„Romanii sa nu uite sa duca mai departe, acolo unde sunt, valorile si spiritualitatea romaneasca!”

 

 

La o cafea cu Octavian Dobrota, tenor al trupei Distinto, prima formatie pop-opera,

„Televiziunile au si au avut un rol foarte mare in promovarea noastra. Mereu ne-au sprijinit si ne-au dat sansa sa transmitem mesajul pe care l-am avut de transmis. De asemenea, presa scrisa a avut un rol esential. Nu acelasi lucru pot spune si despre radiouri, care, asa cum am mai spus-o, au un un mod ciudat si doar de ei inteles de a selecta muzica pe care o promoveaza. Imi permit sa NU acord nota de trecere modului in care gestioneaza radiourile fenomenul muzical in Romania!”

 

 

CD

Ana Magdin: Octavian, care este povestea ultimului vostru album, “10”?

Octavian Dobrota: Albumul DISTINTO „10” este albumul nostru aniversar: am implinit zece ani de activitate si ce putea sa marcheze mai bine un astfel de moment, decat un album de colectie? Albumul contine 13 piese, printre ele regasindu-se „Open your eyes”, piesa cu care alaturi de Ianna Novac si Anthony Icuagu, am facut istorie la Eurovision, in sensul ca in anul 2011 a castigat Televotingul, dar la final am fost lasati acasa de juriu situandu-ne pe locul al doilea. Tot pe acest album se regaseste „Nu vreau sa te pierd”, piesa interpretata alaturi de Adrian Romcescu si care a intrat in 2012 in Top 10 la Radio Romania Actualitati. De asemenea, albumul incepe cu „Aripi sa zbori” piesa compusa de Daniel Alexandrescu de la K1, piesa lansata in 2014. In rest sunt cantonete, evergreenuri, toate orchestrate si interpretate in maniera noastra, pop-opera. Orchestratiile si masterul albumului au fist facute de acelasi Daniel Alexandrescu, fotografiile sunt semnate Catalin Eremia, iar imbracamintea, pantofii si accesoriile sunt opera lui Dragos Sandulache si Stefan Burdea. E un album de care suntem foarte mandri si pe care vi-l recomand cu toata dragostea.

 

Ana Magdin: Pe unde aveti anul acesta concerte, unde va pot intalni cei care iubesc muzica voastra?

DMMU3bPWsAYvQBw

Octavian Dobrota: Anul acesta l-am inceput in forta tot sub semnul lui „10”. La inceputul lui ianuarie am avut un turneu cu Orchestra Filarmonicii de Stat Botosani, „Concertul pentru Anul Nou 2018”, organizat de Filarmonica de Stat Botosani si de Liviu Sorinel. Au fost 4 concerte sold out. Vom continua seria acestor concerte tot acest an, iar undeva prin toamna intentionam sa incheiem sarbatoarea celor 10 ani printr-un concert la Bucuresti. Oricum, agenda concertelor noastre publice este pe site-ul nostru, http://www.distintolive.ro

www.distintolive.ro

 

 

Ana Magdin: Voi sunteti prima trupa romaneasca de pop-opera, cine a fost cu aceasta idee si cum ati ajuns sa cantati in aceasta formula?

Octavian Dobrota: Noi 3 am fost colegi la Conservatorul din Bucuresti. Dupa terminarea facultatii, ne-am adunat pentru a incerca sa construim un proiect in care sa comercializam „altfel” muzica de opera. Si cum deja aveam modelele Andrea Bocelli, Sarah Brightman si, mai nou infiintatul la vremea respectiva proiect, Il Divo, ne-am pus pe studiu, pe repetitii si pe munca si astfel a luat nastere ceea ce azi poarta numele: DISTINTO. Un concept muzical distinct fata de ceea ce este pe piata romaneasca si, totodata distins, vrem noi sa credem!

 

Ana Magdin: Cat de des sunteti solicitati in strainatate?

464185mare

Octavian Dobrota: Avem solicitari din Moldova, Israel sau Italia, dar cele mai multe evenimente tot in Romania le avem!

 

Ana Magdin: Stiu ca mai aveti colaborari cu cateva soprane din Romania, despre cine este vorba si pe ce criterii le alegeti sa cante alaturi de voi?

Octavian Dobrota: Am cantat alaturi de Felicia Filip, Daniela Vladescu, Bianca Ionescu si Ianna Novac. Singurul criteriu este compatibilitatea artistica. Si ca sa glumesc, nu le alegem noi tot timpul, dar ne mai aleg si ele pe noi.

 

Ana Magdin: Ce noutati ne spui, ce lucruri noi au aparut in vietile voastre de la ultimul nostru interviu?

Octavian Dobrota: Vietile noastre au capatat si mai mult sens o data cu intrarea copiilor nostri in ele. Pentru ca avem toti 3 copii de o varsta, diferenta fiind de maxim o luna si jumatate intre ei. De cand a aparut Erika in casa noastra, viata mea a capatat noi valente. Am descoperit sentimente despre care inainte nu stiam ca exista decat in teorie, iar viata a cotit-o intr-un sens si mai luminos si mai frumos decat era inainte. Pe langa asta am redescoperit bucuria copilariei si a inocentei si mi-am reamintit cum este sa fii fericit fara un motiv special. Asta este ceea ce simt eu despre Erika. Dar sunt convins ca si colegilor mei, Ianis si Victor  le-au implinit vietile, asa cum Erika mi-a implinit-o mie!

 

imagine

Ana Magdin: Sunteti invitati des in emisiunile de televiziune sau in cele de la radio?

Octavian Dobrota: Televiziunile au si au avut un rol foarte mare in promovarea noastra. Mereu ne-au sprijinit si ne-au dat sansa sa transmitem mesajul pe care l-am avut de transmis. De asemenea, presa scrisa a avut un rol esential. Nu acelasi lucru pot spune si despre radiouri, care, asa cum am mai spus-o, au un un mod ciudat si doar de ei inteles de a selecta muzica pe care o promoveaza. Imi permit sa NU acord nota de trecere modului in care gestioneaza radiourile fenomenul muzical in Romania.

 

Ana Magdin: La ce tip de evenimente sunteti cel mai des invitati?

Octavian Dobrota: Evenimentele, cel mai adesea contractate, sunt concertele in sali de spectacole. Este de fapt si ceea ce ne-am dorit mereu si pentru ce ne-am pregatit. Desigur, cantam la toate tipurile de evenimente. Dar concertele si spectacolele sunt preferatele noastre…

 

27072629_1649486331778138_1737928645059053855_n

Ana Magdin: Un gand pentru romanii de pretutindeni!

Octavian Dobrota: Romanii sa nu uite sa duca mai departe, acolo unde sunt, valorile si spiritualitatea romaneasca!

Ana Morosanu Magdin

 

Distribuie