„Planuim organizarea unor turnee de fotbal, de atletism si cateva competitii rezervate doar pentru doamne, in genul “Running Queen“!”

Un popas in Egipt…, la o cafea cu Clara Popescu, Presedinte Fc Romania Wien&Romania Kultur und Sportverein, Austria,

 

„Cu Egiptul colaborarea a inceput acum 2 ani cand am desfasurat evenimente care au fost pozitiv mediatizate pe diferite canale media din Egipt. Planuim organizarea unor turnee de fotbal, de atletism si cateva competitii rezervate doar pentru doamne in genul “Running Queen“!”

 

 

 

 

Ana Magdin: Draga mea, Clara, acum, te afli intr-un loc minunat! Te rog, spune-mi povestea Egiptului…, vazuta prin ochii tai!

Clara Popescu: Draga Ana, vreau sa-ti multumesc ca iti faci mereu timp si pentru munca romanilor din afara

granitelor, fapt de apreciat si de laudat, intr-o lume care se focuseaza mai mult pe aproapele care il vede si traieste langa el. Am sa-ti dezvalui in exclusivitate o bucata din planurile mele de viitor.

Herodot spunea ca Egiptul este un dar al Nilului, eu as continua ca o parte din atractivitatea si din frumusetea Egiptului vine si de la Marea Rosie. Iar din punctul meu de vedere, Marea Rosie este cea mai stralucitoare, cea mai pitoreasca, cea mai turcuaz mare de pe Pamant. Si, in acelasi timp, cea mai populata si cea mai sarata, daca vom lua in vedere marile deschise ale Oceanelor lumii (Marea Moarta, totusi, este un lac). Lipsa de rauri revarsate, principala sursa de poluare, duce la faptul ca, Marea Roaie, pe buna dreptate, poate fi considerata cea mai curata din lume. Transparenta apelor Sale, impresioneaza puternic, la fel ca si varietatea nuantelor – de la verde pal pana la turcuaz profund cu reflexii argintii.

Luxorul, este cunoscut ca cel mai mare Muzeu in aer liber al lumii. Cairo, capitala Egiptului, este cel mai mare oras musulman din lume. Desi oficial se spune ca are 17 milioane de locuitori, neoficial se estimeaza ca sunt peste 22 de milioane de locuitori, iar in fiecare zi, la mijlocul zilei, in oras exista peste 25 de milioane de suflete. Scrisul se pare ca a fost folosit pentru prima data in Egipt in anul 3000, inainte de Hristos, iar egiptenii foloseau hieroglife (mici desene) in locul frazelor pe care le folosim noi acum. Iar despre oameni, ce sa spun, ca egiptenii au reusit sa construiasca cu peste 2500 de ani inainte de Hristos, piramidele, constructii impunatoare si monumente funerare pentru faraonii egipteni. Piramidele sunt singurele constructii care s-au mai pastrat dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Unii dintre egipteni au strans averi fabuloase, ca de exemplu, celebrul milionar Nagub Sawiris, iar altii, isi duc activitatile de zi cu zi, zambind. Din cauza vremii care pe noi europenii pur si simplu ne intristeaza , pe egipteni ii ajuta sa fie mai putin tristi. De ce spun asta, pentu ca lipsa soarelui ne afecteaza buna dispozitie si ne scade nivelul de serotonina.

 

Ana Magdin: Ai de gand sa dezvolti acolo o afacere, te gandesti la o colaborare pe teme sportive?

Clara Popescu: Unul dintre cluburile noastre a primit mai multe oferte de colaborare din strainatate pe diferite activitati. Cu Egiptul colaborarea a inceput acum 2 ani cand am desfasurat evenimente care au fost

pozitiv mediatizate pe diferite canale media din Egipt. Planuim organizarea unor turnee de fotbal, de atletism si cateva competitii rezervate doar pentru doamne, in genul “Running Queen“.

 

Ana Magdin: Ai inceput anul cu bine, povesteste-mi, te rog, ce rezultate au obtinut sportivii de la cluburile tale?

Clara Popescu: Am inceput anul intr-adevar bine, o sportiva, Andreea Minescu Dragan, de la clubul nostru, a urcat pe locul 1 in Viena si pe 3 in Austria, lucru mai mult decat inbucurator, o rasplata pentru munca noastra ca si club cat si pentru sportiva personal. Speram ca pe viitor sa-ti spunem si alte nume de romani din Austria care au rezultate in diferite ramuri sportive. In premiera iti trimit o copie dupa scrisorea de apreciere primita de mine de la Primarul Sectorului 19 al Vienei, domnul Daniel Resch. In scrisoare suntem laudati pentru munca si performantele noastre.

 

Ana Magdin: Ce imi poti povesti despre tine, ce ai facut in aceste 5 luni, de la inceputul anului si ce proiecte ai pana la sfarsitul acestui an?

Clara Popescu: Intentionam sa participam la mai multe competitii nationale si internationale importante, ca de exemplu, nationalele de atletism din toamna, in Austria, Maratonul de la Atena, alergarea de Advent din Viena, alergarea de Craciun, FC Romania Wien, o sa participe la turneele din Egipt. Anul asta o sa organizam in Viena a doua editie a Cupei Kahlenberg iar competitia Freundschafts Cup si Romania Cup merg mai departe, o sa anuntam in curand desfasuratorul si programul. Deci, avem o bogata agenda de activitati.

 

Ana Magdin: Intre Austria, Egipt si Romania, unde alegi sa iti continui afacerile?

Clara Popescu: Este greu de zis in momentul de fata. Am declarat de mai multe ori ca in momentul in care nu o sa mai imi fie bine in Viena, o sa plec, pentru ca , am studii, am experienta, sunt un om capabil si nu gasesc normal sa ma agat de un loc, de un oras. Sunt de parere ca oamenii sfintesc locul si nu locul sfinteste omul, locul poate doar sa goneasca omul. Bineinteles ca daca o sa plec din Viena nu o sa las munca mea vraiste , ci o sa o vand pe bani buni pentru ca s-au investit atat bani cat si multe ore de munca in absolut toate proiectele, iar eu nu sunt Maica Tereza. Am venit cu aceasta precizare, pentru ca nu as dori sa-si faca unii vise pe munca mea si pe urma sa pice in depresie, ca nu a putut sa o cumpere pe scobitori.

 

Ana Magdin: Ce te nemultumeste la Romania, ce iti place in Austria si Egipt?

Clara Popescu: Sincer, eu sunt un om care a pierdut mult in viata pentru ca nu a vorbit Romania de rau niciodata, nu mi-am schimbat numele de familie ca sa ma cheme mai pe germana si am fost intotdeauna mandra de pasaportul meu romanesc. Nu vreau sa spun ca ma nemultumeste ceva la Romania, pur si simplu, asa este acum situatia si conjuncturile.

Ana Magdin:  Cum trebuie sa fie viata in Romania, astfel incat, romanii sa se intoarca acasa si sa nu mai fie nevoiti sa plece in alte tari?

Clara Popescu: O delicata intrebare. Stii ca noi am promovat mereu Romania pe banii nostrii prin diferite activitati culturale sau sportive. Nu am primit sprijin de la nimeni, iar in ultimul timp parca chiar nu exista

interes pentru a fi prezentata o Romanie a opotunitatilor, o Romanie care sa-si aduca fiicele si fii acasa, si, mai rau, chiar Europa si-a pierdut interesul pentru cetatenii sai. Am incercat o colaborare cu Primaria Capitalei, daca o sa ne punem de acord probabil ca o sa fim si prin tara.

 

Ana Magdin: Ce iti place sa le oferi oamenilor…, ce asteptari ai de la oameni?

Clara Popescu: Incerc sa ofer totdeauna oamenilor o vorba buna si un zambet si am aceleasi asteptari. In viata, poti alege sa nu pui la suflet tot ce ti se intampla si sa nu le dai voie oamenilor sa te tina pe loc. Viata are

metodele ei pentru a ne determina sa apreciem oamenii frumosi pe care ni-i scoate in cale si ni-i ascunde in suflet si in acelasi stil, viata are metodele ei pentru a ne face sa fim oameni responsabili si iubitori, unii invatam lectiile, altii nu.

Ana Magdin: Cat de importanta este iubirea pentru sufletul tau, pentru existenta ta in acest univers?

Clara Popescu: Fara iubire, nu exista viata, iubirea este un cuvant care defineste o arie speciala de intelesuri, de exemplu, iubirea pentru partener, pentru copii, pentru natura, pentru animale, pentru arta, pentru sport, pentru cultura, etc. Iar noi, oamenii, suntem niste iubareti.

 

Ana Magdin: De ce crezi ca sunt oameni care fug de iubire si se complac sa traiasca nefericiti?

Clara Popescu: Nu stiu ce sa zic, nu vreau sa cred ca cineva intentionat se condamna la nefericire, prin structura lui, omul isi doreste ce este mai bun si mai confortabil pentru el, iar nefericirea este un sentiment amar, o impovarare fizica si psihica pe care nu cred ca si-o doreste cineva in mod constient.

 

Ana Magdin: Cum iti doresti sa fie viata ta, odata cu trecerea timpului?

Clara Popescu: Vreau sa am o viata insorita!

Ana Magdin: Ce gasesti frumos la oameni si ce ti se pare urat la ei?

Clara Popescu: Pe oameni i-a facut Dumnezeu frumosi, doar ca unii prin comportament se uratesc.

 

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Clara Popescu: Le doresc romanilor de pretutindeni, o vara calda cu multa dragoste pentru ca, “Asa e romanul cand este iubit ca si stejarul cand e inverzit“!

 

Ana Moroșanu Magdin

 

 

Scrisoarea de apreciere primita de Clara Popescu, de la Primarul Sectorului 19 al Vienei, domnul Daniel Resch!

Distribuie