Theo Costache, artistul care face tot ce viseaza!

 

 

De vorba cu artistul Theo Costache,

 

Sunt un om care prefera sa se exprime prin muzica si sa traiasca prin personaje. Sunt un tip perfectionist. Si asta cateodata are plusuri si minusuri. Sunt o persoana care chiar crede ca daca iti propui ceva, obtii, indiferent de obstacole”!

 

 

Citind raspunsurile date de Theo Costache, am descoperit un tanar de esenta pura, un roman extraordinar care vrea ca in tara lui, in tara in care s-a nascut, sa aduca un plus de cultura, un plus de bucurie, un plus de talent si, de ce nu, o reintregire a sentimentului de iubire ca esti roman! Este fericit sa creeze, de la muzica, la teatru, atent, meticulos, cu 200% suflet si iubire, pasiune si incredere ca ceea ce viseaza poate sa si faca, aplicand, desigur, un gand scris de marele Walt Disney! Cum sa nu iubesti un astfel de tanar, cum sa nu fii fericit cand vezi ca se lupta cu toate puterile lui sa faca ceea ce simte el ca oamenii au nevoie, fara ca sa il interesese catusi de putin politica si mizeriile care murdaresc povestile frumoase, curate si pline de magie!

 393442_2150218495110_1066619167_n

 

Ana Magdin: Theo Costache, ai scos de curand o piesa noua, foarte cautata, ascultata…, esti foarte talentat! Cine iti compune, cine se ocupa de tine la partea profesionala…?:)

 

Theo Costache: Multumesc. In ultima perioada am lansat doua piese: “Cusut”- cea cu clip-  si “Inima #InPlus“. Povestea piesei “Cusut” este povestea unei relatii consumate, punct in care poate ajunge orice cuplu mai devreme sau mai tarziu. Ideea de afisaj in societate ca fiind “cuplul perfect” unde cei doi zambesc Hollywood-ian si se iubesc, dar in spate durerea interioara a celor doi este foarte puternica. Este incercarea de a scapa prin tot felul de metode de asa zisa rutina, obisnuinta creata in relatie, dar nu poti pentru ca esti “Cusut” de persoana de langa tine, iar la final, ajungi in acelasi punct din care ai plecat si sa iti dai seama ca cercul e inchis si ca persoana de langa tine este singura care te poate iubi sincer, care te intelege in totalitate si singura persoana pe care o iubesti. Iar „Inima #InPlus” este continuarea povestii pe care o veti afla cand voi termina filmarile. J

 

Revenind la intrebare… De pe la 6-7 ani am descoperit muzica. Am crescut de mic cu tot felul de instrumente prin casă, tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai lui, adica grupul Top M, au crescut ca și mine cu instrumentele pe langa ei pentru ca bunicul meu canta, strabunicul meu a fost violonistul Mariei Tanase sub bagheta lui Grigoraș Dinicu, deci…e moștenire de familie :))

Am pornit cu hip-hop, apoi m-a influentat chillout-ul, buddha-bar, am trecut de-a lungul anilor prin toate stilurile, iar acum, dat fiind faptul ca am avut o perioada in care doar am ascultat muzica pe diverse canale de YouTube (The sound you need, Majestic Casual, Sound is Style etc) pot spune ca mi-am gasit stilul. Oscilez intre future chillwave si electronic pop.Cred ca terenul asta new wave, electronic pop, future wave la noi in tara nu e tatonat cam deloc. Dar daca asculti piese de afara, toate piese au macar influente de genul. Chit ca sunt underground, chit ca sunt mainstream, se simte influenta acestui val. Si cred ca la noi nu prea mai sunt povesti. Nu mai exista concepte. E foarte multa muzica rece. Iar eu incerc sa aduc pachetul intreg care, continandu-le pe toate, se numeste poveste.O poveste pe care sa o parcurgeti prin muzica pe care o cant, pe care o compun ptr mine si ptr alti artisti.

 

482629_10151712413524157_1872528092_n

 

Ana Magdin:  Ce mai faci tu in afara de cantat?

Theo Costache: Sunt actor. Actoria a aparut dupa ce am descoperit muzica. Dupa scoala generala, eram disperat ca nu stiam ce vreau sa fac, la ce liceu sa ma duc. Pe vremea aia iti faceai o lista cu liceele la care voiai sa mergi si la mine liceul la care am fost repartizat a fost a 8-a optiune, liceu de mate-info. Bad luck! Am rezistat eroic un semetru, dupa care am dat probe pentru Dinu Lipatti-sectia actorie si am intrat. De fapt, cochetez cu actoria din scoala generala de cand faceam tot felul de serbari, chiar daca nu era sfarsit de an, Paste sau Craciun. Am fost la Waldorf, iar metoda asta alternativa de invatamant se bazeaza foarte mult pe “artistic”. Lumea nestiind asta, considera ca Waldorf este un fel de scoala ajutatoare ori something, dar nu.

 

 

Ana Magdin: Cum este viata de tanar artist in Romania?

Theo Costache: Eu sunt genul de persoana care nu prea vorbește dacă nu are nimic inteligent sau important de zis. Si asta ma face sa par arogant sau introvertit. Sunt un om care prefera sa se exprime prin muzica si sa traiasca prin personaje. Sunt un tip perfectionist. Si asta cateodata are plusuri si minusuri. Sunt o persoana care chiar crede ca daca iti propui ceva, obtii, indiferent de obstacole.

 

Ana Magdin: Iubesti, esti indragostit,cum este viata ta in aceasta lume?

 10351390_798204313562925_4836882509012435812_n

Theo Costache: Da, iubesc. Logodnica mea este studenta in anul III la Universitatea de Arte la Design Vestimentar. Viseaza sa faca costume de teatru. Si ea, ca si mine, e fascinata de perioada interbelica si nu numai, dar si de oamenii din perioadele respective. Este o femeie puternica, frumoasa, cu bun simt si cu umor, e un reper pentru mine in orice fac, fie ca e actorie, fie ca e muzica.

 

 

Ana Magdin: Ce noutati mai pregatesti?

Theo Costache: Repetam de zor la Musicalul Frozen – Regatul Inghetat, inspirat din basmul „Crăiasa Zăpezilor” a lui Hans Christian Andersen,un spectacol pentru copii unde si oamenii mari se vor regasi. Pot spune ca mi-am dorit sa joc pentru copii pentru ca ei sunt cel mai sincer public. Daca nu le place, nu dau doi bani pe tine, daca le place in schimb, sunt numai ochi si urechi. Personajul meu este Scutierul, nu-i un personaj mare, dar este un personaj cheie, comic pe care incerc sa il caricaturizez si sper sa nu primesc “seen” din partea copiiilor.

 

10443990_1052497914767535_2293600441559504305_n

Ana Magdin: Ce visezi sa faci si inca nu ai facut?

 

Theo Costache: Nu pot sa zic ca mi-am propus sa ajung undeva. Cred ca in momentul in care visezi si iti propui sa ajungi undeva si ajungi, dupa, urmeaza intrebarea “ Ok, now what?” Cred ca vreau sa ajung sa fac cat mai bine ceea ce fac, sa fiu apreciat la adevarata mea valoare si ce imi mai doresc este sa imbin actoria cu muzica cat pot de bine. Deviza mea este : “You become what you think about“. Mi se pare una dintre cele mai sanatoase. Și mai am una pe care o am lipită și deasupra capului ca s-o pot vedea inainte sa adorm, spusa de Walt Disney: “Ceea ce poate fi visat, poate fi realizat“.

1908002_1474691416098061_413768658550595660_n

Ana Magdin: Cine te inspira cel mai mult in domeniul artistic?

 10847914_1015112031839457_3220511557269995511_n

Theo Costache: Tot ce e in jur. In facultate am fost educat sa fiu atent si sa analizez tot ce ma inconjoara, dar in primul rand oamenii. Analizez o persoana si, din cum priveste, cum are pozitia corporala, cum zambeste etc incep sa creionez o poveste care, de cele mai multe ori, ajunge asemanatoare cu una din povestile mele. Ma inspira si povestile mele direct, normal, dar daca as scrie doar din povestile mele, m-as regasi doar eu in ele.

 

Ana Magdin: Ce artisti apreciezi din Romania, dar din strainatate?

Theo Costache: Imi place Ed Sheeran pentru ca el avand o poveste in spate (de la dormit prin metrouri pana la a canta pe un stadion pentru 80.000 de oameni) si piesele lui. Imi mai place “super super mama mama” Bruno Mars. Mi se pare, in momentul asta, cel mai talentat muzician al timpurilor noastre. Vibe, stil, workaholic, canta, danseaza, scrie…baiatul e bine de tot.

 

Ana Magdin: Ce detesti la oameni?

 11535926_1126959390654720_5099320381755130524_n

Theo Costache: Neseriozitatea. Cred ca asta le include pe toate. In momentul in care esti o persoana neserioasa din orice punct de vedere, asta iti pune o eticheta. Cum spuneam, sunt perfectionist si probabil din cauza asta in momentul in care ma lovesc de persoane neserioase, nu le pot intelege reperele si asta ma face sa cred ca nu putem gandi pe aceeasi lungime de unda.

 

 

Ana Magdin: Ce iubesti la oameni?

 

Theo Costache: Faptul ca inca sunt empatici. Daca livrezi o poveste intr-un mod expeditiv, plictisitor si fara energie, ei vor reactiona in consecinta. In schimb, daca stii cum sa impachetezi, ce sa impachetezi, unde vrei sa ajungi cu povestea asta, ce vrei sa atingi, daca-l poti face macar sa zambeasca pe omul care te asculta sau te vede, inseamna ca ai reusit sa ii transmiti o bucata din tine si ai mai castigat ceva.

1425694_879041355446526_4014198463126254145_n

 

 

Ana Magdin: Ce iti bucura sufletul si viata?

 

Theo Costache: Ceea ce am ales sa fac: muzica si actoria. Dintotdeauna oamenii au vanat povesti in care sa se regaseasca. Si aici intervine influenta teatrului. Oamenii cand vin la teatru, vin sa se detaseze de tot ceea ce inseamna cotidian, intra intr-o poveste si pe parcurs, se regasesc in personajele din fata lor. Pentru ca teatru asta e: o reflexie a realitatii. Eu asta vreau sa fac, numai ca vreau sa aduc magia actoriei sustinuta de muzica.

Pe scurt : muzica, actoria, familia, logodnica mea, cainele meu sunt cei care imi bucura sufletul. Si sa nu uit : imi place mult să inot. Este sportul care te educa din toate punctele de vedere, pe langa faptul ca e cel mai sanatos. Imi mai place si sa gatesc, dar prefer sa imi las logodnica sa faca asta pentru ca face mancare foarte buna.

 

23434844_1920511894632795_8816120508811882373_n

 

Ana Magdin:  Un gand pentru romanii de pretutindeni!

 

Theo Costache: Romanii care au plecat din tara, au plecat cu un scop. Scop pe care n-as vrea sa si-l uite si sa schimbe macazul drumului pe care au plecat. Iar singurul gand pe care il pot avea pentru ei este sa fie siguri pe hotararile pe care le-au luat dinainte sa faca pasul asta si sa se bazeze pe instinctul lor. Noi, romanii, avem un instinct fantastic. Dar imaginile ne pot pacali. Asa ca, nu inceta sa visezi pentru ca ceea ce poate fi visat, poate fi realizat.

Ana Morosanu Magdin

 

MUZICA

Theo – Cusut (Nanana) | Official Video

https://www.youtube.com/watch?v=mvLjTWMnAO4

 

 

Theo – Inimă #InPlus | Official Audio

 

 

FILM

https://www.youtube.com/watch?v=ri9P1Ys8hMo

 

 

FACEBOOK

https://www.facebook.com/TheoCostacheOfficial/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie