„Imi doresc ca Dumnezeu sa-mi dea inspiratie, putere si noroc ca sa pot face cat mai multe lucruri frumoase in plan artistic!”

La o cafea cu Rares Dragomir, unul dintre cei mai talentati si mai creativi artisti din Romania,

„Viata in societatea moderna nu-ti mai permite sa fii boem, sa ai timp pentru a cauta muza inspiratiei, sau timp pentru a contempla “frumosul”. Nevoile, grjile si obligatiile cotidiene “omoara” secunda cu secunda creativitatea si imaginatia. In orice caz ma simt privilegiat pentru faptul ca Dumnezeu mi-a oferit momente frumoase in viata, momente in care m-am simtit artist!”

 

 

 DSC_7961

 

Ana Magdin: Draga Rares, mostenesti talentul inegalabil al tatalui tau, al maestrului Marcel Dragomir, de care ne este foarte dor…, pe care l-am cunoscut la Festivalul Mamaia, in anul 2001, era impreuna cu frumoasa si distinsa ta mama, doi oameni pe care ii am si acum in suflet! Cum este viata ta de artist?

Rares Dragomir: Imi este si mie foarte dor de tata….imi lipseste foarte mult, simt asta in fiecare zi. Noi am avut o relatie speciala si cred ca tot ceea ce sunt eu datorez parintilor mei. Mi-e dor de prezenta lui, de vocea lui, de sfaturile lui. Era un om bland, calm, intelept si foarte bun la suflet.  Viata de artist la modul generic suna perfect. Realitatea e cu totul alta, cel putin in cazul meu. Spun acest lucru pentru ca au trecut vremurile in care un artist era cu adevarat artist. Viata in societatea moderna nu-ti mai permite sa fii boem, sa ai timp pentru a cauta muza inspiratiei, sau timp pentru a contempla “frumosul”. Nevoile, grjile si obligatiile cotidiene “omoara” secunda cu secunda creativitatea si imaginatia. In orice caz ma simt privilegiat pentru faptul ca Dumnezeu mi-a oferit momente frumoase in viata, momente in care m-am simtit artist.

IMG_20160309_145528

 

Ana Magdin: La superbul show de televiziune, “Te cunosc de undeva”, ai fascinat o tara intreaga cu talentul tau, cum reusesti sa faci atat de multe lucruri in aceasta minunata arta, ai cantat, ai dansat ai reusit de cele mai multe ori sa fii unu la unu cu personajul…, esti extraordinar de talentat, Rares!

Rares Dragomir: Pentru un artist cel mai greu este sa incerce sa intre in pielea altui artist. Stilul personal si originalitatea fiecaruia dau unicitatea, si farmecul unui artist. Daca incerci sa faci asa cum face el nu o sa fie niciodata la fel, ci doar o copie mai reusita sau nu. De aici se naste in emisiune umorul si ineditul, insa pentru cei care intra in rol e cu siguranta foarte dificil. Cand te exprimi ca artist esti TU si transmiti/comunici prin intermediul propriilor trairi si sentimente, insa cand trebuie sa intri in pielea altcuiva este foarte complicat.

 

Ana Magdin: Ce proiecte ai in aceasta perioada, sau… mai precis, ce iti doresti sa faci anul acesta in domeniul muzical, artistic…?

Rares Dragomir: Imi doresc sa compun si sa cant, mi-ar placea sa ma implic si in alte show-uri TV. Acum lucrez cu copii si adolescenti, predau cursuri de canto, pian si arta scenica. Vreau sa gasesc timp mai mult pentru mine si muzica mea.

Rares scena

Ana Magdin: Cum consideri ca este viata artistilor in Romania?

Rares Dragomir: Sper sa nu supar pe nimeni, dar dupa parerea mea, in Romania sunt doua categorii de artisti: una este cea a adevaratilor artisti care nu mai sunt bagati in seama si a caror viata e grea din orice punct de vedere si cealalta categorie in care unii “artisti” sunt gata de orice compromis pentru a vana celebritatea si banii, iar cu acesta categorie prefera sa lucreze media, in ideea de a face rating pe un “senzational” penibil sau vulgar.

 

Ana Magdin: Esti artist, esti sensibil…, cum suporti stresul care s-a instalat foarte serios in Romania?

Rares Dragomir: Sunt o persoana foarte sensibila si deseori m-am surprins aproape rapus de stresul cauzat de n probleme, probleme care intr-o societate sanatoasa si normala nu exista. In momentul in care strictul necesar si nevoile curente devin “un lux” atunci inevitabil vorbim de o viata lipsita de calitate si comfort de unde rezulta stresul.

 

Ana Magdin: Ai evenimente si in strainatate, stiu ca esti foarte iubit de romanii de pretutindeni!

Rares Dragomir: In ultima vreme m-am dedicat mai mult familiei si nu prea am calatorit in afara tarii in scop profesional. Daca voi gasi un impresar bun sau un promoter care sa-mi “foloseasca” calitatile de entertainer, prezentator sau cantaret, atunci cu siguranta voi ajunge in spectacole si la romanii din diaspora.

????????????????????????????????????

Ana Magdin: Ce iti doresti cel mai mult sa faci in plan profesional?

Rares Dragomir: Trebuie sa recunosc ca sunt un tip care vrea sa persevereze, sa se perfectioneze si sa atinga idealuri inalte. Nu demult marturiseam ca dezideratele mele sunt progresul, calitatea si rafinamentul. Imi doresc ca Dumnezeu sa-mi dea inspiratie, putere si noroc ca sa pot face cat mai multe lucruri frumoase in plan artistic.

 

Ana Magdin: Unde iti place cel mai mult sa calatoresti si care sunt cele mai frumoase locuri pentru sufletul tau?

Rares Dragomir: Iubesc natura si imi plac mult peisajele spectaculoase. Imi place sa privesc ore in sir marea, sau sa ma pierd privind semetia muntilor. Imi place mult sa calatoresc si sa vizitez atat peisaje exotice, cat si orase cum ar fi Parisul, Londra sau Barcelona. Am fost impresionat de Coasta Dalmatiei. Oriunde as merge consider ca e un loc pentru sufletul meu, asta pentru ca sunt sentimental si romantic.

IMG-20180318-WA0000

Ana Magdin: Ai o familie foarte frumoasa, cum decurge o zi din viata voastra impreuna, cum sunt duminicile in familia ta?

Rares Dragomir: Incercam pe cat de mult posibil sa petrecem timp cu familia. Avem nevoie de timp doar pentru noi si avem nevoie de timp petrecut cu copiii.

Sunt zile in care ne vedem doar cand ne trezim si apoi seara la culcare si sunt zile in care suntem toti impreuna si ne distram. De multe ori duminicile le petrecem separat, eu fiind in turneu, copiii la activitati sportive, iar Simona ori e cu ei, ori e ocupata cu emisiunile.

Atentie se canta 25 05 2013

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Rares Dragomir: Le doresc numai bine romanilor, sa aiba grija de sufletul lor, de iubire si de familie. Sa fie sanatosi si cu noroc……ca restul…mai greu, sau mai usor…. se face!

 

Ana Morosanu Magdin

 

Rares 01

Distribuie