăit fiecare emoție alături de ei!

Românilor de pretutindeni le urez multă, multă sănătate și putere, să nu își piardă niciodată credința în Dumnezeu, să fie buni, să-i ajute pe semenii lor dacă pot, multă înțelepciune și fericire  și să fie responsabili în continuare!

 

 

 

 

MARIA MARINACHE – 13 ani, elevă și atistă

 

 

Viața în pandemie!

E greu să fii adolescent în orice context, iar pandemia de coronavirus (COVID19) face și mai dificilă această perioadă a vieții. Nu m-aș fi așteptat să trăiesc asemenea vremuri în izolare, cu școli închise și evenimente anulate, mulți dintre noi ratăm activități importante, dar și interacțiuni obișnuite de zi cu zi, cum ar fi discuțiile cu prietenii, participarea directă la clasă, și, mai rău, pierderea banchetului!

 

Petrec timp cu prietenii, menținând totodată distanță socială, rețelele de socializare sunt canale de comunicare excelente, prin care ne putem vedea și auzi.

Suntem creativi de ex., la Școala de Canto am avut o provocare, să înregistrăm un cover cu o piesă favorită și să-l postăm pe Facebook, desemnând un alt coleg/ă.

În fiecare zi am ore la școală, canto, citesc, studiez la pian și nai, câte 3h/săptămână/instrument, bineînțeles, tot online, cu d-nele mele profesoare.

 

Concentrându-ne asupra noastră, găsim modalități de a folosi timpul nou-găsit, reușim să ne protejăm sănătatea mintală în mod productiv.

Urez un gând echipei RomaniaVipPress și în special dvs., Dna. Ana Moroșanu Magdin și tuturor românilor din întreaga lume, aveți grijă de voi și protejați-vă împotriva acestui virus. Sunați-vă părinții mai des, rudele, prietenii, întrebați-i cum se simt, profitați de acest timp și învățați și lucruri noi.

 

Să fim mai buni, să ne bucurăm din plin de frumusețile tuturor lucrurilor care ne înconjoară și să dăruim iubire tuturor!

Vă mulțumesc foarte mult!

LOVE

 

 

Maryellen Badea-elevă și artistă

 

Așteptam un altfel de 2020, un an activ, solicitant, atât fizic cât și psihic, cu un continuu freamăt între pregătirea pentru examen, școală și bineînțeles, muzica mea dragă…, dar viața e surprinzătoare, a trebuit să mă readaptez, să am răbdare, și mai ales să mă gândesc la siguranța mea și a celor din jurul meu. Pentru orice există o soluție, după orice furtună va răsări și curcubeul și chiar dacă acum este cumplit de greu, TOTUL VA FI BINE, dragi români de pretutindeni! Aveți grijă de voi! Stați acasă acum, ca să petrecem mai târziu!

 

 

 

Nicu Costache-artist

 

 

Fac parte din generația care a trecut prin multe momente urâte, prin sărăcia comunismului, revoluții, mineriade, cutremure, Cernobîl, dar niciodată nu m-am gândit că voi trăi momentul în care întreaga Planetă să spună Stop! Și cred că nimeni nu s-a gândit la așa ceva. De mic am fost învățat să fiu fizic alături de cei dragi, să-i îmbrățișez, să întind o mână în semn de salut. Acum am fost învățat să nu o mai fac. Să păstrez distanțarea față de familie, de colegi, de prieteni. Și toate astea, pentru a fi, culmea, alături! Toate aceste zile petrecute între pereții casei m-au făcut să înțeleg cât de mult contează tot ce până mai ieri îmi păreau nimicuri. Pentru prima oară mi-am petrecut Sărbătorile Pascale departe de familie, iar primirea Luminii Sfinte a fost cel mai frumos cadou. Grație tehnologiei moderne am petrecut un Paște atipic, în fața laptopului. Este adevărat că am avut mai mult timp de odihnă, să mă ocup de treburi casnice amânate, să îmi petrec mai mult timp cu animaluțele mele, dar… parcă toate zilele trec la fel și îmi doresc să revin la viața mea normală. Cu siguranță, viața nu va mai fi la fel! De acum, vom ști să ne bucurăm de lucruri aparent banale, de mișcare fără interdicții, de soare, de ploaie, de verdele parcurilor, chiar de necunoscuții de pe stradă. Îmi doresc să-mi revăd familia, îmi doresc să pot merge să aprind o lumânare celor dragi plecați dintre noi, să îmi revăd elevii și colegii sănătoși, la toamnă, să revenim la viața normală.

Românilor de aici și de pretutindeni le doresc multă sănătate, putere, calm și înțelegere pentru a putea merge mai departe, de a putea da un restart vieților noastre. Și îmi mai doresc ceva: ca acest moment să rămână doar un episod unic al umanității.

 

 

Sophie Fătu, Victoria Fătu, Cristian Fătu, familie de artiști români-Los Angeles

 

 

Asemeni întregii lumi, suntem șocați de evenimentele și vremurile pe care le trăim. Stăm acasă din luna Martie și așteptăm cu nerăbdare să revenim la normal. Le dorim tuturor multă sănătate.

 

 

Valentin Ionuț Moraru-Senior Sales Manager la Miro Impex SRL-România

 

 

Odată cu această nenorocire abătută asupra noastră, pot spune cu certitudine că s-a schimbat viața tuturor, plecând de la teama de a nu fi infectați și a ne infecta apropiații până la aceste restrângeri ale unor drepturi deloc confortabile, raportate la stilul de viață trecut. Totuși, prefer să mă gândesc mai mult la partea plină a paharului, aceea că, am petrecut mai mult timp cu mine și cu cei apropiați, timp pe care, înainte, nu-l aveam din cauza acelor vremuri guvernate de dorința de a face cât mai multe. Nu m-aș fi așteptat să trăiesc astfel de momente de izolare, însă, eu, mi-am învățat lecția și voi avea o altă abordare după ce vom trece peste această perioadă grea.

Le doresc tuturor românilor să aibă credință în Dumnezeu și să fie cât mai atenți cu sănătatea lor pentru că este cea mai importantă.

 

 

Valentin Popescu-Director Marketing Sportiv și Comunicare la Alexandrion Group

 

 

Cred că această pandemie a fost ceva neașteptat pentru toți dintre noi și reprezintă una dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre. Cu siguranță, noul context ne face să evoluăm și să căutăm bunăstarea, dar și  liniștea sufletească în locuri unde nu credeam că o vom găși sau nu căutasem suficient.

În această perioadă îmi continui activitatea, atât în domeniul comunicării cât și în cel al marketingului sportiv, Alexandrion Group și Fundația Alexandrion, demonstrând, prin acțiuni concrete, solidaritate și grijă față de societate, în aceste momente dificile.

De asemenea, îmi dedic timpul familiei și consider că această perioadă, ne arată, încă o dată, cât de important este nucleul familial. Izolarea m-a ajutat să îmi exersez răbdarea, calmul și toleranța – lucru pe care îl recomand românilor de pretutindeni, cărora le urez multă sănătate, putere și liniște sufletească, oriunde s-ar afla.

 

Cu siguranță, vom depăși această situație și atunci ne vom întoarce, unii alături de ceilalți, mai puternici și mai recunoscători pentru ceea ce avem.

 

 

Vlad Crețu-Artist -Trupa Supermarket

 

Sunt unul dintre norocoșii care nu simte această pandemie, criză, izolare sau cum vor alții să o mai numească. Sunt împreună cu familia mea, iar faptul că locuim la curte este un avantaj enorm într-o astfel de perioadă. De asemenea, am studioul de înregistrări acasă, așadar, este rezolvată și problema profesională. Lucrez pe fiecare zi și îi ajut pe ai mei cu treburile gospodărești, astfel încât întreaga zi se umple de activități. Vorba aceea „Oamenii fericiți sunt cei care nu au timp să se gândească la nefericire”  Lucrez la cel de-al patrulea album Supermarket, urmează să lansăm o piesă nouă cât de curând, lucrez împreună cu prietenul și colegul meu, Paul Surugiu – Fuego la un proiect de emisiune radio prezentată de el, ce se va difuza zilnic de luni până vineri, pe radio Național FM, de la ora 19:00, începând cu data de 11 mai 2020. De asemenea am comenzi de onorat la studio pe care le lucrez zilnic. Compun, citesc, ascult muzică, pictez, vizionez filme cu ai mei, joc biliard cu Tati și multe altele. Privesc această situație actuală a lumii ca pe un moment potrivit pentru introspecție, pentru ascultat vocea interioară, aceea care ne îndeamnă mereu să rămânem conectați la Sursă, la Creator, la frumosul simplității, la comuniunea cu natura și la mirare în fața miracolului numit viață. Sper ca omenirea să meargă într-o direcție bună și să își regăsească echilibrul necesar. În fond, Show must go on! Eu, contribui cu talanții mei cu care am fost înzestrat : Creație de muzică și vers. Sper ca muzica mea să fie o sursă de energie pozitivă pentru cei care o ascultă. Gânduri bune tuturor!

 

 

Silvia Mitrache-Artistă-Italia

 

 

Doamnelor și domnilor, dați-mi voie să împărtășesc cu dvs. experiența mea, în legătură cu CORONA VIRUS. Domnul să ne binecuvânteze pe toți și să îi mulțumim zi de zi pentru că după toată această întâmplare groaznică și neașteptată, această crudă moarte a miilor de oameni de orice vârstă, ne-a schimbat sensul vieții, ne-a schimbat modul de a gândi, de a ne comporta, ne-a schimbat mentalitatea, eu am devenit mult mai precaută, mult mai realistă, din punct de vedere al vieții, al societății și al sănătății, care sunt cele mai dezastruoase consecințe și imposibil de acceptat că poți să pierzi o ființă dragă doar într-un moment și acel moment îți distruge sufletul, toate visele, îți provoacă o durere groaznică, gândindu-te ce SURPRIZĂ ESTE VIAȚA DAR ȘI IMPREVIZIBILĂ, REA, A NAIBI DE REA. Nu mă așteptam niciodată să trăiesc acest război invizibil, să lupt să trăiesc și să-mi protejez familia, să mă gândesc cum să-i fac să uite, pentru că, fiecare dintre noi, este fragil în fața acestui criminal invizibil, dar, ucigător. Omenirea tremură și plânge, suferă și urlă de durere, eu, una, sunt disperată, traumatizată.

Pe de o parte, ne-a prins bine pentru că ne-am regăsit familiile dragi, de care nu mai aveam timp, îi neglijam.

Să fim optimiști și realiști așa cum ne stă bine, nouă, ROMÂNILOR. FRAȚI ROMÂNI, ȘI MÂINE ESTE O NOUĂ ZI, CU IDEALURI ȘI SPERANȚĂ, NOI, SUNTEM MÂNDRI CU ATÂTA FORȚĂ cu CARE NE-A ÎNZESTRAT DUMNEZEU.

Doamne ajută, și aveți grijă de voi, viața este una și este bine să o trăim frumos și cu folos!

AMIN

 

 

Ioan Danciu, din Țara Hațegului- fost arbitru… de platină

 

Vă mărturisesc că nici în cele mai urâte visuri nu mă gândeam la această nenorocire, care s-a abătut asupra tuturor. Într-adevăr, de 3 ani,  parcă am avut niște presimțiri și-am scris pe facebook, deseori, că lumea s-a schimbat în rău din multe puncte de vedere, și aici aș aminti lăcomia, ura, român contra român, jigniri, unul împotriva celuilalt, și așa cum sublinia și reputatul Prof. univ. IOAN AUREL POP, Președinte al Academiei, că, ce este foarte grav, că ne jignim în prezența străinilor. În toată această perioadă de când a apărut pandemia, eu m-am retras la mine în Țara Hațegului unde m-am născut în urmă cu 68 de ani, și, unde, nu am uitat de ce mi-a spus bunicul din partea mamei, acum 55 de ani. Ve-ți pleca toți la oraș, să învățați carte, și să vă faceți domni, ca să lucrați mai ușor. După 50-6 de ani, există un ciclu, și vă ve-ți întoarce de unde ați plecat, dar când vă ve-ți întoarce, o să vă sfadiți-certați pe averi și nu o să fie bine de nimeni. Aici m-am gândit câtă dreptate a avut și bunicuța, trecută de 80 de ani, pe care a luat-o în mașină, la ocazie, prietenul și inegalabilul actor, FLORIN PIERSIC. Atunci când a urcat în mașină, i-a spus, Doamne, dor nu dumneata ești ăla frumos de la televizor de ne faci pe toți să râdem? Am crezut că și mor și nu te văd în realitate, dar acum, dacă mă luași în mașină, îi veni la mine acasă să-ți dau niște ouă, pt că AȘA S-A FĂCUT LUMEA DE REA, DE MĂ ȘI MIR CĂ SĂ MAI FACE ZUA! Câtă dreptate au omenii din lumea reală cu frică lui Dumnezeu, și care au văzut atâtea până la peste 80. Eu îi iubesc enorm pe cei tineri, dar parcă au impresia că lumea a început cu ei, și se termină tot cu ei. Mă gândesc cu drag la toți românii noștri, în jur de 6 mil., răspândiți pe tot mapamondul. La mulți mă gândesc că o duc greu, pentru că nu au plecat de drag din țară, dar mare parte s-au gândit să plece pentru a le asigura un viitor mai bun copiilor. Din păcate, mulți o să fie puși într-o situație mai neplăcută și nu vor ști care decizie este cea mai bună. Părerea mea este că din momentul apariției pandemiei, se vor schimba multe lucruri, dar din păcate, nu cum am vrea noi, ci, vor fi probleme. Va trebui cu toții să ne rugăm la Bunul Dumnezeu, pentru că numai el știe ce va fi cu noi toți. Avem avantajul că România, nu întâmplător a fost denumită de excelența SA, PAPA, GRĂDINA MAICII DOMNULUI, unde există loc pentru toți și să vă întoarceți, care aveți unele probleme în ROMÂNIA, pentru că nicăieri nu e bine ca acasă, unde ai văzut lumina zilei, și unde, dacă vrei, să muncești pământul nostru roditor, ne-ar putea salva. Așa să ne ajute bunul și dragul DUMNEZEU, de care marea majoritate amintim doar la greu!

Ana Moroșanu Magdin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie